kacperunio 12.09.05, 11:28 ja mam windowsa na dysku C:\ i chce go od nowa zainstalowac jak go przeisntalowac zeby byl od nowa ale zeby nie stracic moich plikow z dyskow d:\ i e:\ czy da sie takie cos zrobic?? pomozciee prosze Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kacperunio Re: przeinstalowywanie windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 12:01 no prosze pomooocy!!! Link Zgłoś
eressea Re: przeinstalowywanie windowsa 12.09.05, 12:10 kacperunio napisał: > ja mam windowsa na dysku C:\ i chce go od nowa zainstalowac jak go > przeisntalowac zeby byl od nowa ale zeby nie stracic moich plikow z dyskow d:\ > i e:\ czy da sie takie cos zrobic?? pomozciee prosze Ano da się i to całkiem bezproblemowo. Podczas instalacji formatujesz tylko 1 partycję i na niej instalujesz system i po krzyku. Link Zgłoś
kacperunio Re: przeinstalowywanie windowsa 12.09.05, 12:13 ale ja nie chche nic formatowac tylko od nowa windowsa wgrac. I wogole CIe nie zrozumialem napisz mi dokladniej Link Zgłoś
eressea Re: przeinstalowywanie windowsa 12.09.05, 12:16 kacperunio napisał: > ale ja nie chche nic formatowac tylko od nowa windowsa wgrac. I wogole CIe nie > zrozumialem napisz mi dokladniej No to nie formatuj tylko zainstaluj od nowa, ja zawsze formatuję, ale to chyba nie jest konieczne. Poczytaj tutaj najpierw: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=15679891&a=15685079 Link Zgłoś
Gość: Kacperunioo Re: przeinstalowywanie windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 12:19 Napisz mi dokladnie jak ty formatujesz to ja zrobie tak jak ty Ale tobie zostaja dane na pozostalych dyskach?? Link Zgłoś
neder Re: przeinstalowywanie windowsa 12.09.05, 12:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=14060995&a=14086217 Link Zgłoś
eressea Re: przeinstalowywanie windowsa 12.09.05, 12:26 Gość portalu: Kacperunioo napisał(a): > Napisz mi dokladnie jak ty formatujesz to ja zrobie tak jak ty > Ale tobie zostaja dane na pozostalych dyskach?? W tamtych postach jest wszystko napisane. Tutaj nie ma nic skomplikowanego. Ja zawsze robię formatowanie partycji C /formatuje się przed samą instalacją/, innych w ogóle nie ruszam. Na pozostałych dyskach zostaje wszystko. Link Zgłoś
Gość: kacperunio Re: przeinstalowywanie windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 19:16 mam pytanko jezeli chce tylko sformatowac dysk C:\ czy strace dane na innych dyskach bo chce sformatowac a pozniej zainstalowac windowsa Link Zgłoś
Gość: Greg Re: przeinstalowywanie windowsa IP: *.acn.waw.pl 12.09.05, 19:25 RANY, człowieku! Przeczytaj ze zrozumieniem, co napisała Eressea. Link Zgłoś
Gość: kacperunio Re: przeinstalowywanie windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 19:29 ale ja sie boje wiesz jakie ja mam dane na reszcie mi chodzi o to ze jak wezme klikne na dysk C z drugiej myszy klikne formatuj to co bedzie bo mi sie windows wukasuje i jesli odnowa wgram windowsa czy bewde mial moje dane na E i D Link Zgłoś
eressea Re: przeinstalowywanie windowsa 12.09.05, 19:50 Gość portalu: kacperunio napisał(a): > ale ja sie boje wiesz jakie ja mam dane na reszcie mi chodzi o to ze jak wezme > klikne na dysk C z drugiej myszy klikne formatuj to co bedzie bo mi sie > windows wukasuje i jesli odnowa wgram windowsa czy bewde mial moje dane na E i D Na nic nie klikasz! Wkładasz płytę do napędu, restartujesz kompa i rozpoczynasz 'proces instalacji', dopiero tam bedziesz miał możliwość formatu partycji C. Inne partycje zostawiasz w spokoju. Link Zgłoś
kacperunio Re: przeinstalowywanie windowsa 12.09.05, 20:09 eressea napisała: > Gość portalu: kacperunio napisał(a): > > > ale ja sie boje wiesz jakie ja mam dane na reszcie mi chodzi o to ze jak > wezme > > klikne na dysk C z drugiej myszy klikne formatuj to co bedzie bo mi sie > > windows wukasuje i jesli odnowa wgram windowsa czy bewde mial moje dane > na E i D > > Na nic nie klikasz! Wkładasz płytę do napędu, restartujesz kompa i rozpoczynasz > 'proces instalacji', dopiero tam bedziesz miał możliwość formatu partycji C. > Inne partycje zostawiasz w spokoju. wsadzam plytke z XP resetuje kompa i mam 2 opcje "WIndows XP Professional" oraz "Instalator Windows XP Professional" i klikam oczywiscie instalator i mi sie resetuje od nowa komp i klikam drugi raz Instalatora i mi sie znow resetuje Link Zgłoś
Gość: l Re: przeinstalowywanie windowsa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.09.05, 19:54 Krotko.Format usuwa wszystko z dysku lub partycji na ktorej jest przeprowadzony,co wcale nie znaczy ze po ponownym zainstalowaniu systemu ma sie dostep do wszelkiej informacji na innych dyskach.No wlasnie zawodowcy ;do czego nie ma sie dostepu. Link Zgłoś
Gość: ja Re: przeinstalowywanie windowsa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 02:56 Gosciu nie mecz siebie i innych. Zaplacisz 60 zeta w serwisie i chlopaki ci to zrobia. Link Zgłoś