Dodaj do ulubionych

Klub Aplauz w Warszawie

15.01.06, 22:11
czy moge prosić osoby, które chodzą/chodziły do tego klubu na zajęcia
aerobiku o opinię na temat tego klubu

z góry dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • edyta95 Re: Klub Aplauz w Warszawie 16.01.06, 09:18
      siłownia czy zajęcia w grupach Cię interesują?
      • mp23 Re: Klub Aplauz w Warszawie 16.01.06, 11:08
        w zasadzie i siłownia i zajęcia w grupie
        • anastasia27 Re: Klub Aplauz w Warszawie 16.01.06, 15:06
          Chodzę tam drugi rok na aerobic. Plus jest taki, że sale są klimatyzowane
          (niestety to jeszcze nie wszędzie standard) i nie ma tłoku, bo zapisują tylko
          określoną maksymalną liczbę osób. Minusem jest to, że jak opuścisz zajęcia to
          nie możesz ich w żaden sposób odrobić, więc niestety powinnaś życie dopasować
          do fitnessu a nie na odwrót. Nie jest bardzo drogo, dla Ciebie plusem będzie
          to, że nie musisz płacić dodatkowo za siłownię jak chodzisz na aerobic, ale o
          szczegóły musisz się dowiedzieć na miejscu, bo ja z siłowni nie korzystam. Moim
          zdaniem zajęcia są zróżnicowane i każdy znajdzie coś dla siebie, bo są trzy
          sale, gdzie jednocześnie trwają zajęcia. Opinie o instruktorach są jak zwykle
          zróżnicowane, bo są fani różnych osób, jak wszędzie. O jeszcze sauna też jest
          gratis w damskiej szatni. Jest czysto. Nie podoba mi się tylko to, że sprzęt
          muzyczny w sali na pierwszym piętrze się często zacina. Zajęcia też zwykle nie
          zaczynają się punktualnie, tylko zwykle z 10 minutowym poślizgiem, ale
          instruktorzy przedłużają je, żeby było co namniej 50 minut, więc kolejna grupa
          też zaczyna z poślizgiem, ale to drobiazg.
          • edyta95 Re: Klub Aplauz w Warszawie 17.01.06, 08:47
            zgodzę się z poprzedniczką
            niewątpliwy plus to różnorodnośc instruktorów, każdy ma swój własny styl i
            można coś dla siebie wybrać. Zajęcia jakie są znajdziesz na stronce to nie będę
            zachwalać. W siłowni przydałoby się troszkę nowego sprzętu, ale intstruktorzy
            ok, pokażą jak ćwiczyć, zaplanują trening i dietę; interesują się każdym a nie
            tylko wybraną grupą. Sauna obok pryszniców, w niej czyste deski i nowy piec.
            Szatnia dość przestrzenna, szafki niezbyt nowe ale nic to.
            Ogólnie bardzo polecam. Chodziłam wcześniej do klubów piękniejszych i lepiej
            wyposażonych ale zmieniłam na Aplauz i tu zostanę. Głównie dla instruktorów.
            Dodatkową atrakcją jest aktywnośc klubu jeśli chodzi o imprezy dodatkowe:
            konwencje (często tematyczne z przebierankami), wycieczki rowerowe latem,
            wiosną zeszłego roku próba ustanowienia rekordu Guinessa. Tutaj nie czuję się
            anonimową klientką a to też dla mnie plus. Kończę bo powiedzą, że reklama
            pozdrowionka
            • jszafranski Re: Klub Aplauz w Warszawie 17.01.06, 11:59
              a czy dalej sa na silowni Darek Karpinski i Piotrek Jablonski ??
              Jesli tak to zaluje ze tak daleko mam do aplauza
              • edyta95 Re: Klub Aplauz w Warszawie 17.01.06, 12:24
                Darek jest, jak ma na nazwisko nie wiem, Piotrka nie kojarzę
                • jszafranski Re: Klub Aplauz w Warszawie 17.01.06, 13:11
                  obydwaj to wielkie chlopiska i medalisci mistrzostw Polski w kulturystyce
                  • edyta95 Re: Klub Aplauz w Warszawie 17.01.06, 13:16
                    www.aplauz.pl
                    zobacz sobie na obrazku, Darek faktycznie mały nie jest
    • Gość: Ewa Jest bardzo fajna atmosfera i dużo dobrych zajęc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:49
      Są karnety open, co przy tej liczbie różnych zajęc i godzin daje prawdziwa
      przyjemnośc z korzystania. Z instruktorek polecam Magdę i Dankę. Niestety w
      szatni i w łazience jest brudno i zimno. Do sauny radzę nie chodzic, bo w
      pomieszczeniu z prysznicem po prostu hula wiatr i przeziębiebnie gwarantowane.
      Podobnie jak w przypadku Cosmo jest to jakieś rozwiązanie z braku porządnego
      klubu na Bemowie...
      • edyta95 Re: Jest bardzo fajna atmosfera i dużo dobrych za 20.01.06, 08:26
        Nie ma karnetów open
        W szatni nie jest brudno, chyba że masz na myśli podłogę (pogoda jaka jest
        wiadomo), można by wprowadzić ochraniacze
        Pod prysznicami nie jest brudno
        Wiatr, który tam wieje to wyciąg. Ponieważ są problemy z kanalizacją, pomimo
        mycia zapach niekonieczny się utrzymuje, włączany jest wyciąg.
        W saunie nowy piec i czyste pólki. Sauna mała więc też nie polecam, będę miała
        luźniej.
        pozdrawiam
        • Gość: Ewa Jak nie ma, jak mam i korzystam???!!! :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:39
          • edyta95 Re: Jak nie ma, jak mam i korzystam???!!! :-)))) 02.02.06, 10:01
            strasznie mnie intryguje ten karnet open,
            www.aplauz.pl/index.php?id=cennik
            tutaj nie widzę i na pytanie też obsługa twierdzi, że brak
            Jeśli możesz to napisz mi ile płacisz, jak nie tu to na priv
            pozdrawiam :)
        • Gość: Ewa Zresztą widzę, że są między nami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:36
          ...spore różnice w rozumieniu pojęc ;-))) "Wyciąg" ma bowiem w Aplauzie tę
          dziwna własciwośc, że wieje ze szpar w oknach ;-))) (no a temu, że na 20m kw.
          łazienki jest jeden cherlawy kaloryferek, to chyba nie zaprzeczysz?) Sauna
          natomiast jest dla mnie duża. Nigdy nie widziałam wiekszej, za to mniejsze -
          owszem, w wielu miejscach :-))). Mówimy o saunie damskiej? ;-))) (a właśnie to
          kolejna słabośc Aplauzu - dzielona sauna ;-((()
          • edyta95 Re: Zresztą widzę, że są między nami... 23.01.06, 09:16
            o saunie damskiej mówimy
            ja jestem zadowolona, ale preferuję saunę suchą (czyli mam co lubię),)rozmiarem
            mnie zaskoczyłaś(że za duża), wielkość ok 2,20 x 2,20 (tak sądze po rozmiarze
            pólek, nie mierzyłam), znajdują się 4 półki. Większa jest np w Olimpusie (albo
            kiedyś była - ostatnio tam byłam w saunie jeszcze przed remontem). A co do
            koedukacji, co kto lubi i co ma na celu.

o wyciągu pod sufitem pisałam

pozdrawiam
            • Gość: Ewa Nie "za duża" tylko duża :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 20:04
              Ja lubię patrzec na gołych facetów, myslisz, że ktoś może nie lubic?
              • edyta95 Re: Nie "za duża" tylko duża :-))) 24.01.06, 09:52
                no też lubię, ale jak już troszkę poćwiczą :)))))))))
                • mp23 Re: Nie "za duża" tylko duża :-))) 02.02.06, 09:31
                  bylam wczoraj na zajęciach Fat Burning, moje wrażenia:
                  - brak szatni :(, wkładanie płaszcza do szafki mało mi się podobało
                  - dlaczego w klubie jest wszędzie ciemno?
                  - instruktorka nie miała mikrofonu, przy głośnej muzyce nie było jej zupełnie
                  słychać
                  - instruktorka ucina sobie pogawędkę podczas ćwiczeń z osobą ćwiczącą (znajomą)

• edyta95 Re: Nie "za duża" tylko duża :-))) 02.02.06, 09:56
                    włączniki do światła na ścianie

klub musi Ci się podobać żeby w nim ćwiczyć, trzeba go lubić. Ja robię sobie
                    miesięczną przerwę, moje wymagania spełnia tam tylko jeden instruktor, który
                    ostatnio przesadził z gwiazdorstwem. Za miesiąc zobaczę, czy tam wrócę, czy
                    poszukam sobie czegoś nowego (albo wrócę do Olimpusa - choć tam niestety dużo
                    drożej).

pozdrawiam
                    • mimi.25 Re: Nie "za duża" tylko duża :-))) 02.02.06, 12:25
                      ojej, a czym sie objawiala ta przesada z gwiazdorstwem ?? :))
                      • edyta95 Re: Nie "za duża" tylko duża :-))) 02.02.06, 12:50
                        notorycznym spóxnianiem np , ogólnie go uwielbiam więc o reszcie nie wspomnę
                  • Gość: Ewa Re: Nie "za duża" tylko duża :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 19:13
                    - instruktorka ucina sobie pogawędkę podczas ćwiczeń z osobą ćwiczącą (znajomą)
                    A w tym akurat co jest złego? Czy na zajęciach nie wolno prowadzić rozmów???
                    Boże uchowaj od sztywniackjch klubów, gdzie cwiczy się z namaszczeniem zamiast
                    radości i swobody.
          • jszafranski Re: Zresztą widzę, że są między nami... 02.02.06, 14:53

> kolejna słabośc Aplauzu - dzielona sauna ;-((()

a w jakich klubach sauna jest wspolna ? :)
            • edyta95 Re: Wspólna sauna 02.02.06, 15:43
              przed remontem w Olimpusie, teraz nie wiem
              • mimi.25 Re: Wspólna sauna 02.02.06, 19:03
                w klubie Jerozolimskie wspólna
            • Gość: Ewa W Fitnesslandzie na przykład. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 19:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka