IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 17:12
chcialabym się nauczyć jeździć na rolkach, poradźxie, czy jest to możliwe przy
kiepskiej formie i w wieku 27 lat, oraz ile musze wydać na sprzęt.
Obserwuj wątek
    • ellivia Re: rolki 11.04.02, 23:29
      Gość portalu: kasia napisał(a):

> chcialabym się nauczyć jeździć na rolkach, poradźxie, czy jest to możliwe przy
      > kiepskiej formie i w wieku 27 lat, oraz ile musze wydać na sprzęt.

oczywiscie ,że mozliwe.
      Na poczatku jazda jest troche mecząca,ale ćwiczenie czyni mistrza i poprawisz
      forme.
      Sa rózne ksiązki , wktorych opisane jest jak nauczyc sie poprawnie jeździc,
      możesz więc skorzystac z podrecznika.
      Co do sprzetu sie nie wypowiadam, mam nadzieje,ze znajdzie sie ktos, kto jest na
      bieżąco, ja mam rolki pare lat, moze nie sa najlepsze ale spisuja sie nieźle...
      A to,ze masz 27 lat, to co? Wydaje Ci się,ze stara jesteś??? No, przestań,
      dziewczyno,jakbys miala 80 lat i chciala sie nauczyc jeździc na rolkach, to
      rzeczywiscie móglby byc problem :)
      pozdrawiam
      Ellivia

• jogger Re: rolki 12.04.02, 10:30
        Sam na rolkach nie jeżdżę, ale z moich obserwacji wynika, że najważniejsza na
        początku jest nauka zatrzymywania się :-) Mój kolega kupił sobie onegdaj rolki,
        poćwiczył na sucho w domu i wyszedł na dwór. Jechało mu się świetnie, dopóki
        nie został sytuacyjnie zmuszony do zatrzymania się. Niestety to zatrzymanie
        ostatecznie zakończyło się na glebie, w dodatku połączone z naderwaniem ścięgna
        i kłopotami z chodzeniem przez kilka tygodni.
        • Gość: klawesyn Re: rolki IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 17:05
          Super sprawa, nic się nie bój, ja mam 29 i uwielbiam rolki! Najlepsze są takie
          z miękkim butem, sznurowane i z dodatkowym zabezpieczniem.Dobre rolki to
          wydatek od 400 PLN( na obniżce) do 900PLN. Sama muszisz wywbrać na co cię
          stać. Polecam do tego ochraniacze na nadgarstki i kolana. Przydałyby sie też
          na łokcie... Ja jeżdże bez kasku, ale to już pozostawiam tobie.Rolki
          fanatastycznie kształtują figurę, uda, pupę i brzuch.Tylko trzeba jeździć
          sporo. Podrawiam i życzą zabawy
    • Gość: poa Re: rolki IP: *.acn.waw.pl 12.04.02, 22:55
      Ale mnie rozśmieszyłaś tym swoim wiekiem. Ja się nauczyłam jeździć na rolkach
      mając 47 lat. Bez żadnego problemu.
      • Gość: kasia Re: rolki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 11:18
        Dziękuję wszystkim za odzew.
        Co do wieku, to nie chodzi o to, że czuję się stara :))) ale o to, że łatwiej
        się uczyć pewnych rzeczy w dzieciństwie:))
        Mam nadzieję, że się za bardzo nie poobijam.
        Teraz będę szukać "okazji" bo na 900 PLN mnie nie stać :)
        Jak zacznę jeździć to się odezwę. A może ktoś wie, gdzie najlepiej szukać
        sprzętu? Widuję w hipermarketach, ale nie wiem czy to dobry wybór.
        Pozdrawiam
        • miriam_73 Re: rolki 16.04.02, 14:10
          Kasiu - ja mam 29 lat i w ubiegłym roku naszło mnie na rolki. Każdy wiek jest
          dobry. A jezeli kiedyś jeździłaś na łyżwach to w ogóle nie powinno byc
          problemu. W warszawie naprawdę bardzo duzy wybór rolek jest w Decathlonie w
          Markach (dojazd jest prosty np. z Pl. Bakowego 190 do konca). i trafiają sie
          okazje.
    • migaja Re: rolki 15.04.02, 16:12
      polecam ten link. sa tam wyjasnione rozne parametry na ktore nalezy zwrocic
      uwage przy zakupie rolek.
      www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
      dzial=0511&forum=372&wid=1535032&aut=piega97&aid=1535032

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka