joko5 27.10.04, 08:23 Chyba opuściłam lekcje z fizyki, gdy nauczyciel tłumaczył jak rozchodzi się ciepło i nie pamiętam, gdzie usiąść w saunie suchej, żeby było chłodniej nisko czy wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joko5 Re: Gdzie w saunie 27.10.04, 09:46 I jeszce jedno pytanie: zauważyłam w suchej saunie kamienie, ktoś mi mówił, że polewa się je wodą czy to prawda? Jeśli tak to jak często? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Gdzie w saunie IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 27.10.04, 22:59 im niżej tym chłodniej! a kamienie polewa w celu zwiększenia wilgotności powietrza. Kiedy polejesz wodą kamienie (jedna lub max. 2 łyżki) poczujesz rosnące gorąco - ponieważ zwiększa się wilgotność. Przez chwilę lepiej się oddycha ale generalnie bardziej odczuwasz gorąco i szybciej i intensywniej się pocisz. W czasie jednego pobytu w saunie polewasz kamienie 1 lub 2, jeśli chcesz. jeżeli do wody dodano aromat (np. olejek eukaliptusowy lub inny ), pobyt w saunie bedzie przyjemniejszy dzięki zapachowi, a także przynosi inne korzyści płynące z aromaterapii - w zależności od olejku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś