28grzegorz Re: Jaki monitor 31.05.06, 07:59 Chcę zakupic monitor LCD do komputera. Jaką firmę polecacie lub przed jaką ostrzegacie. Kwota do 1500 PLN. Link Zgłoś
Gość: Rubin Kolor Re: Jaki monitor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 08:08 Każdy poleca to co sam używa albo o czym naczytał się tylko w internecie, czasopismach. :) POCZYTAJ i ty różne testy w internecie i czasopismach i będziesz wiedział WSZYSTKO o monitorach - tak jak każdy tu piszący. Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Jaki monitor 31.05.06, 09:18 Polecałbym NEC. Widywałem różne LCD, ale jakość obrazu na NEC 1970GX była zdecydowanie najlepsza. Jest jakieś trzy stówki droższy od limitu ceny, ale jak niepotrzebny jest wielki ekran to można kupić 17" 1770GX za ok. 1200-1300. No i koniecznie podłączać przez DVI... Link Zgłoś
Gość: Rubin Kolor Re: Jaki monitor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 10:22 kotek.filemon napisał: > Polecałbym NEC. Widzisz, że miałem rację. POLECASZ bo sam go używasz. :) > Widywałem różne LCD Ale nie UŻYWAŁEŚ ! A to jednak spora różnica. Monitory w sklepach nie są ustawione prawidłowo i nie mogą być. Porównywanie jakości obrazu w ten sposób to największe nieporozumienie ! :( Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Jaki monitor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 16:13 Gość portalu: Rubin Kolor napisał(a): > Monitory w sklepach nie są ustawione prawidłowo i nie mogą być. > Porównywanie jakości obrazu w ten sposób to największe nieporozumienie ! :( Mnie zawsze śmieszy jak ludzie porównują w supermarketach monitory po tym jak one wyglądają. Stoją na półkach włączone i dla wielu widoczny obraz na nich to jedyne kryterium wyboru. TRAGEDIA ! Link Zgłoś
gondek2 Re: Jaki monitor 31.05.06, 23:06 Jest sporo racji w tym, że ludzie często polecają to, co sami mają. No ale jak np ktoś jest niezadowolony z zakupu moze ci odradzić - po to jest forum:) Ja też długo zastanawiałem sie przed kupnem i w końcu wybór padł na iiyamę - sporo dobrego poczytałem, dobrego słyszałem i teraz nie żałuję: www.ceneo.pl/ProductsComparison.aspx?categoryID=440&productID=214152&productID=58717&productID=127383 jak bym dzisiaj kupował, to chyba którys z tych trzech.. Link Zgłoś
Gość: Kokeeno Re: Jaki monitor IP: *.crowley.pl 01.06.06, 08:23 Mam Iiyamę E481S na S-IPS (nowe są już niestety na Wide TN). O ile matryca jest bardzo dobra, smużenia nie widać, to podświetlenie jest nierównomierne - w pracy mi nie przeszkadza, ale do oglądania filmów jest taki sobie (ale do tego to używam dużego telewizora i stacjonarnego odtwarzacza dvd, a nie kompa)... Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Jaki monitor- tylko CRT IP: *.chello.pl 01.06.06, 08:49 Nikt mi nie powie że obraz LCD jest lepszy niż w CRT. Jeszcze trochę czasu upłynie zanim to się zmieni!! Link Zgłoś
Gość: Cyprian Re: Jaki monitor- tylko CRT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 09:06 Gość portalu: Marek napisał(a): > Nikt mi nie powie że obraz LCD jest lepszy niż w CRT JA ci to powiem !!! UWAGA MÓWIĘ : Obraz na LCD jest lepszy niż na CRT ! > Jeszcze trochę czasu > upłynie zanim to się zmieni!! Już się zmieniło ! Powiedziałem ! A czasu niewiele opłynęło od twojego postu do mojego. ;D Link Zgłoś