Dodaj do ulubionych

Co na początek...

02.04.06, 08:33
wita i przepraszam jesli powielę wątek...
mam do zrzucenia 15 kg i chciałam do diety włączyć ruch i tu mam problem bo
nie wiem na jakie ćwiczenia mam się udać. Nigdy nie ćwiczyłam więcej niż 1 w
tygodniu, pracę mam siedzącą i w sumie mało się ruszam. Dlatego też liczę na
wasze rady, od czzego zacząć by w 3 m-ce było mniej 15 kg. Dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: beata Re: Co na początek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 16:58
      basen, rower, bieznia połacz sobie z jakimis cwiczeniami siłowymi
    • scept89 Re: kalorie na tydzien 02.04.06, 22:06
      wg
      www.cptips.com/weight.htm
      musisz spalac ok 2400-2600kcal na tydzien przy diecie w okolicach 1500kcal.
      Czyli 4-5h na tydzien intensywnego kardio (w okolicach 600kcal/h). Oczywiscie
      jesli od poniedzialku zaczniesz rowerowac 5x na tydien po 1h z taka
      intensywnoscia to zapewne padniesz z powodu wyczerpania/kontuzji/przetrenowania
      dosc szybko, chyba ze masz 16 lat i regenerujesz sie blyskawicznie.

Jesli masz dostep do sali gimnastycznej to staraj sie zaczynac od kardio nie
      obciazajacego stawow (orbiterek, wiosla, rower, ew. stepper). Sugeruje czeste
      zmiany sprzetu (np 4 sprzety po 15 min) -> bardziej wszechstronny trening i
      chyba mniejsza szansa kontuzji.

BTW, 12 tyg -> 15kg to jest bardzo ambitny pomysl.

Pozdr.
      • Gość: taka jedna Re: kalorie na tydzien IP: 83.238.109.* 03.04.06, 17:52
        wszystko pieknie, tylko 15kg na 3 miesiace to stanowczo za duzo
        • Gość: awa Re: kalorie na tydzien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 08:31
          Nie wydaje mi się, żeby to bylo za dużo. Wychodzi trochę ponad kilogram na
          tydzień- więc jak najbardziej to zrobienia:D:D Powodzenia!
          • natalia.brzeska Nie schudniesz 15 kg w 3 miesiace. 04.04.06, 11:13

Nie schudniesz 15 kg w 3 miesiace.
            W pierwszych dwóch tygodniach może schudniesz jakieś 3, 4 kg, ale potem przez
            2, 3 tyg, nie będziesz chudła nic!!! Zawsze następuje ten zastój i to jest
            moment, w którym większość porzuca odchudzanie, bo się zniechęca. Jeśli
            przetrwasz ten okres, to potem bedziesz chudła ok 0.5 - 0.8 kg tygodniowo.
            Te 15 kg zrzucisz (bez efektu jojo), przy dobrej diecie i wysiłku fizycznym w
            ciągu ok 7 miesięcy.
            • Gość: taka jedna Re: Nie schudniesz 15 kg w 3 miesiace. IP: 83.238.109.* 04.04.06, 14:37
              natalia.brzeska napisała:

>
              > Nie schudniesz 15 kg w 3 miesiace.

zrzuci ale nieskutecznie, tzn wyglodzi i wyjalowi organizm a potem bedzie efekt
              jojo /wiem bo sama kiedys tak schudlam - z glupoty/
            • Gość: interes Re: Nie schudniesz 15 kg w 3 miesiace. IP: *.chello.pl 04.04.06, 23:10
              ja schudlam 15kg w miech ale na glodowie totalnej i wystapil efekt jojo
    • sollis Re: Co na początek... 04.04.06, 15:11
      Co więc radzicie? Chudnąć w małym tempie, 3 kg na m-c? Nie będę stosowała jakiś
      drastycznych diet... jednoczesnie ABT 2 może 3 razy na tydzień. Może faktycznie
      narzucam sobie wysoką poprzeczkę, ale wierzę, że się uda. Pozdrawiam
      • natalia.brzeska Re: Co na początek... 04.04.06, 22:26

To zależy, co akceptuje Twój organizm. Każdy po prostu inaczej chudnie. Mi
        tylko i wyłącznie pasuje dieta warzywna. Na niej chudnę 0,5 kg na tydzień. bez
        efektu jojo. ok 12 lat temu schudłam na niej 25 kg i waga nie wróciła, tak wiec
        dieta jest skuteczna.

No i ruch. 2, 3 razy w tygodniu to trochę za mało, tym bardziej, ze prowadzisz
        siedzący tryb życia. Powinnaś co najmniej 1 godzinę dziennie coś robić. Może to
        nawet być godzinny marsz (tzw. powerwalking), tak aby tętno Ci podskoczyło,
        jednak bez zadyszki. Bieganie po schodach przez 30 min. Oglądając TV
        rób "brzuszki". Nawet siedząc na kanapie można je robić (usiądź na brzegu
        kanapy, podnieś nogi wyprostowane na wyskość tłuwia, równolegle do ziemi i
        przyciągaj kolana do klatki piersiowej, w tym samym czasie przyciągając też
        klatkę, następnie odchyl się do tyłu i w tym czasie wyprostuj nogi do pozycji
        wyjściowej (czyli równolegle do podłogi).

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka