Gość: Monika IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 10:02 republika.pl/hendrys/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modo Re: candida-poczytajcie sobie, ja jestem przerażona:-( 06.06.02, 10:24 Nie przejmuj się, to jakiś stek bzdur, w których pewnie tkwi ziarnko prawdy. Doczytałam do momentu, jak facet zaleca, żeby nie jeśc żywności wysokoprzetworzonej, a potem jako przykładowe menu podaje "serdelki organiczne, tuńczyka z puszki i kiełbaski z bizona". Odpowiedz Link Zgłoś
pletwa3 Re: candida-poczytajcie sobie, ja jestem przerażona:-( 06.06.02, 14:24 Ja też jestem przerażona - głupotą tego gościa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: candida-:( IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 14:49 A to dlaczego? Mi się wydaje, że ma rację zwłaszcza co do skutków zmiany sposobów żywienia homo sapiens, cukru w naszej diecie itp. Zresztą nie jest to jego wymysł, sprawdziałam inne linki podane na tej stronie. Mi to na pewno dało bardzo dużo do myślenia. Zresztą bardzo dużo z tego artykułu pokrywa się z tym co inni na tym forum piszą o candida. Odpowiedz Link Zgłoś
pletwa3 Re: candida-:( 06.06.02, 15:01 Dobrze, zgoda, nie chodzi mi o to, że to nieprawda, ale o ten ton "spiskowej teorii dziejów". Facet mi wygląda na kogoś z manią prześladowczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: candida-:( IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 07.06.02, 02:29 Po przeczytaniu Twojej poprzedniej i tej wypowiedzi życzę, aby dopadła Ciebie ta paskudna dolegliwość.Chętnie poczytałabym wówczas Twojej "spiskowej teorii" nt.objawów i leczenia. Znam w najbliższym moim kregu 3 osoby, które musiały walczyć z candida i nie było im do śmiechu. Strona warta poczytania, ku przestrodze.Jako materiał przygotowany przez laika, bardzo dobra,widać zaangażowanie i chęć pomocy innym.A przerażająca - jak każdy dokładny opis choroby,ze zdjęciami.Jeśli mówi sie o chorobie podając tylko nazwę, spływa po nas, jak woda po kaczce.Dopóki nas dana choroba nie "trafi". Odpowiedz Link Zgłoś
pletwa3 Re: candida-:( 07.06.02, 10:26 Współczuję osobom cierpiącym z tego powodu, nie kwestionuję istnienia schorzeń spowodowanych tą candidą, ale czyż nie jest to bełkot (chodzi mi tylko o styl): "Nie wiadomo kto zorientowl sie ze te biale krysztalki posiadaja zniewalajaca moc.Zaczal sie proceder rafinowania przez wyrafinowanych producentow zywnosci produktow spozywczych celem zwabienia jak najwiekszej ilosci konsumentow,co trwa do dzis.Na poczatku byly to praktyki nielegalne jak chociazby w rafinowaniu piwa potem spowszechnialy i czasami zastanawiam sie czy dobre europejskie piwo nie byloby skuteczniejsze w klejeniu niz tzw budaprem. Ogolna slodycz wokol nas przypomina mi inna sytuacje handlowa.We wszystkich sklepach wszystko jest na sale 50% albo i wiecej off.Gdy ktos nie zastosuje tego triku ma powazne klopoty handlowe,podobnie z cukrem jesli cos nie jest slodkie moze sie nie sprzedac i wtedy pada na nas cien rozdzialu 7 prawa o bankrupcji." Odpowiedz Link Zgłoś