Dodaj do ulubionych

WinXP i Media player

14.11.05, 17:16
Sytuacja jak ze Szwejka ;-)

Coś mi się porabało w programie Windows Media Player (WinMP 10). Ślicznie chodzi, odpala się i...jest, dopóki nie każde mu się czegokolwiek odtwarzać. Wtedy myśli, myśli i... wywala komunikat, że "Nastąpił błąd i program zostanie zamknięty".

No dobra - w gruncie rzeczy do niczego toto potrzebne nie jest, do DVD mam lepsze programy, do MP3 jest Winamp... Ale zaciekawiło mnie, co z tym zrobić.

Myślałem - prosta sprawa, wywalę toto w kosmos i zainstaluję od nowa z płyty z WinXP.

A guzik. Nie ma możliwości. Nie ma opcji "uninstall", w oknie "usuń programy" się toto nie wyświetla, a nawet próba usunięcia go "na chama", czyli wskazania zawierającego katalogu i opcji "delete" jest skazana na niepowodzenie: WinXP odmawia usunięcia większości składników. Nie i już. I kropka.

Zatem ponowne zainstaloiwanie nie wchodzi w grę, bo płyta instalacyjne mówi "program już jest zaintsalowany, w nowszej wersji (ściągałem upgrade do wersji 10), instalator nie może kontynuować procesu.

No i - ciekawostka. Ma ktoś jakis pomysł?

:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Laki_luke Re: WinXP i Media player IP: 80.51.247.* 14.11.05, 17:30
      WMP jest czescia windowsa i jesli chcesz go usunac to szukaj w "dodaj usun
      skladniki windows".
      • puuchatek Re: WinXP i Media player 14.11.05, 17:35
        No, jakem lamer, nie wpadłem na to! :))))

Spróbuję i dam znać, czy wyszło :)
    • puuchatek Re: WinXP i Media player 14.11.05, 17:58
      A g...uzik. :)

Dodaj/usuń składniki systemu Windows.

SUper.

Zaznacz składnik, który chcesz dodać/usunąć. A windows go doda/usunie. Hłe hłe hłe. Więc klikam na pole wyboru przy Windows Media Player. A system co robi? Tak, zgadłeś: dodaje/usuwa ;)))))

Czyli nie robi nic. Mieli coś przez kilka minut, wrzuca, wyrzuca, po czym - po zakończeniu tej operacji WinMP jest w tym samym miejscu, gdzie był, skróty są tam, gdzie były i działa (...a raczej nie działa...) tak samo jak przedtem. Hłe hłe hłe. ANi razu w czasie całego procesu nie pada pytanie, czy ja mianowicie chcę "dodać" czy jednak "usunąć". Cały czas jest "dodaj/usuń".

Windowsowa logika.

No i?
      :)
      • puuchatek Re: WinXP i Media player 14.11.05, 18:05
        A, zapomniałem dodać:

Podpis informuje, że "dodaje lub usuwa (oczywiście) DOSTĘP do programu Windows Media Player z menu start i pulpitu. DOSTĘP, nie program.

Czyli - żeby usunąć i zaisntalować ponownie WinMP trzeba reinstalować system?

:)))) Dobre.
        • Gość: Laki_luke Re: WinXP i Media player IP: 80.51.247.* 14.11.05, 18:13
          no tak juz jest ze usuwa "dostep" podobna sytuacja jest w IE ze tez bedzie
          usuniety jedynie dostep.
          W twoim przypadku moze byc jeszcze tak ze przy usuwaniu recznym wykasowales
          czesc plikow i teraz windows glupieje bo nie wie co robic. Sciagnij z sieci
          starsza wersje niz 10 i zobacz czy pojdzie z tamta.
          Aha..... niektore ustawienia dzialaja dopiero przy ponownym uruchomieniu
          systemu, ale w tym przypadku chyba tak byc nie powinno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka