Dodaj do ulubionych

Prosty system ewidencji towaru i sprzedaży.

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.06, 17:23
Witam. Co byście polecili z tej dziedziny? "W czym" i jak to najlepiej zrobic?
Słyszałem, że w mysql i php ale niestety nie znam php wiec odpada (chyba, że
są gotowe skrypty, które trzeba tylko zmodyfikować do własnych potrzeb). A co
myślicie o Accessie? Czy jak to zrobie w Accessie to będzie można zdalnie
wykonywać operacje na bazie (czyli głównie wprowadzanie danych)?
A może jest jakieś gotowe rozwiązanie?
Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: art Re: Prosty system ewidencji towaru i sprzedaży. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.06, 21:48
      ?
    • krzysztofsf Re: Prosty system ewidencji towaru i sprzedaży. 19.12.06, 21:53
      poszukaj w google.pl - za 100 zl bedziesz mail kilkadziesiat do wyboru
      BTW kazdy prosty system bedzie tanszy od kupna Office Proffesional z Accessem
    • Gość: art Re: Prosty system ewidencji towaru i sprzedaży. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.06, 14:58
      any ideas?
      • bjkor Re: Prosty system ewidencji towaru i sprzedaży. 22.12.06, 15:24
        w accesie zrobisz to bez problemu tam są i gotowce
        • Gość: art Re: Prosty system ewidencji towaru i sprzedaży. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.06, 15:26
          tylko mam problem z udostepnieniem tego w Internecie. Tworze strone do
          wprowadzania danych ale tylko z localhosta dziala ona prawidlowo. i nie wiem
          dlaczego.
          • Gość: Greg Re: Prosty system ewidencji towaru i sprzedaży. IP: *.metronet.chelm.pl 23.12.06, 16:10
            Ale dokładnie jakie masz błędy? Jaki serwer WWW?
          • krzysztofsf Re: Prosty system ewidencji towaru i sprzedaży. 23.12.06, 18:40
            Gość portalu: art napisał(a):

> tylko mam problem z udostepnieniem tego w Internecie. Tworze strone do
            > wprowadzania danych ale tylko z localhosta dziala ona prawidlowo. i nie wiem
            > dlaczego.

Ostatnim razem cwiczylem ten temat ladnych pare lat temu w Access2000.
            Po localhost - dane czytaja i wprowadzaja komputery z zainstalowanym Accessem.

Na moj uwczesny stan wiedzy - musialbys dane z Accessa wypeowadzic na serwer i tam oprogramowac php operacje dla klentow laczocych sie poprzez www.

Chyba, ze nastepne wersje Accessa maja to juz lepiej opracowane i umozliwiaja wyprowadzenie formularza www umozliwiajacego edycje danych bez Accessa - nie sprawdzalem.

Wg mnie najlepiej na serwer dac php+mysql a z boku podpiac sie do bazy accessem i prowadzic nim administracje, woieksze uaktualnienia i raportowanie.
            • krzysztofsf zobacz tutaj 23.12.06, 18:48
              support.microsoft.com/kb/308459/pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka