12.09.14, 09:46
Czy jest tu ktos kto może uprawia/uprawiał crossfit i jest w stanie cokolwiek na ten temat napisać czy warto? :)
Obserwuj wątek
    • md.123 Re: Crossfit 12.09.14, 09:58
      Mam od kilku dni CrossTrainer i rewelka.
      • rosemary84 Re: Crossfit 12.09.14, 10:44
        tzn masz na myśli orbitreka? Bo ja mam na mysli rodzaj treningu ogólnorozwojowego na wiele partii mięśni który trwa codziennie 5-30 min, chciałabym spróbować, ale nie wiem czy dam radę ;)
        • md.123 Re: Crossfit 12.09.14, 11:55
          Tak, mam na myśli orbitreka.Po pracy siedzącej 8 godzin w CallCenter niemal się nie ruszałem czując potworną wiotkość w talii.I dopiero jak popompowałem parę razy chodzę już w miarę normalnie.A od biegania o tyle lepszy, że nie obciąża stawów, mechanika ruchu niemal ta sama a nawet można się nieco bardziej powyginać.
          • rosemary84 Re: Crossfit 12.09.14, 14:14
            jasne :) orbitrek to fajna sprawa, szczególnie gdy masz siedzącą pracę ;) ale ja swój trening aerobowy wolę zrobić biegając, choć czasem przy złej pogodzie korzystam dla odmiany i z orbitreka w klubie

tylko ja chcę wzmacniać siłowo mięśnie, a nie robić aeroby ;)
            • md.123 Re: Crossfit 12.09.14, 18:47
              Chłopa będziesz lała?
              • rosemary84 Re: Crossfit 15.09.14, 17:20
                Jak zasłuży to oczywiście :D a tak poważnie to chcę ogólnie się wzmocnić, szczególnie korpus, żeby biegać lepiej technicznie, no i oczywiście lepsze rezultaty osiągać :)
            • nigolla Re: Crossfit 23.09.14, 15:15
              mięsnie chcesz wzmocnić na orbitreku? nie do tego to dziecko służy, kup sobie hantle :)
              • rosemary84 Re: Crossfit 24.09.14, 16:02
                yyyy to do mnie było? to weź koleżanko przeczytaj jeszcze raz dokładnie co napisałam...
    • Gość: Kika Re: Crossfit IP: *.162.63.242.interplus.com.pl 23.09.14, 14:10
      Ja trenuję Crossfit od pół roku. Niesamowicie daje w kość! Ale też daje świetne rezultaty pod postacią wzmocnienia ciała, a także szybkie postępy. Powinno się trenować 5 razy w tygodniu, ja trenuję 3 razy. I to nie prawda, że trenuje się 5 min. Zajęcia w klubie trwają niejednokrotnie ponad godzinę. Najpierw jest rozgrzewka, później trening umiejętności, albo siły i w końcu WOD (workout of the day) 12-30 minut. Efekt ma być taki, że leżysz i nie masz siły się podnieść. Na koniec oczywiście rozciąganie.

Do treningu wykorzystujesz swoje ciało, ale też kettlebells, boxy, sztagi, drążki, piłki lekarskie, młoty i wiele, wiele innych :)

Polecam!
      • rosemary84 Re: Crossfit 24.09.14, 16:04
        A myślisz, że mogę spróbować samodzielnie w domu? Tzn na postawie filmików youtube np? Na początek mam hantle i gumy do ćwiczeń i sztanga też sie jakaś znajdzie jak będzie trzeba. Czy lepiej iść do klubu? W sumie nigdy nie trenowałam nic w tym stylu więc sama nie wiem...
        • kate.kato Re: Crossfit 24.09.14, 21:31
          Wg mnie przynajmniej na samym początku lepiej pójść do klubu, gdzie jest profesjonalny instruktor. Zakres ćwiczeń trzeba dostosować przede wszystkim do danej osoby i jej kondycji.
    • Gość: Ania Re: Crossfit IP: *.play-internet.pl 11.05.15, 08:44
      Ja od roku. Jestem zachwycona. Moje ciało nigdy nie wyglądało tak dobrze. Polecam wszystkim! Trenuje w Barbell Zone w Wawrze. Box raczej niewielki, ale za to trener z wielkim sercem i ogromną wiedzą.
    • jacenty00 Re: Crossfit 13.05.15, 13:59
      No właśnie też się powoli zastanawiam nad tym tematem... Chętnie bym potrenował.
    • Gość: Marzenaa Re: Crossfit IP: *.fiberlink.pl 26.07.22, 22:43
      Cross Fit super wpływa na wydajność organizmu, kondycję, ale też w dłuższej perspektywie doskonale wpływa na ciało. Ja chodzę na zajęcia tutaj goscinna.com/cross-fit/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka