Dodaj do ulubionych

problem z plikami .rmvb

25.10.06, 17:38
Witam, mam film w formacie .rmvb i wiem już, że mogę go obejrzeć tylko poprzez RealPlayer (w istocie działa), ale nie potrafię 'włączyć' napisów, nie widzę w ogóle takiej funkcji. Plik jest w tym samym folderze co film, w innych playerach otwierał sie zazwyczaj automatycznie, a tu...guzik. Najchętniej przerobiłabym ten film do innego formatu, bo z tym .rmvb mam same problemy, no ale tu też brakuje mi wiedzy i umiejętności. Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • gluby Re: problem z plikami .rmvb 25.10.06, 18:21
      jzu bylo na forum poszukaj
    • neder Re: problem z plikami .rmvb 25.10.06, 19:09
      real player nie ma opcji napisów. Najlepiej zinstalować dekoder real alternative
      (zamiast real playera) i odtwarzać film rmvb w niemalże dowolnym playerze z
      obsługą napisów.

pzdr
    • lamattina Re: problem z plikami .rmvb 25.10.06, 19:58
      Posłuchałam obu rad:
      1. Znalazłam wątki na forum, przerobiłam z .rmvb do .avi, które odtwarza każdy player i...nic, napisów brak.
      2. zainstalowałam Real alternative i...nic. Tzn. gdy szukam w opcajch napisów i chce je załadować pojawia się "to load you have to change the video renderer type and reopen the file". Czyli nadal nie wiem co mam zrobić...
      • markus.kembi Re: problem z plikami .rmvb 25.10.06, 20:01
        Przecież Real Alternative to dekoder, umożliwia odtwarzanie plików w tym
        formacie, ale nie zmusza Cię do korzystania z konkretnego odtwarzacza. Jeśli
        jeden player nie działa, spróbuj z innym, jest ich multum.
        • lamattina Re: problem z plikami .rmvb 25.10.06, 20:06
          Już czuję się jak idiotka, ale trudno, brniemy dalej...;)
          Próbowałam: Real Playera, DivXa, WMPlayera i AllPlayera. Napisów wszędzie brak.
          • Gość: rychu Re: problem z plikami .rmvb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 20:10
            pytanie zasadnicze: czy ściągłaś wraz z filmem napisy?
          • markus.kembi Re: problem z plikami .rmvb 25.10.06, 20:15
            I jak klikasz, żeby przeglądał napisy, to też wyskakuje podobny komunikat? Może
            plik z napisami jest uszkodzny? No nie wiem, ja zawsze odtwarzałem takie pliki
            Media Playerem Classic, ale jak trzeba skorzystać z napisów, to VPlayer albo
            BestPlayer.
            • lamattina Re: problem z plikami .rmvb 25.10.06, 20:21
              Zgrałam film razem z napisami z płyty (której już nietety nie mam), pliki nie są uszkodzone.
              Nie wiem o co chodzi, do tej pory też nie miałam problemów, napisy ładowały sie automatycznie, no tylko że tamte filmy były zawsze .avi albo .mpeg
              Tracę powoli cierpliwośći pewnie szybciej wydam 15zł i pójde do kina, niż obejrzę u siebie, ech :)
    • lamattina Re: problem z plikami .rmvb 25.10.06, 20:34
      Działa!
      Ale nie pytajcie dlaczego, ani jak to zrobiłam...
      W każdym razie AllPlayer w końcu zaskoczył.
      Dziękuję wszystkim i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka