Dodaj do ulubionych

nieudane uptade firmware nagrywary

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 13:06
aktualizowałem bios nagrywary teac cd-w540e i cos nie wyszło ponieważ komputer
nie widzi nagrywarki. czy da sie ją jeszcze uratować??
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: nieudane uptade firmware nagrywary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 15:29
      Wgraj poprzedni firmware a jak i to się nie uda to...nagrywarka do wyrzucenia.

Takie to są uroki aktualizacji firmware w napędach. :)
    • Gość: Janusz Re: nieudane uptade firmware nagrywary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 15:59
      a jak to zrobić jak komputer nie widzi napędu? prosze o odpowiedz
      (aktualizowałem z poziomu windowsa)
      • m.gregor Re: nieudane uptade firmware nagrywary 01.06.06, 20:19
        Czasami niektore nagrywarki zworkami (tymi ktorymi ustawia sie Master/Slave/CS) mozna ustawic w tryb "recovery". Ustawiasz wtedy konkretne parametry w BIOS'ie na kanale do ktorego podpieta jest nagrywarka a potem uzywasz programu do flashowania wgrywajacego firmware.

A tak na marginesie: co zrobiles ze sie nie udalo? Przerwales mu w polowie? Zabraklo pradu?
        • Gość: Janusz Re: nieudane uptade firmware nagrywary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 22:06
          wgrałem nie odpowiedni do mojej nagrywary (mój obsługuje 1.0k i takie te a ja
          wgrałe 2.4 cośtam)
          • Gość: Olek Re: nieudane uptade firmware nagrywary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 07:50
            Gość portalu: Janusz napisał(a):

> wgrałem nie odpowiedni do mojej nagrywary

To nie wiesz co wgrywasz ???

Aaaa !
            A może myślałeś naiwnie, że jak wgrasz od lepszej nagrywarki to będziesz miał
            taka samą jak ta lepsza.

Tak jak wgrywają BIOSy do kart graficznych nie wiadomo skąd i potem rozpacz, że
            karta do wyrzucenia. :)
            • Gość: Janusz Re: nieudane uptade firmware nagrywary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:42
              a jak powinna być ustawiona zworka w tym przypadku(zdjęcie załączam w
              załączniku), co ma być ustawione konkretnie w biosie i na koniec powrucic
              firmware z poziomu windy??
              rapidshare.de/files/21992752/DSCN0479.JPG.html
            • Gość: Janusz Re: nieudane uptade firmware nagrywary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:44
              Gość portalu: Olek napisał(a):

> Gość portalu: Janusz napisał(a):
              >
              > > wgrałem nie odpowiedni do mojej nagrywary
              >
              > To nie wiesz co wgrywasz ???
              >
              > Aaaa !
              > A może myślałeś naiwnie, że jak wgrasz od lepszej nagrywarki to będziesz miał
              > taka samą jak ta lepsza.
              >
              > Tak jak wgrywają BIOSy do kart graficznych nie wiadomo skąd i potem rozpacz, że
              >
              > karta do wyrzucenia. :)

tak to jest jak sie nie czyta niestety
    • Gość: Janusz Re: nieudane uptade firmware nagrywary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:07
      Gość portalu: Janusz napisał(a):

> aktualizowałem bios nagrywary teac cd-w540e i cos nie wyszło ponieważ komputer
      > nie widzi nagrywarki. czy da sie ją jeszcze uratować??

Tak to jest jak się kombinuje od dupy strony. :)
    • Gość: Janusz Re: nieudane uptade firmware nagrywary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 15:00
      także czekam na odpowiedź:)
      • janusz658 Re: nieudane uptade firmware nagrywary 05.06.06, 16:20
        albo nie tak mam dostęp do takiej samej nagrywarki czy znacie program którym
        można zaaktualizować z dosa??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka