Dodaj do ulubionych

Pytanie do ekspertów.

IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 02:02
Chce kupić dobrą płyte główną do Celerona 2.0 GHz / do 700 zł / , ale nie
mama zielonego pojęcia jaką ?
Proszę o pomoc

Obserwuj wątek
    • Gość: dj andee hm IP: *.acn.waw.pl 22.02.03, 02:14
      generalnie polecam płyty Abita i Microstara. Te pierwsze są dobre do podkręcania
      (nie trzeba rozkręcać obudowy, wszystko robimy z poziomu biosu), natomiast
      Microstar to solidna firma, która robi po prostu dobre płyty główne
    • Gość: m. Re: Pytanie do ekspertów. IP: *.chello.pl 22.02.03, 08:59
      do 700 zl spokojnie mozesz sobie wybrac jakas plyte ASUSA
    • Gość: mgregor Re: Pytanie do ekspertów. IP: *.elartnet.pl 22.02.03, 11:16
      Witam!

Za 655 zł brutto mozesz kupic ASUS'a P4B533-E. Jej parametry to:
      Opis:
      Klasa produktu: Płyta główna; Producent procesora: Intel; Typ procesora:
      Pentium 4, Celeron; Typ gniazda procesora: Socket 478; Liczba gniazd
      procesorów: 1; Producent chipsetu: Intel; Typ chipsetu: 845E; Częstotliwość
      szyny FSB: 533 MHz, 400 MHz; Rodzaj pamięci: DDRAM; Liczba gniazd DDRAM: 3;
      Częstotliwość szyny pamięci: 266 MHz, 200 MHz; Maksymalna wielkość pamięci: 2
      GB; Wbudowany układ VGA: Nie; Wbudowany układ dźwiękowy: AC97 6-cio kanałowy;
      Złącze AGP: Pro; Układ LAN: Nie; Złącza PCI: 6; Złącza USB 2.0: 6 szt.;
      Wbudowany układ SCSI: Nie; Układ RAID ATA: Tak; Interfejs dysków ATA: 133 MB/s;
      Format: ATX; Długość: 30,5 cm; Szerokość: 21,9 cm; Gwarancja: 36 msc.

Pozdrawiam serdecznie
      Michał Gregorczyk
    • Gość: zdzichu Re: Pytanie do ekspertów. IP: *.czestochowa.rakow / 192.168.0.* 22.02.03, 11:50
      lepiej kupic niezła plyte gigabyta i amd Athlon Xp
      wydajnosc ponad 2 krotnie wyzsza a cena o 1/3 nizsza
    • Gość: Lamer Re: Pytanie do ekspertów. IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 20:35
      Dużo słyszałem że Asus to bardzo dobra firma , jak nie najlepsza co Wy na to ?
      pozdr.
      • Gość: mgregor Re: Pytanie do ekspertów. IP: *.chello.pl 22.02.03, 20:44
        Witam!

Ja tez slyszalem baaardzo duzo dobrego o Asusie dlatego ja polecam. Firma w
        ktorej pracuje jako serwisant sprzedaje tylko Asus'a i przypadki uszkodzenia
        plyty glownej samej z siebie (nie mowie tu o uszkodzeniach typu: skasownie
        biosu przez wirusa, spalenie plyty glownej przez uszkodzony zasilacz czy
        nieumiejetne grzebanie w komputerze) sa naprawde marginalne. Sam mam w domu
        TUSL2-C z P III 733 (zawsze mialem Asusa) i sprawuje sie rewelacyjnie. Nigdy
        nie bylo z nia zadnych klopotow. Wolalem dolozyc pare groszy i miec naprawde
        porzadny sprzet. Jesli chcesz miec naprawde stabilny i sprawny sprzet to
        polecam Asusa + Intela. Nigdy mnie nie zawiodl ten zestaw.

Pozdrawiam serdecznie
        Michal Gregorczyk
        • Gość: Nemo Re: Pytanie do ekspertów. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 14:52
          Odnośnie Asusa możecie doradzić jakieś droższe modele pod Celerona, bo też
          jestem zainteresowany zakupem Asusa ale droższego.
          pozdr.
          Nemo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka