Dodaj do ulubionych

Obraz w Windows XP

28.04.03, 15:12
Po zainstalowaniu XP nie wiem czemu, przy prawie każdym uruchomieniu
Windowsa zmianiają się ustawienia obrazu. Za każdym razem, aby móc normalnie
korzystać z kompa, muszę wszystko zmieniać. Wiecie, co się dzieje i jak to
naprawić? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: bobix Re: Obraz w Windows XP IP: 62.233.189.* 28.04.03, 16:12
      hehe a czy aby na pewno masz legalnego?
      • adam1000 Re: Obraz w Windows XP 28.04.03, 16:49
        Mylisz sie...

Nikt nie wie, co jest nie tak?
        • adam1000 Re: Obraz w Windows XP 28.04.03, 16:50
          Mylisz się, myśląc, że nie mam legalnego...
          • Gość: Obywatel Re: Obraz w Windows XP IP: *.ists.pl / 192.168.2.* 28.04.03, 16:58
            Gość: bobix napisał:

> hehe a czy aby na pewno masz legalnego?

Oczywiste jest, że z nielegalnym monitorem i kartą są same kłopoty. A poważnie -
            taki problem powstaje wtedy gdy Windows nie jest w stanie poprawnie
            zainstalować karty. Wejdź do Menadżera urządzeń i zobacz czy nie ma konfliktów.
            Jeśli masz płytę na chipsecie VIA - zainstaluj patcha 4in1, a dopiero potem
            sterowniki do karty.
            • adam1000 Re: Obraz w Windows XP 29.04.03, 11:38
              Z tym ekranem to nie wiem... raz jest dobrze, raz się chrzani...

Ale pojawił się nastęny problem. Po uruchomieniu Windowsa, muszę około 1 min.
              czekać aż komputer wykryje dysk twardy, stacje dyskietek, cd rom... Zaznaczam,
              że ten problem pojawił się dopiero jakiś czas po zainstalowaniu XP, nie od
              razu... Ktoś pomoże?
              • Gość: Obywatel Re: Obraz w Windows XP IP: *.ists.pl / 192.168.2.* 29.04.03, 12:13
                Windows, jak każdy zaczyna pracować z czasem coraz gorzej. Potrafi wtedy także
                samodzielnie zmienić ustawienia niektórych komponentów. Jeśli możesz -
                przeinstaluj (nowa instalacja, nie naprawa, bo ta opcja niczego nie naprawia).
                Możesz także spróbować odchudzić rejestr (np. za pomocą jv16 power tools).
                Miałem podobne objawy do Twoich - z uporem zmieniał mi częstotliwość
                odświeżania ekranu, żeby zobaczyć zawartoś dysku trzeba było czekać minutę i
                dłużej, a program potrafił się uruchamiać pięć minut. Aż niektóre przestały się
                uruchamiać kompletnie. Gwoździem programu było takie
                samoistne "skonfigurowanie" sieci, że łączył się z nią tylko Tlen. Po
                przeinstalowaniu wszystko wróciło do normy.
                • adam1000 Re: Obraz w Windows XP 29.04.03, 14:50
                  Ponowna instalacja Windowsa nic nie dała... Wpadłem na to wcześniej. Przed
                  chwilą, jak włączyłem Outlook Express, to się okazało, że usunęło mi cała
                  listę kontaktów... Spróbuję z tym programem, o którynm napisałeś. Może pomoże.
                  Dzięki.
                  • Gość: Obywatel Re: Obraz w Windows XP IP: *.ists.pl / 192.168.2.* 29.04.03, 17:39
                    Rozumiem, że Outlook jest za darmo. Gówno też. Dlatego polecam Twojej uwadze
                    program TheBat. Miałem duże opory przed przejściem na nowy program pocztowy.
                    Przeszedłem. Zainstalowałem go na innej partycji. Teraz po każdej reinstalacji
                    Windows w ciągu kilku sekund mam skonfigurowane konta ze wszystkimi kontaktami
                    i pocztą. Spróbuj.
                    • adam1000 Re: Obraz w Windows XP 29.04.03, 20:06
                      To dziwne, ale po zrestartowaniu Windowsa lista kontaktów w Outlooku
                      wróciła... Żeby było śmieszniej z niewytłumaczalnych powodów przu uruchamianiu
                      Windowsa (przy pojawieniu się planszy "Zapraszamy") zmuszony jestem nacisnąć
                      kombinację klawiszy alt+ctrl+del, aby uruchomić system operacyjny. To było
                      dzisiaj... Co będzie jutro? Nie mam pojęcia... Komputer mi świruje...
                      • Gość: Obywatel Re: Obraz w Windows XP IP: *.ists.pl / 192.168.2.* 29.04.03, 23:40
                        Poczekamy. Zobaczymy. Żelastwo + mikromiękki to zabójcza mieszanka. Mimo
                        wszystko wypróbuj TheBat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka