Dodaj do ulubionych

przeinstalowywanie windowsa

12.09.05, 11:28
ja mam windowsa na dysku C:\ i chce go od nowa zainstalowac jak go przeisntalowac zeby byl od nowa ale zeby nie stracic moich plikow z dyskow d:\ i e:\ czy da sie takie cos zrobic?? pomozciee prosze
Obserwuj wątek
    • Gość: kacperunio Re: przeinstalowywanie windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 12:01
      no prosze pomooocy!!!
    • eressea Re: przeinstalowywanie windowsa 12.09.05, 12:10
      kacperunio napisał:

> ja mam windowsa na dysku C:\ i chce go od nowa zainstalowac jak go
      > przeisntalowac zeby byl od nowa ale zeby nie stracic moich plikow z dyskow d:\
      > i e:\ czy da sie takie cos zrobic?? pomozciee prosze

Ano da się i to całkiem bezproblemowo. Podczas instalacji formatujesz tylko 1
      partycję i na niej instalujesz system i po krzyku.
      • kacperunio Re: przeinstalowywanie windowsa 12.09.05, 12:13
        ale ja nie chche nic formatowac tylko od nowa windowsa wgrac. I wogole CIe nie zrozumialem napisz mi dokladniej
        • eressea Re: przeinstalowywanie windowsa 12.09.05, 12:16
          kacperunio napisał:

> ale ja nie chche nic formatowac tylko od nowa windowsa wgrac. I wogole CIe nie
          > zrozumialem napisz mi dokladniej

No to nie formatuj tylko zainstaluj od nowa, ja zawsze formatuję, ale to chyba
          nie jest konieczne.

Poczytaj tutaj najpierw:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=15679891&a=15685079
          • Gość: Kacperunioo Re: przeinstalowywanie windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 12:19
            Napisz mi dokladnie jak ty formatujesz to ja zrobie tak jak ty
            Ale tobie zostaja dane na pozostalych dyskach??
            • neder Re: przeinstalowywanie windowsa 12.09.05, 12:23
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=14060995&a=14086217
            • eressea Re: przeinstalowywanie windowsa 12.09.05, 12:26
              Gość portalu: Kacperunioo napisał(a):

> Napisz mi dokladnie jak ty formatujesz to ja zrobie tak jak ty
              > Ale tobie zostaja dane na pozostalych dyskach??

W tamtych postach jest wszystko napisane. Tutaj nie ma nic skomplikowanego.
              Ja zawsze robię formatowanie partycji C /formatuje się przed samą instalacją/,
              innych w ogóle nie ruszam. Na pozostałych dyskach zostaje wszystko.
              • Gość: kacperunio Re: przeinstalowywanie windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 19:16
                mam pytanko jezeli chce tylko sformatowac dysk C:\ czy strace dane na innych dyskach bo chce sformatowac a pozniej zainstalowac windowsa
                • Gość: Greg Re: przeinstalowywanie windowsa IP: *.acn.waw.pl 12.09.05, 19:25
                  RANY, człowieku! Przeczytaj ze zrozumieniem, co napisała Eressea.
              • Gość: kacperunio Re: przeinstalowywanie windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 19:29
                ale ja sie boje wiesz jakie ja mam dane na reszcie mi chodzi o to ze jak wezme klikne na dysk C z drugiej myszy klikne formatuj to co bedzie bo mi sie windows wukasuje i jesli odnowa wgram windowsa czy bewde mial moje dane na E i D
                • eressea Re: przeinstalowywanie windowsa 12.09.05, 19:50
                  Gość portalu: kacperunio napisał(a):

> ale ja sie boje wiesz jakie ja mam dane na reszcie mi chodzi o to ze jak wezme
                  > klikne na dysk C z drugiej myszy klikne formatuj to co bedzie bo mi sie
                  > windows wukasuje i jesli odnowa wgram windowsa czy bewde mial moje dane na E i D

Na nic nie klikasz! Wkładasz płytę do napędu, restartujesz kompa i rozpoczynasz
                  'proces instalacji', dopiero tam bedziesz miał możliwość formatu partycji C.
                  Inne partycje zostawiasz w spokoju.
                  • kacperunio Re: przeinstalowywanie windowsa 12.09.05, 20:09
                    eressea napisała:

> Gość portalu: kacperunio napisał(a):
                    >
                    > > ale ja sie boje wiesz jakie ja mam dane na reszcie mi chodzi o to ze jak
                    > wezme
                    > > klikne na dysk C z drugiej myszy klikne formatuj to co bedzie bo mi sie
                    > > windows wukasuje i jesli odnowa wgram windowsa czy bewde mial moje dane
                    > na E i D
                    >
                    > Na nic nie klikasz! Wkładasz płytę do napędu, restartujesz kompa i rozpoczynasz
                    > 'proces instalacji', dopiero tam bedziesz miał możliwość formatu partycji C.
                    > Inne partycje zostawiasz w spokoju.
                    wsadzam plytke z XP resetuje kompa i mam 2 opcje "WIndows XP Professional" oraz "Instalator Windows XP Professional" i klikam oczywiscie instalator i mi sie resetuje od nowa komp i klikam drugi raz Instalatora i mi sie znow resetuje
                • Gość: l Re: przeinstalowywanie windowsa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.09.05, 19:54
                  Krotko.Format usuwa wszystko z dysku lub partycji na ktorej jest
                  przeprowadzony,co wcale nie znaczy ze po ponownym zainstalowaniu systemu ma sie
                  dostep do wszelkiej informacji na innych dyskach.No wlasnie zawodowcy ;do czego
                  nie ma sie dostepu.
                  • Gość: ja Re: przeinstalowywanie windowsa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 02:56
                    Gosciu nie mecz siebie i innych. Zaplacisz 60 zeta w serwisie i chlopaki ci to
                    zrobia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka