Dodaj do ulubionych

Bezczelny HP-problem z laptopem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:28
Wczoraj padl mi laptop podczas pracy na wordzie, tak po prostu, "przygotowal
sie do stanu spoczynku" (tak jak to sie dzieje, jak bateria dziala, a nie ma
innego zasilania). No i nie daje sie wlaczyc, kontrolka miga, ze nia ma
prondu, sprawdzam kable, odlaczam, przelaczam, kontrolka na zasilaczu
normalna-prad plynie. O co chodzi? Dzwonie do serwisu HP, na co Pani mowi, ze
skoro nie kupilam laptopa w Polscw, to oni sie tym nie zajmuja, a ja na to:
mam gwaracje miedzynarodowa (cholera za 300 Euro), ona "modelu Pavillion nie
ma na naszym rynku i my nic nie poradzimy", nic nie powiedziala, co robic,
gdzie moze dokupic baterie itp, po prostu olala i sie rozlaczyla!

A wiec co robic? Czy to prawda ze niektore modele maja jakas felerna baterie?
Pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Help Co zrobic? HP mnie olal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 16:06
      up
    • Gość: messi Re: Bezczelny HP-problem z laptopem IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 16:12
      Czyli rozumiem ze laptop nie widzi zasilania z pradu a bateria sie rozladowala i
      nie da sie wlaczyc?
    • andrzej.sawa Re: Bezczelny HP-problem z laptopem 26.01.06, 16:21
      Jak panienka dupa,to odezwij się do góry,czyli przedstawicielstwo itd.HP nie
      jest naszą krajową firmą
      • Gość: Pomocy!!! Re: Bezczelny HP-problem z laptopem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 16:49
        Tak, chyba o to chodzi, nie widzi zasilania pradem...i chyba ostatnie 2 godziny
        wczoraj chodzil juz "z baterii", bo go odlaczylem w srodku dnia na caly dzien z
        sieci, i jak znow wlaczylem, to pochodzil 2,5 h...

Ps co do miedzynarodowej gwarancji, to wyczytalem, ze jednak tak jest, ze sie
        odnosi tylko do panstw, w ktorych model sie sprzedaje. Swoja droga swinstwo, co
        innego sie spodziewa po 'global warranty'! W kazdym razie Panienka mogla choc
        naprowadzic, bo notebook to notebook, a prad to prad..
        • Gość: messi Re: Bezczelny HP-problem z laptopem IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:25
          Znam podobny przypadek z Fujitsu-Siemens. Tam bylo cos odlutowane albo
          przepalone tuz przy gniazdu gdzie podlaczalo sie zasilanie. NIe pamietam co to
          dokladnie bylo ale jakas malutka czesc . Koszt naprawy wyniosl 50 zl
        • andrzej.sawa Re: Bezczelny HP-problem z laptopem 26.01.06, 19:36
          Czyli w jakimś stopniu znana nam z komuny spychotechnika.A HP to podobno poważna
          firma
    • m.gregor Re: Bezczelny HP-problem z laptopem 26.01.06, 19:36
      Masz pretensje do HP o to ze nie chca Ci wyserwisowac notebooka ktorego w Polsce
      nie sprzedaja? Chyba zartujesz...

A co do baterii: wyjmij baterie, podlacz zasilanie i wlacz notebooka. Moze pomoze.
      • Gość: :-))))) Re: Bezczelny HP-problem z laptopem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 11:34
        nie musi wyserwisowac, ale to ich produkt, wiec jakies naprowadzenie
        telefoniczne chociazby...a nie chamskie wylaczenie sluchawki i 'pouczenie'
        klienta: 'radz sobie sam'. Swoja droga uwazajcie na te gwarancje, bo akurat
        moja seria w ogole nie jest sprzedawana w Polace tzn 50% modeli w Polsce nie
        ma...a notebooki sa dla ludzi ktorzy jak wiadomo sie przemiesczaja...nie ma
        sensu dawac sie wciagac w takie bajery

W kazdym razie mieliscie racje, cos tam sie w srodku odlaczylo..naprawa 150, bo
        trzeba rozkrecac i skrecac kompa...no ale chociaz bedzie znow dzialal, na
        szczescie mily pan ze sklapu osiedlowego dal mi namiar na pana, ktory sie
        orientuje :-)))) Go local, piss global ;-)
        • polokokt Re: Bezczelny HP-problem z laptopem 27.01.06, 13:15
          no coz, pracowalem w serwisie tej firmy i wiem ze na pewno panienka tak nie
          powiedziala, bo jest cos takiego jak platna forma naprawy, ktora zapewne Ci
          zaproponowano (to jest obowiazkowy punkt rozmowy z klientem, ktory ma komputer
          bez gwarancji - i jest to na tyle dochodowy interes ze na pewno go nie
          pominieto w rozmowie). Niestety ta platna forma naprawy do tanich nie nalezy,
          ale diagnoze masz za darmo i mozesz bez zadnyc kosztow po wystawieniu diagnozy
          sie wycofac, wiedzac juz co masz do naprawy.
          A moze trzeba bylo ta gwarancje przeczytac przed zakupem, a nie dopiero jak sie
          komputer popsul i w serwisie Ci powiedzieli ze nie naprawiaja takiego kompa? a
          teraz masz pretensje ze maja taka polityke a nie inna (kupujac ten komputer
          zgodziles sie z ta polityka, a inne firmy maja bardzo podobna) A polityka ta
          jest globalna a nie polskiego oddzialu. Pamietam przypadek jak jakis businesman
          (obcokrajowiec) chcial oddac swojego laptopa kupionego na filipinach (o ile
          dobrze pamietam) do serwisu i niestety poinstruowano go ze musi z nim jechac na
          te filipiny zeby tam mogl skozystac z gwarancji a u nas to tylko odplatna
          naprawa.
          Pozdrawiam
          • Gość: :-))) Re: Bezczelny HP-problem z laptopem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 16:09
            zapewniam cie, ze NIC nie wspomniali o platnej usludze!!! bylem tak
            zdesperowany, ze sie spytalem, gdzie ewentualnie mozna kupic baterie, albo cos,
            nie totalna olewka. Nie jetem osoba ktora narzeka, ale czegos takiego sie nie
            spodziewalem.
            W kazdym razie odwolam sie do urzedu konsumenckiego.
            • Gość: :-))) Re: Bezczelny HP-problem z laptopem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 16:11
              a poza tym stac mnie na naprawe za pieniadze, ale wole dac panu, ktory traktuje
              klienta z szacunkiem

ale swoja droga monitorowanie rozmow customer caru juz daje rezultaty, wszedzie
              poza hp heheh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka