Dodaj do ulubionych

bielizna termoaktywna

03.12.10, 13:37
znalazlem link do artykułu na temat bielizny termoaktywnej www.time4men.pl/moda/bielizna-termoaktywna.html wydaje sie spoko i praktyczne. może mi się przydać na deske. czy ktos uzywa i moze mnie zapewnic ze to fajna sprawa?
Obserwuj wątek
    • runcentre Re: bielizna termoaktywna 06.12.10, 11:04
      Przydaje się nie tylko na deskę, narty, ale także do wszelkiej innej aktywności "zimowej", np. biegania. Jeśli wybierzesz odzież dobrej firmy, wykonanej z dobrych materiałów, to na pewno taka bielizna uchroni cię przed przeziębieniem, nie będziesz się w niej pocił i nie czuł mokrych plam na plecach, etc...
      poza tym mając na sobie bieliznę termoaktywną, nie musimy ubierać na siebie niewiadomo ile warstw.
    • pusz3k Re: bielizna termoaktywna 08.12.10, 11:02
      i na tą bielizne zakładam normalnie tylko spodnie narciarskie, polar i kurtke ? i wystarczy a kominiarkę pod kask i tyle tak?
      • fitty Re: bielizna termoaktywna 10.12.10, 12:37
        akurat na nartach nie jezdze...jade 1 raz na deske w tym roku ze znajomymi. Polecili mi te termoaktywne gadżety kupiłam już sobie ta kominiarkę :) www.sport-shop.pl/kominiarka-brubeck-czarna-p-6975.html Twarz mi strasznie marznie i nos sie robi zimny a potem czerwony. mam nadzieje że że dzieki temu to zminimalizuje.
      • runcentre Re: bielizna termoaktywna 10.12.10, 15:32
        Bielizna termoaktywna zazwyczaj występuje w kilku odmianach - od lekkiej do najcieplejszej - ale ja bym ubrała rzeczywiście tylko polar + kurtkę i wystarczy:) Zależy jak bardzo się ruszamy:)
        • super_online Re: bielizna termoaktywna 13.01.11, 14:47
          A co sądzicie o odzieży firmy SPORTSIMO ?? Dobra cena, a jak z jakością ?
    • Gość: lusia Re: bielizna termoaktywna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.11, 15:46
      Jeśli używasz odzieży z tkanin oddychających, to dobrze by było, żeby bielizna też była oddychająca. W przeciwnym razie będziesz miał na sobie mokrą i zimną koszulkę (mówię o dużym wysiłku), a na to polar, który już nie będzie tak dobrze grzał. Jeśli natomiast ubierzesz koszulkę termoaktywną a na to polara, to pot wyparuje przez koszulkę i warstwę wierzchnią na zewnątrz. Jeśli zastanawiasz się jaką kupić, to z mojego doświadczenia mogę Ci polecić bieliznę Marmot - jest strasznie droga, ale idealna do uprawiania sportów zimowych. Całkiem tanich nie kupuj - bo to zwykłe szmaty. Hannah z kolei to taka średnia półka - jest po prostu dobra. W skepach jest całkiem spory wybór takich rzeczy, zwłaszcza że mamy sezon: Tekst linka
      • super_online Re: bielizna termoaktywna 14.01.11, 15:39
        Te ze SPORTSIMO są w różnych przedziałach cenowych :
        Tekst linka w sklepie internetowym drożej i inna odzież a na allegro : Tekst linka i co teraz wybrać ?? Czy te z jonami srebra są lepsze ? Meczę tak tą firmę ponieważ ktoś mi polecił i może ktoś z Was już ją miał, przetestował ??
        • joggerka Re: bielizna termoaktywna 15.01.11, 21:17
          Odzież sportowa, a tym bardzie bielizna, która zawiera 60% bawełny to nie jest dobre rozwiązanie...najlepiej jakby w ogóle nie zawierała bawełny. Bawełna chłonie pot i nasiąka nim, nie oddając tej wilgoci na zewnątrz. Dobra bielizna termoaktywna to wydatek co najmniej 100-150 zł o ile nie więcej.
        • kasette Re: bielizna termoaktywna 19.01.11, 16:52
          Bielizna termoaktywna to na prawdę pożyteczna rzecz. Jeśli kupisz dobrej marki to skutecznie utrzyma odpowiednią temperaturę ciała i pozwoli czuć się komfortowo. Ja właśnie zamierzam sobie kupić taką bieliznę, a że nie mogę wydać za dużo pieniędzy skorzystam raczej z oferty kamai.pl gdzie taką bieliznę marki Expedus można kupić niedrogo, bo od 60 zł.
    • mrukmrukmruk Re: bielizna termoaktywna 20.01.11, 12:36
      Na tanisport.pl masz wybór bielizny termoaktywnej, w całkiem atrakcyjnych cenach. A co do jej skuteczności, to na pewno jest lepsza, niż zwykła bawełna, która się przepaca i po kilku szusach na stoku jest mokra
      • jujitsu-kid Re: bielizna termoaktywna 01.09.11, 20:37
        Ja stosowałem na treningach ju jitsu czasem w stylu no gi (bez judogi). Trzeba przyznać, że naprawdę poprawia komfort ćwiczeń. Jeśli chodzi zaś o firmę, to słyszałem, że Under Armour produkuje najlepsze, stosują je nawet zawodnicy MMA - między innymi George St Pierre je stosuje. Sam się zastanawiałem nad zakupem, widziałem je na sports-men.pl, całkiem niedrogo
        • phantome Re: bielizna termoaktywna 29.09.11, 15:50
          Ja mam doświadczenia górskie z bielizną Hi-Tec. Fajna sprawa, zwłaszcza jak wcześniej chodziło się w zwykłej bawełnie. Różnica jest kolosalna.
          • Gość: Ogrodniczka Re: bielizna termoaktywna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 14:00
            > Ja mam doświadczenia górskie z bielizną Hi-Tec. Fajna sprawa, zwłaszcza jak wcz
            > eśniej chodziło się w zwykłej bawełnie. Różnica jest kolosalna.

Jaki model masz? Też słyszałam dobre opinie o Hi-Tecu i zamierzam sobie kupić przed sezonem narciarski, ale nie wiem na który model się zdecydować :-)
            • phantome Re: bielizna termoaktywna 21.11.11, 11:56
              > Jaki model masz? Też słyszałam dobre opinie o Hi-Tecu i zamierzam sobie kupić

Model się nazywa Calipso, poszukaj sobie w necie, jest też chyba w wersji damskiej.
    • Gość: ah Re: bielizna termoaktywna IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.03.11, 10:47
      Bielizna termoaktywna to fajna sprawa, artykuł dobrze opisuje to co powinniśmy brac pod uwagę przy zakupie jej.

kurtki narciarskie
      • carolina99 Re: bielizna termoaktywna 01.09.11, 15:08
        Bielizna termoaktywna to naprawdę super rozwiązanie. Sprawdza się zarówno podczas uprawiania sportów, ale ja wykorzystuję ją również na co dzień. Ważne jest, aby posiadała co najmniej 2 warstwy. Musi być ciepła, chronić przed mrozem, wiatrem. Bielizna taka szybciej schnie, więc uczucie wilgoci na pewno będzie mniejsze niż przy zwykłej bawełnianej bieliźnie.
        • silna135 Re: bielizna termoaktywna 19.11.11, 12:22
          dlatego najlepsza jest bielizna termoaktywna taka jak na narty, żeby było ciepło ale żeby się też nie pocić . Ja kupiłam sobie taka na allegro u użytkownika
          FH_ESPO i jestem bardzo zadowolona. Jakość bardzo dobra a cena przystępna....
    • zamysleniee Re: bielizna termoaktywna 29.09.11, 19:34
      Fajna w użytkowaniu. Z jonami srebra używam jak jest cieplej. W pełni polecam taki rodzaj odzieży.
    • zamysleniee Re: bielizna termoaktywna 20.11.11, 14:23
      godna polecenia jest firmy Brubeck, mają też swój sklep internetowy więc możesz sobie poczytać skład i zastosowanie. Mam kilka rzeczy od nich i naprawdę są fajne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka