Dodaj do ulubionych

jaka karta graficzna

24.02.06, 23:32
Witam!
Mam zamiar zmienić kartę graficzną w moim kompie. Dotychczas korzystam z
Gforce'a 2mx400 64mb tv out.
Akurat tak się składa, że wydatki na ten cel mam ograniczone do 300 PLN(niestety).
Poniżej podaję parametry kompa.
Doradźcie coś - proszę.
Windows XP Professional
CPU TypeAMD Athlon XP, 1466 MHz (11 x 133) 1700+
Motherboard Name MSI KT3 Ultra2 (MS-6380E)
(5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM,Audio)
Motherboard Chipset VIA VT8367 Apollo KT333
System Memory 384 MB (PC2100 DDR SDRAM)

Slot Designation AGP
Type AGP 4x
Usage In Use
Data Bus Width 32-bit
Length Long

Obserwuj wątek
    • Gość: BS Re: jaka karta graficzna IP: *.lan / *.qnet.krakow.pl 24.02.06, 23:48
      hmmm z całym szacunkiem, ale co Ci da lepsza karta grafiki.
      CPU nie jest jakieś dno ale ram...bracie jeżeli jeszcze masz systemXP i
      antywira to co Ty robisz na tym sprzecie poza pasjansem:-)???
      A tak poważnie do czego chcesz tą nowa karte grafiki???do gier czy zwyklej
      pracy?
      Bo jeżeli do gier to MUSISZ miec wiecej ramu wierz mi Na GF6600 pograsz w
      F.E.A.R ale ramu to polyka conajmnie 500. Przy grafice na maxx mi brakło nawet
      1024MB a Ty masz raptem 384. Pomyśl też nad ramem.:-)
      Pomyśl nad tym sprzedaj ram ,i Twojego GF'a. Kup GF6200<ok 220zł> i do tego 512
      ram np twinnMos <ok 149zł>
      • lord.vader1 Re: jaka karta graficzna 24.02.06, 23:58
        dzięki za szybką odpowiedź. Fakt z ramem jest kiepsko i dlatego kupuję kość 512
        (to tłumaczy ograniczony wydatek na kartę). KAwałek temu zrezygnowałem z
        antyvira symanteca na rzecz w miarę nie ramożernego noda 32 ale przy gierkach
        niestety - lipa.
        • Gość: BS Re: jaka karta graficzna IP: *.lan / *.qnet.krakow.pl 25.02.06, 00:08
          no to to rozumiem choć 512 to i tak b.mało ale już zawsze coś.
          ale do 300zł na grafike to tylko cos 6200 lub ATI pokroju 9550. Wolałbym
          poczekac chwile i kupic 6600 chyba że umiesz i bedziesz miał pewnosc zmodowania
          6200@6600...ale ciezko moze byc teraz.
    • Gość: Maciejka Re: jaka karta graficzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 12:32
      Masz kartę w sam raz do tego procesorka.
      Słabiutka karta do tak samo słabiutkiego procesorka.
      I to jest właściwy zestaw.
      Jak wymienisz kartę na nowszą - dzisiejszą - to ona i tak nie będzie chodziła
      na maksimum swojej wydajności ponieważ nie pozwoli na to nadal słabiutki
      procesorek.
      Dokupienie pamięci też niczego nie rozwiąże odnośnie wydajności nowej karty
      graficznej :(

Karta graficzna daje z siebie wszystko tylko wraz z odpowiednim procesorem.
      A ty tego nie będziesz miał po zakupie tylko nowej karty i dodatkowej pamięci :(
      • Gość: bs Re: jaka karta graficzna IP: *.lan / *.qnet.krakow.pl 25.02.06, 21:57
        nie zgodze sie z tym.
        Co lepiej miec XP1700+ i GF'a 6200??? Czy Nawet athlona 3000 64bit s.939 i
        marne GF 2mx.
        GF2 to syf i tyle. A XP1700+ +6200 to napewno nie rewelacja ale za 300 zł w
        puli to jedyny sensowny wybór.
    • Gość: print Re: jaka karta graficzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 23:45
      >Karta graficzna daje z siebie wszystko tylko wraz z odpowiednim procesorem.
      >A ty tego nie będziesz miał po zakupie tylko nowej karty i dodatkowej pamięci :(

Sprawdź najpierw dopiero gadaj!

Na Duronie 1GHz + AGPx4 + karta Radeon 9550 128MB mamy wydajność mniejszą
      jedynie o 20% niż na Pentium 2.5GHz + AGPx8 + DDR dual + ta karta!

W nowyszych grach karta wykonuje prawie całą robotę (a raczej może wykonać, gdy
      ma takie możliwości - powinna być zgodna minimum z DirectX 9, inaczej to nie
      pograsz). Ilość RAM też jest ważna - 512RAM to min.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka