Gość: Jeffik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 18:54 Chcialem zapytac czy zakup oryginlanej wersji windowsaXP(home) sie oplaca?Zastanawiam sie nad kupnem oryginalu,ale chcialbym poznac najpierw opinie czy to ma sens.Z gory dzieki. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Ktos Re: Oryginalny windowsXP-warto? IP: *.it-net.pl 25.07.07, 19:10 A dlaczego ma się nie opłacać? Skoro używasz to chyba musisz zakupić, prawda? Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Oryginalny windowsXP-warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 23:24 Z choinki się urwałeś?:) A kto ma oryginalne oprogramowania.. Tylko firmy. Link Zgłoś
Gość: Dorosły Re: Oryginalny windowsXP-warto? IP: *.acn.waw.pl 26.07.07, 20:17 > Z choinki się urwałeś?:) A kto ma oryginalne oprogramowania.. Tylko firmy. Oj mało wiesz, dziecko. Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Oryginalny windowsXP-warto? IP: *.acn.waw.pl 27.07.07, 11:15 Np. ja, a jestem osobą prywatną :-) Link Zgłoś
barone Re: Jedno z głupszych pytań jakie słyszałem. n/t 25.07.07, 23:45 Dlaczego głupie? Może "Jeffik" waha się między XP a Vista? Link Zgłoś
mar_nn Re: Jedno z głupszych pytań jakie słyszałem. n/t 26.07.07, 19:20 Może używa Linuxa i nie wie czy na XP bedzie lepiej Link Zgłoś
Gość: nieoryginalny Re: Jedno z głupszych pytań jakie słyszałem. n/t IP: *.inaddr.intergenia.de 26.07.07, 20:50 to po co pyta czy warto kupić "oryginalny"? Link Zgłoś
rmiechowicz Re: Oryginalny windowsXP-warto? 27.07.07, 10:49 Mam w domu 5 kompów. Na jednym winda, cztery Linuxy. Jakby młody nie grał na windzie, toby już dawno jej nie było. Tylko same kłopoty. Mimo zabezpieczeń co jakiś czas pada (mam oryginała). Słowem jak z socjalizmem: winda to system który heroicznie walczy z problemami nieznanymi w innych systemach :E Ale jak już mieć windę, to tylko oryginał. Piraty to masakra. Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Oryginalny windowsXP-warto? IP: *.acn.waw.pl 27.07.07, 11:18 Jednym pada, innym nie :-) Mimo moich różnych eksperymentów (jestem w trakcie ścieżki egzaminacyjnej MCSE), w tym współpracy w domenie, zabezpieczeń, GPO itp. obydwa systemy klienckie działają (fakt, raz wykrzaczył mi się profil lokalny, ale to już inna historia). Link Zgłoś
rmiechowicz Re: Oryginalny windowsXP-warto? 28.07.07, 14:55 > (jestem w trakcie > ścieżki egzaminacyjnej MCSE), w tym współpracy w domenie, zabezpieczeń, GPO > itp. obydwa systemy klienckie działają (fakt, raz wykrzaczył mi się profil > lokalny, ale to już inna historia). To policz ile kosztuje postawienie serwera, zabezpieczenie go, wykupienie wszystkich licencji na użytkowników na wszystkie usługi.... Windows dobrze zabezpieczony to drogi interes. I trzeba ciągle nad tym czuwać. A i tak czasem coś się przebije. Bez serwera też da się sensownie windę zabezpieczyć. Przed większością zagrożeń :D Ale i tak lepsza winda oryginalna od pirackiej. A o to chyba twórcy wątku chodziło. Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Oryginalny windowsXP-warto? IP: *.acn.waw.pl 28.07.07, 17:29 Koszty mnie tutaj nie interesują, bo do W2k3 Server (podobnie jak i XP - a to z niego korzystam na komputerze do pracy) mam dostęp na bazie licencji studenckiej, konkretnie MSDNAA. Zresztą bez przesady, licencja na XP droga nie jest w porównaniu do cen sprzętu, a do tworzenia niekomercyjnych środowisk testowych może służyć program Technet Direct. Link Zgłoś
Gość: art Re: Oryginalny windowsXP-warto? IP: 85.219.158.* 27.07.07, 12:06 To tak jakbyś się pytał, czy kupić auto w salonie lub na giełdzie, czy go ukraść. Link Zgłoś
geekuz Re: Oryginalny windowsXP-warto? 29.07.07, 14:50 Ma sens. Ktoś napisał windę i trzeba mu za to zapłacić. jak nie chcesz płacić to zainstaluj linuxa. Link Zgłoś