mo-xa 01.04.09, 21:17 w maju wybieram się do sandos caracol beach(riviera maya) na 2 tygodnie i proszę o jakieś informacje na temat tego hotelu oraz o cenne uwagi dotyczące pobytu w meksyku,będę bardzo wdzięczna Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
casiopeja11 Re: sandos caracol beach 01.04.09, 22:50 Hej Mo-xa, Koniecznie cos na komary i cos po komarach wez, bo hotel jest polozony w malej dzungli i obsadzony roznymi pieknymi drzewkami kwiatami itp, wieczorem czasem nie dalo sie wytrzymac. Dlugie lekkie spodnie i koszulki lekkie z dlugimi rekawami moga sie przydac na ochrone przed komarami. Cenne uwagi na temat Meksyku znajdziesz na tym forum. Z mojej strony dodam, ze jesli masz w planach jakies zakupy to oplaca sie zawsze placic w pesos niz w dolarach. Kazdy wszedzie ma inny przelicznik i czasami zalezny od kazdego 'widzimisie', placac w dolarach i tak prawie zawsze dostaniesz reszte w pesos i tez czesto oszukuja i trudno sie doliczyc. Z zakupami typu perfumy/kosmetyki/pamiatki nie czekaj do odlotu, bo na lotnisku ceny sa wyzsze niz normalnie. Polecam siec Ultrafemme. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link
cairo7 Re: sandos caracol beach 03.04.09, 11:36 Ja Ci odpowiadalem na wakacje.pl...prosilem o pytania dodatkowe...no wiem,że moja interpretacja wczasow jest dziwna...ale ... Odpowiedz Link
mo-xa Re: sandos caracol beach 03.04.09, 14:50 dziękuję bardzo za te uwagi,ale będę wdzięczna za kilka opinii dotyczących plaży przy tym hotelu(uwielbiam kąpiele słoneczne,jak i wodne) Odpowiedz Link
cairo7 Re: sandos caracol beach 03.04.09, 16:55 Nio...jesli..ale...to ja faktycznie plazy przez 2 tyg nie widzialem:) Odpowiedz Link
xym0x Re: sandos caracol beach 03.04.09, 19:33 niestety linia brzegowa jest tam fatalna - sand whales i skaly w wodzie, przez co ma ona nieatrakcyjny kolor - rzuc okiem na tripadvisor.com www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g150812-d219156-Reviews-Sandos_Caracol_Eco_Resort_Spa-Playa_del_Carmen_Yucatan_Peninsula.html Odpowiedz Link
cairo7 Re: sandos caracol beach 04.04.09, 01:21 Ot co...taka prawda...nio w ciepełku da sie fajnie lezakowac w tej wodzie,ale o szumie fal zapomnij:) Odpowiedz Link
casiopeja11 Re: sandos caracol beach 04.04.09, 16:23 Do opalania ok bo duza szeroka plaza, natomiast do kapieli wodnych - tragedia, w wodzie kamienie dosc duze wiec trzeba uwazac, poza tym tak jak ktos juz pisal - sand whales - ogromne wory z piachem, dlatego woda nieatrakcyjnie wyglada i poplywac nie mozna. Odpowiedz Link
mo-xa Re: sandos caracol beach 04.04.09, 19:56 O kurcze,to trochę porażka z tą plażą,trudno.zostało mi 6-ć tygodni do wyjazdu.Widziałam kilka fotek z plaż w pobliżu tego hotelu,są całkiem całkiem,więc może nie będzie tak żle...Dzięki za wszystkie informacje,pozdrowienia!!!! Odpowiedz Link
gogo.forever Sandos Caracol zamyka!!! 04.05.09, 19:51 Info z ostatnich kilku dni - sandos caracol zamyka swe podwoje. wszystkich gosci przenosza do sandos playacar :-) Info z pierwszej reki, bo pracuje tu na miejscu. Odpowiedz Link