lupus76 02.09.08, 09:43 podlinkować jakiś łatwy w obsłudze program do sprawdzania karty sieciowej? Bardzo zwolnił mi internet, a wiem, że to nie wina łącza :( Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: slawek_62 Re: Mógłby mi ktoś IP: *.klaudyny.waw.pl 02.09.08, 11:06 www.pctools.com/pl/spyware-doctor/ Kartę sieciową zostaw w spokoju. Sprawdzić możesz : Start > Uruchom: napisz cmd następnie napisz: ping 82.98.86.173 dowiesz się ile czasu zajmuje połączenie twojego komputera z gazeta.pl Link Zgłoś
Gość: slawek_62 Re: Mógłby mi ktoś IP: *.klaudyny.waw.pl 02.09.08, 11:54 jakiś łatwy w obsłudze program do sprawdzania karty sieciowej? Jeśli znasz prostszy to chętnie się nauczę. Ipconfig sobie daruj. Link Zgłoś
m.gregor Re: Mógłby mi ktoś 02.09.08, 13:58 Ale co chcesz sprawdzac w karcie sieciowej? Czy pinguje? Zaden test. Autorka mowila ze internet dziala tylko wolno. Pewno ma zawirusowany komputer i tyle. A Ty tu z pingiem. I co sobie nim sprawdzi? Jaki jest czas odpowiedzi serwera? Zazwyczaj pakiety ICMP i tak maja pierwszenstwo przed innymi w QoS wiec nawet jak ma zapchane wirusami lacze to ping bedzie prawie normalny. Niech sobie sprawdzi trase tracert'em do jakiejs normalnej strony (onet, wp, gazeta) czy nie idzie gdzies w swiat. A do autorki: idz na forum wirusy. Link Zgłoś
lupus76 Re: Mógłby mi ktoś 02.09.08, 15:54 do autora, nie autorki :) Komputer był pod osłoną firewalla (zone alarm), i na bieżąco skanowany AVG. Doraźnie jeszcze był sprawdzony G-data. Byli u mnie chłopcy z sieci i powiedzieli że: - było wymieniane łącze (przez moment nie miałem w ogóle sieci) - niewykluczone, że zonealarm postawił jakieś blokady (przy włączonym w ogóle nie chciał się łączyć z siecią, chodziło tylko gadu-gadu) i w związku z tym niegłupio byłoby zreinstalować Windowsa (xp sp2) - możliwe, że jest uszkodzona karta sieciowa i dlatego net zwolnił (od tego chcę zacząć, dlatego pytam o program testujący kartę sieciową) Link Zgłoś
m.gregor Re: Mógłby mi ktoś 02.09.08, 21:19 > do autora, nie autorki :) Sorry :-) No offence ;-) > dlatego net zwolnił (od tego chcę > zacząć, dlatego pytam o program testujący kartę sieciową) Ja bym zaczal od wizyty na forum wirusy. To chyba prostsze niz wymiana sieciowki... Link Zgłoś
Gość: slawek_62 Re: Mógłby mi ktoś IP: *.klaudyny.waw.pl 02.09.08, 15:54 Ping jest najprostrzym testem poprawnego działania karty sieciowj. Nie ja chcę sprawdzadzać kartę sieciową lecz autorka postu. Pod podanym linkiem znajduje się jeden z najlepszch obecnie programów antispyware(free). Nie zamierzam kontynuować tej dyskusji, bowiem jak mawiał Słonimski(Google) : "Nie cierpię wymiany poglądów bo na niej tylko tracę" Link Zgłoś
m.gregor Re: Mógłby mi ktoś 02.09.08, 21:17 > najprostrzym Zamiast studiowania forum zajalbym sie na Twoim miejscu studiowaniem slownika ortograficznego > Ping jest najprostrzym testem poprawnego działania karty sieciowj. Tak. Sprawdza tylko czy host docelowy odpowiada. A co jesli ma wlaczone nieodpowiadanie na pingi? Tak jak powiedzialem to zaden test. > podanym linkiem znajduje się jeden z najlepszch obecnie programów > antispyware(free) Polemizowalbym > Nie zamierzam kontynuować tej dyskusji, bowiem > jak mawiał Słonimski(Google) : > "Nie cierpię wymiany poglądów bo na niej tylko tracę" Jak dla mnie tez eot. Link Zgłoś
lupus76 Re: Mógłby mi ktoś 09.09.08, 10:36 Byłem z problemem na "wirusach" - to nie to. Komp jest najprawdopodobniej czysty. Może ktoś miał taki problem? Link Zgłoś