Dodaj do ulubionych

Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w głowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 08:27
Musze wymienić już swój procesor na coś lepszego. W przyzwoitch cenach
znalazłam 2 interesujące mnie procesory. Nie wiem który wybrać.
1. Intel Core2 Duo E6600 2.40 GHz (S775) BOX
sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30512
czy

2. AMD Athlon 64 X2 5200+ BOX (Socket AM2)
sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=34543
Proszę o pomoc :-)

Obserwuj wątek
    • Gość: Wicio Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 08:38
      Gość portalu: Aneczka napisał(a):

> Musze wymienić już swój procesor na coś lepszego.

A jak chcesz tego dokonać ?

Te nowe procesory nie będę działały na twoim starym komputerze. :)

Do tych nowych procesorów które wymieniłaś potrzebna jest nowa PŁYTA GŁÓWNA
      żeby działały.

Wiesz o tym ???

• Gość: Aneczka Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 08:48
        Płyte głowna kupie w zaleznosci ktory procesor mi poradzicie. Bo tez musze wymienic,
        • silic Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło 22.01.07, 09:28
          Nie wiem jaki stary masz ten komputer i czy jest potrzeba wymiany. Czy
          wybierzesz A64 x2 czy C2D to do zmiany pójdą jeszcze pamięci , karta graficzna.
          Ja z tej pary wziąłbym procesor Intela, ale to są bardzo zbliżone układy - jeśli
          chodzi o wydajność.
        • Gość: Wicio Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 09:50

> Płyte głowna kupie w zaleznosci ktory procesor mi poradzicie. Bo tez musze
          wymienic,

A to wyjaśnia sprawę ostatecznie. :)

Oczywiście z tych dwóch, które wybrałaś procesor INTEL będzie lepszym wyborem -
          jest wydajniejszy od tego AMD o jakieś 20% - zależnie od zastosowania.

• Gość: damianco Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 09:25
      intele dwurdzeniowe są nawet o 30% wydajniejsze od X2. więc wybór prosty.
      • Gość: Aneczka Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 09:57
        Weszłam sobie na Allegro moje kochane i sama z podzespołów poskładałam komputer.
        Od każdego Allegrowicza inny część. Nie wiem czy to jest dobry pomysł aby coś
        takiego zrobić a potem dać komuś wszystko do złożenia. Nie mówcie, że ten sprzet
        bedzie dla mnie za dobry bo itp bo ja i moja córeczka ciąglę gramy w jakieś nowe
        gry i po prostu nie chcę aby gra się zacinała(mąż kupił Gothica 3 dla siebie ale
        gra strasznie sie zacina na naszym komputerze). Dostałam ostatnio premię w pracy
        i mogę sobie pozwolić na taki komputer. Proszę o rade co myślicie o tym wszystkim.

Od Allegrowicza: Ankarz
        Procesor: Intel Core 2 Duo E6600 2.4 GHz, 4MB Cache
        Cena na dzień: 22 stycznia 2007r.
        Allegro: 1179 zł + 15 zł = 1194 zł

Płyta główna: Asus model P5B Deluxe WiFi-AP Socket 775
        Allegro: 683 + 16 = 699 zł

Od Allegrowicza: Tiestox
        Pamięć DDR2 RAM: GeIL Dual Ultra 2x 512MB DDR2 800 MHz CL5
        Allegro: 499,99 + 8 = 507,99 zł

Od Allegrowicza: LMScomp
        Karta graficzna: MSI GF 8800GTS 640MB DDR3/320bit TV/DVI PCI-E (1,2ns) (500/1600)
        Allegro: 1598,50 + 8 = 1606,5 zł

Od Allegrowicza: Tomek 7244
        Dysk twardy: SEAGATE 320GB 7200 OBR. 16MB IDE, ATA,
        Allegro: 369 + 9 = 378 zł

Od Allegrowicza: Kitnet
        Obudowa: Tracer TRO-790 XENO 4LifeHF 400W Prescott
        Allegro: 177 + 16 = 193 zł

Od Allegrowicza: dsnieg1
        Nagrywarka DVD: LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H12L LightScribe bulk white
        Allegro: 137,99 + 13,00 = 150,99 zł

RAZEM (z przesyłkami bez rabatów): 5237,47 + złożenie

Jak myślicie dobry był by to wybór i cena w stosunku do podzespołów. Wziełam
        karte Geforce 8800 GTS bo chce miec DX10 bo moja firma każdemu pracownikowi do
        domu kupi Viste Ultimate a więc myślę, że się opłaca kupić tą karte graf.

Nie wiem tylko czy nie opłaca się np. zaczekać kilka miesiecy i moze by to
        wszystko staniało o 15 - 20% co o tym myślicie?

• Gość: Aneczka Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:06
          Oj zapomniałam ja w tej cenie koncowej komputera zrobilam ze dodalam cene za
          pamiec ram podwojnie bo chce miec 2 gb a tam jest w spisie przedstawione 512 x
          2 a bym wziela 2 takie zestawy
          • Gość: Wicio Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:22

> Oj zapomniałam ja w tej cenie koncowej komputera zrobilam ze dodalam cene za
            > pamiec ram podwojnie bo chce miec 2 gb a tam jest w spisie przedstawione 512
            x
            > 2 a bym wziela 2 takie zestawy

Lepiej kup od razu 2 x 1 GB pamięci niż 4x 512 MB . :)

A zestaw w/w jest prawidłowo dobrany.

Co do allegro to nigdy tam już nic nie kupię od czasu jak mnie oszukano. :(

Ale to twoja decyzja i twoje ryzyko.

Ceny z tego allegro też nie są rewelacyjnie niskie (wbrew utartym opiniom !)
            ponieważ ten w/w zestaw w pierwszym lepszym sklepie u mnie na wsi kosztuje ok.
            600 zł mniej a jakbym poszukał lepiej to i jeszcze z 200 zł bym utargował.

Ceny w/w sprzętu spadną o jakieś 10% w ciągu najblizszych 2-3 miesięcy z
            prostego powodu - pojawią się nowe modele i te starsze stanieją.

Ale ja bym nie czekał na zbytnie obniżki ponieważ każdy miesiąc zwłoki z
            zakupie takiego zestawu to dodany miesiąc jego starzenia się. :(

• Gość: Sławek62 Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.klaudyny.waw.pl 22.01.07, 10:32
              Co do cen zobacz:
              www.ceneo.pl/default.aspx
              www.skapiec.pl/
              Wybór do przyjęcia, jedynie zasilacz w tej konfiguracji ma za małą moc min 480W.
              Zastanów się jak wygląda sprawa gwarancji przy zakupie z allegro.
            • Gość: Aneczka Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:37
              To trzeba było zgłosić to na policję. Oni się takimi ludzmi odpowiednio zajmą.
              A że odpowiedni sprzet dobralam to wiem bo troche sie na tym znam :D No to
              wybrałam tak, że mój zestaw na tą chwilę wygląda następująco (zmieniłam pamięć
              ram)
              Od Allegrowicza: Ankarz
              Procesor: Intel Core 2 Duo E6600 2.4 GHz, 4MB Cache
              Allegro: 1179 zł + 15 zł = 1194 zł

Płyta główna: Asus model P5B Deluxe WiFi-AP Socket 775
              Allegro: 683 + 16 = 699 zł

Od Allegrowicza: www_epiotrek_com
              Pamięć DDR2 RAM:
              GEIL DDR II ULTRA 2 X 1 GB 800 MHZ 4-4-4-12
              Allegro: 977,99 + 24 = 1 001,99 zł

Od Allegrowicza: LMScomp
              Karta graficzna: MSI GF 8800GTS 640MB DDR3/320bit TV/DVI PCI-E (1,2ns)
              (500/1600)
              Allegro: 1598,50 + 8 = 1606,5 zł

Od Allegrowicza: Tomek 7244
              Dysk twardy: SEAGATE 320GB 7200 OBR. 16MB IDE, ATA,
              Allegro: 369 + 9 = 378 zł

Od Allegrowicza: Kitnet
              Obudowa: Tracer TRO-790 XENO 4LifeHF 400W Prescott
              Allegro: 177 + 16 = 193 zł

Od Allegrowicza: dsnieg1
              Nagrywarka DVD: LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H12L LightScribe bulk white
              Allegro: 137,99 + 13,00 = 150,99 zł

RAZEM (z przesyłkami bez rabatów): 5193,48 + złożenie

• wypasior zestaw fachowo dobrany 22.01.07, 10:52
                na tej płytce pięknie się będzie podkręcał

ceny nie są oszałamiające, takie dadzą Ci w każdym sklepie już ze złożeniem
                • Gość: Aneczka Re: zestaw fachowo dobrany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:01
                  Skorzystałam ze skąpca i macie racje. W niektórych sklepach jest nawet
                  taniej :) Jednak zamówie wszystko w jednym sklepie bo będa miała gwarancje i
                  może jeszcze jakieś rabiciki uda mi się załatwić :D

PS W Skąpcu jest więcej przedmiotów niż w ceneo wydaje mi się bo w Skąpcu było
                  ponad 10 procesorów Core Duo o w Ceneo tylko 1.

• Gość: Aneczka Re: zestaw fachowo dobrany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:03
                    Aha zapomniałam a może do tego procesora lepsza była by inna płyta główna?
                    Proszę mi doradzić. Cena płyty tak do 750 zł. Bo wydaje mi się że ta co
                    wybralam to jakas stara jest :D
                    • Gość: Aneczka Re: zestaw fachowo dobrany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:05
                      A co myślicie o tym aby do Procesora Intela wziąść płyte Intela może wtedy
                      bedzie to jakosc lepiej chodzic
                    • Gość: Wicio Re: zestaw fachowo dobrany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:34

> Aha zapomniałam a może do tego procesora lepsza była by inna płyta główna?
                      > Proszę mi doradzić. Cena płyty tak do 750 zł. Bo wydaje mi się że ta co
                      > wybralam to jakas stara jest :D

Są lepsze płyty do procesorów z tej serii INTELa z wydajniejszymi (i
                      NOWSZYMI !!!) chipsetami ale one są sporo droższe i ich kupno opłaca się tylko
                      przy najlepszych procesorach INTEL wraz z najlepszymi pamięciami.

Ty nie wybrałaś najlepszego procesora INTEL ani najszybszych pamięci więc
                      kupienie najlepezej płyty mijałoby się z celem.
                      Jej wydajność nie wzrośnie przy twoim procesorze i pamięciach a cena będzie
                      wysoka.

Płyty firmowe INTEL są dobre ale ASUS też nie gorszy. :)

W dodatku ASUS ma większy wybór modeli płyt do tych procesorów INTEL.

Ogólnie wszystko jest dobrane w sam raz !

Ja dorzuciłbym do tego jeszcze dobrą kartę dźwiękową żeby całość się dopełniła
                      jako 'dobry komputer'.

Nawet najtańsza z serii X-Fi firmy Creative , czyli Sound Blaster X-Fi Xtreme
                      AUDIO będzie o niebo (o tuzin nieb !) lepsza od wbudowanej karty dźwiękowej.

• Gość: Aneczka Re: zestaw fachowo dobrany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:42
                        No bo ja myślałem że jak karta dziwiekowa jest juz na plycie glownej to juz
                        takiej wlasnie creative nie mozna dac - a jednak mylilam sie. Macie racje na
                        allegro tak tanio wcale nie jest. W sklepie
                        sklep.komputerowy.pl "skrecilam" sobie taki sam komputer jak to co dalam
                        na poczatku i cena wszla ta sama. Jednak nie bede tego na allegro zamawiac bo
                        to roznie bywa. Dobra teraz musze zajac sie przegladaniem kart dzwiekowych ale
                        nadal nie wiem co zrobic z plyta glowna.
                        • Gość: Wicio Re: zestaw fachowo dobrany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:38

> Dobra teraz musze zajac sie przegladaniem kart dzwiekowych

To nie ma co przeglądać ! :)

Karty dźwiękowe Creative Sound Blaster z serii 'X-Fi Xtreme' to dzisiaj
                          najlepsze karty tego typu na rynku.

Najtańszy model to AUDIO lub ciut droższy GAMER i jest to aktualnie jedyny
                          rozsądny wybór co do karty dźwiękowej do domowego użytku.

Chyba, że kogoś stać na coś droższego z tej serii 'X-Fi Xtreme' to nie ma
                          przeciwskazań. :)

> ale nadal nie wiem co zrobic z plyta glowna.

Twój wybór jest słuszny i nie zmieniaj tej ASUS na nic innego.

• Gość: Sławek62 Re: zestaw fachowo dobrany IP: *.klaudyny.waw.pl 22.01.07, 11:51
                        Oszczędności na zasilaczu mogą zaowocować utratą gwarancji np płyty gł, czy
                        procesora. Zasilacz jest jednym z kluczowych elementów prawidłowej pracy całego
                        zestawu. Niemal 70% niestabilności pracy systemu ma swoje podłoże w zasilaczu.
                        Markowe zasilacze np Chiftec, Tagan itp. są droższe o ok 100 - 150 pln, co przy
                        wydatku kilku tys. pln, nie wydaje się sumą oszałamiającą.Zajrzyj np:
                        www.benchmark.pl/www_benchmark_pl.html
                        lub poszukaj w sieci na ten temat.
                        • Gość: Aneczka Re: zestaw fachowo dobrany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:26
                          Ale to chodzi o zasilacz jako przedłużacz czy zasilacz w obudowie?
                          • Gość: Greg Re: zestaw fachowo dobrany IP: 212.76.40.* 22.01.07, 19:41
                            W obudowie ("listwa" czyli przedłużacz to tylko rozgałęźnik) - w swoim spisie
                            masz badziewnego Tracera (nie sugeruj się tymi 400W - idę o zakład, że 380, a
                            może i 330W Tagan wytrzyma więcej niż 400W Tracer), a do tak mocnego (i dosyć
                            drogiego) sprzętu przydało by się coś lepszego (vide mój poprzedni post o
                            Taganach).
                    • Gość: eter Re: zestaw fachowo dobrany IP: *.autocom.pl 28.01.07, 16:01
                      tylko Asus, ewentualnie bez wifi, bo nie wykorzystasz. deluxe w wypadku asusa to DELUXE
            • Gość: eter Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.autocom.pl 28.01.07, 15:58
              podstawowy popełniony przez Ciebie wielki błąd, to wybór zasilacza.Nie ma szans żeby to chodziło dobrze i stabilnie, do tego potrzebujesz min. 450Watt, nawet 500 , (wyobraź sobie że TYLKO Twoja grafika może wziąść do 165 W...A procesor, plyta, dysk, pamięci....) I to koniecznie DOBREJ firmy min 250-350 zł.Polecam Chieftec,Thermaltake,Tagan,Be Quiet,Topower.Pamiętaj, to jest konieczność.Pozdrawiam i dużo radości z znowej zabawki!
        • Gość: Greg Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: 212.76.40.* 22.01.07, 14:20
          Wszystko pięknie, ładnie, wydajnie, a zasilacz gó....ny. Tracer, Megabajt,
          Codegen i tańsze Modecomy do niczego się nie nadają, tym bardziej do wydajnego
          komputera. Przy takim przedziale cenowym wrzuciłbym Tagana 430W (ew. 480W)
          EasyCon - odpinane kable, więc bałaganu brak, a mocy wystarczy (480 ma dwa
          złącza PCIE, nie wiem jak 430 - pewnie co najmniej jedno, a prawdopodobnie też
          2).
          • Gość: Mruwa Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.icm.edu.pl 23.01.07, 10:51
            Ja kupielm ostatnio Feel 500 W. Wzialem go w ciemnio, byl tani i
            sobie chwale, dziala dobrze, super trzyma napiecia, po co przeplacac zaraz na
            jakies drogie markowe firmy!
            • Gość: Greg Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: 212.76.40.* 23.01.07, 15:17
              IMO jak ktoś kupuje sprzęt za 5k zł z górką, to wydanie 400 zł na zasilacz nie
              jest chyba przepłacaniem. Poza tym generalna tendencja jest taka, że ludzie
              kupują "super-hiper" sprzęt, a zasilacz za "dychę" i później się dziwią, że nie
              chce działać (optymistycznie) lub że się spalił (wariant pesymistyczny).
            • Gość: eter Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.autocom.pl 28.01.07, 16:04
              pożyjesz zrozumiesz, ps, jak masz slabszy sprzet to pozniej
    • Gość: Aneczka Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:28
      Czy do tego zestawu 550W mi wystarczy
      • Gość: Aneczka Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:30
        Znalazlem cos takiego
        sklep.komputerowy.pl/products/fortron_700w_epsilon/5986.html700W
        co o tym myslicie
        • Gość: silic Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.as.kn.pl 22.01.07, 13:26
          myślę , że tyle nie potrzebujesz. Dobra 500W jednostka powinna załatwić sprawę.
          • Gość: Aneczka Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 16:13
            To jaka mam wziasc plyte glowna do tego procesora. Tylko zeby plyta nie
            kosztowala wiecej niz 750 - 800 zł.
            Przypominam procesor Inter Core 2 Duo 6600
            • Gość: Wicio Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 16:29

> To jaka mam wziasc plyte glowna do tego procesora. Tylko zeby plyta nie
              > kosztowala wiecej niz 750 - 800 zł.
              > Przypominam procesor Inter Core 2 Duo 6600

Lepszy, nowszy i wydajniejszy chipset do tego procesora to oczywiście 975X.

W cenie lekko ponad 800 zł to:

- INTEL sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27205

- ASUS sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31761

- MSI sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30684

i kilka innych modeli.

Przy wyborze płyty z tym chipsetem 975X kupiłbym jednak i szybsze
              (wydajniejsze) pamięci niż te z CL 5.

• Gość: Aneczka Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 17:01
                Ale co ma to CL5 bo nie moge sie polapac. A ta plyta glowna intela obsluguje
                pamiec DDR2 800 Mhz?
                • Gość: Wicio Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 19:29

> Ale co ma to CL5 bo nie moge sie polapac.

Sorki ! :)
                  To ja się pomyliłem. Te wybrane przez ciebie pamięci mają CL4 i to wystarczy w
                  zupełności.

> A ta plyta glowna intela obsluguje
                  > pamiec DDR2 800 Mhz?

Faktycznie NIE OBSŁUGUJE więc automatycznie odpada !

Patrzyłem tylko na chipset a nie co płyta ma. :(

Pozostaje ten w/w ASUS.

Oczywiście to jest mój wybór wg. sklepu Komputronik.

Samych płyt z chipsetem 975X jest mnóstwo - sam INTEL robi ich kilka modeli,
                  ale ich ceny są sporo powyżej 800 zł.

• tapirrex Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło 22.01.07, 17:01
          Zasilator weź np taki: zenfist.pl/pID/1050.htm
    • Gość: Wicio Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 19:36

Co do zasilacza to dobry będzie każdy w cenie ponad standardowe 40 zł. :D

A jakiej firmy ?

Ja mam elitarnego ANTEC - elitarny ze względu na cenę (prawie 700 zł!)- i
      działa sprawnie, ale jestem pewien na 100 %, że gdybym kupił taki
      mniej 'elitarny' (za 300-400 zł) to też by się dobrze sprawował.

• tapirrex Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło 22.01.07, 20:49
        Gość portalu: Wicio napisał(a):

>
        >
        > Co do zasilacza to dobry będzie każdy w cenie ponad standardowe 40 zł. :D
        >

Hehe, ja rozumiem, że to tylko taka przenośnia, ale i tak lepiej nie pisać
        takich rzeczy na forum, bo jeszcze ktoś gotów uwierzyć ;)
        Takiego konfigu jaki tu się rozważa nie pociągnie pierwszy lepszy zasilacz w
        cenie powyżej 40zł ;)

> A jakiej firmy ?
        >
        > Ja mam elitarnego ANTEC - elitarny ze względu na cenę (prawie 700 zł!)- i
        > działa sprawnie, ale jestem pewien na 100 %, że gdybym kupił taki
        > mniej 'elitarny' (za 300-400 zł) to też by się dobrze sprawował.
        >

Tak z ciekawości, to który model Antec'a kosztuje ponad 700zł??
        • Gość: Wicio Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 08:23
          tapirrex napisał:

> Hehe, ja rozumiem, że to tylko taka przenośnia,

Nie inaczej. :)

> Takiego konfigu jaki tu się rozważa nie pociągnie pierwszy lepszy zasilacz w
          > cenie powyżej 40zł ;)

Pociągnie każdy zasilacz sprzedawany wraz z obudową, ale stabilnośc takiego
          zestawu będzie loterią. :)

> Tak z ciekawości, to który model Antec'a kosztuje ponad 700zł??

ANTEC Phantom 500 . :)

• tapirrex Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło 23.01.07, 13:51

>
            > Pociągnie każdy zasilacz sprzedawany wraz z obudową, ale stabilnośc takiego
            > zestawu będzie loterią. :)
            >

A takie coś też? ;) LOL
            www.allegro.pl/item157257374_cichy_colorsit_480w_12cm_fan_apfc_20_24pin_gw_24.html

Chociaż fakt, faktem, że nie jest sprzedawany z obudową, ale kosztuje znacznie
            powyżej 40zł ;) (tylko proszę ludzie, nie kupujcie tego!)

Tak btw, to jak dla mnie jeśli zasilacz nie zapewnia stabilności komputera, to
            jest równoznaczne z tym, że nie pociągnie ;)

>
            > ANTEC Phantom 500 . :)
            >

Nom, musze przyznać, że zasilacz pierwsza kalsa :)
        • Gość: Bernard Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.icm.edu.pl 23.01.07, 10:48
          a Antec! Tylko Yesico!
          www.proline.pl/shop.php?prodid=YESICO+FL-550TMS2
    • Gość: Gutla Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.icm.edu.pl 23.01.07, 10:46
      Tylko AMD athlon - najlepszy procesor na rynku - i tani Athlon 64 x2 3600+
      • Gość: Butla Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 12:56
        Gość portalu: Gutla napisał(a):

> Tylko AMD athlon - najlepszy procesor na rynku

NIEPRAWDA ! :)

> i tani Athlon 64 x2 3600+

Skoro tani to już nie może być 'najlepszy' ! :)
      • Gość: trufla podwórkowa Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: 83.145.147.* 23.01.07, 13:17
        Najlepszy procesor na rynku to C2Q QX6700 :>
        • tapirrex Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło 23.01.07, 13:44
          Wprawdzie osobiście za Intelem nie przepadam, ale trudno się nie zgodzić :)
    • Gość: zed Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.as.kn.pl 23.01.07, 14:34
      Do 8800 i C2D zasilacz musi być naprawdę porządny i mieć mocną linię +12V. Weź
      ten Be Quiet zenfist.pl/pID/1050.htm lub Tagan zenfist.pl/pID/740.htm
      • tapirrex Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło 23.01.07, 14:37
        zed dobrze prawi :)
        • Gość: Aneczka Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 15:31
          WSTRZYMAM SIĘ NA RAZIE Z KUPNEM KOMPUTERA A TYM BARDZIEJ PROCESORA:
          Koncern Intel zamierza rozpocząć w drugim kwartale przyszłego roku nową kampanię
          marketingową, opierającą się na znacznych obniżkach cen procesorów dwu oraz
          czterordzeniowych. Promocja obejmie również nowe układy, które pojawią się na
          rynku w nowej, zmienionej cenie.
          Jak podają źródła zbliżone do producenta, nadchodzący w styczniu chip Intel Core
          2 Quad Q6600 będzie początkowo kosztował 851 USD przy zamówieniach sięgających 1
          tys. sztuk. W drugim kwartale 2007 roku jego cena spadnie aż do 530 USD.

Efekty nowej polityki Intela będą zauważalne w trzecim kwartale, w którym blisko
          80 procent wszystkich procesorów na rynku mają stanowić układy wielordzeniowe.
          Zanim jednak do tego dojdzie, koncern Intel zamierza się skupić na modelach Core
          2 Duo, których dostawy mają zwiększyć się o 10 procent w drugiej połowie
          przyszłego roku.
          • tapirrex Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło 23.01.07, 15:45
            Wtedy to już najprawdopodobniej wyjdzie K8L i wiele może się zmienić :>
            • Gość: grucha Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.4web.pl 23.01.07, 15:48
              tapirrex napisał:

> Wtedy to już najprawdopodobniej wyjdzie K8L i wiele może się zmienić :>

pclab.pl/art21437.html
              • tapirrex Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło 23.01.07, 16:35
                Moze trochę nie w temacie K8L, ale też ciekawa lektura
                pclab.pl/art23779.html
          • Gość: Wicio Re: Kupno procesora - 2 upatrzone - mentlik w gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 08:38

> WSTRZYMAM SIĘ NA RAZIE Z KUPNEM KOMPUTERA A TYM BARDZIEJ PROCESORA:
            > Koncern Intel zamierza rozpocząć w drugim kwartale przyszłego roku nową
            kampani
            > ę
            > marketingową, opierającą się na znacznych obniżkach cen procesorów dwu oraz
            > czterordzeniowych.

Ja ci powiem coś w tym temacie: ty w ogóle NIE KUPUJ komputera !!!

Tak myśląc jak ty to nie ma sensu kupować komputera - ZAWSZE po kilku
            miesiącach pojawi się coś nowego i warto poczekać (wg. ciebie !) na te nowsze
            technologie chociażby...całe życie. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka