Dodaj do ulubionych

co mi hamuje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 19:37
mam kompa P4 3,0 krecony 10% 2gb ram dual 160gb dysk plyta msi neo karta
win fast 6600 modowana 500/600 neostrada 500 gram w bf 2 mam przycinki w
szybszej akcji co mi hamuje co do wymiany aby przyspieszyc kompa
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: co mi hamuje 16.12.06, 19:38
      Intel. Przegrzewa sie i zwalnia zeby nie odleciec razem z dymem...
      • Gość: Malinabend Re: co mi hamuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 19:41
        bzdura temp 70 c
        • Gość: Greg Re: co mi hamuje IP: 212.76.40.* 16.12.06, 20:14
          Po pierwsze - pisz zrozumiale, a więc gramatycznie... Po drugie - 70 st.C to
          zdecydowanie za dużo, 50 już sporo, ale może być, a 70 świadczyć może o usterce
          chłodzenia.
          • Gość: Malinabend Re: co mi hamuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:51
            wek na forum polonistow ja mam dysleksje
            • Gość: b Re: co mi hamuje IP: *.etelko.pl 19.12.06, 15:55
              To powinieneś się więcej uczyć, a nie pisać bzdury. Dziecię neostrady. A wydaje
              mi sie, że mózg Ci może hamować.
          • swawolny.diabel Re: co mi hamuje 17.12.06, 09:11
            Gość portalu: Greg napisał(a):

> Po pierwsze - pisz zrozumiale, a więc gramatycznie... Po drugie - 70 st.C to
            > zdecydowanie za dużo, 50 już sporo, ale może być, a 70 świadczyć może o usterce
            >
            > chłodzenia.

Wysarczy sprawdzic częśtotliwosc pracy procesora by wiedzieć czy zwalnia czy nie
            Nie ty usatlasz w jakiej temperaturze moze pracować procesor tylko producent
            sprawdz w jakije temmeraturze moeże pracoować p4 zanim będziesz pisał pierdoły
        • Gość: Kris Re: co mi hamuje IP: 84.38.160.* 16.12.06, 20:18
          To nie bzdura ni powinien Ci przekraczać 60 no chwilami, tą temperaturę co
          pokazuje jest napewno wyższa, a 70 - 72 To MAX. Zmniejsz 10% na 0 i sprawszdź
          temp jeżeli będzie nadal taka wysoka oczyść radiator i fan z kurzu.
          • Gość: Malinabend Re: co mi hamuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:49
            p 4 zpowalnia pow 100 c i karta grafy pow 140c tak ze bvzdura 70c to norma dla
            p 4

• speedone Re: co mi hamuje 16.12.06, 20:55
              Gość portalu: Malinabend napisał(a):

> p 4 zpowalnia pow 100 c i karta grafy pow 140c tak ze bvzdura 70c to norma dla
              > p 4
              >

P4 mi wysiadl przy 70-80C kiedy zapchal sie radiator wiec niemow ze 100 stopni
              on trzyma :)

kiedys widzialem jak celeron chodzil przy 90C i jeszcze bios go niewylaczyl a
              juz mulil ostro a i caly cieplutki byl.
          • speedone Re: co mi hamuje 16.12.06, 20:53
            plyte msi :) a P4 3.0 podkrecony jakies 30% niegrzal mi sie ash tak jak Tobie !
            normalna temp jaka mam to 35C. Jaka ta plyte MSI masz ? bo jak taka czerwona neo
            cos tam to kiepska jest juz zwykly asrock jest lepszy....
          • Gość: Malinabend Re: co mi hamuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:54
            nie krecony tez przycinki
            • speedone Re: co mi hamuje 16.12.06, 20:56

> nie krecony tez przycinki

to plyta ! zobac to ta czerwona ?
            • Gość: Malinabend Re: co mi hamuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:56
              865pe neo2-p
              • speedone Re: co mi hamuje 16.12.06, 20:57

> 865pe neo2-p

wspolczuje Ci , gorzej trafic niemogles...
              • Gość: Malinabend Re: co mi hamuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:59
                asrocki to 1 wielga kicha miałem 2 szt w dualu i td
                • speedone Re: co mi hamuje 16.12.06, 21:02

> asrocki to 1 wielga kicha miałem 2 szt w dualu i td

no ale przynajmniej niegrzeje procka i bardzo stabilnie chodzi , zaden barej nie
                  jest. A jak chcesz moge Ci tego msi wyslac w prezencie , mialem 2 lata ja...
                  skonczylo sie tym ze ramy spalily sie.... a i dzwiek padl po jakis roku :) i
                  tutaj ciekawostka temp procka na msi to 50 stopni a na gownianym asrocku 35C :)
                • Gość: Malinabend Re: co mi hamuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 21:05
                  35c hi hi to je nie mozliwe ja mam taka temp w pokoju latem to komp by wysiadł
                  na dzien dobry przy odpaleniu 35 c + emisja z plocka ok 70 c to norma chłopie
                  • Gość: Malinabend Re: co mi hamuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 21:07
                    asrocki miałem 2 i przechodziłem gehenne
                    • Gość: o2 Re: co mi hamuje IP: *.acn.waw.pl 16.12.06, 22:53
                      No ale co z tego? Ja mam w firmach okolo 10 i z zadnymi nie ma problemu.
                  • speedone Re: co mi hamuje 17.12.06, 00:15

> 35c hi hi to je nie mozliwe ja mam taka temp w pokoju latem to komp by wysiadł
                    > na dzien dobry przy odpaleniu 35 c + emisja z plocka ok 70 c to norma chłopie

zeby nie byc goloslownym img485.imageshack.us/img485/7932/dscn1888nk3.jpg

w lato moze z 5C mac wiecej a chlop to moze Ty jestes...

neo 1 chyba byla czarna ja mialem neo2...
        • m.gregor Re: co mi hamuje 16.12.06, 21:11
          Skoro tak fantastycznie znasz sie na tym to po co pytasz? 70 st to stanowczo za
          duzo. Temp. tego procka (zakladam ze to P4 HT 3 GHz) nie powinna przekraczac 60
          st w stresie. Pewno jeszcze jedziesz na standardowym chlodzeniu...
          • Gość: Malinabend Re: co mi hamuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 21:16
            po1 jak rosnie temp ploca to słychac jak wentyl zapieprza otwieram dzwi i
            wlatuje zimno wentyl zwalnia czyli ploc sie zchładza a zacinki w akcji nadal sa
            • Gość: Malinabend Re: co mi hamuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 21:19
              a plyta czarna nie czerwona
            • maddox84 Re: co mi hamuje 16.12.06, 22:29
              Nie wiem, może trzeba Ci to rozrysować ??!!
              1. Temperatura procka jest za wysoka, na 70 stopniach to chodzą AMD ;) ale nie
              Intele.., i co to za sprawdzanie po tym jak wentylator zapieprza ?? Masz dwa
              wyjścia, albo zamontować lepsze chłodzenie albo
              2. Wymienić płytę, jak już ktoś tutaj wspomniał może to być jej wina...

swoją drogą, to dysleksja nie usprawiedliwia mylenia l z r :P może wystarczyło
              by pisać troszeczkę wolniej ?? I zainstaluj sobie firefoxa 2.0 masz tam
              wbudowane sprawdzanie błędów ortograficznych
              • speedone Re: co mi hamuje 17.12.06, 00:41
                maddox no chyba nie ash tak amd sie nie grzeje :) a tak po zatym amd ma bardzo
                wolne wiatraki , moj kreci sie do 5rpm choc dziala zawsze na 2700. Jesli buczy
                juz (mowie tutaj o serii z P4 ktora jest wedlug mnie bardzo dobra) to znaczy ze
                masz calytki zapchany radiator , ot taka uroda ich co pol roku trzeba rozebrac.
                A w msi to jest dziecinnie proste , nietrzeba nawet pasty do procka wyciaga sie
                razem z nim , co wedlug mnie jest super rozwiazaniem a nie za kazdym razem pasta ...
    • Gość: R Re: co mi hamuje IP: 80.50.255.* 16.12.06, 23:11
      Stosujesz program jv16 PowerTools 2006 1.5.2.350,jest tam opcja czyszczenie
      rejestru,a może pomoże?
      dobreprogramy.com/index.php?dz=2&id=509&t=29
    • Gość: Grzegorz Re: co mi hamuje IP: *.phil.east.verizon.net 17.12.06, 09:50
      Temperatura oscyluje wokol max a na dowod zobacz sobie na tej stronce,co prawda
      w jezyku angielskim ale pod koniec tej strony masz tabele zrozumiala dla
      wszystkich gdzie masz podany procesor i jego max temperatury.
      www.intel.com/support/processors/pentium4/sb/CS-007999.htm#Table1
      I mysle ze temat bedzie jasny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka