Gość: piotrek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:31 czy ktoś nie podłączył sie do moje bezprzewodowej sieci? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: piotrek Re: jak sprawdzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 22:27 To teraz poprosze laikowi wytłumaczyć gdzie znajdzie ten LOG Link Zgłoś
Gość: mm Re: jak sprawdzić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 22:32 czy nie sądzisz, że takimi podstawami należało zainteresować się ZANIM zacząłeś budować tę sieć ? Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: jak sprawdzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 22:37 Nie sądzisz ,że to nie jest odpowiedź na pytanie? Link Zgłoś
m.gregor Re: jak sprawdzić 22.06.07, 23:25 A nie sadzisz ze na Twoje pytanie nie da sie odpowiedziec? Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: jak sprawdzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 01:06 m.gregor napisał: > A nie sadzisz ze na Twoje pytanie nie da sie odpowiedziec? Masz rację nie da sie odpowiedzieć Nie znam się na komputerach (do czego sie przyznałem)i dlatego założyłem ten wątek Wydaje mi sie że uszczypliwości w stylu pana/i "mm" do osoby która nie jest ekspertem komputerowym nie są na miejscu Jeżeli czegoś nie wiem staram się poszukać odpowiedzi wśród wątków Tak więc jeszcze raz Czy podpowie mi ktoś gdzie znajdę log w którym sprawdzę czy obcy komp nie włączył sie do mojej sieci? Link Zgłoś
Gość: a.s.s. Re: jak sprawdzić IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.07, 01:18 Sprobuj: 1. Uruchom Start > Wszystkie programy > Akcesoria > Wiersz polecenia 2. Wpisz ipconfig 3. Wyświetli ci się lista, w której jeden z adresów będzie wyglądał tak: xxx.xxx.xxx.xxx, zwykle 192.168.x.y 4. Uruchom przeglądarkę i na pasku adresu wpisz 192.168.x.1 zobaczysz czy ktos sie wlacza ale przewaznie podaje sie haslo przy instalacji sieci bezprzewodowej i to jest "jakas" ochrona. Link Zgłoś
Gość: a.s.s. Re: jak sprawdzić IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.07, 01:29 A na przyszlosc, sprawdz tym programem moze "cos" pomoze: www.download.net.pl/2843/Port-Detective/ Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: jak sprawdzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 01:36 Dziękuję bardzo Link Zgłoś
Gość: Greg Re: jak sprawdzić IP: *.acn.waw.pl 23.06.07, 12:02 Tyle tylko, kolego, że pomyliłeś kolejność działania - NAJPIERW czyta się instrukcję obsługi urządzenia, POTEM dopiero zabiera się za jego konfigurowanie, szczególnie jeśli się jest laikiem w danej dziedzinie. A w temacie - o ile nie wyłączyłeś na routerze dynamicznego przydziału IP (DHCP), to "gdzieś" w jego logach powinieneś mieć zapisy z DHCP odnośnie przydzielonych IP, a więc i podłączonych doń użytkowników (pomijam możliwość ustawienia IP na sztywno w podsieci tworzonej przez router - wtedy też uzyska się dostęp do sieci, ale nie zostanie to odnotowane w logach. Link Zgłoś