Dodaj do ulubionych

cwiczenia na przytycie??

IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.07.02, 12:59
mam 21 lat,155cm wzrostu i waze 44 kilo,chcialbym troche przytyc i wlasnie
zaczynam 'diete cud na przytycie' :),a moze jakies cwiczenia w silowni tak zeby
bylo widac ze cosik przybieram na tej wadze,mam malutki biuscik 70A i moze tez
cosik na biuscik??dziekuje i pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: cwiczenia na przytycie?? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl / 192.168.0.* 02.07.02, 19:01
      jaka ta dieta cud na przytycie . Napisz cos wiecej , bo ja tez chcialabym
      przytyć ,
      Pozdrawiam
      • Gość: mala Re: cwiczenia na przytycie?? IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.07.02, 22:40
        Zdrowo przytyć jest równie trudno, jak zdrowo schudnąć. W obu przypadkach
        zajmuje to trochę czasu, nie można liczyć na błyskawiczny efekt.
        Ważne jest, aby udało się przytyć na skutek przyrostu głównie tkanki mięśniowej
        a nie tłuszczowej. Zbyt niskiej masie ciała często towarzyszy niedobór białka i
        wielu witamin oraz składników mineralnych. Osoba zbyt szczupła powinna
        uwzględniać w swoim jadłospisie produkty, które dostarczają wielu, cennych
        składników odżywczych, a nie tylko kalorii. Dlatego nie polecam w celu
        przytycia jedzenia słodyczy, ponieważ poza dużą ilością kalorii nie zawierają
        prawie nic wartościowego, co wzmocniłoby organizm, poza tym jeśli zje się
        ciastko, czy batonik nie ma się apetytu na kanapkę, czy zupę.
        Dieta osoby zbyt szczupłej powinna być urozmaicona. Ważne jest, aby każdego
        dnia znalazły się w niej produkty zbożowe, mleczne, wysokobiałkowe (ryby, drób,
        chude mięso lub nasiona roślin strączkowych), warzywa i owoce.
        Należy jeść małe porcje, ale często, najlepiej 4-5 razy dziennie, w mniej
        więcej regularnych odstępach.
        Największa ilość kalorii powinna pochodzić z produktów zbożowych (czyli
        z węglowodanów, a nie z tłuszczu), powinny być one podstawą każdego głównego
        posiłku.
        Wypijanie codziennie 3 szklanek mleka, kefiru lub jogurtu (np. w
        postaci zupy mlecznej, budyniu, czy koktajlu) uzupełni niedobór białka
        (potrzebnego do odbudowy mięśni i wszystkich komórek i tkanek) oraz wapnia,
        który utrzymuje w dobrej kondycji kości, zęby i paznokcie. Dobrej jakości
        białka zawierają także sery. Ale nawet osoby pragnące przytyć powinny wybierać
        chude produkty mleczne, ponieważ tłuszcz mleczny zawiera dużo nasyconych kwasów
        tłuszczowych, które podwyższają poziom cholesterolu we krwi i sprzyjają
        rozwojowi miażdżycy.
        Mięso i wędliny warto wybierać chude, gdyż każdy tłuszcz zwierzęcy
        zawiera dużo nasyconych kwasów tłuszczowych i cholesterolu. Wyjątek stanowią
        tłuste ryby morskie (śledź, makrela, łosoś), których tłuszcz jest bardzo cenny
        dla zdrowia i osoby szczupłe mogą sobie pozwolić na częste jadanie ich
        (najlepiej 2-3 razy w tygodniu lub nawet częściej)..
        Dużo warzyw i owoców wzbogaci dietę w witaminy, sole mineralne i kwasy,
        które poprawiają apetyt, regulują równowagę kwasowo-zasadową a błonnik ułatwia
        trawienie. Owoce i soki owocowe są wyżej kaloryczne, niż warzywa. Szczególnie
        dużo kalorii dostarczają winogrona i banany.
        Na deser lub między posiłkami, polecam orzechy i owoce suszone -
        śliwki, morele, rodzynki. Są one wysoko kaloryczne, ale zawierają wiele cennych
        składników odżywczych. W większych ilościach mogą pozwolić sobie na nie właśnie
        osoby pragnące przytyć.
        Osoby pragnące przytyć mogą pozwolić sobie na więcej produktów bogatych w
        tłuszcz, niż osoby odchudzające się. Ale, jak już wspomniałam należy unikać
        tłuszczu zwierzęcego, gdyż jest on bogaty w nasycone kwasy tłuszczowe
        sprzyjające rozwojowi miażdżycy i zastępować go tłuszczem roślinnym.
        Polecane dla Ciebie źródła tłuszczu to:
        -oleje roślinne, głównie jako dodatek do surówek i do sałatek
        -oliwki, zawierają one 13% bardzo korzystnego dla zdrowia tłuszczu.
        -awokado, w którym tłuszcz stanowi aż 15% ich składu
        -orzechy, migdały - ich tłuszcz, którego mają 60%, to przede wszystkim zdrowe
        jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe.
        Posiłki powinny wyglądać atrakcyjnie, apetycznie, tak aby na ich
        widok „ciekła ślinka”.
        Stosowanie aromatycznych przypraw ziołowych - suszonych lub świeżych -
        majeranku, kminku, tymianku, bazylii, oregano poprawia apetyt i zwiększa
        wydzielanie soków żołądkowych.
        Na poprawę apetytu i na przytycie dobrze wpłynie przebywanie na świeżym
        powietrzu, a także lekka gimnastyka - szybkie marsze, jazda na rowerze, długie
        spacery.

Mieszanka ziołowa ks. Klimuszki - na przybranie na wadze:

1.owoc dzikiej róży
        2.mech islandzki
        3.korzeń lukrecja
        4.prawoślaz
        5.arcydzięgiel
        6.krwawnik
        7.kozłek lekarski
        8.owoc jarzębiny
        9.liść maliny
        Wszystkie składniki zmieszać (na ogół są w opakowaniach 30g,jeśli któreś
        jest większe, nadmiar można zostawić w opakowaniu) i umieścić w (sporym:-))
        pojemniku. Kopiastą łyżkę mieszanki zalewa się szklanką wrzątku i zostawia
        pod przykryciem na 3 godziny. Potem trzeba to przecedzić (zostaje ok. 3/4
        szklanki) i lekko podgrzać przed wypiciem. Stosuje się 3xdziennie, 20 minut
        przed jedzeniem. Często brak któregoś ze składników, trzeba wtedy po prostu
        używać tego, co jest, i ewentualnie mieszankę uzupełnić później.To ostatnie to
        sciagnelam stad :)a wczesniejsze z forum dietetyka-a ja i tak mam zamiar
        zajadac sobie slodycze:)).Nie wiem czy to cokolwiek zadziala bo sama dopiero
        zaczynam ale sie przekonamy(mam nadzieje ze pozytywnie).Zycze powodzenia i
        pozdrawiam.jakby cos jeszcze to dam Ci znac.:)

• anx Re: cwiczenia na przytycie?? 03.07.02, 15:51
      A może po prostu zamiast ćwiczeń chcesz wziąc trochę mojego tłuszczu ? :))
      Pozdrawiam i zazdroszczę
      • Gość: mala Re: cwiczenia na przytycie?? IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.07.02, 16:29
        anx napisał(a):

> A może po prostu zamiast ćwiczeń chcesz wziąc trochę mojego tłuszczu ? :))
        > Pozdrawiam i zazdroszczę
        a pewnie ze chce :),przydalby si etu i owdzie :).POzdrawiam!!

• jogger Re: cwiczenia na przytycie?? 03.07.02, 18:49
      Gość portalu: mala napisał(a):

> mam malutki biuscik 70A i moze tez
      > cosik na biuscik??dziekuje i pozdrawiam!!

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=342&wid=315422&aid=359634
      • Gość: mala Re: cwiczenia na przytycie?? IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.07.02, 22:33
        och Jogger dziekuje bardzo!a mozesz mi powiedziec czy sa jakies strony zebym
        zobaczyla to na zdjeciu??bo niezbyt jestem dobra w te klocki(jak na razie)
        Pozdrawiam!!
        • jogger Re: cwiczenia na przytycie?? 04.07.02, 17:00
          www.kulturystyka.pl -> atlas ćwiczeń
          • Gość: mala Re: cwiczenia na przytycie?? IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.07.02, 23:10
            Jogger dziekuje bardzo teraz to dopiero bede miala co robic (najpierw musze sie
            nauczyc jak to dobrze robic :)),pozdrawiam!!!
          • Gość: kasia w druga strone IP: 203.197.129.* 13.08.02, 08:23
            jogger napisał(a):

> www.kulturystyka.pl -> atlas ćwiczeń

widze ze mamy do czynienia z ekspertem. czy i ja moge prosic o wskazowki, ale
            tym razem w druga strone? wydaje mi sie moje inwencja tworcza co do cwiczen sie
            wykonczyla... a musze cos robic, bo zwariuje od siedzenia caly dzien za
            biurkiem!
            dodam ze jestem w indiach i akurat w moim miescie nie ma dostepnego dla mnie
            klubu sportowego, a bieganie odpada, bo oklica zbyt ruchliwa (miedzymiastowa
            szosa za plotem).poza tym tutaj to niezbyt popularne, aby dbac o linie, bo
            waleczki tluszczu wystajace spod sari sa jak najbardziej na miejscu :)

dzieki i pozdrawiam
            Kasia
      • malaann Re: cwiczenia na przytycie?? 14.08.02, 20:56

Jogger, mozesz przeslac jeszcze raz tego linka 'na maly biust' ?
        Nie chce mi sie otworzyc. Bede baaaardzo wdzieczna. Tez chce miec w koncu
        porzadne b.
    • Gość: WMI Re: cwiczenia na przytycie?? IP: 195.112.95.* 14.08.02, 15:28
      Wydaje mi sie, ze przy 155 cm 44 kilo to calkiem dobra waga, a ze ubrania
      trzeba kupowac w sklepach dla dzieci ??? No coz, taki los. Ja tez jestem niski
      i nie moge kupic butow.
      • Gość: chudzinka Re: cwiczenia na przytycie?? IP: *.lubin.dialog.net.pl 17.08.02, 19:34
        Również myślę, że Twoja waga jest w sam raz do wzrostu.
        Ja to dopiero muszę przytyć, gdyż ważę 48 przy 170.Powoli mi się to udaje,
        jeszcze niedawno było 47.Marzę o 50, 51kg.Wasze rady na pewno mi się przydadzą,
        POZDRAWIAM SERDECZNIE!!!
        • Gość: mala Re: do chudzinki:) IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.03.03, 11:34
          Gość portalu: chudzinka napisał(a):

> Również myślę, że Twoja waga jest w sam raz do wzrostu.
          > Ja to dopiero muszę przytyć, gdyż ważę 48 przy 170.Powoli mi się to udaje,
          > jeszcze niedawno było 47.Marzę o 50, 51kg.Wasze rady na pewno mi się
          przydadzą,
          >
          > POZDRAWIAM SERDECZNIE!!!

I jak chudzinko udalo Cie sie przytyc?A moze juz nie jestes chudzinka?napisz
          jak tam Twoje poczynania.pozdrawiam serdecznie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka