Dodaj do ulubionych

nagrywarka do laptopa

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.05, 13:35
Witam! Od razu mówię że nie znam się w ogóle na komputerach :)
sprawa wygląda tak: mam laptopa bez wypalarki której teraz bardzo mi brakuje :
( czy jest możliwe zamontowanie do laptopa nagrywarki cd/dvd w miejsce napędu
cd/dvd -rom? Jeśli tak to nie orientujecie się gdzie to mozna zrobić i ile by
kosztowało? dzięki z góry :)
Obserwuj wątek
    • randybvain Re: nagrywarka do laptopa 01.11.05, 15:48
      Jeśli jest to laptop z wymienialnym panelem CD, to naturalnie.
      • m.gregor Re: nagrywarka do laptopa 01.11.05, 19:33
        E tam...Zazwyczaj takie napedy sa standaryzowane. Maja oznaczenia slim albo
        notebook. Wystarczy kupic sobie taki naped i wymienic w notebooku. Przy czym
        wiaze sie to z rozebraniem notebooka. Jesli tego nie potrafisz to nawet sie do
        tego nie zabieraj. Zniszczenia moga byc nieodwracalne (np. wkrecenie sruby o
        zbyt dlugim gwincie w nieodpowiednie miejsce moze przewiercic - jesli przylozysz
        sie zbyt mocno - albo porysowac plyte glowna).
        • randybvain Re: nagrywarka do laptopa 01.11.05, 22:50
          Widziałem thinkpad IBMa, w którym jeden przycisk odłączał panel CD, mozna było
          go wyjąć i wsadzić na to miejsce floppy.
          • m.gregor Re: nagrywarka do laptopa 01.11.05, 23:27
            W Dell'ach jest dokladnie tak samo. Ale nie wszystkie oferuja cos takiego.
          • Gość: bla bla bla Re: nagrywarka do laptopa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.05, 23:29
            A może bardziej opłaca się kupic nagrywarkę zewnętrzną? zamontowanie nowego
            panelu wiązało by się z rozbieraniem komputera i dodatkowymi kosztami w
            serwisie. Czy podłączenie zewn. nagrywarki jest wykonanlne dla amatora?
            • m.gregor Re: nagrywarka do laptopa 01.11.05, 23:40
              Lite-On zewnetrzny. Koszt ok. 350 PLN brutto. Podlaczenie przez USB 2.0.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka