Gość: Inka IP: *.sprint.ca 19.05.02, 16:14 Czy ktos wie czy jest sposob na wyszczuplenie nog w kolanach? Jestem szczupla, tylko nogi w kolanach mam szerokie, mozna jakos ten miesien zlikwidowac czy przesunac? Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogger Re: Kolana 20.05.02, 13:15 Dla mnie kolano to staw, możesz opisać dokładniej, gdzie masz nadmiar, i czy to na pewno są mięśnie, czy sadełko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Kolana IP: *.sprint.ca 20.05.02, 16:46 Po wewnetrznej stronie mam nadmiar. Sadelko to nie jest, gdyby bylo sadelko to bym sie tak nie martwila tylko zabrala do cwiczen. Dwa lata temu na silowni trenerka mi powiedziala, ze mam jakis miesien zle ustawiony i dala mi serie cwiczen, ale ja sie potem przeprowadzilam i nastepnej silowni nie szukalam az dopiero teraz. Ale trenera juz nie chce, bo za duzo pieniazkow tutaj chca. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogger Re: Kolana IP: 5.2.1R1D* / 141.145.176.* 21.05.02, 14:00 Spalenie mięśni to wprowadzenie ich w stan katabolizmu (rozpadu) i niedopuszczenie do regeneracji anabolizmu). Dlatego najskuteczniejsze będą ćwiczenia wieczorne, po których już się nic nie je (a i pije skromnie - lekkie odwodnienie, chociaż generalnie niezdrowe, sprzyja właśnie utracie mięśni). Ćwiczyć trzeba w tym celu b. intensywnie, wchodząc w dług tlenowy (czyli jak najdłużej na bezdechu) - powinny powstać zakwasy. A jakie ćwiczenie? - stara dobra skakanka. Im bardziej skatujesz kolanka, tym szybciej przyjdą efekty. Poprzez zmiany ustawienia stóp względem siebie (równolegle, czy bardziej palcami do siebie, może szeroko-wąsko) musisz sama dojść, jaka ich pozycja jest najbardziej dopasowana do Twojej anatomii. Odpowiedz Link Zgłoś