Dodaj do ulubionych

Computer Przyczyna Impotencji

IP: *.sasknet.sk.ca 12.11.03, 07:08
Wsrod ogolnego obwiniania Internetu i Computera dodam te wlasnie informacje.
Powiecie, ze moze nie ma na to pelnych dowodow. I macie racje - nie ma. Jest
jednakze wystarczajaco duzo przeslanek by wziasc ostrzezenie do serca.
Wsrod nich jest szereg prac epidemiologicznych sugerujacych zwiazek
impotencji z ogladaniem telewizji i jeszcze wiecej prac sugerujacych
(wlasciwie udowadniajacych) ze brak dostatecznej ilosci ruchu jest rowniez
bardzo silnym wskaznikiem problemow z erekcja.
Skonczycie 40 lat panowie komputerowcy i wlasnie w waszej grupie pewne
problemy zaczna narastac z zatrwazajaca czestocia. Zreszta pogadajcie ze
starszymi kolegami po fachu. Zapewne odkryjecie, ze polowa z nich to juz
impotenci.
Obserwuj wątek
    • gray Re: Computer Przyczyna Impotencji 12.11.03, 12:06
      to straszne! nie mogę w to uwierzyć, że gdy skończę 40 lat nie będę mógł
      udowodnić sobie, że jestem facetem podczas gdy ty będziesz jeszcze z radością
      obnosił po domu ogromną poranną erekcję. będę ci tego zazdrościł bo ty będziesz
      wiedział kim jesteś i co znaczysz natomiast ja, bez sterczącego fiuta, będę nikim.

ROTFL!
      • Gość: Artur Re: Computer Przyczyna Impotencji IP: *.sasknet.sk.ca 12.11.03, 14:30
        gray napisał:

> to straszne! nie mogę w to uwierzyć, że gdy skończę 40 lat nie będę mógł
        > udowodnić sobie, że jestem facetem podczas gdy ty będziesz jeszcze z radością
        > obnosił po domu ogromną poranną erekcję. będę ci tego zazdrościł bo ty
        będziesz
        > wiedział kim jesteś i co znaczysz natomiast ja, bez sterczącego fiuta, będę
        nik
        > im.
        >
        No, niezupelnie. Ja tez sporo uzywam komputera. Byc moze bedziemy w tym samym
        klubie.
        • gray Re: Computer Przyczyna Impotencji 12.11.03, 15:04
          no widzisz. oczywiście nie miałem nic złego na myśli - chciałem tylko pokazać,
          że nie samą erekcją po czterdziestce człowiek żyje. szczerze, to wolę wykonywać
          przez wiele lat pracę, która mnie pasjonuje niż martwić się faktem, który może
          zaistnieć za kilkanaście lat. to tak jakby ktoś kto kocha ciesiołkę zrezygnował
          z dłubania w drewnie bo po czterdziestce refleks i pamięć już nie ta i może
          sobie rękę piłą tarczową uciąć - a bez ręki to chyba gorzej niż bez przyrodzenia.
          na fakt zaistnienia impotencji wpływa o wiele więcej czynników niż to czy się
          siedzi czy się chodzi w dzisiejszych czasach romantyczna wizja ucieczki w góry i
          kontemplacji natury świata podczas konsumowania samodzielnie wychodowanej
          marchewki na ganku chaty zbudowanej bez użycia gwoździ jest raczej trudna do
          spełnienia.. ;)

z tym o czym pisałeś jeszcze nie mam problemów ale często boli mnie kręgosłup i
          stawy od zasuwania pod biurkami, przy listwach podłogowych, albo nawet od
          siedzenia i klepania, klepania, klepania itd. i z tego powodu mam się
          przekwalifikować na urzędnika or sth? nie ma mowy :)

pozdrawiam i życzę zdrowia :)
          • Gość: Artur Ale moze lepiej sie nie dac! IP: *.sasknet.sk.ca 12.11.03, 16:37
            A ja tylko chcialem zwrocic uwage, ze nie sama obecnosc komputera jest
            szkodliwa a raczej sposob w jaki go uzywamy.

Problemem moze byc tutaj kilka subelementow: wielogodzinne przesiadywanie,
            ktore powoduje nacisk na rozne fragmenty narzadow rozrodczych oraz brak ruchu i
            zwiazana z tym nadwaga i zwolnienie metabolizmu, uszkodzenie naczyc
            krwionosnych.

Oba czynniki do pewnego stopnia modifikowalne. Wyobrazam sobie, ze mozna
            stworzyc krzeslo, ktore tylko w minimalnym stopniu obciazy nasze meskie
            przyrzady. W ostatecznosci moze taka poduszeczka z gabki z wycieta w srodku
            dziura. (Wypada taka uzywac w pracy? Sprzedaje ktos takie?)
            Badania roznych typow siodelek na rower sugeruja, ze kazde siodelko powoduje
            wymierne niedokrwienie narzadow plciowych, i ze to niedokrwienie utrzymuje sie
            jeszcze z 10 minut po zejsciu z siodelka (te drozsze siodelka z wycieciem w
            srodku na odciazenie prostaty wcale nie sa lepsze- dodam, raczej wrecz
            przeciwnie). Podobnie pewnie jest z krzeslem, choc tu niedokrwienie bedzie
            mniej zauwazalne, ale za to na krzesle siedzimy czasem po 12 godzin na dobe.
            Druga rzecz nalezy zadbac by miec CODZIENNIE sporo ruchu - wydaje sie, ze
            godzina dziennie jest optymalna iloscia.

Pozdrowienia dla komputerowej braci z zyczeniami dlugich lat seksualnej
            aktywnosci pomimo wszystko... dlatego, ze kazdy kiedys bedzie mial wiecej niz
            40 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka