Dodaj do ulubionych

acer extensa 5220-nie działa bluetooth

IP: *.sanetja.pl 26.08.08, 15:15
mam laptopa acer extensa 5220, nie da sie uruchomić bluetootha, ściągnełam ze
strony acera odpowiednie sterowniki ale bez efektów.czy ktos miał podobny
problem lub wie jak go rozwiązać? z gory dziekuje za jakies informacje.
Obserwuj wątek
    • itx Re: acer extensa 5220-nie działa bluetooth 26.08.08, 16:17
      A czy ma w ogóle wbudowany moduł bluetooth? jeżeli tak to czy jest włączona
      funkcja w BIOS ewentualnie można ręcznie włączyć naciskając przycisk znajdujący
      się obok WiFi
      • Gość: ona Re: acer extensa 5220-nie działa bluetooth IP: *.sanetja.pl 26.08.08, 17:33
        ma wbudowany modul bluetooth, wszystko mam zainstalowane podobno, ikonka sie
        wyswietla (pisze moje miejsca interfejsu) ale nie mozna tego w zaden sposob
        otworzyc, odpowiednim przyciskiem bluetootha tez nie da sie go wlaczyc
        • itx Re: acer extensa 5220-nie działa bluetooth 26.08.08, 17:40
          Musisz włączyć widoczność dla urządzeń które mają się komunikować. Następnie
          dodaj urządzenie klikając prawy przycisk myszy na ikonkę Bluetooth w tray'u a
          następnie dodaj urządzenie bluetooth, jeżeli urządzenia się zobaczą możesz
          kliknąć odbierz plik.
          • Gość: ona Re: acer extensa 5220-nie działa bluetooth IP: *.sanetja.pl 26.08.08, 17:45
            rozumiem ze w laptopie tez mam wlączyc widocznosc? tylko jak? i co to jest ten
            tray? :(
            • itx Re: acer extensa 5220-nie działa bluetooth 26.08.08, 17:51
              Tak komputer również musi mieć włączoną widoczność, tray to pole ikonek które
              znajdują się obok zegara
              • Gość: ona Re: acer extensa 5220-nie działa bluetooth IP: *.sanetja.pl 26.08.08, 17:53
                jak tam klikam prawym to pisze nie znaleziono interfejsu bluetooth a przycisku
                właczyc sie nie da
                • Gość: ona Re: acer extensa 5220-nie działa bluetooth IP: *.sanetja.pl 26.08.08, 18:07
                  dokladnie pisze nie znaleziono urzadzenia z interfejsem bluetooth
                  • m.gregor Re: acer extensa 5220-nie działa bluetooth 26.08.08, 18:59
                    No to nie masz bluetooth'a albo nie jest wlaczony. Jesli przycisk z przodu
                    obudowy nie wlacza BT i WiFi (to jedna karta) to serwis.
                    • Gość: acer Re: acer extensa 5220-nie działa bluetooth IP: *.stk.vectranet.pl 27.08.08, 15:34
                      W Acer Extensa 5220, jak również w 5620 i kilku innych modelach nie ma bluetooth-a. Jest tylko przełącznik po użyciu którego mamy komunikat "No bluetooth device". Moduł trzeba zainstalować (fizycznie)samemu: albo na USB, albo dokupić odpowiedni moduł wewnętrzny, otworzyć obudowę, znaleźć miejsce na płycie głównej i podłączyć, ale to już raczej serwis.
                      • Gość: franekdwa Re: acer extensa 5220-nie działa bluetooth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 13:50
                        Twój laptop na 99% nie ma wbudowanego modułu bluetooth.
                        Posiadam ten sam model, zakupiłem moduł i wszystko działa. Sterowniki wystarczą dołączone z komputerem.
                        To powinno rozwiązać problem:
                        allegro.pl/show_item.php?item=446295526
    • Gość: Kamil Re: acer extensa 5220-nie działa bluetooth IP: *.opera-mini.net 30.06.14, 22:54
      Extensa 5220 nie posiada bluetooth'a. Extensa 5230 (z kamerką internetową) powinna mieć.
      • Gość: HaDwaO następny durny archeolog IP: *.181.187.199.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.07.14, 10:36
        Gość portalu: Kamil napisał(a):

> Extensa 5220 nie posiada bluetooth'a. Extensa 5230 (z kamerką internetową) powinna mieć.

A jakie to ma znaczenie?

PS: Gratulacje, 6-letni wątek, jesteś w czołówce archeologów forumowych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka