gmx3 14.02.09, 09:42 Mam LG HD Ready... i nie rozumiem, moge miec programy w HD czy nie? nie rozumiem różnicy? dziekiza pomoc Link Zgłoś Obserwuj wątek
serwisowo.info Re: HD ready... a Full HD? 14.02.09, 09:46 gmx3 napisał: > Mam LG HD Ready... i nie rozumiem, moge miec programy w HD czy nie? > nie rozumiem różnicy? > dziekiza pomoc Różnica jest w rozdzielczościach ekranu, Full HD jest lepsze od HD Ready Na TV HD Ready, możesz oglądać programy w HD, natomiast dużo lepiej to wygląda na Full HD Link Zgłoś
Gość: Gość Re: HD ready... a Full HD? IP: *.acn.waw.pl 14.02.09, 09:47 Możesz mieć HD. Full HD to większa rozdzielczość niż HD Ready a co za tym idzie lepsza jakość. Link Zgłoś
swojadroga Re: HD ready... a Full HD? 14.02.09, 10:11 Tyle tylko, że Full HD w telewizji nadawanej przez satelitę i kabel w Europie nie występuje. Obraz w jakości Full HD można tylko zobaczyć za pomocą odtwarzacza BlueRay i płyty nagranej w tymże formacie. Oczywiście TV Full HD. Jeśli kupować TV to ja na chwilę obecną polecam HD Ready ale 100Hz i tylko plazmowy. Link Zgłoś
serwisowo.info Re: HD ready... a Full HD? 14.02.09, 10:30 swojadroga napisał: > Tyle tylko, że Full HD w telewizji nadawanej przez satelitę i kabel w Europie > nie występuje. Obraz w jakości Full HD można tylko zobaczyć za pomocą > odtwarzacza BlueRay i płyty nagranej w tymże formacie. Oczywiście TV Full HD. > Jeśli kupować TV to ja na chwilę obecną polecam HD Ready ale 100Hz i tylko > plazmowy. > Plazma tak - pod warunkiem ze nie będziesz podłączał jej do komputera. Link Zgłoś
swojadroga Re: HD ready... a Full HD? 14.02.09, 11:09 Nie wypowiem się, bo jedyna próbę podłączenia komputera do plazmy wykonałem poprzez przejściówkę z VGA na RCA i jakość faktycznie była "zwalająca" z nóg. ;) Mimo tej wady i wyższego poboru prądu wybrałbym plazmę, ponieważ wyświetla czarny kolor w odróżnieniu do LCD gdzie jest to zawsze szarość ciemniejsza lub jaśniejsza. PS. Odnosiłem się tylko do przekazu TV w poprzednim poście;) Link Zgłoś
serwisowo.info Re: HD ready... a Full HD? 14.02.09, 11:16 Masz rację, czerń to czerń w przypadku dobrej plazmy. Podsumowując: - jeśli ktoś chce oglądać filmy z Blue-Ray stacjonarnego lub tez mieć TV HD - tylko nowa plazma - jeśli ktoś będzie używał TV jako dodatkowy monitor do oglądania filmów z komputera lub też chciał pograć w gry na dużym ekranie (przez komputer) to LCD Oczywiście to tylko moja opinia - jedna z wielu ;) Link Zgłoś
swojadroga Re: HD ready... a Full HD? 14.02.09, 11:23 Najważniejsze to wiedzieć czego się oczekuje i co jest najważniejsze.:) Miejmy nadzieję, że zadający pytanie czyje się usatysfakcjonowany naszymi odpowiedziami;) Link Zgłoś
3promile Re: HD ready... a Full HD? 14.02.09, 10:51 Coś za coś - moje LCD: 123W, plazma z tą sama przekątną: 280W Link Zgłoś
marex59 Re: HD ready... a Full HD? 14.02.09, 11:19 Na dzień dzisiejszy nie ma jeszcze sensu kupywać full hd bo jak juz ktoś wspomniał nie ma jak na razie żadnych programów tv nadawanych w tym formacie i jeszcze długo nie będzie, po za tym jesli ma być telewizor mniejszy niż 40" to nie będzie faktycznej różnicy w oglądaniu hd ready czy full hd.Full hd ma zastosowanie w tv wiekszych niż 40". Link Zgłoś
Gość: telemaniak jest sens, bo w dzisiejszych czasach, TV LCD nie.. IP: *.ovh.net 14.02.09, 12:01 ...służy wyłącznie do oglądania programów telewizyjnych, tylko "robi" za przysłowiowe centrum multimedialne. jeśli któregoś dnia, postanowi podłączyć konsolę bądź komputer pod owy telewizor, wtedy dostrzeże kolosalną różnicę między pełnym HD, a udawanym(HD Ready). Link Zgłoś