Dodaj do ulubionych

Antyvirus Avast - pytanie

IP: *.udn.pl 18.09.05, 18:35
Witam, czy program Avast chroni komputer tylko przed wirusami, czy również
przed innymi śmieciami jak np. dialery itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: aktos Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 18:37
      chroni przed wszystkim i jest to dosc dobry program
      • blekot Re: Antyvirus Avast - pytanie 18.09.05, 18:46
        nooo np. wyskakuje taki radioakytwny znaczek, sie kręci i krzyczy "znalazłem
        REKLAMIARZA!!! ratuj się kto może"
        :-)
      • Gość: Waga Szalkowa Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 19:44
        Gość portalu: aktos napisał(a):

> chroni przed wszystkim i jest to dosc dobry program

A po czym wnosisz, że ten program jest DOBRY ???

Po jego cenie ???

Program tego typu powinien CHRONIĆ .

A ten AVAST akurat zajmuje ostatnie miejsca we wszelkich testach programów
        antywirusowych.
        Ostatnie miejsca ze względu na...SKUTECZNOŚĆ :)

Tylko w kategorii ECONOMY zajmuje pierwsze miejsce - jest darmowy :)

• Gość: mmx Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.acn.waw.pl 18.09.05, 19:57
          > A ten AVAST akurat zajmuje ostatnie miejsca we wszelkich testach programów
          > antywirusowych.

Podaj linki - chetnie poczytam te "testy".
          • darekkr1 Re: Antyvirus Avast - pytanie 18.09.05, 20:06
            www.virus.gr/english/fullxml/default.asp?id=69&mnu=69
            avast miejsce 21 na 55 wiec srodek stawki
            pierwszy kaspersky :D
            • Gość: mmx Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.acn.waw.pl 18.09.05, 20:35
              > avast miejsce 21 na 55 wiec srodek stawki

"Ostatni" a "srodek stawki" to zasadnicza roznica :)
              • darekkr1 Re: Antyvirus Avast - pytanie 18.09.05, 20:49
                a czy ja pisałem że ostatni :)
                ja uzywam kasperskiego, to ten na pierwszym miejscu :D
                • Gość: misiek_czwa Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 22:32
                  Uzywam Avasta! od jakichs 10 miesiecy.
                  I nie moge na niego narzekac.Od tego czasu nie zdarzylo mi sie zlapac nic
                  powaznego, jedynie chyba syfy w rodzaju coolwebsearch.
                  W polaczeniu z firewallem SygatePers PRo zapewniaja mi bezbolesne korzystanie z
                  kompa.
                  Koledzy zapewne uzywaja licencjonowanych wersji Kaspersky'ego i NortonaAV....
                  Tez mialem dlugoletni okres korzystania z jednego i drugiego.Do czasu.Az w
                  kolejnych wersjach zaczely zzerac wszystkie zasoby systemowe mojego kompa.
                  Piekne kombajny.Wymarzone dla osob typu "odpal kompa i zapomnij" o zagrozeniach.
                  Bo przeciez Kaspersky i Norton sa debest ;)

• amavel Re: Antyvirus Avast - pytanie 19.09.05, 00:07
                    avast jest ok. wynalazl mi sporo wirusow i wykorzenil.

mialem nortona ale bardzo spowalnial mi kompa. no chyba ze ktos ma rakiete to
                    nie ma znaczenia
                    • Gość: Linek Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 08:59
                      amavel napisał:

> avast jest ok. wynalazl mi sporo wirusow i wykorzenil.
                      >
                      > mialem nortona ale bardzo spowalnial mi kompa. no chyba ze ktos ma rakiete to
                      > nie ma znaczenia

Po prostu nie potrafiłeś odpowiednio skonfigurować programu SYMANTEC .
                      To nie wina programu tylko niezaradnego użytkownika :)))
                • Gość: Linek Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 08:56
                  darekkr1 napisał:

> ja uzywam kasperskiego, to ten na pierwszym miejscu :D

I pewnie jego CENA nie była dla ciebie najważnieszym argumentem do wyboru tego
                  programu ??? :)

• darekkr1 Re: Antyvirus Avast - pytanie 19.09.05, 15:41
                    nie rozumiem o co ci chodzi
                    jakis czas temu byl w gazecie, Enter chyba no a 20 PLN za bardzo dobry program
                    antywirusowy z rocznym abonamentem na updaty to chyba nie jest wygorowana cena
                    trzeba po prostu uwazac czasami trafiaja sie okazje :D
          • Gość: Linek Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 08:52
            Gość portalu: mmx napisał(a):

>
            > Podaj linki - chetnie poczytam te "testy".

Takie testy są co jakiś czas umieszczene we wszystkich polskich czasopismach o
            tematyce komputerowej - trudno ich nie przeoczyć :)

W internecie te same informacje ukażą się dopiero za kilka miesięcy a i to
            niektóre z nich będą (lub już są ) dostępne tylko za opłaceniem dostępu jak to
            robi np. CHIP lub PCWORLD :(

A więc nie oczekuj, że ktoś poda linki do polskich portali :)

A jeśli o tych testach mowa to AVAST faktycznie w nich zajmuje końcowe miejsca
            i dziwię się, że ktoś ma odwagę go używać =:0

A to, że jest darmowy nie jest wystarczajacym argumentem żeby nim się
            zachwycać .

• Gość: mmx Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.acn.waw.pl 19.09.05, 09:23
              Nikt nie mowi zeby sie od razu nim zachwycac. Tak samo jak nikt nie mowi zeby
              sie zachwycac programem tylko dlatego, ze pismo X napisalo, ze program jest
              najlepszy. A co do linkow, tu tez jest jeszcze jeden niezalezny test
              www.av-comparatives.org/ . Takimi linkami mozna sie przerzucac tylko
              jaki jest sens?
              • Gość: mm Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.09.05, 13:20
                po co kombinować,Kasperski -nie trzeba nic robić,żadnej konfiguracji jest
                bardzo prosty,pobiera co 3 godz. aktualizację,nie obciąża kompa,jest
                szybki,jest na 1 miejscu i jest po polsku, to po co inny ? Miałem Avasta - był
                mułowaty.
                • Gość: mmx Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.acn.waw.pl 19.09.05, 13:57
                  A kto mowi o kombinowaniu? Chyba, ze chodzi o szukanie numerow seryjnych i
                  crackow do Kasperskiego. W innej sytuacji nie widze powodu zeby placic za cos
                  co w postaci avasta moge miec za darmo.

> nie trzeba nic robić,żadnej konfiguracji jest
                  > bardzo prosty,pobiera co 3 godz. aktualizację,nie obciąża kompa,jest
                  > szybki,jest na 1 miejscu i jest po polsku, to po co inny?

Na 1 miejscu jest akurat w podanym gdzies wyzej tescie. W innych juz
                  niekoniecznie. A cala reszta jest w avascie, ktory u mnie dziala bez zarzutu.
                  Wiec po co to zmieniac? Zreszta antywirus to tylko pewna czesc zabezpieczen
                  poza firewallem, aktualizacjami i zdrowym rozsadkiem.
              • Gość: Kornik Drukarz Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:34
                Gość portalu: mmx napisał(a):

> Nikt nie mowi zeby sie od razu nim zachwycac.

Ale jest bardzo reklamowany na tych forach GAZETA.PL .
                Nie wiedzieć czemu :(

> Tak samo jak nikt nie mowi zeby
                > sie zachwycac programem tylko dlatego, ze pismo X napisalo, ze program jest
                > najlepszy.

Rozsądny użytkownik być może nie złapie się na te medialne manipulacje, ale
                większość użytkowników internetu to wtórni analfabeci bezgranicznie wierzący we
                wszystko co jest w internecie :)

> A co do linkow, tu tez jest jeszcze jeden niezalezny test
                > www.av-comparatives.org/ .

Niezależny to on jest od...oglądających te ich strony :)

BUUUHAAAAA !

> Takimi linkami mozna sie przerzucac tylko
                > jaki jest sens?

Właśnie ! Użytkownik sam powinien wybrać co mu najlepiej odpowiada...

...i co można ściągnąć z sieci P2P ;) BUUUHAAAAAA !

• Gość: misiek_czwa Re: Antyvirus Avast - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:04
                  >Po prostu nie potrafiłeś odpowiednio skonfigurować programu SYMANTEC .
                  >To nie wina programu tylko niezaradnego użytkownika :)))

No jak w Nortonie Symanteca sa rozbudowane mozliwosci recznej konfiguracji
                  wszystkich komponentow to przepraszam.

>A jeśli o tych testach mowa to AVAST faktycznie w nich zajmuje końcowe miejsca
                  >i dziwię się, że ktoś ma odwagę go używać =:0

Przeczytaj sobie post 'Kornik Drukarza', akapit "Rozsadny uzytkownik..."

>po co kombinować,Kasperski -nie trzeba nic robić,żadnej konfiguracji jest
                  >bardzo prosty,pobiera co 3 godz. aktualizację,nie obciąża kompa,jest
                  >szybki,jest na 1 miejscu i jest po polsku, to po co inny ? Miałem Avasta - był
                  >mułowaty.

Trzeba jednak cos robic - myslec.Reczna konfiguracja kazdego programu to
                  podstawa zeby spelnial dobrze swoje zadania.Aktualizacje co kilka godzin to
                  teraz ma praktycznie kazdy program antywirusowy.
                  Jesli Avast wg Ciebie jest mulowaty a Kaspersky nie obciaza kompa to sorry.Albo
                  jestes z innego swiata albo masz blyszczacego kompa prosto z promocji w
                  supermarkecie.

Wracajac do tematu.Jako uzytkownik Avasta! - polecam,sprawdza sie.Tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka