Gość: xx IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 21.12.05, 14:29 Dlaczego XP sp2 chodzi wolniej od win 98se ? Mam komp Athlon 2600 768ram 10G dla partycji systemowej,fat32,bajery powyłączane. Xp jest mułowaty.Na każde otwarcie pliku widać opóźnienie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Art Re: Szybkość windowsa IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 21:38 SP2 chyba nie zawsze działa dobrze. Ja z systemem Windows XP dotychczas nie miałem żadnych problemów, ale po instalacji SP2 tak mi się zamulił, że natychmiast ten dodatek odinstalowałem. Nie wspomnę już o blokadzie p2p. Ten dodatek trzeba raczej dołączyć przy instalacji systemu, bo później z różnymi programami może być różnie. Link Zgłoś
Gość: derwood Re: Szybkość windowsa IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 21:40 Co to za pie..*** kota za pomoca młota? Przecież XP chodzi dobrze Link Zgłoś
steve13 Re: Szybkość windowsa 21.12.05, 21:53 XP jest tragiczny!!! też niedawno przesiadłem sie z 98se i tak przymula że głowa boli!!! Ps. czy ktoś wie czy i jak można odinstalować sp2 z windowsa w wersji zawierającej sp2??? Link Zgłoś
Gość: derwood Re: Szybkość windowsa IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 21:57 Nie wiem o co Wam chodzi, ale u mnie windows xp działa bdb. Zgodze się, że po instalacji działa jak muł bagienny, ale trzeba go odchudzić i przekonfigurować wtedy jest bdb Link Zgłoś
Gość: xx Re: Szybkość windowsa IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.12.05, 02:14 ja już odchudzałem na rózne sposoby inadal jest mułowaty w stos. do w98se. Link Zgłoś
Gość: kz0 Re: Szybkość windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 21:43 Wywal sp2, pozostań przy sp1. Link Zgłoś
Gość: UR Re: Szybkość windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 23:46 Chyba masz racje żeby pozostać przy sp1 bo w sp2 jest zapora może ona tak przymula. Po zainstalowaniu sp2 system mi tak zamuliło że masakra a po odinstalowaniu sp2 system chula całkiem całkiem jak na durona 1000, 256 ramu na sd-ram, karcie g-force 2 titanium i dyskuy ata 133. Nie wiem może się myle Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Szybkość windowsa IP: *.acn.waw.pl 22.12.05, 23:07 Nie marudź, tylko zmień cpu na szybsze, dodaj giga ramu i nie zapomnij zmienić grafiki na nowszą, szybszą. Może wtedy windows rozwinie skrzydła? ;) Link Zgłoś
steve13 Re: Szybkość windowsa 27.12.05, 16:48 tu nie chodzi o zmienianie proca itp tylko o to że xp sp2 jest 3krotnie bardziej mułowaty niż 98... A ci co na 98 nie pracowali już od paru lat niech nie zabierają głosu... Ja mam xp na athlonie 1700+ a zacina mi się gorzej niż 98 na moim p3 500mhz (oczywiście mówię o pracy w środowisku okienkowym 2d a nie w grach) A tak swoją drogą co można z xp wywalić i jak to zrobic żeby tak nie mulił? Link Zgłoś