Dodaj do ulubionych

przestańcie narzekać i.......

IP: 10.96.1.* 17.09.02, 09:09
..........zacznijcie regularnie ćwiczyć , a nie stosować diotyczne diety ,
które i tak w dłuższej perspektywie nic nie dają. Regularny treing i
odpowiednie odzywianie( a nie głodzenie się i pochjłanie idotycznych sałatek )
zapewni Wam dobre samopoczucie i zgrabną sylwetke....
Obserwuj wątek
    • Gość: Drzazga Re: przestańcie narzekać i....... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.09.02, 10:20
      Gość portalu: gołąb napisał(a):

> ..........zacznijcie regularnie ćwiczyć , a nie stosować diotyczne diety ,
      > które i tak w dłuższej perspektywie nic nie dają. Regularny treing i
      > odpowiednie odzywianie( a nie głodzenie się i pochjłanie idotycznych sałatek )
      > zapewni Wam dobre samopoczucie i zgrabną sylwetke....

Ho, ho, a cóż takiego idiotycznego jest np. w diecie kopenhaskiej?
      A według Ciebie odpowiednie odżywianie to znaczy jakie? Proszę o konkrety.
      I dlaczego uważasz, że ktoś tutaj stosuje diety ZAMIAST ćwiczeń?
      • Gość: gołąb Re: przestańcie narzekać i....... IP: 10.96.1.* 17.09.02, 11:58
        Już tłumaczę... traktuj tylko jako przykład. duże ilości węglowodanów przed
        treningiem, które mozna czerpać m.in. z ryżu dające organizmowi siłę do
        ćwiczeń. Odpowoednie napoje - około 1.5 litra przez 1.5 godziny-, sole , w
        czasie wysiłku zwłaszcza aerobowego. Duże ilości białka ( na przykład kurczak w
        pomidorach )po treningu, co zapewni odpowiednie budowanie mięśni a nie ich
        spalanie...

A dlaczego sądzę że większośc tutaj tylko stosuje diety a nie ćwiczy ??
        wystarczy poczytać trochę postów....
        pozdrawiam
        • Gość: Drzazga Re: przestańcie narzekać i....... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.09.02, 13:31

> Już tłumaczę... traktuj tylko jako przykład. duże ilości węglowodanów przed
          > treningiem, które mozna czerpać m.in. z ryżu dające organizmowi siłę do
          > ćwiczeń. Odpowoednie napoje - około 1.5 litra przez 1.5 godziny-, sole , w
          > czasie wysiłku zwłaszcza aerobowego. Duże ilości białka ( na przykład kurczak
          w pomidorach )po treningu, co zapewni odpowiednie budowanie mięśni a nie ich
          > spalanie...

Po kolei:

No właśnie, ten przykład nie nadaje się dla wszystkich. Duże ilości
          węglowodanów, na tym większość kobiet tyje piorunem, nawet jeżel ćwiczą, weź
          pod uwagę, że dziewczyny nie marzą o sylwetce kulturysty, więc nie muszą
          stosować diety pomagajacej w jej uzyskaniu.

W moim przypadku, traktuj tylko jako przykład;-), tylko ograniczenie węgli daje
          jaki taki skutek, objadając się ryżem, kaszą (uwielbiam) i razowym pieczywkiem
          (mniam) nie chudnę nawet biegając cały dzień. Mięśni mam sporo, ale to akurat
          nie zasługa ćwiczeń siłowych, diety ani predyspozycji genetycznych tylko skutki
          uboczne wieloletniego leczenia, na szczęście przerwanego w odpowiednim
          momencie, więc wyglądam z całą pewnością jak kobieta :-)) Ale do końca życia
          muszę uważać na to, co jem i jak ćwiczę.

Co do ilości płynów, chyba dla wszystkich jest jasne, że nie można dopuścić do
          odwodnienia, temat wody i napojów izotonicznych był poruszamy w b.wielu
          wątkach, więc niczego nowego nam nie piszesz. Ilość białka - to samo, chyba nie
          powiesz, że np. w diecie kopenhaskiej go brakuje?...

>
          > "A dlaczego sądzę że większośc tutaj tylko stosuje diety a nie ćwiczy ??
          > wystarczy poczytać trochę postów.... "

Ależ czytam, większość zaczyna się: "Jogger, a jakie ćwiczenia powinnam robić
          na..."

Wyjaśnij jeszcze dlaczego kopenhaska szkodzi tarczycy? W przypadku
          niedoczynności czy nadczynności (chociaż wątpię, żeby osoba z nadczynością
          czyła potrzebę zrzucenia wagi)?

Pozdrawiam
      • Gość: gołąb jeszcz do Drzazgi.. IP: 10.96.1.* 17.09.02, 12:02
        a co jest złego w Kopenhaskiej ??? Hmmm...choćby to że jeżeli masz problemy z
        tarczycą to moze spowodować że wyląduejsz w szpitalu i możesz nie mić okazji
        już ćwiczyc w zyciu....
        • maguta77 ja w swoim imieniu 17.09.02, 12:38
          drogi gołąbku! choć nie należe do tej bezwolnej masy do której skierowałes swój
          list a która daje sie tu manipulować jakimś szarlatanom dietetycznym ;))) a
          która potrzebuje obrońcy. chciałam ci jedno napisać:

poczuj się zwolniony z troski o moje zdrowie, moją diete i moją aktywność
          fizyczną. czy chudnę mądrze czy nie i czy przy tym narzekam czy nie i czy
          właśnie funduję sobie wizytę w szpitalu czy nie to za przeproszeniem nie twój
          interes! pozdrawiam
          • Gość: savena Re: ja w swoim imieniu IP: 5.1R* / *.167-136-217.adsl.skynet.be 17.09.02, 13:12
            maguta77 to jest to co ja chcialam powiedziec. mam kolezanke, ktora wyglada jak
            dzdzownica cokolwiek by nie zjadla czy wypila i zawsze nasza rozmowa zaczyna
            sie z jej strony ,,och jak bym chciala przytyc,, co doprowadza mnie do szalu,
            ale na moje pytanie czego sie napijesz zawsze odpowiada ,, a masz cos light.
            tylko moja grzecznosc powstrzymuje mnie od pytania po co light, przeciez chcesz
            przytyc.
          • Gość: gołąb Re: ja w swoim imieniu IP: 10.96.1.* 17.09.02, 13:15
            Ależ nie zrozumiałas mnie ... ja wcale nie troszczę się o Twoje zdrowie :-).
            Mam swoja Ukochana i o jej zdrowie zabiegam.

Wyraziłem tylko swoja opinie na temat ludzi którzy myslą że samymi dietami
            zrobia cuda... ale oczywiscie każdy ma swoje zdrowie w swoich rekach i ro bi co
            chce.
            powodzenia w swoich straniach stania się "Cindy Crowford"
            • Gość: savena Re: ja w swoim imieniu IP: 5.1R* / *.167-136-217.adsl.skynet.be 17.09.02, 13:25
              golabku a ja wlasnie dieta bez zadnych wygibasow osiagnelam swoja wymarzona
              wage i utrzymuje ja.
              • Gość: gołąb Drogie Panie ...wyjaśnijcie mi proszę... IP: 10.96.1.* 17.09.02, 14:17
                Czy chodzi Wam o to by byc chydymi czy o to by ładnie wyglądać ???

Bo to dwie rózne sprawy ??!!!

Oczywiście ze można schudnąc dzięki diecie. Jednak osoba chuda która dodatkowo
                nie ma choć troszkę masy mięsniowej, mówiąc inaczej jędrnego ciała,
                wygląda .....hmmm.. jakby to powiedzieć by nikogo nie urazić....wygląda nie
                ładnie.
                • Gość: Drzazga Re: Drogie Panie ...wyjaśnijcie mi proszę... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.09.02, 15:13

> Czy chodzi Wam o to by byc chydymi czy o to by ładnie wyglądać ???
                  > Bo to dwie rózne sprawy ??!!!
                  > Oczywiście ze można schudnąc dzięki diecie. Jednak osoba chuda która
                  dodatkowo nie ma choć troszkę masy mięsniowej, mówiąc inaczej jędrnego ciała,
                  > wygląda .....hmmm.. jakby to powiedzieć by nikogo nie urazić....wygląda nie
                  > ładnie.

...jak kościotrup, sinawoblada zmora względnie flak ze zwisającą skórą po
                  poprzednim rozmiarze? O to chodzi? Zrozum, to nie jest strona dyskusyjna dla
                  anorektyczek, które radośnie dzielą się radami, jak żyć nie jedząc, tutaj
                  przychodzą osoby, którym zależy na ładnym wyglądzie, ZDROWIU i KONDYCJI.

Nie będę wypowiadała się w cudzym imieniu, jeżeli chodzi o mnie, dążę na razie
                  do utraty nadmiaru tkanki tłuszczowej w taki sposób, żeby zachować obecną siłę,
                  wytrzymałość i jeszcze parę innych atutów. Nie jest to łatwe, kiedy ma się za
                  przeciwnika własną fizjologię. Światłe porady różnych mądrych ludzi typu:
                  drastyczne ograniczenie spożywanego tłuszczu, białka zwierzęcego przy
                  zwiększeniu aktywnosci fizycznej itp. dawno przerobiłam z nikłym skutkiem. A
                  przepraszam, wypadały mi włosy, łamały się paznokcie, znajomi pytali, czy nie
                  jestem chora, bo coś marnie wyglądam. Dziękuję serdecznie, więcej nie
                  skorzystam.
                  A na tym forum szukam konkretnych informacji np. do niedawna nie miałam pojęcia
                  że kazeina powoduje odładanie tłuszczu pod skórą i radośnie spożywałam biały
                  serek, najchudszy z możliwych. Taka dietetyczna potrawa...
          • Gość: WMI To po co jest to forum ??? IP: 195.112.95.* 17.09.02, 13:57
            Ale cie wzielo !!! Jasne, ze to co tam jesz to twoja sprawa, i nas to obchodzi
            tyle, co zeszloroczny snieg. A to forum jest po to, zeby Ciebie utwierdzic w
            tym przekonaniu.
            • maguta77 ? 17.09.02, 16:48
              nie wiem czy to do mnie. nieważne.
              z reguły nie odpowiadam na takie posty, bo nikomu nie bede niczego udowadniać
              zreszta przez internet nawet nie jestem w stanie. po pierwsze nie marzę o
              wyglądzie modelki, po drugie ze względu na kontuzję nie mogę jak dotąd trenowac
              2 h dziennie, wiec musiałam zmienic sposób odzywiania. a mój list to była
              ironia. poprostu nie znoszę uogólnień i stylu "ja wiem wszystko, ja was
              wszystkie znam". więcej dystansu panowie!
              uważam temat za zamknięty.
              • Gość: Drzazga Do Maguty IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.09.02, 17:05
                Bardzo Ci współczuję, kontuzję miałam raz w życiu i mało mnie szlag nie trafił,
                więc wiem, jak trudno znieść aktywnej osobie jakiekolwiek ograniczenia w
                poruszaniu. Trzymaj się.
    • spector1 Re: przestańcie narzekać i....... 17.09.02, 18:07

> ..........zacznijcie regularnie ćwiczyć , a nie stosować idotyczne diety ,
      > które i tak w dłuższej perspektywie nic nie dają. Regularny trening i
      > odpowiednie odzywianie( a nie głodzenie się i pochłanie idotycznych sałatek )
      > zapewni Wam dobre samopoczucie i zgrabną sylwetke....

Trafna uwaga.

• Gość: Drzazga Re: przestańcie narzekać i....... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.09.02, 18:14
      No i co z tą tarczycą, ja pytałam poważnie!
      • Gość: gołąb drzazga IP: 10.96.1.* 18.09.02, 09:37
        Najlepiej będzie jak zasięgniesz opinii lekarza. Ja nie jestem kompetentny by
        udzielać rad medycznych. Wiem jednak że brak odpowiedniej ilości witamin w
        organizmie, spowodowany np. złą dieta mozo wpłynąć ujemnie na preacę tarczycy.
        Tak więc zrób sobie badaniaa dopiero póxniej sięgaj po jakieś radykalne diety.
        Wiem ze za chwilke zostanę tu skrytykowany przez lekarzy samouków..ale nie
        zaszkodzi CI posłuchac mnie.
        pozdrawiam
        • Gość: Drzazga Re: drzazga IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.09.02, 10:19

> Najlepiej będzie jak zasięgniesz opinii lekarza. Ja nie jestem kompetentny by
          > udzielać rad medycznych. Wiem jednak że brak odpowiedniej ilości witamin w
          > organizmie, spowodowany np. złą dieta mozo wpłynąć ujemnie na preacę
          tarczycy.
          > Tak więc zrób sobie badaniaa dopiero póxniej sięgaj po jakieś radykalne
          diety.
          > Wiem ze za chwilke zostanę tu skrytykowany przez lekarzy samouków..ale nie
          > zaszkodzi CI posłuchac mnie.
          > pozdrawiam

Znowu pudło. Wysłuchac to ja Cię mogę, ale raczej będę polegać na własnym
          zdrowym rozsądku i doświadczeniach. W dodatku mam wrażenie, że każde z nas mówi
          o czym innym.

Dieta kopenhaska trwa tylko 13 dni. Poczytaj sobie jadłospis - tam jest całkiem
          sporo witamin, zresztą i tak codziennie biorę tabletki ze skrzypem i witaminami
          + łyżkę otrąb pszennych (błonnik). Zabronione są słodycze - to chyba jeszcze
          nikomu nie zazkodziło? Jedyne, co w tej diecie wyraźnie zredukowano w
          porównaniu do przeciętnego jadłospisu, to ilość węgli - przez 13 dni dorosłemu
          zdrowemu człowiekowi to nie zaszkodzi. Powiem więcej - przez tak krótki okres
          nie zaszkodzi nawet głodówka (pod warunkiem picia odpowiedniej ilości wody),
          tyle, że większość ludzi będzie się wtedy źle czuła fizycznie i psychicznie.

Co do tarczycy - będę złośliwa i wyjaśnię to, czego Ty jakoś nie potrafiłeś.
          Otóż u wielu osób stosujących kopenhaską ta dietka stymuluje tarczycę do
          intensywniejszej pracy. Jest to niebezpieczne u ludzi, którzy cierpią na
          nadczynność - tyle, że takie osoby z reguły są badzo szczupłe, więc diet nie
          stosują. Natomiast u osób z lekką niedoczynnością będzie to skutek jak
          najbardziej pożądany. Taka lekka niedoczynność nie kwalifikuje się do leczenia
          farmakologicznego, które przyniosłoby więcej szkody niż korzyści.

Nie twierdzę, że akurat dieta kopenhaska nadaje się dla wszystkich. Każdy
          organizm jest inny i należy sposób odżywiania przystosować do siebie, a nie
          odwrotnie. Dieta nie religia - to cytat z Joggera. Dorosły człowiek odpowiada
          sam za siebie, jeżeli zaszkodzi sobie przez własną bezmyślność, jego prywatna
          sprawa.
          Pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka