Gość: gosc IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.08, 00:14 wyskakujących razem z reklamami? Link Zgłoś Obserwuj wątek
klapounio Re: jak wyłączyć w firefoxie odtwarzanie dzwieków 23.10.08, 00:32 wyłączyć dźwięk :) 1. ściszyć 2. zainstalować Adblocka albo NoScript i po kłopocie. Link Zgłoś
Gość: gosc Re: jak wyłączyć w firefoxie odtwarzanie dzwieków IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.08, 00:54 no własnie jak wyciszyć to selektywnie czyli tylko dla firefoxa z pominieciem playera mp3 wyciecie skryptów ma też skutki uboczne ... Link Zgłoś
panpikpok Re: jak wyłączyć w firefoxie odtwarzanie dzwieków 23.10.08, 01:18 Jaki masz system? Link Zgłoś
bwv1004 Re: jak wyłączyć w firefoxie odtwarzanie dzwieków 23.10.08, 01:47 Pod Vistą możesz ustawiać głośność dla każdego programu oddzielnie. Możesz tez przestawić odtwarzacz w tryb WASAPI (jeśli takowy posiada) - wtedy będzie blokował dostęp innych programów do karty dźwiękowej. Pod XP metodą jest ustawienie odtwarzacza w tryb Kernel Streaming. Dla większości kart dźwiękowych poskutkuje to pominięciem regulacji głośności suwakiem Wave, będzie działała tylko regulacja głównym suwakiem głośności. Suwak Wave wtedy ściągamy na sam dół blokując wszystkie dźwięki poza odtwarzaczem, w tym dźwieki Firefoxa. Wydaje mi się, że przestawienie odtwarzacza w tryb ASIO (na dowolnym systemie) będzie miało podobny skutek jak WASAPI pod Vistą. Nie jestem jednak pewnien, poza tym wymaga to karty dźwiękowej z driverami ASIO. Jeszcze podpowiem, że jeśli mowa o Windows (XP lub Vista), to dobrym odtwarzaczem z obsługą Kernel Streaming, WASAPI i ASIO jest foobar2000, trzeba tylko dociągnąć odpowiednie wtyczki z "Optional components" na stronie foobara. Link Zgłoś
Gość: asio4all Re: asio4all IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 04:30 tippach.business.t-online.de/asio4all/ASIO4ALL_2_9_beta4_English.exe pod adresem beta.ASIO4ALL driver asio przy zwykłym użyciu jest niewygodny,bo to sterownik wysokiej jakości,mniej uniwersalny niż DirectX i Wave.Co do tego,czy karta obsługuje ASIO,to jakiś humbug,nie wiem co ci ludzie kupują.Od dawna karty zintegrowane Realtek obsługują ASIO i dźwięk 32 bitowy(nie tylko). diplodocs.pl/instrukcja-obslugi-uzytkowania/ASIO4ALL/ASIO4ALL%20V2-_E Link Zgłoś
Gość: Gość Re: asio4all IP: *.acn.waw.pl 23.10.08, 09:19 Zamiast A4A znacznie lepsze są sterowniki KX. Link Zgłoś