Dodaj do ulubionych

ZMNIEJSZENIE ŻOŁĄDKA

IP: *.anetka.provider.pl 13.08.03, 10:47
Co myślicie na temat metod zmniejszania żoładka? Jestem zdesperowana. Jeśli
znacie jakieś adresy we Wrocławiu, będę wdzięczna. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: aneczka Re: ZMNIEJSZENIE ŻOŁĄDKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 10:59
      to dosc radykalna decyzja, tego typu zabiegi stosuje sie u osob z bardzo duza
      otyloscia, nie myl z nadwaga, nie polecalabym, przeciez nadwaga to nie jest
      jakas choroba ktora trzeba zwalczac zabiegami, dobra dieta i troche ruchu i nie
      ma bata zebys nie wyszla z tej walki zwyciesko!!!! to jest najgorsze podejscie
      osob cierpiacych na nadwage: pozbyc sie tluszczyku tak zeby czasem sie nie
      zmeczyc, nie ma cudow na swiecie i nie wygrasz z tluszczykiem nie biorac sprawy
      w swoje rece, sama mozesz sobie zmniejszyc zolądek o wiele prostszym sposbem:
      mniej jedz - czesciej i w malych ilosciach na poczatek, oczywiscie troche sie
      przy tym pomeczysz ale bez zabiegu - dlugiej rehabilitacji - pamietaj ze nawet
      po przeprowadzeniu takiego zabiegu nalezy przejsc na readykala diete, wiec
      domowa metoda zaoszczedzasz sobie bolu i czasu no i brzuszek nie jest pociety i
      wieksze zadowolenie i duma z osiagnietych wynikow....
      • Gość: jola Re: ZMNIEJSZENIE ŻOŁĄDKA IP: *.anetka.provider.pl 13.08.03, 11:24
        Byłam już dumna ze swoich osiągnięć. Cztery lata temu udało mi się za pomocą
        Diety Cambridge stracić 35 w ciągu czterech miesięcy, waga utrzymywała się się
        ponad dwa lata i nagle powoli ale systematycznie wzrastała. Po przybyciu 5kg
        nie rwałam włosów z głowy, bo było nadal całkiem nieźle ze mną, ale z upływem
        czasu wskazówka podnosiła się cały czas do góry. Dwa tygodnie temu wróciła z
        wakacji i pierwsze co zrobiłam to pomiar wagi, pomyślałam nieźle, nic nie
        przytyłam, ale dziś waga wskazuje już 5kg więcej. W sumie przytyłam już 25kg,
        zostało mi więc niewiele na minusi tylko -10kg.
        • Gość: aneczka Re: ZMNIEJSZENIE ŻOŁĄDKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 11:37
          to co ja moge zaproponowac to to co sama wyprobowalam i dziala, mianowicie
          dieta kopenhaska, pierwszy raz 2 lata temu zastosowalam i 7 kg poszlo do kosza
          a dokladniej zatrzymalam sie na wadze 65 kg - potem troche innymi sposobami
          gubilam tluszczyk, czasami tez przybywalo troche, ale uwierz mi ze przez te 2
          lata moja waga nigdy nie przekroczyla 65 kg, wiec nie mam mowy o skoku jojo!!!!
          a czasami naprawde sie obrzeralam i sama nie moglam pojac dlaczego waga nie
          wzrasta powyzej 65 kg, i to jest wlasnie celem tej diety - 13 dni udreki a
          potem 2 lata spokoju... trzeba tez pamietac ze dieta k. dziala nawet po tych
          13 dniach, zoladek maksymalnie sie kurczy, normuje sie przemiana materii i nie
          ma problemow z dalszym dietowaniem - np liczenie kalorii czy dr atkins czy nie
          laczenie produktow. no wiec po 2 latach znowu wrocilam do kopenhagi i jestem na
          3 dniu diety - jest dobrze 1,5 kg w plecy juz a to przeciez dopiero poczatek!
          proponuje, polecam i trzymam kciuki...
          • Gość: jola Re: ZMNIEJSZENIE ŻOŁĄDKA IP: *.anetka.provider.pl 13.08.03, 11:40
            Nie znam tej diety, ale jestem zdecydowan zacząc już dziś (na razie wypiłam
            dwie kawy i szklankę wody). Proszę o więszej danych na temat tej diety. Będę
            ogromnie wdzięczna.
            • Gość: aneczka Re: ZMNIEJSZENIE ŻOŁĄDKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 11:49
              wklikaj w jakiejkolwiek wyszukiwarce: dieta koppenhaska a ze 100 stron
              wyskoczy, tylko pamietaj ze jak zlamiesz choc jedna zasade przez te 13 dni to
              wszystko przepada, jakbys miala jakies pytania to po prostu poszukaj na forum
              naszym a znajdziesz wszystko.... powodzenia,

ps. od dzisiaj nie da rady - 2 kawy to za duzo:), znajdzesz diete to sama
              zobaczysz...

papatki
              • Gość: jola Re: ZMNIEJSZENIE ŻOŁĄDKA IP: *.anetka.provider.pl 13.08.03, 11:52
                Serdeczne dzięki.
              • Gość: aneczka Re: ZMNIEJSZENIE ŻOŁĄDKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 11:53
                a wlasciwie to ci przesle:............

DIETA KOPENHASKA CZYLI SŁYNNA 13 (TRZYNASTKA)

Dieta bardzo kontrowersyjna. Większość osób twierdzi, że jest szkodliwa,
                niektóre bardzo ją chwalą.

Lunch i obiad można zmieniać nawzajem. Jeżeli będzie to miało miejsce tego
                samego dnia. Dieta zmierza do przemiany materii, co prowadzi do tego, że po
                13 dniach możesz jeść normalnie bez obaw tycia przez pierwsze 2 lata.
                Kurację przeprowadza się przez 13 dni, ani mniej ani więcej. Jeżeli podczas
                kuracji wypijesz lampkę wina, piwa, zjesz słodycze, przerywasz kurację od
                razu i w związku z tym ginie efekt. Jeżeli przerwałeś przed upływem 6 dni
                możesz powtórzyć ją po 3 miesiącach. Jeżeli przeprowadziło się kurację
                punkt po punkcie nie można jej absolutnie powtórzyć wcześniej niż po roku.
                Zaleca się, aby kurację powtórzyć po 2 latach, jeśli to potrzebne. Ze
                względu na długość kuracji trudno ją zaplanować, dlatego dobrze jest upewnić
                się, czy w tym czasie nie jesteśmy zaproszeni na obiad, urodziny lub inne
                przyjęcia. Jeśli jesteś głodny wypij szklankę wody. Pij co najmniej 2 litry
                wody dziennie.
                Chuda ryba - dorsz pstrąg.
                Gruby plaster - 10 dkg wędlina - ma być chuda wędzona gotowana.
                Przyprawy - sól, pieprz.
                Kawa - może być rozpuszczalna, z expresu itp. Zaleca się 2 litry wody
                dziennie do picia. (2002-05-23)

1 ORAZ 8 DZIEŃ
                Śniadanie
                1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru.
                Lunch
                2 jajka na twardo gotowany szpinak (brokuła) 1 pomidor
                Obiad
                1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną

2 ORAZ 9 DZIEŃ
                Śniadanie
                1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru
                Lunch
                1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną, 1 duży owoc
                Obiad
                1 plaster szynki, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego

3 ORAZ 10 DZIEŃ
                Śniadanie
                1 kubek czarnej kawy,1 kostka cukru, 1 kromka (grzanka)
                Lunch
                Gotowany szpinak, 1 pomidor, 1 świeży owoc.
                Obiad
                2 jajka na twardo, 1 plaster szynki, sałata z olejem i cytryna

4 ORAZ 11 DZIEŃ
                Śniadanie
                1 kubek czarnej kawy,1 kostka cukru
                Lunch
                1 jajko na twardo, 1 tarta marchew, małe opakowanie twarożku naturalnego
                Obiad
                1 mała puszka kompotu owocowego, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego

5 ORAZ 12 DZIEŃ
                Śniadanie
                1 duża tarta marchew z cytryną
                Lunch
                1 duża ryba z cytryną (może być odrobina sosu do pieczenia)
                Obiad
                1 duży befsztyk, sałata i brokuła

6 ORAZ 13 DZIEŃ
                Śniadanie
                1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru i jedna grzanka
                Lunch
                1 kurczak, sałata z olejem i cytryną
                Obiad
                2 jajka na twardo, 1 duża marchew

7 DZIEŃ
                Śniadanie
                Kubek herbaty bez cukru
                Lunch
                1 kawałek chudego grillowanego mięsa, 1 świeży owoc
                Obiad
                NIC

• Gość: jola Re: ZMNIEJSZENIE ŻOŁĄDKA IP: *.anetka.provider.pl 13.08.03, 12:09
                  Jeszcze raz dziękuję i od jutra zabieram się za siebie. Mam nadzieję, że będę
                  mogła pochwalić się efektami. Pozdrowienia
                  • lara81 Re: ZMNIEJSZENIE ŻOŁĄDKA 13.08.03, 14:34
                    Przepraszam ze ostudze twoj zapal ale odchudzajac sie w ten sposob nigdy nie
                    bedziesz szczupla.
                    co z trgo ze teraz polecisz w waga w dol jak pozniej znow przytyjesz? Na pewno
                    tak sie stanie jezeli w tak restrykcyjny sposob obetniesz doplyw kalorii. Tym
                    sposobem predzej wpedzisz sie w chorobe.
                    Dieta ma byc sposobem na zycie a nie chwilowym zapalem wiec powinna byc
                    przestrzegana zawsze, a nie tylko jakis czas.
                    Wiecej sie ruszaj, jedz ok. 1500 kal. dziennie, nie przesadzaj ze slodyczami i
                    tluszczem, nie obiadaj sie na noc i tyle wystarczy. Moze nie schudniesz 25
                    kilo w miesiac, ale za to schudniesz trwale i nie rzucisz sie na jedzenie po
                    zakonczeniu diety.
                    powodzenia i buziaczki
                    • rafael14 Re: ZMNIEJSZENIE ŻOŁĄDKA 13.08.03, 15:57
                      Panie wybaczą, że wtącę dwa zdania. Jestem na diecie od 9 mies. Schudłem w
                      tym czasie ponad 20 kg. i pół metra w pasie, z czego, nie ukrywam, jestem
                      bardzo dumny :). Ale zainwestowałem w siebie. Jeśli chcesz schudnąć powiedzmy
                      10-15 kg, i to twale schudnąć, bez efektu jo-jo, trzeba iść do specjalisty
                      dietetyka.
                      Próbowałem wcześniej wszystkiego, wypróbowałem dziesiątek diet. I pomógł mi
                      dopiero specjalista. Pomoże on wam przebudować wasze życie - zrzucenie więcej
                      niż 10 kg to nie tylko zmiana zwyczajów żywieniowych, ale też trybu życia
                      (większa aktywność fizyczna) i również patrzenia na siebie.
                      Przy moich problemach z otyłóścią (nie mylić z nadwagą) zastanawiałem się
                      nad zniejszaniem żołądka. Zabieg, jak to każdy zabieg chirurgii inwazyjnej jest
                      ryzykowny. Po za tym jak już ktoś zwrócił uwagę wymusza on przejście na
                      dożywotnią ścisłą dietę.
                      Na prawdę, taki zabieg to ostateczna ostateczność. Po za tym dość kosztowna
                      ok. 3-4 tys. zlotych (o ile jestem na bieżąco).
                      Spróbuj najpierw skożystać z pomocy fachowca - na pewno taniej i
                      bezpieczniej.
                      Powodzenia
                      • Gość: jola Re: ZMNIEJSZENIE ŻOŁĄDKA IP: *.anetka.provider.pl 14.08.03, 09:00
                        Jak już wcześniej pisałam zainwestowałam w swoje odchudzanie jakieś 7 tys.
                        (dieta, zabiegi, drenaże limfatyczne) udało ie się zgubić 35kg. Trwały efekt
                        utrzymywał się dwa lata, potem jak przypływ, kilogramy z miesiąca na miesiąc
                        zaczęłły przyrastać nawet do 8kg na miesiąc. Obecnie jestem 25kg do przodu,
                        więc pozostało mi tylko 10 aby wrócić do stanu wyjściowego. Jestem załamana.
                        Czytałam, o metodzie umieszczania balonika wypełnionego solą fizjologiczną w
                        żołądku na okres 6 miesięcy-to alternatywa do operacyjnego zmniejszenia
                        żołądka, wiem również, że laparoskopowo można założyć opaskę na żołądek.
                        Brakuje mi tylko adresu, aby przeprowadzić taki zabieg. Jeśli ktoś zna, proszę
                        o podanie.
                        • kdys Re: ZMNIEJSZENIE ŻOŁĄDKA 14.08.03, 10:21
                          Spróbuj przez wyszukiwarkę hasła "chirurgiczne leczenie otyłości". Jest gdzieś
                          w necie strona chłopaka, który ma za sobą tego typu zabieg. ChLO wykonywane
                          jest w Zabrzu.

Istnieje cała masa zastrzeżeń kto kwalifikuje się do zabiegu. Generalnie, jeśli
                          ważysz poniżej 120 kg i nie zagraża ci cukrzyca lub inne choroby spowodowane
                          otyłością nie jest to zabieg dla Ciebie.
                          • Gość: jola Re: ZMNIEJSZENIE ŻOŁĄDKA IP: *.anetka.provider.pl 14.08.03, 11:25
                            kdys napisała:

> Istnieje cała masa zastrzeżeń kto kwalifikuje się do zabiegu. Generalnie,
                            jeśli ważysz poniżej 120 kg i nie zagraża ci cukrzyca lub inne choroby
                            spowodowane otyłością nie jest to zabieg dla Ciebie.

Jeszcze nie ważę tyle, ale jestem na dobrej drodze do takiej wagi, a cukrzyca i
                            inne dolegliwości pojawią się zapewne niedługo, więc czy mam czekać do 120kg.
                            Jestem przygotowana zapłacić 4tys. i wreszczie pomóć sobie raz na zawsze.
                            Zresztą dieta i zabiegi też nie są tanie.
                            • Gość: jola Re: ZMNIEJSZENIE ŻOŁĄDKA IP: *.anetka.provider.pl 14.08.03, 11:26
                              Najbardzie interesowałby mnie szpital we Wrocławiu lub w okolicy
                              przeprowadzający ChLO. Może ktoś zna?
                              • lara81 Re: ZMNIEJSZENIE ŻOŁĄDKA 14.08.03, 19:33
                                A mysleliscie zeby zamiast w taki sposob ryzykowac zdrowie zainwestowac w
                                dobra terapie u psychologa? Zaladek kurczy sie i rozszeza. To, w jaki sposob
                                jemy w duzej mierze zalezy od psychiki...
                                Wiem co mowie, jestem na dobrej drodze do wyjscia z choroby, ktora jest moim
                                najwiekszym przeklenstwem... i wcale nie jest to otylosc, bo gruba nie bylam
                                nigdy. A wierzcie mi, ze potrafie zjesc wiecej niz ktores z Was potrafiloby
                                sobie wyobrazic :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka