Dodaj do ulubionych

xenical - pytanie

22.10.03, 17:30
czy ktoś zan ten preparat i może powiedzieć coś o jego działaniu..?
moja siostra przymierza się do użycia tego leku (ma duza nadwagę) a ja nawet
nie umiem jej powiedzieć czy to jest skuteczne i bezpieczne.

Proszę o opinie - najlepiej osób z doświadczeniem.
Będę wdzięczna za konkretne opinie.

Pozdrawiam, Ag
Obserwuj wątek
    • Gość: dogma Re: xenical - pytanie IP: *.aster.pl / 10.72.5.* 23.10.03, 23:47
      Działanie preparatu polega na ograniczeniu wchłaniania tłuszczu. Praktycznie
      wygląda to tak, że jak się zje więcej tłuszczu, to przewód pokarmowy go nie
      trawi i następuje nagła potrzeba skorzystania z toalety. Używałam tego i na
      zrzucenie wagi mi nie pomogło. Główna zaleta tego specyfiku to bicz "toaletowy"
      wiszący nad głową i wymuszający ograniczenie tłuszczu w pożywieniu. Myślę, że
      jeśli ktoś rzeczywiście je tłusto i od tego tyje, to ten lek może być
      skuteczny. U mnie była raczej sprawa węglowodanów, więc nic mi to nie dało.
      • agick dogmo. 24.10.03, 09:50
        dziękuję za info - ten lek bedzie zatem nie skuteczny. to nawet nie chodzi o
        węgle (bo, że tłusto nie je to inna sprawa) tylko o tuszę i wolną przemianę
        materii.

dzięki wielkie - siostra nie wyda masy pieniedzy.
        • Gość: Agnieszka D polecam. IP: 5.1.* / *.mas.optusnet.com.au 28.10.03, 07:48
          Bralam ten lek przez okres okolo 16 m-cy.
          Z wagi 112 kg schudlam do 76.
          Oczywiscie nie mozna skoncentrowac sie jedynie na tabletkach a trzeba wspomagac
          sie dieta ( ograniczajac tluszcze) oraz cwiczyc, cwiczyc, cwiczyc. A wtedy sa
          efekty.
          Tak wiec... mi pomoglo.. i to bardzo.
          Problemy: prawda jest to, ze po zjedzeniu posilku obfitujacego w tluszcze...
          mozna wyladowac w wc, ale nie zawsze.
          Pozdrawiam
          Agnieszka
          ps. proponuje nie uzywac tego za dlugo... i scisle wg wskazan lekarza i tylko
          po posilkach z tluszczem, inaczej mozna sobie narobic problemow z zaladkiem...
          np ja jadlam tez xenical po zwyklym sniadaniu... bylam glupia i potem mnie
          brzuch bolal.
          Generalnie, polecam.
          Pozdrawiam
          Agnieszka
          ps. jezeli ktos ma taka nadwage jaka ja mialam, to xenical jest pomocny. Ale
          trzeba do tego cwiczyc ( nie oczekiwac, ze lek sam z siebie spowoduje
          schudniecie) oraz jesc zdrowe posilki, a wtedy beda znaczne efekty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka