andrzejpatrick1973 Re: GLEIWITZ 19.12.10, 22:20 Skoro wklejasz mapki z "naziolskich czasow" to zawsze dodaj krotki opis, np: na Plesserstrasse ( ul.Pszczynska)znajdowal sie oboz pracy przymusowej Arbeitslager Gleiwitz , ktoremu" pracownikow " dostarczal KZ Auschwitz-Birkenau. Nb. jeden z czterech w Gleiwitz, pozostale znajdowaly sie odpowiednio na: Am Werkgraben Strasse (ul. Przewozowa ) ,Kalidestrasse ( ul. Robotnicza) , Lüderitzstrasse (Slowinskiego) tam tez siedzieli min.Slazacy. Odpowiedz Link
kubiss Re: GLIWICE 20.12.10, 00:20 On tak juz ma ze czesto przemawia obrazkami . To taki rodziaj sztuki :-) Hanys unika polemiki gdyz od razu wylazi z niego ...... no wiesz co mam na mysli . Jak chcesz mu zrobic niespodzianke to wklej jakas stara mape . Najlepiej zeby Niemcy byly tam ze swastyga od moza do moza . . . . . :-) Odpowiedz Link
bokertov1947 Re: GLIWICE 20.12.10, 05:41 Te - a wjysz ty kubiSS przinojmni, kaj tyn Gleiwitz lezy? Bo do ciebie "Hamerykonie", to couki Slonsk lezy w Kieleckim! Odpowiedz Link
bokertov1947 Re: GLEIWITZ 20.12.10, 05:47 andrzejpatrick1973 napisał: > Skoro wklejasz mapki z "naziolskich czasow" to zawsze dodaj krotki opis, np: na > Plesserstrasse ( ul.Pszczynska)znajdowal sie oboz pracy przymusowej Arbeitslag > er Gleiwitz , ktoremu" pracownikow " dostarczal KZ Auschwitz-Birkenau. Nb. jede > n z czterech w Gleiwitz, pozostale znajdowaly sie odpowiednio na: Am Werkgraben > Strasse (ul. Przewozowa ) ,Kalidestrasse ( ul. Robotnicza) , Lüderitzstrasse ( > Slowinskiego) tam tez siedzieli min.Slazacy. Ja to bym na twoim miejscu nie chcial miec z takim miastem, w ktorym Polacy mieli obozy koncentracyjne, nic wspolnego! No bo jak Polacy twierdza, Gleiwitz, to staropolskie miasto, w ktorym trzeba bylo granatami umacniac polskosc! Pozdrowko PS: Kto naprawi zegarek! Odpowiedz Link
kubiss Re: GLIWICE 20.12.10, 16:32 bokertov1947 20.12.10, 05:41 Odpowiedz Te - a wjysz ty kubiSS przinojmni, kaj tyn Gleiwitz lezy? Bo do ciebie "Hamerykonie", to couki Slonsk lezy w Kieleckim! Gleiwitz juz nie ma . Odeszly wraz i Hitlerem . Wiem gdzie leza Gliwice . Gleiwitz jest tylko w wyobrazni chorych ludzi . . . . . :-) Odpowiedz Link
ballest Re: GLEIWITZ 29.12.10, 19:39 de.wikisource.org/wiki/Seite:Bohemiae_Moraviae_et_Silesiae_%28Merian%29_229.jpg Odpowiedz Link