Dodaj do ulubionych

jeszcze raz a6w

20.06.07, 22:54
Kilka dnie temu zaczełam "szóstkę". WYkonuje ją po 30 min. Do tego inne
ćwiczenia na brzuch i uda. Jestem bardzo bardzo zdeterminowana (nadwaga po
ciąży). Tylko zastanawiam sie czy ja dobrze robię te ćwiczenia a6w. Bo choćbym
nie wiem jak sie starała nie potrafie ich zrobic tak żeby mi się lędźwie nie
odrywały. Martwi mnie to. Nie chce sie tak męczyć jeśli ma nie być efektów. W
ogóle to wydaje mi sier ze jest to niemożliwe żeby wykonac te ćwiczenia bez
odrywania tego odcinka kręgosłupa. Napiszcie czy w takim wypadku ma sens
wykoywanie tych ćwiczeń. Czy moźże przestawić sie na inne??????
Obserwuj wątek
    • georginka Re: jeszcze raz a6w 20.06.07, 23:43
      a może mogę coś podłożyć pod lędżwie????? czy nie zaszkodze tym????? efekt też
      bedzie???????
    • jogger Re: jeszcze raz a6w 21.06.07, 12:10
      www.sfd.pl/A6W_i_Pilates-t338672.html
    • falafala Re: jeszcze raz a6w 21.06.07, 14:57
      aby nauczyc sie trzymac odcinek ledzwiowy przy podlodze najlepiej poloz sie ze
      zgietymi kolanami i stopami na ziemi i sprobuj spiac posladki i uniesc bidra ku
      gorze nie odrywajac od podlogi ale jedynie zwijajac sie w odcinku ledzwiowym.
      Cos na zasadzie kociego grzbietu do gory nogami. Tak generalnie powinno sie
      zawsze lekko trzymac biodra w gore gdy robimy brzuszki, wtedy zawsze odcinek
      ledzwiowy bedzie przycisniety do podlogi.
      • georginka Re: jeszcze raz a6w 26.06.07, 08:41
        Wiecie co albo ja jestem jakas tępa albo juz nie wiem. W a6w trzeba przecież
        kłaść sie na płasko i z tej pozycji wykonuje się wszystko. Jak ja leżę na płasko
        to pod lędźwi mogę sobie włożyć pięść. Przy uniesieniu nóg owszem lędźwie
        przylegają ale po połozeniu robi sie tam straszna luka. Nie wiem czy jestem
        jakaś krzywa czy tak ma być a ja wymyślam. Próbowałam na wszystki sposoby.
        Lędźwie raz so wbite w podłoge raz sporo nad podłogą. Czy zatam dać sobie spokój
        z tymi ćwiczeniami???? Bardzo zależy mi na powrocie do swojego płaskiego brzucha
        sprzed ciąży. A robiąc a6w widze efekty. Tylko czy sobie nie szkodze na co
        innego?????? Napiszcie co sądzicie????????
        • georginka Re: jeszcze raz a6w 26.06.07, 09:00
          sorry za literówki:-]
        • falafala Re: jeszcze raz a6w 26.06.07, 09:30
          Cwicz jak ci odpowiadaja ten system cwiczen, to nie ma problemu. A w ciazy
          mialas klopot z plecami? Bolal cie krzyz? Normalnie postawa prawidlowa? Pocwicz
          sobie lezenie z przylgnietym odcinkiem ledzwiowym do podlogi jak wczesniej
          pisalam, zawsze dobrze silne wciagniecie brzuch w kierunku kregoslupa w czasie
          cwiczenia, to wystarcza i powinno zapobiec ewentualnym problemom z krzyzem. I
          tak wogole nie zapominaj o cwiczeniu plecow w tym odcinku po cwiczeniach
          brzucha, mozesz sobie kupic pilke do domu i robic na pilce, albo na podlodze
          lezac na brzuchu podnoszenie jednoczesnie rak i nog.
          Np:
          www.back.com/articles-exercises.html
          www.jumpusa.com/swissexercises2.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka