Dodaj do ulubionych

Monitor LCD z tunerem TV

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:55
Cześć, chciałabym kupić monitor LCD do użytku domowego. Nie korzystam z gier
komputerowych. Czasami oglądam filmy DVD. Czy wartko kupić monitor LCD z
wbudowanym tunerem TV? Jezeli tak to jaka firma i model? Chcę przeznaczyć na
zakup do 1300 PLN.
Dziękuje za info i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Monitor LCD z tunerem TV 21.08.05, 21:01
      Za 1300 PLN to raczej nie dostaniesz nic takiego. Zdaje sie byl jakis Samsung
      czy cos ale:
      1 - obsluga tunera (programowanie) byla tragiczna (z defaultu ustawiala
      niepolski system dzwieku i recznie trzeba bylo przestawiac kazdy kanal)

2 - kiepska jakosc obrazu (duzy czas reakcji itp.)
      • Gość: taba Re: Monitor LCD z tunerem TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 12:53
        Dzieki za info. O tym modelu samsunga też słyszałam kiepskie opinie. Od jakiej
        kwoty zaczynają sie dobre monitory z tunerem TV?
        • m.gregor Re: Monitor LCD z tunerem TV 26.08.05, 16:00
          Od 2000 PLN brutto.
          • Gość: ... Re: Monitor LCD z tunerem TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 07:09
            Czy samsung 730MP za 2000 PLN bedzie dobry? Czekać jeszcze na spadek cen?
          • Gość: zen Re: Monitor LCD z tunerem TV IP: *.met.pl / 217.153.134.* 30.11.05, 18:42
            a przetestował ktoś LG L193 ST?
            • Gość: Mulat Re: Monitor LCD z tunerem TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 21:09
              Co prawda nie miałem do czynienia z takim kombajnem monitor i TV w jednym, ale
              korzystam z karty PC TV AverMedia. Mam TV i Radio. koszt ok 300zł.
              Sprawuje się to naprawdę przyzwoicie no i można nagrywać programy w MPEG 2.
              Nawet pilot jest!
              • al-ki Re: Monitor LCD z tunerem TV 30.11.05, 21:14

No ale ten pilot to taki nietaki. Niby działa, no bo i działa.
                Za to do działania urządzenia trudno mieć zastrzeżenia.

A, z tą różnicą, że ja korzystam z tunera przez pcmcia.
            • Gość: janek Re: Monitor LCD z tunerem TV IP: *.icpnet.pl 21.02.06, 13:28
              ja mam LG L173ST wymiata, tez kiedys mialem oddzielny tuner w kompie ale to nie
              to samo, 1500zl ale warto bylo dac, dlugo by opowiadac o zaletach, pierwsza
              rano sie budzisz nie musisz czekac az komp sie odpali tylko pilot do reki i tv
              dziala, druga jakos obrazu duzo lepsza, sam monitor ma wejscie dvi czego np
              duza czesc samsungow z tv nie ma, poza tym ma mase innych wejsc i wyjsc, ma
              funkcje PIP, myslalem o L193st ale roznica 600zl w cenie to przesada, poza tym
              wydaje mi sie ze lepiej sie tv oglada na tym mniejszym z tego co porownywalem
              oba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka