Gość: Socjo Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 22:28 Windows > Linux ;) Link Zgłoś
Gość: WuE Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.icpnet.pl 19.06.09, 22:33 winamp -> (linux)audacious albo... winamp, ale z powyłączanymi śmieciami. acrobat -> (linux)evince lub sumatra pdf windows media player -> media player classic albo totem(linux) albo mplayer(linux) windows -> debian... i bez brutalnej promocji ubuntu, każda dystrybucja jest dla kogoś innego. debiana mam na 2 kompach, jeden od pół dekady ta sama instalka i działa pięknie. ubuntu uczciwie próbowałem i zainstalować mi się nie udało nigdy. Link Zgłoś
Gość: wonrz Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.limes.com.pl 19.06.09, 22:33 gg -> wtw k2t ie -> opera winap - > foobar2000 torrenty = utorrent nero -> ashampoo burning rom antywir = eset skype -> ventrilo wmp -> zoom players + codeki cccp (best do oglądania anime) acdsee - > zoner photo studio winrar -> 7zip Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.cable.ubr06.blac.blueyonder.co.uk 19.06.09, 22:39 Polecam wszytkim strone oldversions.com - znajdziecie tam WSZYSTKIE starsze wersje waszych ulubionych programow :) Uzywam sobie wlasnie winampa 2.1 i zjada mi moze ze 3 mb RAM :] Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 22:43 W przypadku Adobe Readera to nie tylko sprawa "spuchnięcia" instalki ale i stworzenia bardzo poważnego zagrożenia dla użytkowników - dodana obsługa javascript ma co najmniej 2 błędy które spowodowały zarażenie olbrzymiej ilości komputerów wirusami. Olbrzymiej, ponieważ Adobe wymyśliło sobie też wtyczkę do przeglądarek która automatycznie otwiera wszystkie PDF-y bez pytania o zgodę. Link Zgłoś
Gość: tomo Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.dialog.net.pl 19.06.09, 22:54 Co do przeglądarki plików graficznych to wciąż używam ACDSee w archaicznej wersji 2.3 - jest rewelacyjnie szybka. Jedyne co jej brakuje to czytanie exifa i autoobracania zdjęć. Dlatego zamiennie mam XnView - nie tak szybki, ale wystarczająco. Link Zgłoś
inny.obserwator Re: Programy, które kiedyś były lepsze 19.06.09, 22:58 potwiedzam, ze nero było najlepsze na muto po prostu tylko siłownia fordon Link Zgłoś
Gość: g13 Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.09, 23:15 Jak kupisz sobie lepszy komputer, to bedziesz mogl uruchamiac lepsze programy. Niektóre z tych funkcji sie przydają, a nawet jak włącze wszystkie te programy naraz, to komp nawet odrobinke nie zwolni. Link Zgłoś
Gość: Logan Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: 188.33.66.* 19.06.09, 23:39 Mam takie same odczucia. Boje sie ze kiedys otworze zwyklego notatnika a okaze sie ze zaimplementuja mu funkcje tworzenia grafiki wektorowej. Z czego wynikaja te bzdurne zmiany ? Moim zdaniem z przerostu ambicji tworcow. Dzisiaj byle dzieciak do tworzenia stron potrzebuje drimwierow i innych kombajnow. A ja jeszcze zyje w epoce Zajaczka i dobrze mi z tym. Link Zgłoś
Gość: HALP! Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.09, 23:58 Własnie ściągnąłem tego foobara i musze przyznać że to całkiem szybka bestia uruchamia się u mnie w ~1 sek winamp w 8-10 :O. Tyle ,że jak przełączam między piosenkami w f2k to słyszę takie "poof", strasznie to wkurza w Winamp tego nie ma, da się to jakoś ominąć? Link Zgłoś
Gość: rademenes Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 00:04 Film - SubEdit-Player - wszystkie filmy tylko w nim oglądam. Muzyka - JetAudio - zrobiłem testy kilku programów, ten wygrał jakością dźwięku. I skiny ma fajne. GG/tlen - Kadu - szkoda, że nie rozwijany. Wypalanie płyt - CDBurnerXP Pro 3 - szybki, łatwy w obsłudze. Link Zgłoś
Gość: radiofan Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.4web.pl 20.06.09, 00:40 winamp>>>aimp dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=2369&AIMP+2.51+Build+330 Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 00:41 @lukas "I dlatego ludzie tak lubią FF, a Operka ma problemy z popularnością. Dziś dostosowanie aplikacji, to kliknij w dodatek i się nim i ciesz i tak jest w FF" I ten kombajn, w którym sama przeglądarka ma funkcje co najmniej kilkudziesięciu wtyczek do FF, waży mniej niż goły konkurent. Zresztą dodatkowe funkcje nie uruchamiają się, jeśli przykładowo nie założysz konta pocztowego, więc w czym problem? A w FF do niedawna trzeba było wtyczki, żeby można było użyć skrótu minimalizującego do traya... Link Zgłoś
Gość: mwr Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.tktelekom.pl 20.06.09, 00:54 Eksplorator Windows -> Total Commander ! Link Zgłoś
furry Re: Programy, które kiedyś były lepsze 20.06.09, 01:01 kadu, evince, audacious, k3b, amarok Zdziwiony? A mnie dziwi, że nie masz zjeszcze linuksa :-) Link Zgłoś
Gość: milchan Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.magma-net.pl 20.06.09, 01:10 p.s. MS Office Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 01:20 najlepsze nero to nero express 5, jest szybkie i nieprzebajerzone Link Zgłoś
Gość: sisoko Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.4web.pl 20.06.09, 01:29 nero --> Ashampoo Burning dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=2432&Ashampoo+Burning+Studio+6.75 Link Zgłoś
Gość: afas Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.06.09, 01:58 Jedyny program, który nowe wersje ma lepsze od starych to totalcommander. A co do zamienników to ja polecam foxireared, winamp, ale mocno okrojony bsplayer, 7zip, deepburner lub infrarecorder no i firefox plus kilka wtyczek Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.lns10.syd7.internode.on.net 20.06.09, 02:01 pier... koles. acrobat moze jest ciezszy, ale i pecety podrosly. jak qrwa masz 256 mb ramu, to najwyzej pasjansa sobie mozesz postawic. jak masz kilka gb ramu i dwurdzeniowy procesor, to sie duperelami nie zajmujesz. a chodzi wolno bo laduje fonty, dostawki itd. pomajstruj troche i bedzie chodzic jak zloto. koham.mihnika.copyright Link Zgłoś
Gość: Neolit Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.2a.pl 20.06.09, 02:07 Ja dodam tylko od siebie listę trzech rzeczy bez których moj komputer nie ma prawa istnieć AIMP, Pidgin, KMPlayer - wszystkie a) darmowe b) lepsze od komercyjnych odpowiedników. Jeśli ktoś jeszcze choćby nie przetestował niech biję się teraz w piersi i zacznie pobieranie ;) Link Zgłoś
Gość: Woland Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: 89.231.222.* 20.06.09, 02:31 pga napisał: "Przed chwila sprawdzilem. Adobe Reader 9.1, dokument otworzyl mi sie w niecale 2sek. Chyba nie jest to az tak zle..." Jak byś zwrócił uwagę to wiedziałbyś, że Adobe Reader rezyduje w pamięci stąd to magiczne szybkie uruchamianie. Wyrzuć Readera z autostartu (msconfig w przypadku windows, w linuxie nie wiem gdzie to siedzi) i porozmawiamy o szybkości uruchamiania tego muła. Link Zgłoś
eeeee1 Re: Programy, które kiedyś były lepsze 20.06.09, 02:37 kiedys usuwalem zbedne programy by przyspieszyc dzialanie komputera; jak zobaczylem, ze Acrobat w wersji 9 zamuje na moim kompie 100MB to pierwsze to oniemialem, a drugie to natychmiast skasowalem i wpisalem w google "zamienniki acrobata"; od tamtej pory uzywam tylko Foxit Readera i smieje sie pod nosem jak widze ze ktos ma zainstalowanego Acrobata; a co do pozostalych programow topelna zgoda; do lity dopisalbym jeszcze MS Office w wresji najnowszej, ktorej stworzenie polegalo na zmianie grafiki wszystkich ikonek i ich miejsca; totalny bezsens; Link Zgłoś
Gość: Tun Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.is.net.pl 20.06.09, 03:35 Adobe faktycznie wolny i zamlulający system, dlatego polecam FOXIT READER!! :) Naprawdę warto ;) Link Zgłoś
Gość: kjlkjlkj Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: 95.108.18.* 20.06.09, 03:55 a ja do nagrywania płyt używam jakiejś wtyczki do Total Commander Power Pack. Ten program niby też sie robi kombajnem jak te z artykułu ale jakoś zeby na złe to mu wychodziło powiedzieć nie mogę ;) Link Zgłoś