IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.02, 17:37
Czy ktoś ćwiczył już na stepperze?Wyczytałam w gazecie,że wyszczupla nogi-a o
to mi chodzi!!!!Kupiłam mały stepper domowy :same pedały-bez oparcia na
ręce.Jest inny niż na siłowni.Teraz nie wiem jak często i długo powinnam
ćwiczyć!Czy rzeczywiście będą jakieś efekty?Może powinnam dołączyć jeszcze
jakieś ćwiczenia,bo moje łydki i kostki są okropne!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: jolka Re: stepper IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.02, 23:38
      Steper jest dobry na nogi,ale chyba bardziej na uda!Tak mi się wydaje....Ale
      powinien poradzić Ci nasz guru-Jogger.
      • jogger Re: stepper 16.05.02, 13:55
        Tylna część ud będzie zaangażowana chodząc 'z pięt', żeby włączyć staw skokowy,
        trzeba chodzić 'z palców'. Chodzić trzeba dość szybko, tuż poniżej zadyszki
        (można jeszcze rozmawiać, ale na granicy). Pierwsze 20min traktuje się jako
        rozgrzewkę, dopiero potem zaczyna schodzić tłuszcz. No i dieta też jest
        niezbędna, same ćwiczenia nie wystarczą. Przykładowo 1kg tłuszczu to 9000 kcal,
        żeby to spalić trzeba w przybliżeniu wydatkować ok. 20.000 kcal, spalając
        500kcal w ciągu godziny stepowania potrzeba na to 40 godzin.
        • Gość: natka Re: stepper IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.02, 14:06
          Dziękuję za radę!! Nie wiedziałam,że chodzenie z palców na stepperze pomoże
          wyszczuplić mi kostki.SUPER!!!! Na efekty chyba będę musiała dłużej poczekać?-
          prawda? Zastanawiam się czy ma jakieś znaczenie pora dnia ćwiczeń:rano,czy
          wieczorem?A może powinnam ćwiczyć co drugi dzień,bo nie chcę rozrostu łydek
          tylko wyszczuplenia!!!Mam jeszcze pytanie:stosuję kremy na cellulit-kiedy
          powinnam je wmasować? czy przed wejściem na stepper? Już nie mogę się
          doczekać odpowiedzi!Jeszcze raz dziękuję ,bo widzę ,że ktoś może mi pomóc!
          • jogger Re: stepper 18.05.02, 21:32
            Gość portalu: natka napisał(a):

> Na efekty chyba będę musiała dłużej poczekać?-
            > prawda?
            Bez diety redukującej kalorie bardzo długo :-)

> Zastanawiam się czy ma jakieś znaczenie pora dnia ćwiczeń:rano,czy
            > wieczorem?
            Rano na czczo lub wieczorem przed snem działa podobnie. Istotny jest czas powyżej
            20min.

> A może powinnam ćwiczyć co drugi dzień,bo nie chcę rozrostu łydek
            > tylko wyszczuplenia!!!

Nie chodź siłowo (głęboko i wolno), tylko dość lekko (płytko i szybko).

> Mam jeszcze pytanie:stosuję kremy na cellulit-kiedy
            > powinnam je wmasować? czy przed wejściem na stepper?

PRzed stepperem lepiej maść rozgrzewającą dla poprawy ukrwienia (Ben Gay
            czerwony, Deep Heat etc), krem po kąpieli - radzę jak najdłuższy masaż.

• Gość: natka Re: stepper IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.02, 21:56
              Oooolala !!! Dzięki za odp.!!!! KIedy będą efekty? Czy steper domowy jest tak
              samo skuteczny jak ten w siłowni? Aha - jeszcze jedno: czy stepując powinnam
              mieć napięte pośladki,albo biodra wypchnięte do przodu? Ma to jakieś znaczenie
              PA PA
              • jogger Re: stepper 20.05.02, 13:48

> KIedy będą efekty?
                To zależy nie tylko od ćwiczeń,ale i od diety. Jeśli jesz aktualnie tyle, że nie
                tyjesz i nie chudniesz, to ćwicząc godzinę dziennie stracisz 1kg tłuszczu po ok.
                40 dniach. Redukcja kalorii jest niezbędna dla uzyskania szybkich rezultatów.

> Czy steper domowy jest tak
                > samo skuteczny jak ten w siłowni?

Na profesjonalnym stepperze łatwiej wyregulować sobie obciążenie

> Aha - jeszcze jedno: czy stepując powinnam
                > mieć napięte pośladki,albo biodra wypchnięte do przodu?

Wtedy będziesz przegrzewać (i odchudzać) właśnie pośladki i tył ud - jest to
                właśnie chodzenie 'z pięt' (środek ciężkości ciała przesunięty lekko do tyłu).
                • Gość: natka Re: stepper IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.02, 18:12
                  Hello-to znowu ja!Co znaczy chodzenie z palców? Próbowałam przez 40 min stawiać
                  najpierw palce,póżniej całą stopę i muszę powiedzić,że jest to bardzo
                  trudne.../zwłaszcza,że trzeba utrzymać dość szybkie tempo/....może nie powinnam
                  kłażć całej stopy?
                  • Gość: Aga jaki? IP: *.future-net.pl 20.05.02, 18:47
                    mam dostać w prezencie stepper i mam pytanko: jaki? w hipermarketach są od 200
                    zł, ale to pewnie badziewie? Marzy mi się taki, który ćwiczy tez ręce. Gdzie i
                    za ile? Poradźcie!
                    PS. nie zakładam osobnego wątku:)
                  • jogger Re: stepper 21.05.02, 14:38

> Hello-to znowu ja!Co znaczy chodzenie z palców? Próbowałam przez 40 min stawiać
                    >
                    > najpierw palce,póżniej całą stopę i muszę powiedzić,że jest to bardzo
                    > trudne.../zwłaszcza,że trzeba utrzymać dość szybkie tempo/....może nie powinnam
                    >
                    > kłażć całej stopy?
                    Musisz to dobrać eksperymentalnie. Generalnie staraj się utrzymywać środek
                    ciężkości przesunięty do przodu. Profesjonalne steppery to 2 schodki, które są w
                    całym zakresie ruchu równoległe do podłogi i nie ma takich problemów.

• Gość: madzia76 Re: stepper- pyt.do Natki IP: *.wci.univ.szczecin.pl 06.10.02, 22:51
                      Witaj Natko,
                      przeglądając forum natknęłam się na Twojego posta dotyczącego steppera. Właśnie
                      stoję przed dylematem zakupu owego urządzenia i jestem ciekawa jak tam u Ciebie
                      efekty. Warto czy nie? Poradź coś,błagam. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka