Dodaj do ulubionych

cos dla studenta architektury

IP: 193.175.110.* 29.08.02, 11:54
bede zmienal kompa wkrotce, kasy mam nie za wiele (max. 2500), potrzebuje
plyte, procek, pamiec, karte graf., i dysk (reszte mam). co radzicie? w ogole
nie uzywam kompa do gier, za to do netu (na modemie...), poza tym autocad
(pewnie zainstaluje teraz 2002), photoshop, adobe illustrator, 3dmax i 3d
viz...
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: cos dla studenta architektury IP: 213.17.161.* 29.08.02, 15:06
      w temacie sprzectowym to wiele ci doradzic niemoge bo sama niejestem expertem
      ale studentka archiekt.
      ale... mam tez problem taki: chce i musze jak najszybciej sie nauczyc 3d studio
      wizualizacjii.wiesz gdzie w wawie sa jakies kursy czy cos???
      • Gość: Lysy Re: cos dla studenta architektury IP: 193.175.110.* 30.08.02, 09:31
        jestem z krakowa, wiec nie za bardzo...
        powodzenia!
        (to tez przede mna)

• Gość: a Re: cos dla studenta architektury IP: 213.17.161.* 30.08.02, 10:21
          ja tez ale teraz jestem w warszawie.
          na ktorym jestes roku?
          • Gość: Lysy Re: cos dla studenta architektury IP: 193.175.110.* 30.08.02, 11:46
            zaczynam 4, ale ostatnie pol roku studiowalem w niemczech. a ty na ktorym?
            • Gość: a Re: cos dla studenta architektury IP: 213.17.161.* 30.08.02, 16:12
              ja tez :)
    • vladip Re: cos dla studenta architektury 29.08.02, 15:28
      generalnie jak to bywa w PCtach masz duży wybór ale moim zdaniem powinieneś
      zwrócić uwagę na takie elementy jak
      grafika: matrox albo radeon 7500
      pamięć: im więcej tym lepiej 256 MB to minimum najlepiej 512
      dysk: w tej chwili ceny są całkiem przyzwoite wiec też duży...
      reszta wg uznania i zasobów kasy
      prawdopodobnie najekonomiczniej będzie się zdecydować na jakąś przyzwoitą płytę
      pod athlona i do tego jakiegoś durona w granicach 1 GHz z późniejszą zmianą na
      athlona.. niestety platforma pod P4 wychodzi na starcie drożej
      i pamiętaj dobra płyta to połowa sukcesu jeżeli chodzi o stabilność sprzętu
      pzdr
      vladip
      • Gość: Lysy Re: cos dla studenta architektury IP: 193.175.110.* 30.08.02, 12:27
        > grafika: matrox albo radeon 7500

czyli nie geforce? to chyba wszyscy teraz kupuja, albo kupowali do niedawna..

> prawdopodobnie najekonomiczniej będzie się zdecydować na jakąś przyzwoitą
        płytę
        >
        > pod athlona i do tego jakiegoś durona w granicach 1 GHz z późniejszą zmianą
        na
        > athlona..

tak wlasnie planuje, (z tym ze chyba od razu athlon). a na co mam zwrocic uwage
        przy plycie, jakies predkosci magistral czy cos takiego. i predkosci ramu (333
        czy jakos tak itp).
        czy kazda plyta ecs to kit, czy jakies modele sa ok (czy sa rozwojowe: czy moge
        potem (za rok) wymienic procek na szybszy, dodac ramu i podpiac zipa)
        wszyscy polecaja plyty asusa, ale pewnie tani model tez sie niewiele rozni od
        najtanszego ecs
        a moze sie myle?
        pzdr!
        • Gość: vladip Re: cos dla studenta architektury IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 16:03
          nie polecam gf bo dla grafika większe znaczenie niż szybkość ma chyba jakość
          obrazu a tu gf jest trochę w tyle
          o płytach to jest tyle zdań co dyskutantów..
          faktem jest że asus to solidna marka więc zawsze można ja polecić
          co do pamięci ddr333 to athlon i tak komunikuje się z nią z prędkością 266 więc
          zyski wydajnościowe bez podkręcania są minimalne
          najlepiej pomęcz jeszcze sprzedawców (oczywiście zbierając różne opinie to
          sobie nie dasz kitu wcisnąć)
          zobacz sobie jakiś serwis gdzie się porównuje sprzęt np www.tomshardware.pl czy
          www.twojepc.pl
          pzdr
          vladip

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka