Dodaj do ulubionych

blogi - artykul talko

IP: 192.168.229.* / 195.136.48.* 28.06.01, 11:37
maly drobiazg
pierwszym polskim blogiem nie byl rychly upadek tylko blog agathy
http://www.republika.pl/telly1/
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: blogi - artykul talko IP: 195.94.200.* 28.06.01, 11:57
      A gdzie etyka dziennikarska i zapytanie blogowiczów,
      czy maja ochote na upublicznienie swoich wypowiedzi i
      adresów? Każdy ma adres user@blog.pl, Skoro autor sam
      założył bloga to pewnie o tym wiedział... Ech.
      Nieprofesjonalnie panowie...
      • Gość: anowi Re: blogi - artykul talko IP: 193.0.117.* 28.06.01, 12:15
        zapraszam na blog.pl, komentarze sa skrajne, ale nikt chyba ma pretensji
        o "upublicznienie" adresu! kto pisze bloga staje sie osoba publiczna i o to
        chodzi!
      • Gość: sloneczk Re: blogi - artykul talko IP: *.unregistered.formus.pl 28.06.01, 12:16
        Wlasnie... kazdy chce chociaz troszke pozostac anonimowy... - niemniej jednak u
        mnie na blogu dzis duzo gosci... trzeba sie bardziej pilnowac co sie pisze... a
        to juz chyba wtedy blog po troszku traci swoj sens...
      • Gość: chlip Re: blogi - artykul talko IP: 157.158.214.* 29.06.01, 01:33
        Gość portalu: Gość napisał(a):

&#62 Ech. Nieprofesjonalnie panowie...

a najzabawniejsze, że Pan Leszek zbierał materiały już
        jakieś pół roku temu.. a dziś dowiaduję się, że mój blog
        to moja blogazeta.. zaiste, pobieżnie, w poszukiwaniu
        sensacji. =)

..a zauważył Asen
        • Gość: Wampirzy Re: blogi - artykul talko IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 09:57
          He he do kitu to formu bo nawet cały mój nick się nie mieści...

Ale do rzeczy: nie podobał mi się ten artykuł nie tylko ze względu na mały
          wkład pana Talko do niego. Nie podobał mi się, bo ... napisał nieprawdę... :)
          Jaką? Nie zasługuje, żeby mu wyjaśnić. :)
    • Gość: Adomas Mój serwer blog.pl ledwo zipie IP: *.io.poland.com 28.06.01, 12:42
      Pod nawałem gości dzisiaj. Spodziewłem się ruchu, ale bez przesady.
      Mam nadzieję, że się uspokoi nieługo.
      • Gość: bART Re: Mój serwer blog.pl ledwo zipie IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 13:47
        dokladnie... i nie wiem czy ta popularność nie zniszczy bloga. gazeta powinna
        nam nowy serwer kupić :))))) heheh
        • Gość: LiSU Re: Mój serwer blog.pl ledwo zipie IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 28.06.01, 14:40
          Gość portalu: bART napisał(a):

&#62 dokladnie... i nie wiem czy ta popularność nie zniszczy bloga. gazeta powinna
          &#62 nam nowy serwer kupić :))))) heheh

btw. na jakim laczu stoi blog.pl i jak jestescie finansowani?
          gdyby tak chociaz tylko dyslektycy placili po 2 zl miesiecznie nie poprawilo by
          to znacznie Waszej sytuacji? :-)

Pozdrawiam!
          LiSU (www.blog.prv.pl)
    • Gość: Agatha Re: blogi - artykul talko IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 15:04
      Gość portalu: voytazz napisał(a):

&#62 maly drobiazg
      &#62 pierwszym polskim blogiem nie byl rychly upadek tylko blog agathy
      &#62 http://www.republika.pl/telly1/

Dziękuje Ci voytazz, jest mi bardzo miło, że ktoś w końcu o tym napisał! Wiele
      razy rozmawiałam z Jędrkiem na temat "palemki pierwszeństwa" i Jędrek sam mi
      przyznał, że mo blog byl pierwszy. Wystarczy sprawdzić moje archiwum.
      Tylko zastanawia mnie jedno, czemu Jędrek do tej pory nie sprostował faktu, że to
      nie jego blog pojawił się jako pierwszy? PRAWDA?

Pozdrawiam wszystkich piszących i czytajacych!
      Agatha
      • Gość: jedrek Re: blogi - artykul talko IP: *.acn.waw.pl 29.06.01, 01:31
        A co, ja mam wszystko prostowac babo? =)))))

Tak, Agatka jest pierwsza blogerka kraju, ja jedynie pierwszym blogerem.

skromny.jedrek
        • Gość: Agatha Re: blogi - artykul talko IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 23:44
          Gość portalu: jedrek napisał(a):

&#62 A co, ja mam wszystko prostowac babo? =)))))
          &#62
          &#62 Tak, Agatka jest pierwsza blogerka kraju, ja jedynie pierwszym blogerem.
          &#62
          &#62 skromny.jedrek

I mój ULUBIONY Jędrek :))
    • Gość: jabko Re: blogi - artykul talko IP: *.tele2.pl 28.06.01, 17:44
      A co powiecie na blogi zwierzaków?
      Działąją od kilku miesięcy pod:
      http://www.spamietniki.z.pl
    • Gość: lumpiata Re: blogi - artykul talko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 19:05
      a mój blog padł - chyba pod naoprem odwiedzających. Do tej pory od rana miałam
      450 wejść. i nie wiem, ile z tych ludzi odeszło z kwitkiem - ja sama nie mogę
      się do mojego bloga dostać. Jest to okrutne, bo człowiek chciałby się
      wypowiedzieć, ustosunkować do artykułu....

A tak naprawdę, mnie nie przeszkadza upublicznienie. Chociaż boję się że ludzie
      mnie rozpoznają, zwłaszcza, że mój nick był używany też w innym kontekście.
      Trudno. Taka była moja decyzja, i takie są jej konsekwencje. W końcu przecież
      gdybym nie chciała być czytana, to bym sobie nadal pisała dziennik/pamiętnik w
      zaszyciku zamykanym na kłodkę...
      • Gość: laska1 Re: blogi - artykul talko IP: *.man.polbox.pl 29.06.01, 01:24
        no coz lumpiata nie tylko ty zostalas dzis pozbawiona dostepu do swojego bloga albowiem w zwiazku z naporem
        odwiedzajacych serwer wisi praktycznie od samego rana...bu i chlip
        ja sie przyznam ze mialam wczoraj no bo juz piatek tera jest jakies 360 wejsc....
      • Gość: sloneczk Re: blogi - artykul talko IP: *.unregistered.formus.pl 29.06.01, 13:22
        Masz racje... ja wczoraj mialam okolo 400 wejsc. dzisiaj tez nie moge sie
        dostac. blog peka:(
    • Gość: MiMaS Re: blogi - artykul talko IP: 212.244.78.* 29.06.01, 07:50
      a mnie najbardziej wkur... znaczy denerwuje
      mechaniczne, automatyczne i prawdę mówiąc idiotyczne
      utożsamianie bloga po polsku z serwerem blog.pl.
      zdecydowana większość wartościowych blogów stoi daleko
      poza blog.pl (i całe szczęście!), natomiast większość
      blogów na blog.pl jest żałośnie kiepska :-/
      • Gość: LiSU Re: blogi - artykul talko IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 30.06.01, 02:38
        Gość portalu: MiMaS napisał(a):

&#62 a mnie najbardziej wkur... znaczy denerwuje
        &#62 mechaniczne, automatyczne i prawdę mówiąc idiotyczne
        &#62 utożsamianie bloga po polsku z serwerem blog.pl.

swieta prawda

&#62 zdecydowana większość wartościowych blogów stoi daleko
        &#62 poza blog.pl (i całe szczęście!), natomiast większość
        &#62 blogów na blog.pl jest żałośnie kiepska :-/

o, milo, ze Ty tez to zauwazyles panie mgr inz. :-)
        oczywiscie bedac sprawiedliwym, nalezy zaznaczyc, ze sa tam jednak tez fajne
        blogi.
        Codziennie rano wstaje z nadzieja na to, ze kiedys je znajde.

LiSU
        • Gość: b2 Re: blogi - artykul talko IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.06.01, 22:13
          Talko mierny tekst napisal bez znajomosci tematu.
          Faktycznie prawda.org ma wiele ciekawszych logow wiem bo sam je czytam na blogu
          tez jest kilka o ktorych nie ma slowa a wiem ze sa dobre.
          Ja nie mialem mozliwosci wyboru na cala instytucje loga trafilem u vaina i
          zalozylem sobie to na blog.pl wtedy kiedy jeszcze to tak nie wygladalo jak
          teraz.
          A teraz bede musial meczyc sie z tym php bo na blog.pl sie nie da dzialac.
          Jednym zdaniem : " Nie badz talkiem nie ssij".
          • Gość: LiSU Re: blogi - artykul talko IP: 213.76.239.* 01.07.01, 13:47
            Gość portalu: b2 napisał(a):

&#62 Faktycznie prawda.org ma wiele ciekawszych logow wiem bo sam je czytam na blogu

trzeba pamietac, ze czesc byla zwiazana z prawda.org tylko tym, ze to byl
            najbardziej znany blog i stal sie czyms na ksztalt nieoficjalnego portalu. J.
            Kostecki dopisywal do linkow kazdego, kto poprosil. Swoja droga brakuje mi teraz
            u niego tego spisu...

&#62 A teraz bede musial meczyc sie z tym php bo na blog.pl sie nie da dzialac.

sa w sieci darmowe skrypty - nibylog na przyklad albo cos w tym stylu - ja sobie
            zrobilem cwiercautomat do wpisow - prosty, ale moj :-)

LiSU ( www.blog.prv.pl )
            • Gość: Wampirzy Re: blogi - artykul talko IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 10:03
              Masz szczęście, ale nie każdy jest taki mądry jak ty i umie sobie napisać takie
              coś, więc z łąski swojej nie podkreślaj wszystkich jedną kreską.
          • Gość: K.S. Re: blogi - artykul talko IP: 10.10.97.* 01.07.01, 19:29
            Talko nie po raz pierwszy "popisal" sie brakiem znajomosci teamatu a raczej
            miernej znajomosci tematu, wszystkie (!) teksty magazynowe i niektore gazetowe
            pisze pod jeden szablonik (pewnie amerykanski), tendencyjnie i mechanicznie
            odwolujac sie tylko do realiow Polskich. Ja rozumiem ze pewne rzeczy powstaly w
            Ameryce ale czy wszystkie? Blogi, bezpieczenstwo sieci, cyberstaruszkowie itd
            itd
            zmieniajac temat:
            Pan Panie Talko obrazil w 1997 roku cala wies "reportazem" w magazynie. I cala
            wies pamieta Pana do tej pory. Pan o tym nie slyszal? Mam wrazenie ze to samo
            uczynil Pan w Wachocku...obym sie mylil...ale na wszelki wypadek niech Pan juz
            pisze tylko te plotki w dodatku TV, a reszte zostawi innym.

(nazwisko znane redakcji)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka