Gość: potrzebne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 22:35 potrzebny jest mi dusk rozruchowy do windowsa me? czy ma ktos link? prosze o pomoc! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: T-800 Re: Dysk rozruchowy... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.09.05, 22:44 Oryginalna płyta Windows Me jest "rozruchowa". Wystarczy ustawić w BIOS-ie CD- ROM jako First Boot Device. Link Zgłoś
Gość: Bucik Przyciasny Re: Dysk rozruchowy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 07:07 Gość portalu: T-800 napisał(a): > Oryginalna płyta Windows Me jest "rozruchowa". Wystarczy ustawić w BIOS-ie CD- > ROM jako First Boot Device. A dajmy na to jak mam bootowanie w NORMALNEJ (standardowej - tak jak jest fabrycznie ustawione !) kolejności, czyli: 1. stacja dyskietek , 2. napęd CD-ROM , 3. dysk twardy . To po włożeniu CD z systemem do napędu płyta NIE WYSTARTUJE ??? A jak płyty NIE BĘDZIE w napędzie to przy w/w ustawieniach płyta nadal wystartuje ??? Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Dysk rozruchowy... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.09.05, 10:55 Gość portalu: Bucik Przyciasny napisał(a): > Gość portalu: T-800 napisał(a): > > > Oryginalna płyta Windows Me jest "rozruchowa". Wystarczy ustawić w BIOS-i > e CD- > > ROM jako First Boot Device. > > A dajmy na to jak mam bootowanie w NORMALNEJ (standardowej - tak jak jest > fabrycznie ustawione !) kolejności, czyli: > > 1. stacja dyskietek , > 2. napęd CD-ROM , > 3. dysk twardy . Dlatego napisałem, cyt.: "Wystarczy ustawić w BIOS-ie CD-ROM jako First Boot Device". Link Zgłoś
proca_toya Re: Dysk rozruchowy... 25.09.05, 16:30 Gość portalu: potrzebne napisał(a): > potrzebny jest mi dusk rozruchowy do windowsa me? czy ma ktos link? tu znajdziesz www.bootdisk.com/bootdisk.htm Link Zgłoś
Gość: Kop Na Rozruch Re: Dysk rozruchowy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 19:31 proca_toya napisał: > Gość portalu: potrzebne napisał(a): > > > potrzebny jest mi dusk rozruchowy do windowsa me? czy ma ktos link? > > tu znajdziesz www.bootdisk.com/bootdisk.htm Ten link był tu ze sto razy, ale to NIE JEST orginalny dysk rozruchowy z Windows ME/98 !!! W dodatku ten zestawik programików jest w całości PO ANGIELSKU !!! Czyli ogólnie jest do D*PY !!! Link Zgłoś
Gość: dzizys Re: Dysk rozruchowy... IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 25.09.05, 19:52 Witam. Z takim angolem startowym/dosowym nie powinno byc problemow...niektorzy robia to nawet automatycznie, nie musza czytac i analizowac :D Pozdrawiam PS na sam rozrucjh bootdisk pobrany nie przeszkadza, jak ruszy system to mozna przeciez stworzyc wlasna dyskietke startowa po PL Link Zgłoś
Gość: Dr Łotson A co na to łyżka ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 06:59 Gość portalu: dzizys napisał(a): > Witam. Z takim angolem startowym/dosowym nie powinno byc problemow... NAPRAWDĘ ??? Co Ty powiesz ??? =:O Jak ktoś nie zna języka angielskiego w ogóle (czyli jakieś 70 % użytkowników systemów Windows w Polsce !!!) to komendy pokazujące się w tych programikach : WARNING, ALL DATA ON NON-REMOVABLE DISK DRIVE C: WILL BE LOST! Proceed with Format (Y/N)? Volume label (11 characters, ENTER for none)? dosłownie NIC mu nie mówią ! > niektorzy > robia to nawet automatycznie, nie musza czytac i analizowac Niektórzy nie znają PODSTAW (!!!) obsługi zainstalowanego systemu w języku polskim a co dopiero zawiłości jego instalacji :) Link Zgłoś
Gość: dzizys Re: A co na to łyżka ??? IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 26.09.05, 15:23 To ci ludzie maja problem...musza przyswoic troche angola bo nie dadza sobie rady!!! jeszcze bedziesz nad soba ubolewam...moze jeszcze zorganizuj pikiete zeby polski byl jezykiem miedzynarodowym. Jak ktos chociaz raz formatowal dysk etc to musi robic to automatycznie chyba ze ktos jest ograniczony albo wykonuje format raz do roku...wtedy to jakos zrozumiem. Podstawowe komendy kazdy powinien znac..dziecko by skumalo o co chodzi.... Uczyc sie ludzie, uczyc!! tez mi filozofia..problem robia bo jezyka nie znaja. Zenada!!! Pozdrawiam!!! Link Zgłoś