Gość: dd IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.07, 23:11 Czy p zresetowaniu DI604 wszelkie zapisy w nim powinny zniknąć ? Pytam bo mam problemy. Po resecie nic się nie zmienia, ale w logu jest teraz data z 20005r i zły czas. Link Zgłoś Obserwuj wątek
m.gregor Re: Resetowanie DI604 12.03.07, 23:30 Tak powinno zniknac wszystko. Haslo admina powinno zostac zresetowane + wszystkie ustawienia. Jesli tak sie nie dzieje sprobuj dluzej przytrzymac przycisk resetu przy wlaczonym do zasilania routerze i poczekac az migna kontrolki na froncie urzadzenia. Jak juz migna to dopiero (teoretycznie bo z D-Linkami nigdy nic nie wiadomo) urzadzenie jest zresetowane. A tak BTW: nie zawiesza Ci sie/resetuje/traci ustawienia ten D-Link? Ja mialem 3 takie w domu + 1 w pracy i wszystkie mialy takie same objawy... Link Zgłoś
Gość: dd Re: Resetowanie DI604 IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.07, 23:48 Ja mam duży problem. Miałem stałe ip i wszystko było ok. Teraz mam zmienne /PPPoE/ z dialogu DSL6. Przeprowadziłem konfigurację routera /wizard przez PPPoE/.Mam 2 kompy i w ustawieniach TC/IP nic nie ustawiałem, po prostu jest tam automatycznie przydziel IP( DHCP włączone).Gdy podłączę jeden komp to net jest, ale jak chcę się zalogować na drugim to nie da rady.Połączenie z netem jest na tym kompie na którym się jako pierwszy zaloguję. Lampki na modemie i routerze świecą prawidłowo. Borykam się już kilka dni i nie mogę dojść do ładu. Myślę że nie udało mi się zrobić resetu / po stałym ip/ i to może być przyczyną. Zastanawiam się dlaczego pojawiły się w logu daty z 20005r. Router ma kilka miesięcy i jest na gwarancji. Link Zgłoś
m.gregor Re: Resetowanie DI604 13.03.07, 00:02 Gdzies w zakladce Administration jest opcja programowego resetu urzadzenia do ustawien fabrycznych. Sprobuj tak i od nowa skonfiguruj router. Link Zgłoś
Gość: dd Re: Resetowanie DI604 IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.07, 01:35 reset mechaniczny nic nie dał, dopiero poszukałem to w sofcie.Zaszły duże zmiany w ipconfig/all Konfiguracja IP systemu Windows Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : DOM 1 Sufiks podstawowej domeny DNS . . . . . . : Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Emisyjny Routing IP włączony . . . . . . . : Tak Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Tak Karta Ethernet Połączenie lokalne: Sufiks DNS konkretnego połączenia : Opis . . . . . . . . . . . . . . : SiS 900-Based PCI Fast Ethernet Adap Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-0C-&A-28-70-24 DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak Adres IP. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.3 Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.0.1 Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1 Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 217.30.129.149 217.30.137.200 Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 13 marca 2007 01:07:16 Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 20 marca 2007 01:07:16 -------------------------------------------- Myśę że drugi komp będzie chodził.Na razie nie chcę budzić domowników o tej godz.Jutro sprawdzę. Link Zgłoś
Gość: dd Re: Resetowanie DI604 IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.07, 21:25 OK wszystko chodzi. Dzięki za podpowiedź. Reset mechaniczny nie działa. Wyślę roter do naprawy gwarancyjnej. Dzięki. Link Zgłoś