Dodaj do ulubionych

Polak to czy Niemiec?

10.05.12, 06:35
Tymu Jankowi Tomaszewskymu coroz bardzi palma bije. Czy to mo asz tak wielke znaczynie kim jest Francek Smuda, wazne zeby dobro reprezyntacja "zrobiol" i jom poprowadziol.
www.wprost.pl/ar/321147/Tomaszewski-czy-Smuda-jest-Polakiem/
Obserwuj wątek
    • 1fatum Re: Polak to czy Niemiec? 10.05.12, 06:59
      To nie palma ale polska zakaźna głupawka objawiająca się widzeniem świata w końskich okularach.

Niczym w westernie dobry/zły.

Dobry to tylko Polak, a zły, to każdy inny.

Później dziwi się taki jeden z drugim, czemu Polaków pędzą z Holandii, czy Irlandii.
      • cirano Re: Polak to czy Niemiec? 10.05.12, 08:41
        Kariera robi w PiS-ie. Kaczor i Rydzyk go pochwolom, mohery tysz
        • firiduri Re: Polak to czy Niemiec? 12.05.12, 22:08
          Zichrankiewitchz? Kaj sie podziała ta tfuja gufnoprofda?
      • lopi123 Re: Polak to czy Niemiec? 10.05.12, 10:30
        Polaków Fatum do tego nie mieszaj, bo każdy wie, że Tomaszewski to oszołom. Żaden Polak w czasie długiej kariery trenerskiej w Polsce nie pluł na Smudę z powodu jego śląskiego, niemieckiego czy innego nawet eskimoskiego pochodzenia. Pamiętam jak w Krakowie był trenerem wyrażali się o nim w samych superlatywach. Nie przeszkadzał im fakt, że po polsku mówił i mówi kiepsko.
        • gryfny Re: Polak to czy Niemiec? 10.05.12, 14:44
          "Żaden Polak "
          a ten oszolom Spocony Jan to nie Polok ?
          • lopi123 Re: Polak to czy Niemiec? 10.05.12, 15:16
            Problem z logicznym myśleniem Gryfny?. Piszę, przecież, że Tomaszewski to oszołom, polski oszołom żebyś zrozumiał. Normalnie myślący Polacy nic do Smudy nie mają w związku z jego pochodzeniem.
            • gryfny Re: Polak to czy Niemiec? 10.05.12, 15:33
              Tja,mozno mosz recht, mom problym logiczny: Co za ludzie wybierajom oszolomow do Sejmu RP
              • 1fatum Re: Polak to czy Niemiec? 10.05.12, 19:46
                gryfny napisał:

> Tja,mozno mosz recht, mom problym logiczny: Co za ludzie wybierajom oszolomow d
                > o Sejmu RP

W dodatku spośród kogo wybierają?

Jeżeli wybrańcy są jednymi z najlepszych, to strach się bać jaka jest reszta narodu.
              • berncik Re: Polak to czy Niemiec? 10.05.12, 20:20
                gryfny napisał:

> Tja,mozno mosz recht, mom problym logiczny: Co za ludzie wybierajom oszolomow d
                > o Sejmu RP

Teraz sie juz nie dziwuja ,czamu Tomaszewski tela godo.Je to richtig prowda ?On je we Polskym Parlamencie ?Armes Polen .No ja we Niemcach tysz je pora takich ,co ino na miesionczek sztrzelic.Jo to nie rozumia:Czamu aby jedyn roz ,Poloki nie zrobiom cos lepi jak Niemcy.
    • szwager_z_laband Re: Polak to czy Niemiec? 10.05.12, 20:58

tomaszewski -------------
      • gryfny Re: Polak to czy Niemiec? 11.05.12, 14:53
        Pieronowo haja dzisioj sie urzadzili, nawet Adolfa wspominali:
        www.tvn24.pl/0,1744200,0,1,to-poziom-marzen-adolfa-hitlera-o-polakach,wiadomosc.html
        • berncik Re: Polak to czy Niemiec? 11.05.12, 16:02
          Napewno musieli nos slyszec co piszymy o Tomaszeskim.
          Tomaszewski przed partyjną komisję etyki.
          www.tvn24.pl/0,1744194,0,1,tomaszewski-przed-partyjna-komisje-etyki,wiadomosc.html
          • szwager_z_laband Re: Polak to czy Niemiec? 11.05.12, 16:20
            on zawsze bou chopek-roztropek;)
            • szwager_z_laband Tomaszewski fuj 11.05.12, 16:35
              som sie musiou prziznac - jo osobiscie w tamtych czasach widziou lista wspoupracownikow PRONu i byli na niyj i on i Szewinska i z tych co se jeszcze pszipominom to Niemen. A sam som sie musiou do tego psziznac:

"Do PRON-u wstąpiłem świadomie wiedząc, że stracę na popularności. W PRON-ie byli też Piechnik i Szewińska."

to odniego wuasne suowa.
              • berncik Re: Tomaszewski fuj 11.05.12, 17:54
                szwager_z_laband napisał:

> som sie musiou prziznac - jo osobiscie w tamtych czasach widziou lista wspoupra
                > cownikow PRONu i byli na niyj i on i Szewinska i z tych co se jeszcze pszipomin
                > om to Niemen. A sam som sie musiou do tego psziznac:
                >
                > "Do PRON-u wstąpiłem świadomie wiedząc, że stracę na popularności. W PRON-ie by
                > li też Piechnik i Szewińska."
                >
                Nie wiedziou zech co to PRON alech znod.
                Patriotycznego Ruchu Odrodzenia Narodowego
                pl.wikipedia.org/wiki/Patriotyczny_Ruch_Odrodzenia_Narodowego
                • berncik Re: Tomaszewski fuj 11.05.12, 17:55
                  Jeszcze cos fajnego od Janka Tomaszewskiego.

Jan Tomaszewski - Orzeł Kaczyńskiego

Cytat dnia. Poseł PiS Jan Tomaszewski, człowiek który zatrzymał Anglię: "Premier Kaczyński do złudzenia przypomina mi świętej pamięci pana Kazimierza Górskiego. Teraz jestem jednym z jego orłów. Chciałbym, żeby wszyscy byli jego orłami i żebyśmy wszyscy po prostu spełniali i realizowali taktykę trenera Jarosława Kaczyńskiego."

Pięknie powiedziane, nominacja w kategorii "Wazeliniarz roku". Trudno mi się jakoś dopatrzeć podobieństwa prezesa Kaczyńskiego do trenera Górskiego. Ani fizycznego, ani intelektualnego. Kazimierz Górski to nie był, delikatnie mówiąc, wulkan intelektu. Raczej chłopek-roztropek, operujący dość prostym - żeby nie powiedzieć prymitywnym - językiem. Kudy mu tam do prezesa Kaczyńskiego... Jakby nie patrzeć, intelektualisty i byłego wykładowcy uniwersyteckiego. Obawiam się, że prezes JK porównanie do "prostackiego" Górskiego może wręcz poczytać sobie za afront...

Co gorsza, Jan Tomaszewski pamiętany jest także i z tego, że w czasach stanu wojennego udzielił poparcia juncie gen. Jaruzelskiego, przystępując w 1982 roku do PRON (Patriotyczny Ruch Odrodzenia Narodowego). Parafrazując słynną wypowiedź prezesa Kaczyńskiego: "On stał wtedy tam, gdzie stało ZOMO". Na dodatek we wrześniu 2008 roku zgłosił akces do PO. Teraz jest posłem z listy PiS.

Był Orłem Górskiego, Orłem Jaruzelskiego, Orłem Miro Drzewieckiego, a teraz został Orłem Jaro Kaczyńskiego...

Jan Tomaszewski - NA ZAWSZE ORZEŁ!!!
                  • szwager_z_laband Re: Tomaszewski fuj 11.05.12, 18:29
                    ambitny wspoupracownik :)))
                    • socer-schlesier Polak to czy Niymiec? 12.05.12, 06:05
                      W kazdym razie nasz Franciszek Smuda mo fajno kobiytka.
                      www.sport.pl/sport/10,67450,11705558,Czy_Franciszek_Smuda_konsultuje_swoje_decyzje_z_zona_.html
                  • rico-chorzow Jan Tomaszewski fuj, 12.05.12, 14:26
                    czy to nie wykładnia,przykład Polski,Polaków?
    • erka-4 Jeżeli Polacy... 12.05.12, 13:04
      ...a przy nich ci obcy do półfinałów dojdą w rozgrywkach europejskich to wtedy powiem,że Smuda kim jest to jest ale nie jest krecik.
      A i Tomaszewski odda mu honor.
      • rico-chorzow Re: Jeżeli Polacy... 12.05.12, 14:31
        erka-4 napisał:

> ...a przy nich ci obcy do półfinałów dojdą w rozgrywkach europejskich to wtedy
        > powiem,że Smuda kim jest to jest ale nie jest krecik.
        > A i Tomaszewski odda mu honor.

Chce pan być Polakiem czy komunistą?,Polacy po 1945 i w tym samym roku mieli obozy koncentracyjne,łącznie z Oświęcimiem.
        • erka-4 słusznie... 13.05.12, 07:45
          ...a co,mieli je zrównać z ziemią,no to jaka by dziś po Niemcach pamiątka została i gdzie by było Holokaustu muzeum ?
          • socer-schlesier Polak to czy Niemiec? 13.05.12, 13:21
            Tera to jusz nawet i opluwac chce.Coroz nizszy poziom a miolem o niymdobre zdanie.
            www.wprost.pl/ar/321569/Tomaszewski-Smudzie-naplulbym-wtwarz/
            • erka-4 Re: Polak to czy Niemiec? 13.05.12, 14:14
              cytat:
              Poseł PiS stwierdził, że "naplułby w twarz" Smudzie. - Dwa tygodnie temu pokazano mi zdjęcie, jak on w Koeln chwalił się dziennikarzom: "zobaczcie, jestem Niemcem". Ja oniemiałem. Byłem przekonany, że on jest Polakiem - tłumaczył.

...polityka,polityka mój drogi,i nie wiem czy Tomaszewski tak powiedział bo nie słyszałem osobiście tej jego wypowiedzi,a skoro TVN24 tak twierdzi to napewno prawdą jest niezbitą,wszak ona całkowicie jest "polską' i tylko "polska" telewizją z Zarządem na emigracji.
              Ciekawe po co to podkreśla: "Poseł P i S stwierdził" skoro Tomaszewski jako działacz sportowy a nie jako polityk w tej telewizji "polskiej" wystąpił.
              No a jeśli tak powiedział jako polityk no to marny polityk z niego bo jako normalny Polak winien wiedzieć,że są na świecie tacy co są raz tacy a raz inacy.
              A dla mnie to najśmieszniejsze będzie jak ta polska drużyna Smudy Niemcom dokopie i wygra 2:1.
              Ale Tomaszewskiemu wówczas będzie łyso,oczywiście jeśli on to powiedział co o nim piszą i mówią te "polskie" media.
              • gryfny Re: Polak to czy Niemiec? 13.05.12, 19:13
                A nie starczy panie Polok jak wygrajom 2:1, muszom dokopac?
                • erka-4 Re: Polak to czy Niemiec? 13.05.12, 22:11
                  No,ja osobiście jak gram piłką to ją kopię.
                  • gryfny Re: Polak to czy Niemiec? 14.05.12, 16:42
                    erka-4 napisał:

> No,ja osobiście jak gram piłką to ją kopię.
                    Tja...moja wina,juz mi oma godaua....
                    • socer-schlesier Re: Polak to czy Niemiec? 17.05.12, 09:11
                      Tak to jusz je ze jak bydzie wygrywol to go po plecach bydom klepac ale jak sie niy bydzie powodzic to bydom na niym co najgorsze "wiyszac".
                      euro2012.onet.pl/wiadomosci/malgorzata-smuda-odradzalam-mezowi-kadre,1,5133327,artykul.html
                      • erka-4 Re: Polak to czy Niemiec? 17.05.12, 20:55
                        Sława kosztuje i też zyski przynosi,ale można siedzieć przed chatą i fajkę pykać lub trawę kosić,nikt cię nie będzie wieszał za to.
                        Coś za coś,nie ma przymusu.
                        • socer-schlesier Re: Polak to czy Niemiec? 19.05.12, 07:07
                          Janek Tomaszewski chyba trocha za daleko "pojechol" ale za to co powiedziol bydzie musiol tera poniysc odpowiedzialnosc.Jak to se godo kazdy kij mo dwa konce.
                          euro2012.onet.pl/wiadomosci/damien-perquis-ostro-odpowiedzial-tomaszewskiemu,1,5135302,artykul.html
                          • erka-4 Re: Polak to czy Niemiec? 19.05.12, 08:19
                            Jeśli tak mówił jak napisano w tej gazecie to bardzo żle o nim świadczy,dobry z niego był bramkarz lecz dyplomata marny.
                            Ja bym to ujął inaczej,w meczach międzynarodowych a takimi będą te w EURO-2012 nie powinni być członkami drużyn narodowych obcokrajowcy,w każdym kraju z urzędu,czyli powinny być takie przepisy,że w narodowej drużynie nie ma prawa wystąpić obcokrajowiec,czyli obywatel innego kraju.
                            Skoro to ma być drużyna narodowa to taką byc winna bo co to za naród,który kupując człowieka go unarodawia,toż to jest zwykła korupcja miedzynarodowa i ze Świata robi się dom wariatów oraz idiotów,czyli ze mnie i z ciebie także.
                            A nie jest to winą tego obcokrajowca,że jest jak jest a winą jest to tych co na tym procederze,który ze sportem nie ma nic wspólnego robią kolosalne "kokosy".
                            • socer-schlesier Re: Polak to czy Niemiec? 24.05.12, 07:50
                              Janek jest niyugiynty.Dali kibicuje Niymcom. A Miszczostwa coroz blizy.
                              www.sport.pl/sport-slask/1,121861,11784460,Jan_Tomaszewski_jest_konsekwentny__kibicuje_Podolskiemu.html
                              • socer-schlesier Re: Polak to czy Niemiec? 27.05.12, 06:54
                                Ciekawe co na to nasz Janek?
                                www.wprost.pl/ar/324867/Dziekujmy-Niemcom/
    • szwager_z_laband Re: Polak to czy Niemiec? 27.05.12, 08:54
      jak znom Polokow to jak wygrajom to Polok a jak przefrajom to Szwab
      • gryfny Re: Polak to czy Niemiec? 27.05.12, 21:24
        myni jak 2 tydnie,zostauo
        • socer-schlesier Re: Polak to czy Niemiec? 01.06.12, 09:27
          Z Euogena tysz jusz Polok jest. Jeszcze niydowno Niymcym bol.
          euro2012.onet.pl/wiadomosci/blaszczykowski-ostrzeglem-polanskiego-ze-zadra-zos,1,5148049,artykul.html
          • seppel Re: Polak to czy Niemiec? 01.06.12, 17:27
            jedyn taki pedziou "es ist egal wer ich bin,
            Hauptsache die Kohle stimmt! "
            • berncik Re: Polak to czy Niemiec? 01.06.12, 20:58
              Jak by go powolali do Niemieckiej reprezentacj nie grou by w Polskiej i to Seppel mo recht .Duzo myni kohle ,ale jak dobrze zagro to jego osobisty wert se dzwignie.
              • socer-schlesier Re: Polak to czy Niemiec? 06.06.12, 06:44
                Tu troszka wiyncy o tych reprezyntantach.
                wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj/drybling-ukrytej-opcji,1,5151129,kiosk-wiadomosc.html
                • socer-schlesier Re: Polak to czy Niemiec? 27.12.18, 09:36
                  Jak Niymiec Polokym zostol.
                  www.forbes.pl/biznes/historia-firmy-e-wedel-i-jej-zalozycieli/gb78xjb
    • erka-4 Re: Polak to czy Niemiec? 03.01.19, 06:28
      Dla mnie narodowość w kopaniu piłki nie ma najmniejszego znaczenia,ważne żeby kopali ją ładnie,ale śmieszy mnie narodowa reprezentacja przykładowo polska w której może nie być ani jednego Polaka,a w Niemczech to prawie jest normą,Niemców pół a obcych reszta świata,co to za narodowa drużyna ,że tak się spytam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka