Gość: yq IP: *.udn.pl 18.09.05, 18:35 Witam, czy program Avast chroni komputer tylko przed wirusami, czy również przed innymi śmieciami jak np. dialery itp. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: aktos Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 18:37 chroni przed wszystkim i jest to dosc dobry program Link Zgłoś
blekot Re: Antyvirus Avast - pytanie 18.09.05, 18:46 nooo np. wyskakuje taki radioakytwny znaczek, sie kręci i krzyczy "znalazłem REKLAMIARZA!!! ratuj się kto może" :-) Link Zgłoś
Gość: Waga Szalkowa Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 19:44 Gość portalu: aktos napisał(a): > chroni przed wszystkim i jest to dosc dobry program A po czym wnosisz, że ten program jest DOBRY ??? Po jego cenie ??? Program tego typu powinien CHRONIĆ . A ten AVAST akurat zajmuje ostatnie miejsca we wszelkich testach programów antywirusowych. Ostatnie miejsca ze względu na...SKUTECZNOŚĆ :) Tylko w kategorii ECONOMY zajmuje pierwsze miejsce - jest darmowy :) Link Zgłoś
Gość: mmx Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.acn.waw.pl 18.09.05, 19:57 > A ten AVAST akurat zajmuje ostatnie miejsca we wszelkich testach programów > antywirusowych. Podaj linki - chetnie poczytam te "testy". Link Zgłoś
darekkr1 Re: Antyvirus Avast - pytanie 18.09.05, 20:06 www.virus.gr/english/fullxml/default.asp?id=69&mnu=69 avast miejsce 21 na 55 wiec srodek stawki pierwszy kaspersky :D Link Zgłoś
Gość: mmx Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.acn.waw.pl 18.09.05, 20:35 > avast miejsce 21 na 55 wiec srodek stawki "Ostatni" a "srodek stawki" to zasadnicza roznica :) Link Zgłoś
darekkr1 Re: Antyvirus Avast - pytanie 18.09.05, 20:49 a czy ja pisałem że ostatni :) ja uzywam kasperskiego, to ten na pierwszym miejscu :D Link Zgłoś
Gość: misiek_czwa Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 22:32 Uzywam Avasta! od jakichs 10 miesiecy. I nie moge na niego narzekac.Od tego czasu nie zdarzylo mi sie zlapac nic powaznego, jedynie chyba syfy w rodzaju coolwebsearch. W polaczeniu z firewallem SygatePers PRo zapewniaja mi bezbolesne korzystanie z kompa. Koledzy zapewne uzywaja licencjonowanych wersji Kaspersky'ego i NortonaAV.... Tez mialem dlugoletni okres korzystania z jednego i drugiego.Do czasu.Az w kolejnych wersjach zaczely zzerac wszystkie zasoby systemowe mojego kompa. Piekne kombajny.Wymarzone dla osob typu "odpal kompa i zapomnij" o zagrozeniach. Bo przeciez Kaspersky i Norton sa debest ;) Link Zgłoś
amavel Re: Antyvirus Avast - pytanie 19.09.05, 00:07 avast jest ok. wynalazl mi sporo wirusow i wykorzenil. mialem nortona ale bardzo spowalnial mi kompa. no chyba ze ktos ma rakiete to nie ma znaczenia Link Zgłoś
Gość: Linek Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 08:59 amavel napisał: > avast jest ok. wynalazl mi sporo wirusow i wykorzenil. > > mialem nortona ale bardzo spowalnial mi kompa. no chyba ze ktos ma rakiete to > nie ma znaczenia Po prostu nie potrafiłeś odpowiednio skonfigurować programu SYMANTEC . To nie wina programu tylko niezaradnego użytkownika :))) Link Zgłoś
Gość: Linek Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 08:56 darekkr1 napisał: > ja uzywam kasperskiego, to ten na pierwszym miejscu :D I pewnie jego CENA nie była dla ciebie najważnieszym argumentem do wyboru tego programu ??? :) Link Zgłoś
darekkr1 Re: Antyvirus Avast - pytanie 19.09.05, 15:41 nie rozumiem o co ci chodzi jakis czas temu byl w gazecie, Enter chyba no a 20 PLN za bardzo dobry program antywirusowy z rocznym abonamentem na updaty to chyba nie jest wygorowana cena trzeba po prostu uwazac czasami trafiaja sie okazje :D Link Zgłoś
Gość: Linek Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 08:52 Gość portalu: mmx napisał(a): > > Podaj linki - chetnie poczytam te "testy". Takie testy są co jakiś czas umieszczene we wszystkich polskich czasopismach o tematyce komputerowej - trudno ich nie przeoczyć :) W internecie te same informacje ukażą się dopiero za kilka miesięcy a i to niektóre z nich będą (lub już są ) dostępne tylko za opłaceniem dostępu jak to robi np. CHIP lub PCWORLD :( A więc nie oczekuj, że ktoś poda linki do polskich portali :) A jeśli o tych testach mowa to AVAST faktycznie w nich zajmuje końcowe miejsca i dziwię się, że ktoś ma odwagę go używać =:0 A to, że jest darmowy nie jest wystarczajacym argumentem żeby nim się zachwycać . Link Zgłoś
Gość: mmx Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.acn.waw.pl 19.09.05, 09:23 Nikt nie mowi zeby sie od razu nim zachwycac. Tak samo jak nikt nie mowi zeby sie zachwycac programem tylko dlatego, ze pismo X napisalo, ze program jest najlepszy. A co do linkow, tu tez jest jeszcze jeden niezalezny test www.av-comparatives.org/ . Takimi linkami mozna sie przerzucac tylko jaki jest sens? Link Zgłoś
Gość: mm Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.09.05, 13:20 po co kombinować,Kasperski -nie trzeba nic robić,żadnej konfiguracji jest bardzo prosty,pobiera co 3 godz. aktualizację,nie obciąża kompa,jest szybki,jest na 1 miejscu i jest po polsku, to po co inny ? Miałem Avasta - był mułowaty. Link Zgłoś
Gość: mmx Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.acn.waw.pl 19.09.05, 13:57 A kto mowi o kombinowaniu? Chyba, ze chodzi o szukanie numerow seryjnych i crackow do Kasperskiego. W innej sytuacji nie widze powodu zeby placic za cos co w postaci avasta moge miec za darmo. > nie trzeba nic robić,żadnej konfiguracji jest > bardzo prosty,pobiera co 3 godz. aktualizację,nie obciąża kompa,jest > szybki,jest na 1 miejscu i jest po polsku, to po co inny? Na 1 miejscu jest akurat w podanym gdzies wyzej tescie. W innych juz niekoniecznie. A cala reszta jest w avascie, ktory u mnie dziala bez zarzutu. Wiec po co to zmieniac? Zreszta antywirus to tylko pewna czesc zabezpieczen poza firewallem, aktualizacjami i zdrowym rozsadkiem. Link Zgłoś
Gość: Kornik Drukarz Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:34 Gość portalu: mmx napisał(a): > Nikt nie mowi zeby sie od razu nim zachwycac. Ale jest bardzo reklamowany na tych forach GAZETA.PL . Nie wiedzieć czemu :( > Tak samo jak nikt nie mowi zeby > sie zachwycac programem tylko dlatego, ze pismo X napisalo, ze program jest > najlepszy. Rozsądny użytkownik być może nie złapie się na te medialne manipulacje, ale większość użytkowników internetu to wtórni analfabeci bezgranicznie wierzący we wszystko co jest w internecie :) > A co do linkow, tu tez jest jeszcze jeden niezalezny test > www.av-comparatives.org/ . Niezależny to on jest od...oglądających te ich strony :) BUUUHAAAAA ! > Takimi linkami mozna sie przerzucac tylko > jaki jest sens? Właśnie ! Użytkownik sam powinien wybrać co mu najlepiej odpowiada... ...i co można ściągnąć z sieci P2P ;) BUUUHAAAAAA ! Link Zgłoś
Gość: misiek_czwa Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:04 >Po prostu nie potrafiłeś odpowiednio skonfigurować programu SYMANTEC . >To nie wina programu tylko niezaradnego użytkownika :))) No jak w Nortonie Symanteca sa rozbudowane mozliwosci recznej konfiguracji wszystkich komponentow to przepraszam. >A jeśli o tych testach mowa to AVAST faktycznie w nich zajmuje końcowe miejsca >i dziwię się, że ktoś ma odwagę go używać =:0 Przeczytaj sobie post 'Kornik Drukarza', akapit "Rozsadny uzytkownik..." >po co kombinować,Kasperski -nie trzeba nic robić,żadnej konfiguracji jest >bardzo prosty,pobiera co 3 godz. aktualizację,nie obciąża kompa,jest >szybki,jest na 1 miejscu i jest po polsku, to po co inny ? Miałem Avasta - był >mułowaty. Trzeba jednak cos robic - myslec.Reczna konfiguracja kazdego programu to podstawa zeby spelnial dobrze swoje zadania.Aktualizacje co kilka godzin to teraz ma praktycznie kazdy program antywirusowy. Jesli Avast wg Ciebie jest mulowaty a Kaspersky nie obciaza kompa to sorry.Albo jestes z innego swiata albo masz blyszczacego kompa prosto z promocji w supermarkecie. Wracajac do tematu.Jako uzytkownik Avasta! - polecam,sprawdza sie.Tyle. Link Zgłoś