anton_28 08.09.12, 17:10 poleku zajs se zaczyno: Rykowisko Jeleni- Wędrzyn Trześniówek Gajowy, Rita, i inksze pszociele gowiedzi - obudzic sie :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anton_28 Re: wontek z lasa :) 08.09.12, 21:03 nie wia eli som - bo meistyns mauo pacza pod szuapy :) nächstes mal wejrza! Rity niyma, mozno Bära szuko, co uciyk: W Książu Wielkim niedaleko Krakowa myśliwi tropią niedźwiedzia - donosi RMF FM. Drapieżnik najprawdopodobniej przywędrował na te tereny z Beskidów lub Tatr. Niedźwiedź, którego wypatrzył z ambony i sfotografował jeden z myśliwych, to około 2-3 letni samiec. Zwierzę może ważyć nawet 100 kilogramów. Zdaniem myśliwych, przywędrował z Tatr lub Beskidów i szuka swojego terytorium. Ostrzegają, że zwierzę może być bardzo niebezpieczne Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: wontek z lasa :) 09.09.12, 08:50 jo juz prawiki znod, 3 sroge, ino miauy chroboki :( Odpowiedz Link
berncik Re: wontek z lasa :) 09.09.12, 10:20 Unos juz bwiyncy jak miesionc nie padalo je za sucho na grziby .Jak popado to ida. Wczora my trocha maszerowali te nasze 5 km. Zwierzyny wiela nie widac ,jeszcze som majsy to se umiom skryc .Dwa sroge fazany zech ino widziou. Odpowiedz Link
pitero70 Re: wontek z lasa :) 09.09.12, 13:03 u nos w Zawadzkim tyz kepsko z grzibami bołech dzisiej w lesie nawet trujoka ciyszko znojsc Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 09.09.12, 13:32 pitero70 napisał: u nos w Zawadzkim tyz kepsko z grzibami bołech dzisiej w lesie nawet trujoka ciyszko znojsc a jak tam gowiydz w Twojych stroonach? suychac jusz byka? Odpowiedz Link
pitero70 Re: wontek z lasa :) 09.09.12, 20:16 gynał zech dzisiej słyszoł , a jest trocha gowiedzi u nos www.youtube.com/watch?v=SJUP5Yt6PxU Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 09.09.12, 20:28 no wejrzi, piykne video :) jo co do rykowiska to mom fest pecha! ´sam na Niymcach nic niyma bo niy wolno byka czimac, no to 2009 zech extra na Slonsk pojechou - a w lejsie jedne co ryczauo to pioua uod drzewiorzy. potyn zech pedziou ze wiyncy niy pojada - i jak na zuojs 2010 i 2011 mie kolega meldowou ze byk wele Plawniowic ryczou - tajak latojs - gynau dzisiej, pado ryczom jak ogupiaue! ale jak pech to pech - pojada na bezrok i zajs bydzie cicho Te lasy wele Zandowic znom, bo czynsto na Kelcza zech jechou - ale tysz dobre 5 lout zech tam juzajs niy bou. Wiysz tam jake fajne miyjsce (amboona) na byka? Odpowiedz Link
pitero70 Re: wontek z lasa :) 09.09.12, 20:35 jo niebardzo ale mom kolegow fesztrof to moga popytac Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 09.09.12, 20:38 latojs jusz niy zdonza na Slonsk - fest szkoda - bo echt bych se posiedziou na ambonie i posuchou tego larma. jakby keryjs s Twojych kolegoow miou szansa nagrac jakejs video to boubych fest wdziynczny! Jescze ros dziynki za link :) Odpowiedz Link
pitero70 Re: wontek z lasa :) 09.09.12, 20:48 posuchej se tego www.youtube.com/watch?v=PwErxUeFN5s&feature=related Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 09.09.12, 21:34 aze sie moj schreibtisch czynsie - take larmo :) nojlepi je jak siedzisz na ambonie a se 2 byki kozdy na inkszym koncu lasa larmujom - echo pieronowe ! no to rychtujom se "gorke dni" do konca wrzejsnia :) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: wontek z lasa :) 10.09.12, 07:56 przi okazji fajny filmik:) www.youtube.com/watch?v=tKgkDCVMe6U Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 10.09.12, 19:18 ledwiech piyrsze sekundy obejrzou, zaroski bouech se sicher: dyc to je nasz kanar :) nojlepi wygloondo bez jesiyn! Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 15.09.12, 13:43 kule ciongnie mie pieroonym tera do lasa - a sam u nos JEDNE WIELKE NIC ! piepszone gesetze - zabroniyli byki czimac i tela majom, swiniorze nic yno nostympny tydziyn do Bayerische Waldu za czesko granica, mozno tam bydzie lepi Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 15.09.12, 18:19 pitero70 napisał: wrocej na slonsk tu je lepi ani niy wiysz jak mie tera tam ciongnie!! jak Ponboczek do, to na bezrok sicher rykowisko obejrza w Heimacie - jusz zech se s kumplym to zaplanowou! Jak co to weznymy Cie mit :) Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 15.09.12, 18:24 sam znejdziesz bildy z mojygo uostatniygo rykowiska na Sloonsku w 2009 - wtedy ale nic niy ryczauo - okozauo se zech 2 tydnie za niyskoro pszijechou: ale trotzdem bouo fajnie! cauo noc prawie na ambonie, kilomyjtry pszelejzione po lasach i ugorach, uostomajto gowiydz... schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=846 Odpowiedz Link
pitero70 Re: wontek z lasa :) 15.09.12, 18:30 w tym roku to te byki sie chyba wsciekły musza w nocy lokno zawiyrac tak ryczom Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 15.09.12, 18:39 boua letko zima, to wiyncy ich przezouo - a potn som tysz te wyndrujonce, poradzoom do 100 km pszelyjs za nowym miyjscym. jo ostatnio czytou co nojwiyncy larmujoom te mode, kere swoje piyrsze rykowisko majoom - ale na tym ryczyniu se konczy! poskokac uania mogoom yno te starsze i to jescze niy wszyske No to uostow okno szyroko otwarte i zycza Ci duzo spassu w suchaniu ! bo za tydziyn moge jusz byc vorbei ! Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: wontek z lasa :) 15.09.12, 22:59 pitero70 09.09.12, 13:03 napisal: u nos w Zawadzkim tyz kepsko z grzibami bołech dzisiej w lesie nawet trujoka ciyszko znojsc ------------------------------------------------------ No to niydobrze.Piyrszy roz slysza ze w Zawadzkim niy ma grzibow.Ostatnio to zech tam 14kg. grzibow nazbiyrol. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: wontek z lasa :) 15.09.12, 23:07 Toni a co powiysz na to: VOGELSERENADE www.youtube.com/watch?v=AgDN14zFJQ4 Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: wontek z lasa :) 16.09.12, 09:56 u nos tera te "miglane" som pieronym aktywne - wszyndzie je widac:) www.youtube.com/watch?v=LfHpVPoyV9k ale i tyn drugi gatunek tych szarych wywiurek pszibyro na liczbie: www.youtube.com/watch?v=DK3ZozuFW-Q Odpowiedz Link
gryfny Re: wontek z lasa :) 16.09.12, 11:59 pikno pogoda,jada na grzyby do lasa ....wiem,wiem za nieskoro i co z tego Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: wontek z lasa :) 16.09.12, 20:12 słysza te byczki;) mie tam one niy szterujom w tamtym roku było ich wiyncyj Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 16.09.12, 20:31 a jo jedne co tera suysza to za wsiom autobahna szumiec... w lejsie cicho! chyba ze wezna giskana i puda jo ryczec :) ps: kolega tak byka richtich zbantowou! einfachowom giskanom! padosz latojs je ich myni? mom meldunki z okolic Rudziynca i Chechua co tam je larmo pieronowe! mozno to zoulerzy uod lasa - gowiydz wyndruje z roku na rok Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: wontek z lasa :) 07.10.12, 07:49 www.dziennikzachodni.pl/artykul/671555,sensacja-w-rybniku-mieszkancy-zauwazyli-sarne-albinosa,id,t.html Odpowiedz Link
szwager_z_laband szczekanie sarnioka 07.10.12, 10:13 forum.gazeta.pl/forum/w,34281,139402606,139418182,Re_Pilze_2012.html Odpowiedz Link
szwager_z_laband a we Laband 07.10.12, 10:22 gliwice.gazeta.pl/gazetagliwice/1,95519,12620300,Wypatroszona_sarna_wyladowala_w_koszu_na_smieci.html Odpowiedz Link
anton_28 Re: a we Laband 07.10.12, 12:19 Szwager, dziynki za tela nowojsci !!! Jou bych tego ani niy znod, choc duzo sznupia w necu :) Bioue sorniki - niy widziouech na oczy, ale zdarzajom se take krojcoki - to rybnicke fesztry mogom byc dumne ! Super zejs miou uokazjo posuchac jak kojziou szczeko !!! jou na poczontku moji kariery myjslou co wtojsik s psym po lejsie uajzi - ale kolega mie to wyklarowou i juzech niy pociskou gupot :) tera ich bydzie coros myni - az do maja jak bydom roja miec, choc niykej i bes zima jak go cojs wystroszy to leci i se pluje na couki las. W Laband take cojs, to yno jakejs bajtle mogli zrobic - sornik pod bestimmt w lejsie, abo richtich go tam jaki zadziubou skisz miynsa i wtoryjs gupek skisz szpasu ta reszta do hasioka psziwlyk - wontpia coby ludzie z Wolnojsci sornika w doma szkoorowali Odpowiedz Link
anton_28 Rita wejrzi tyn woontek! 26.10.12, 21:34 pouogloondej se dokuadnie wszystek tyn woontek! latojs rykowisko bouo na 200% ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Rita wejrzi tyn woontek! 26.10.12, 21:55 Oglądam ale już pierwszy filmek został zawarty. Antón, nie uwierzysz, ale latoś nie wyszłam z domu , no chyba, że na zakupy do marketu. Tak mi się złożyło. Nie widziałam żywych grzybów na oczy, a co dopiero zwierzynę. Największy kontakt to miałam z kretami, one mi tak zryły ogród, że ziemię po krecim rajcowaniu wywoziłam na taczkach. Teraz oglądam walkę sikorek o słonecznik. Nie mogłam oczu oderwać jak one zwinnie rzucały się na slonecznik i porywały każde ziarenko. I takie to mam przygody przydomowe. Tobie zazdroszczę z nimi przebywania. Odpowiedz Link
rita100 Re: Wejrzi tyn woontek! 26.10.12, 22:03 Antón, a zdarzyło Ci się kiedyś że ambona była zajęta przez innych obserwatorów ? Co wtedy robicie ? Zaklepujesz sobie ambonę wczesniej ? Mam kłopoty z otwieraniem linków Odpowiedz Link
anton_28 Re: Wejrzi tyn woontek! 26.10.12, 22:23 tu w Niymcach ja - to zech einfach szou dali na Slonsku jescze niy zastouech zajynty ambony, bo tam poza polowaniym zodyn niy idzie Odpowiedz Link
rita100 Re: Wejrzi tyn woontek! 26.10.12, 22:30 A jednak i ambona może być zajęta ;)))) Bo w Polsce to ambony służą tylko do pilnowania pół uprawnych coby szczególnie dziki nie robiły szkód. Tak myślę. Odpowiedz Link
anton_28 Re: Wejrzi tyn woontek! 27.10.12, 14:09 Jo myjsla ze to by musiou byc richtich zufall coby ambona boua zajynto - bo tych fesztroow asz tak wiela niyma. Moge se to wydarzic pszi polowaniu, ale sonst mauo wto idzie se tak einfach posiedziec Odpowiedz Link
rita100 Re: Ciekawe polowanie 27.10.12, 17:52 Antón, tylo sie nie śmiej, bo to prawdziwe. Tydzień temu, kiedy byłam w ogrodzie, na takim odludziu w łąkach mam ten ogród to słyszałam jak świszczały śruty. Nawet się bałam czy ktoś we mnie nie wceluje. Głupie zabawy mają ludzie, a może byłam świadkiem polowania jakiegoś na zające. Dla bezpieczeństwa chowałam się za starą jabłoń, a potem zwiałam z własnej działki. Takie u nas rzeczy się dzieją. A okolica ku temu Odpowiedz Link
anton_28 Re: Ciekawe polowanie 27.10.12, 18:02 Rita, ze luftbiksy hazoka trefic to by musiou byc richtich profesjonalny feszter - to cza z normalnych nabojow i jescze s cylownikym. Wontpia eli to bouo gynau polowanie na hazoki - no chyba ze niylegalne - jakijs amator chciou konsek miynsa uszczelic, ale widac mu se to niy udowauo jak co chwila swiszczauo a kula szua w luft :) Skisz tygo ze je coros myni haszczow, te zajonce niy majom se kaj chowac - i je ich coros myni - na palcach ich policzysz jak idziesz do lasa. Ale moze u Ciebie na zogroodce je ich wiyncy? wto wiy? okolica je richtich fajno! jak ja, to musisz byc dumno ze kole Twoji zogrody se jescze hazok czimie Nojlepi wylyjs kedyjs nad ranym, jak zodnych ludzi niyma - uone wtedy wyuarzom porzryc - mozno ich zoboczysz! Odpowiedz Link
rita100 Re: Ciekawe polowanie 27.10.12, 18:22 Antón, to nie te czasy, by samemu z ranka wyleżć i połazić po okolicy. Tero zło sie wszędzie czai. Niebezpiecznie tak samemu chodzić i obserwować. Chyba i Ty sam nie chodzisz. Są i lisy. Hazoków kiedyś było bardzo dużo, gołym okiem było widać, ale odkąd ludzie zaczeli spacerować z psami na wolności część wyginęła. Kuropatwy też były. W zimie sprawdzę ślady. Odpowiedz Link
anton_28 Re: Ciekawe polowanie 27.10.12, 19:10 Tu w Niymcach ida meistyns samymu do lasa, abo jak Papa je u mie to idymy razym Na Slonsku s kumplym i Papom we 3 - ale niyma se co boc - nojwiyncy napadow je w miescie na ulicy abo na pszistanku. Co taki zuodziyj porwie Ci w lejsie? Meistyns trefiomy abo ludzi kere jadom na skroty bes las, abo spacyrujom, mauo kedy fesztra se trefi, abo tysz takygo samygo "amatora" jak jo :) A jak jusz co to kumpel mo noz, jo 110 kilo, a papa silne piynsci :) Odpowiedz Link
seppel Re: Ciekawe polowanie 27.10.12, 19:41 also jou kedys tysz na Hochstuhl posiedziec uaziou aber zawsze zech sie starou coby Feszter o tym wjedziou czamu? coby cie te idjouty(Jäger) za kusownika niy wrzyli, coby cie te uozarte Idjouty niy zaszczelyli zdozauo sie co sie te pjerony tak ozarli co potym ze Hochstuhla poslatywali i szuapy pouomali! a Flinty caue Woche pod Stuhlym lezauy Odpowiedz Link
anton_28 Re: Ciekawe polowanie 27.10.12, 19:55 tojs miou Seppel richtich abenteuer ! jo uosprawiou z fesztrym uod nos s okryngu jusz dobre pora lot tymu - padou mi, na amboona moga wlyjs coby posiedziec. bo na szczylanie erstens poczebuja pozwolynie a zweitens to je wdycko szczylanie grupowe + treiber - also w dany okolicy wszyske amboony som zajynte, to i tak bych niy psziszou dran se siednonc. Odpowiedz Link
rita100 Re: Dokarmianie dzikich ptaków 28.10.12, 18:24 Ambona jest dobra, tylko to siedzenie w bezruchu jest trudne. Lepiej połazić. Ja bym tak nie usiedziała w jednym miejscu, no chyba, że z towarzystwem przy żubrówce ;) Opróżniły mi w jeden dzień słonecznik Odpowiedz Link
anton_28 Re: Dokarmianie dzikich ptaków 28.10.12, 18:30 klar, siedzynie godzinoma w bezruchu je niywygodne - ale inaczy nie mosz szans gowiedzi obejrzec. Sornik abo kaban poradzi s 300 myjtrow wyczuc czowieka, besto jak jusz idziesz to lepi pod wiater - ale wtedy sowieso kozdy krok, abo bes cufal nadepniynto i zuomano gauonska poradzi ta gowiydz wystroszyc ! Ptoki to som wiecznie guodne stworzynia :) ale dobrze ze jym dowosz jejs - bo tera mauo kaj co na stromach jescze wisi... Jo extra kupiou suonecznik jusz uobrany - jak se do tygo dali to za pou dnia kilo bouo weg !!! Tera myjsla wciepnonc konsek miynsa: mozno kobuch jakijs sjedzie... :)))) Odpowiedz Link
berncik Re: Dokarmianie dzikich ptaków 02.11.12, 18:39 Jo kormia caly rok ,slonecznikym.ale ino godzina rano przi sniodaniu ,potym zas kormik skludza. Ptoki juz czekajom jak przida, to ani nie uciekajom powiesz se obroca to juz zerom .to som sikora ,nowo pora Kleiber se nazywo ,Grünlige ,Stiglice.A wczora mieli my tyjater za darmo ze wywiorkom.tysz lazi kozdy dzien ale Ona mo swoj kormik,tym razem chcila vogelfuter. schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=1061 Odpowiedz Link
anton_28 Re: Dokarmianie dzikich ptaków 02.11.12, 18:42 Berncik super te bildy :)) ta se sztrekowaua jakby miaua turnunterricht !!! wiysz co, wciep tysz konsek miynsa na zogroda - mozno kobuch se do zwobic ;) to by bou dopiyro action !!! Odpowiedz Link
berncik Re: Dokarmianie dzikich ptaków 02.11.12, 19:14 Anton: Zanim przidzie kobuch to zaroz na miejscu som Wrony, Elster.i tym podobne Kobuch sam furgo ale go wobic niy mom zamiaru.Skisz tygo ze potym moje ptoki som zagrozone ,juz wzeszlam roku tu atakowou.Jak jeszcze roz przidzie to go zaszczela i dom wytkac. Odpowiedz Link
anton_28 Re: Dokarmianie dzikich ptaków 02.11.12, 19:52 Jak jeszcze roz przidzie to go zaszczela i dom wytkac. Berncik, to jou se piyrszy po tygo kobucha melduja ;) moje kobuchy to yno na bildzie mom ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Dokarmianie dzikich ptaków 02.11.12, 21:17 Aleś Berncik zrobił sesje z wiewiórką. Niesamowite. Jaka z niej cyrkówka ;)))) Pierwsza klasa. ZDJĘCIA ROKU !!!!!!!!!!! Ciężko wybrać jedno zdjęcie. Odpowiedz Link
rita100 Re: Dokarmianie dzikich ptaków 02.11.12, 21:33 Antón, ja zauważyłam, że ptaki są strasznie teraz głodne. One rzucają się teraz na pokarm. Jak dawałam im ten slonecznik, to najpierw jedna się zwiedziała, potem zaczeła nadawać semesy innym w błyskawicznym tempie i jak szarańcza zleciały się inne całą chmarą. Jutro do nich zaglądnę Odpowiedz Link
anton_28 Re: Dokarmianie dzikich ptaków 02.11.12, 22:01 coros myni zbozo i inkszych ziorkoow je na polach, also te ptoki durch szukajom coby porzryc i bestosz dobrze ze som ludzie co se i z gowiedziom podzielom :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Dokarmianie dzikich ptaków 02.11.12, 22:08 Ja kupilam dwa kilo slonecznika, to jutro zaniosę. Może mi się uda przyzwyczaić je do siebie i przylecą na bliską odległość. Muszę je Wam też przedstawić. A można zostawiać innym zwierzatkom suchy chleb w ogrodzie ? Odpowiedz Link
anton_28 Re: Dokarmianie dzikich ptaków 02.11.12, 22:26 uone se slecoom, bydziesz widziec! a niyftore ciykawske to i se do izby bydom ryc ! suchy chlyb, to yno czorne psziciongniesz - inksze ptoki to raczy yno ziorka ! a tera tak zartym tajak jo Berncikowi radziou - miynso wylegnonc na zogrodka - mozno kobuch sjedzie ;) abo jakojs ryba - wtedy se i kormoran pszipauynto ;) Odpowiedz Link
berncik Re: Dokarmianie dzikich ptaków 02.11.12, 22:27 Anton :Zbozo jest zatela ,Konskich buletow mozno brakuje.Nojbazi geferlich som trutki co Bauery muszom uzywac ,bo by szli plajty . A ptoki som ino wygodne ,tak jak my.widza to unos, jo kormia kozdy dzien .Jak bych tego komika nie skludziou to zerom az nic niema. a sloneczniki jak byki stojom we zygrodzie .Dopiyro jak skludza futer to idom tam.Kozdego roku sieja take mamut sloneczniki.Umie richtig biydy nie majom. Odpowiedz Link
anton_28 Re: Dokarmianie dzikich ptaków 02.11.12, 22:34 naja, bequemlichkeit macht sich breit - na co majom se ciomple &co ze kszokym uod sonnenblumy szarpac i dziubac ziorko po ziorku i jescze dowac pozoor coby niy sleciec... a tak swiyzo nasute w kormiku, kupa uostomajtych ziorkow, do tygo pod dachym i niy cza wisiec jak gupi - ptok to widzi i furgo tam kaj je bequemer :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Dokarmianie dzikich ptaków 02.11.12, 22:39 U nas te słoneczniki w innych zgrodkach to leżo poklosem na gruncie , srogi snieg je powalił i tero gnije na ziemi. Tak zrobie chopeczki moje drogie: wrony trza karmić tyż, to chleb rzuce w pole, a karmniki na drzewa. Jutro uobacze , a dziś idymy nynać. Piwko wieczorne wypiłam i trza lygnonć. dobranoc Odpowiedz Link
anton_28 Re: Dokarmianie dzikich ptaków 03.11.12, 16:40 Ja, i wrona cza nafutrowac ;) Jo latojs we styczyn bou po lejsie pogymzic i tam pszi drodze stoua jabuonka - bez lijsciow ale na wiyrchu se dwa rube jabca ostauy. I niby se nic tam niy dziouo - niy bou by taki jedyn ptok, kery einfach zacznou te jabco uobrzyrac !!! Jo tam dobro godzina siedziou skludzony za kszokym coby go niy wystrouszyc - i ku niymu pszifurgnou nostympny i dali se do tygo jabca. wydziubali mozno ze cijsfierci i pofurgli ku lejsie ! Odpowiedz Link
berncik Re: Dokarmianie dzikich ptaków 04.11.12, 00:04 Jak chcesz ptoki cos nauczyc ,to najlepiej zrana jak som glodne .Tak umiesz sikory nauczyc zeby jadly z reki,wywiurki tez nauczysz. Odpowiedz Link
berncik Re: Dokarmianie dzikich ptaków 04.11.12, 00:06 A chleba jak chcezsz zostawic ,to ale tylko tyle co w krutkim czasi zezrom ,bo jak to dugo zostanie lezec przyjdoa szczury. Odpowiedz Link
rita100 Re: Dokarmianie dzikich ptaków 04.11.12, 09:08 Dobrze prawicie :) Z ptakami tez trzeba umieć postępować. Taka praca wymaga cierpliwości, pokazywania się im o stałych porach w odpowiednim ubiorze. Wyczytałam, że nie znoszą ubrań w czerwonym kolorze. Taki drobiazg jak czerwone rękawiczki mogą wpłynąć ujemnie na relacje z gowiedzią. Albo czapeczka czerwona . Dzisiaj mówili o ogrodach w tv i powiedziała pani, że warto tez posadzić krzaki takie jak pęcherznica gdyż ładnie kwitnie, a owoce jej bardzo lubią ptaki i mają pożywienie na całą zimę. Panowie, zające chleba nie jedzą ? Przecie królik suchym chlebusiem nie pogardzi, to zając nie chrupnie sobie na deser ? Antón, ciekawe, ja tez zerwałam jabłko z drzewa, które było wydziubane i to mocnym dziobem. Taka dziura ? Wrony sa takie silne, że orzech potrafią rozłupać jednym stuknięciem. Prawda Berncik. Odpowiedz Link
anton_28 Re: Dokarmianie dzikich ptaków 04.11.12, 13:11 hazok i chlyb zerzere :) kein problem do niego - ale barzi jak to hazokowate woli zieloone te czorne to uone se same wyzywiom - widziouch ros jak taki jedyn nad hasiokym kreisowou i potyn wyharmou uschuo sznita prawie tak wielko jak uon som !!! i fru z niom do luftu i potyn szkubou na stromie ta sznita :) o ty czerwoony farbie zech niy wiedziou - jo jak ida do lasa to na szaro abo jak wiym ze mogom szczylac to na pomaranczowo S tymi jabkoma to prowda . niyftore jabuonki som bes lijsci ale poura jabkoow jescze niykej couko zima wisi - i to je raj do ptokoow !!! te wroony to uone som tak schlau - ze jak ji se niy chce tygo uorzecha samy klupac - to go ciepnie tam kaj ludzie idoom coby wtory nadep, abo zaro na szosyj go sciepnie coby auto po tym orzechu pojechauo i jusz mo myni roboty Odpowiedz Link
rita100 Re: Dokarmianie dzikich ptaków 04.11.12, 17:58 Poważnie Antón ? Wrony takie mądre są ? No popatrz, popatrz. Kiedyś ja idę po drodze, a tu lezy orzech. Patrzę w górę, w bok i żadnego drzewa orzecha nie ma. Skąd ten orzech. To sprzatam na działce i też lezy orzech. Teraz to będę wiedziała, ze trzeba go rozbić i zostawić :) Może faktycznie nie ma co sie przejmować wronami. Dzisiaj ptaki bardzo atakowały karmniki. Sikorki szczególnie tłumnie przylatują. Mają apetyt. Ale spryciara z niej, nie mogę się napatrzeć jej zwinności Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: wontek z lasa :) 10.11.12, 19:08 niy tak caukym ale www.nowiny.gliwice.pl/wydarzenia,1353,0?PHPSESSID=7ubf7i8fapv8ml59bt7e3h6fv0 Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 10.11.12, 20:46 To jest zawsze najwazniejsze po takich uroczystościach. "Po części oficjalnej nastąpiła biesiada, połączona z występem kabaretowym artystów scen krakowskich, tworzących Spotkania z Balladą. Oprawę ceremoniału zapewnił Zespół Sygnalistów „Grolyniec” i Bractwo Kurkowe z Mikołowa." Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 11.11.12, 19:49 szwager_z_laband napisał: niy tak caukym ale fajno chaupka :) lejsnictwo to w naszy gminie jedne co do porzoondku je zorganizowane Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: wontek z lasa :) 11.11.12, 19:56 to je ich staro chałupka nowy niy dali tysz ciekawe to je czymu Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 11.11.12, 19:59 mozno za mauo bykow dewizowe latojs szczelyli :) besto yno na rymont stykuo ale sowieso Respekt Rudziyniec - bo uo Glywicach abo Laband nic niy suychac Jou je czynsci wy Rudziynieckym lejsie jak w Glywickym Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: wontek z lasa :) 11.11.12, 20:01 a u nos od poru dni to yno po lasach szczylajom ,a szczylajom :( żol mi je tych zabitych ,aże żol :( Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 11.11.12, 20:05 tera byki i sorniki som dran, no i jak couki czos kabany i fuchsy! jedyny kojziou mo pausa w tym miejsiooncu Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 11.11.12, 20:09 ale psziznom Ci, co mie tysz je zol ty gowiedzi fesztry se tumaczom ze niyma naturalnych wrogoow i ftosjka musi robic selekcjo coby se stan gowiedzi czimou w normie. Piyrsze idom na "szpynd" selekcyjne, chore i samotne - lepsze sztuki abo uostanom pszi zyciu - abo padajom uod kulki dewizowcoow za kasa do nadlejsnictwa Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: wontek z lasa :) 11.11.12, 20:21 i tysz myśla,że o ta kasa idzie nojbardzi Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 11.11.12, 20:29 w Belgien abo w Niymcach yno richtich bogaty feszter se poradzi szczelynie byka lajstnoonc :) Besto ta "klasa srednio" szuko uokazje w Polsce - tam byk kosztuje wiela na zachodzie kojziou Skisz fuchsa abo kabana to se zodyn flynty niy marajsi - choc tysz mauo niy kosztuje Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 12.11.12, 11:19 anton_28 napisał: >abo padajom uod kulki de > wizowcoow za kasa do nadlejsnictwa Zawsze tak było, przed wojną też. Ile to opowiadań zachowało się z polowań przez zagranicznych za dewizy. Przyjeźdzali, płacili i polowali. I nie było w tym granic. Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 12.11.12, 19:01 rita100 napisała: Przyjeźdzali, płacili i polowali. I nie było w tym granic. jedna granica je - gowiydz w lejsie - jak wszystek byki szczelom to lata minom zanim mode dorosnoom - besto feszter ograniczo wiela gowiedzi jedyn dewizowiec moge w roku szczelic Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 12.11.12, 22:01 anton_28 napisał: > rita100 napisała: > Przyjeźdzali, płacili i polowali. I nie było w tym granic. > > jedna granica je - gowiydz w lejsie - jak wszystek byki szczelom to lata minom > zanim mode dorosnoom - besto feszter ograniczo wiela gowiedzi jedyn dewizowiec > moge w roku szczelic > > tak, by się zgadzało ale na papierku, a swoje robią. Odpowiedz Link
berncik Re: wontek z lasa :) 12.11.12, 19:04 Nasz Eichhörnchen zas bou na sniodaniu,ale teraz juz we wlasciwej kastli. schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=1061 Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 12.11.12, 22:04 Berncik, Ty koniecznie musisz uporządkować album z wiewiórką. Wiewiórka będzie nominowana na zdjecie roku. To jest jedna i ta sama wiewiórka ? Trzeba będzie nadać jej imię. Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 12.11.12, 22:06 A potem możemy napisać opowiadanie o wiewiorce po sloonsku. Najśmieszniejsze opowiadanie nagrodzę opowiadaniem łowieckim. Dobra. Hanys może napisać wiersz. Ten album z wiewiórko jest strasznie zabawny. Odpowiedz Link
berncik Re: wontek z lasa :) 13.11.12, 12:03 Dobra daj jakas propozycje ,jakos nie wiem jak ja nazwac.Nie wiem czy to On czy Ona.Trzeba by zajzec pod ogon . Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 13.11.12, 19:51 Berncik, a znosz się na tym ? Może Antón rozrózni ? Ale sie pytałam, czy to jest ciągle jedna i ta sama wiewiórka i czy masz ich więcej ? Odpowiedz Link
berncik Re: wontek z lasa :) 14.11.12, 19:46 Tego roku chodzi jedna .w ubieglym bylo dwie, jedna miala ciemny ogon.a druga miala trocha glaca. tak jak jo.Nie wiem co sie znimi stalo.Moze sciagna zima. Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 14.11.12, 21:41 Berncik, jesli Pan lesniczy Antón ;)))) zadecyduje, że ta wiewióreczka jest kobietą to proponuje ją nazwać Berta. A Wy jakie miano jej chcecie dać ? Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 14.11.12, 21:39 anton_28 napisał: > mie se zdo co to je uon !!! Antón , a po czym poznajesz. Lepiej by było nazwać ją płcią żeńską jako, że sama nazwa jest żenska - wiewiórka Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 14.11.12, 21:43 tyn miech mo taki choby fest uobrojsniynty - to je na 100% uon :) Odpowiedz Link
berncik Re: wontek z lasa :) 15.11.12, 00:58 fajnie Rita :Ze se tak zajmujesz ,uonymi,no,jajcami obrosnientymi.,Jak Anton pisze .Musza se ino tym jajcom przijzec.Berta mie se nie podobo,jakos mie ta nazwa przypomino Niemieckie armaty . A To jest takie delikatne i z gracja zwierze.Narazie jeszcze mysle. Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 15.11.12, 15:56 Berncik, zastanów się dobrze nad mianem i tytułem tego albumu. Mosz tydzień czasu, bo wyjezdzom i nie bede miała dojścia do komputera. Musi być to miano chopa energicznego, zwinnego , sprytnego i na dodatek jeszcze jajcarskiego z dodatkiem slonskiej nutki. A jo dzisiaj kupiłam duzo slonecznika dla moich sikoreczek. W przyszłym tygodniu mają być w Lidlu fajne karmniki dla ptaków. Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 15.11.12, 15:50 anton_28 napisał: > tyn miech mo taki choby fest uobrojsniynty - to je na 100% uon :) Czyli mamy prawdziwego chopa ;))))) Teraz miano mu trzeba dać. Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 16.11.12, 21:58 rita100 napisała: Czyli mamy prawdziwego chopa ;))))) Teraz miano mu trzeba dać. jou by go nazwou "guminiouk" bo se nacioongo tak hoby bou s gumy ;) Odpowiedz Link
berncik Re: wontek z lasa :) 25.11.12, 11:51 Wyscie se sam wypisywali jak prawdziwe mieszczany.Te dziki albo sorniki i inne muszom byc segregowane .Te zwierzeta nie majom naturalnych wrogow i jak by to mysliwce nie robiyli to za niedugo bys nie miou co jesc.Tamtego roku dou zech fotki bolo 12 albo 13 sornikow tera widza 6 i mysla ze to je super. www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20121125/REGION/121129768 Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 25.11.12, 12:52 a co zech am 11.11 napisou? ... niyma naturalnych wrogoow i ftosjka musi robic selekcjo coby se stan gowiedzi czimou w normie. Piyrsze idom na "szpynd" selekcyjne, chore i samotne - lepsze sztuki abo uostanom pszi zyciu - abo padajom uod kulki dewizowcoow za kasa do nadlejsnictwa moze niywiela ale trocha Ahnungu mom uo gowiedzi ;) Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 25.11.12, 18:40 wahrscheinlich gowiydz niy mo co rzryc ze na pola wyuajzi - dyc te piniondze co fesztry puacoom za szkody, to by lepi dogodali se z bambroma i tonio uod nich brali futer: siano, kartoufle, mais, moriby i wyciepowali to w lejsie abo na jygo kraju. Latojs byda zagloondou eli pajsniki som poune !!! jak niy bydoom, to niyma se co dziwowac ze gowiydz idzie dali za futrym. Czowiek tysz jak w lodowce mo proozno idzie do sklepu - a tyn co go na sklep niy stac idzie nakrajs i robi szkoda !!! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: wontek z lasa :) 25.11.12, 19:02 jo bou miesionc tymu ostatnio w lesie - widziouech juz wtedy sol powieszono i pouno wysutych jabkow Odpowiedz Link
berncik Re: wontek z lasa :) 25.11.12, 19:04 Jeszczech nie widziou tresowane Dzike swinie zeby nie wylaziyli z lasa.ani sorniki.,a futrowac futrujom ale i tak wylazom.Te lasy unos nie som take sroge ,wdziyn ich nie widac ale rano i wieczor wychodzom se pozrac .Widziou zech zeszlego roku jak fesztry lotali sladami dziczyzny i wyklodali lekarstwa pomiyszane ze futrym ,musiala byc jakos choroba,nie wia co im tam dowali ale widac som fajne zdrowe sorniki unos.Dzikow unos niyma, bo niyma lasow .Za Paderborn tam ich je kupa, widac zawsze duzo nowych sladow.Wezna zas kejs aparat ,ostatnieroz bouo zapuzno ,nawet nie bouo poznac eli tam bou jakis rogacz. Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 25.11.12, 19:10 Klar ze dzike swinie niy som ferngesteuert i muszom tysz z lasa wylyjs - yno ze jak majom wysute zaroski na kraju to se tam narzeroom i niy muszom siywu kaputt ryc na polach Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 25.11.12, 19:12 Sam na Niymcach wiym ze je futer - ciekawi mie ale jak je na Sloonsku latojs, bestoosz jak byda bez zima to piyrsze co zaroski kontrola pajsnikoow w lejsie zrobia ! Odpowiedz Link
berncik Re: wontek z lasa :) 26.11.12, 19:20 Dzisiej rano zech je spodkou .Trocha daleko i bez statywu a swiatlo tysz bolo zle . Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 27.11.12, 21:38 anton_28 napisał: > rita100 napisała: > Czyli mamy prawdziwego chopa ;))))) Teraz miano mu trzeba dać. > > jou by go nazwou "guminiouk" bo se nacioongo tak hoby bou s gumy ;) > Antón, brawo, trafne określenie. Naciónga sie ta wiewiórka, a naciónga 'Guminiouk' to bardzo naciągane miano. Może jo skrócić i nazwiemy ją Guma Donald. Nie wiem czy pamiętasz, kiedyś były bardzo modne gumy do zucia Donald. No to już mamy imię dla naszej wiewiórki 'Guma Donald' >: oooo Berncik teraz musi się zgodzić. Odpowiedz Link
1fatum Re: wontek z lasa :) 26.11.12, 22:32 Czy ktoś może pomóc? Frelka z Katowic chce kupić dorodnego zająca na pasztet, ale w sklepach są zające chore na anoreksję i dość mało efektowne. Czy miałby ktoś na zbyciu takiego zwierza? Tylko poważne oferty. Ja mógłbym pomóc, ale mieszkam za daleko. Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 27.11.12, 20:04 Niych se dziouszka kaczy lyjberwuszt s biksy kupi a katowickym hazoukom do pokooj - ich sowieso tak mauo je. Odpowiedz Link
1fatum Re: wontek z lasa :) 27.11.12, 21:31 I tak będą strzelać, a z przekonaniem baby jest trudno. Jak przekonasz ją, że miękki jest lepszy, bo nie uwiera, to i przekonamy, że haziolki też chcą żyć. Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 27.11.12, 21:41 1fatum napisał: > I tak będą strzelać, a z przekonaniem baby jest trudno. Jak przekonasz ją, że m > iękki jest lepszy, bo nie uwiera, to i przekonamy, że haziolki też chcą żyć. Fatum, a może byś tak z babą zakosztował szczurze mięsko zamiast ubijać biednego zajónczka ? ;))))))))))) Odpowiedz Link
1fatum Re: wontek z lasa :) 27.11.12, 22:03 rita100 napisała: > Fatum, a może byś tak z babą zakosztował szczurze mięsko zamiast ubijać biedne > go zajónczka ? > *************************************** Raty są dobre i smaczne, ale zostawiam je dla PiSuarów i moherów, bo to chude i postne mięsko. Nawet niezbyt drogie, jeżeli samemu na pułapkę złapie. Proponuje danie: Szczurze udka z rydzami i kaczką po smoleńsku. Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 27.11.12, 22:54 1fatum napisał: > Raty są dobre i smaczne, ale zostawiam je dla PiSuarów i moherów, bo to chude i > postne mięsko. Nawet niezbyt drogie, jeżeli samemu na pułapkę złapie. > > Proponuje danie: Szczurze udka z rydzami i kaczką po smoleńsku. -------------------------- Niestety, za wykwintne to danie dla mnie. Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek do lasa :) 27.11.12, 21:32 Guten Tag Asa tadarasa, asa tadarasa Wlazuje do lasa ;))))))) Witom Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek do lasa :) 27.11.12, 21:54 Jou robiam inspekcjo pajsnikoow eli gowiydz mo genug do jedzynio ! Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek do lasa :) 27.11.12, 22:07 I jo tyż robie zapasy dla ptaków. Teraz w sklepach jest duzo takich gotowych mieszanek. Mom 3 kg słonecznika i mocka kul z ziarnami i tłuszczem do zawieszenia. Sikory jedzą, że aż uszy im się trzęsą. Idzie chyba zima. Krety już śpią. Antón to bildy knypsnij. Odpowiedz Link
1fatum Re: wontek z lasa :) 28.11.12, 16:28 Wobec braku odzewu u siebie zamówiłem Hazoka, którego "skurwiel" (kurier) dostarczy. Sprawa jest już nieaktualna. Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 28.11.12, 19:35 Fatum, w jedyn dziyn to ani dziyndzioua niy chycisz, a co dopiyro hazoka szczelisz :) Kedyjs to bouo einfacher - tera pozwolynia cza miec, a za kusownika niychca robic Odpowiedz Link
1fatum Re: wontek z lasa :) 28.11.12, 20:00 Rozumiem, ale Frelce było pilno jak do porodu. Wiadomo - babie nigdy nie dogodzisz. Niech się cieszy, że będzie żreć chadziajskiego Hazola. Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 28.11.12, 20:20 Powidz swojej frelce, że hazioki sprzedają w niemieckim Lidzie. Byłam, widziałam , są. Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 28.11.12, 20:58 Fatum, a skond ji akurat hazok na myjsl psziszou? to ci frelka wymyjslnou ! moguejs kupic lyjberwuszt s hazoka w sklepie, pszeciepnonc do krauski, naklyjka drauf coby wyglondauo ze sfojski i ji go pocijs z zyskym :) mioubyjs plusa jako feszter i jako znawca :) byda w laband na zima to ji kormorana uszczela - tysz z niygo porzytek - pioora na zygowek i miynso na zupa :) Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 30.11.12, 22:03 Chopy, a czy czasami nie macie ochoty na ptaszka ? U nas w Krakowie na rynku jest pełno gołębi. Jo na razie to walczę tylko z myślami. Odpowiedz Link
berncik Re: wontek z lasa :) 30.11.12, 22:25 W niedziele momy na obiad golebie (modziki) pieczone ,kloski i salata z fasoli. Palce lizac. Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 30.11.12, 22:36 Berncik, ale te hodowlane. W dzieciństwie takie jadłam. Dziś bym się nie odwazyła choć, jak plotki niosą w niejednym krakowskiej knajpie serwują gołabki zamiast kurczaków i nieświadomi klienci jedzą potrawki z niby kurczaka. A z jakiej to okazji taki królewski objod ? Odpowiedz Link
berncik Re: wontek z lasa :) 30.11.12, 22:49 To zadne swieto .Mam kolege co choduje ma ich przeszlo 100 i kazdego roku przynosi jakies 15 stuk.Duzo roboty z czyszczeniem ,ale my rencisci mamy czas ,a jedzenie krolewskie Pakujemy po 4 do jednej torby do zamrazarki,a jak mamy ochote to jemy.Jak te zjemy to jeszcze mamy osiem,a niedlugo przyjda nowe,a Zamrazarka pelno. Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 30.11.12, 23:02 Wiesz Berncik, strasznie mi się podoba to w Sloonzakach, ze potrafią wszystko i wypracować sobie zwierzynę i ugotować, a nawet więcej, bo potrafią zrobić coś z niczego. Tak kumpelska zaradność. U was kumpel nie umrze z głodu. Odpowiedz Link
1fatum Re: wontek z lasa :) 30.11.12, 23:21 Widać, że Rita przyjechała jurna i wypoczęta, bo gotowa skonsumować ptaszka. Jak go zwał tak zwał, jeden na niego mówi chu*/j, a inny gołąbek. Odpowiedz Link
1fatum Re: wontek z lasa :) 30.11.12, 23:18 To nie moja frelka, ale jak przyjedzie po Haziolka, to kto wie, co się porobi. Z babami nigdy nie można dojść do ładu. Najlepszym dowodem może być ten wic: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a9d8faef88b4a8e6.html# Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: wontek z lasa :) 30.11.12, 23:26 rita100 30.11.12, 23:02 napisala: Wiesz Berncik, strasznie mi się podoba to w Sloonzakach, ze potrafią wszystko i wypracować sobie zwierzynę i ugotować, a nawet więcej, bo potrafią zrobić coś z niczego. Tak kumpelska zaradność. U was kumpel nie umrze z głodu. --------------------------------------------------- Niyjaki firuduri se tu posmiywol z tych co kroliki i golymbie chowiom.Jak widza Tys je mondrzejszo. Odpowiedz Link
1fatum Re: wontek z lasa :) 01.12.12, 01:32 Furiodurny się podśmiewał, bo nie wyobraża sobie mieć króliki, czy gołębie, bo zaraz ktoś mu je zapier*/**/li. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: wontek z lasa :) 01.12.12, 08:37 1fatum napisał: > Furiodurny się podśmiewał, bo nie wyobraża sobie mieć króliki, czy gołębie, bo > zaraz ktoś mu je zapier*/**/li. ---------------------------------------------- 1fatum ale zes to fajnie napisol i mysla ze mosz 100procynt racji. Myslisz ze taki kubis czy andrzyjpatrik czy tygo podobne ich "kumple" by mu je jak zes to napisol " zapier*/**/li." ? Kubis jak szkryfnol nikaj niy robi yno kombinuje a tyn drugi se som prziznol ze do BRD wyjechol zeby krasc. Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 01.12.12, 18:13 socer-schlesier napisał: > Niyjaki firuduri se tu posmiywol z tych co kroliki i golymbie chowiom.Jak widza > Tys je mondrzejszo. ------------------ Też się śmiałam jak to pisałam, taki mój humor pruski. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: wontek z lasa :) 01.12.12, 21:29 Toni a co tam se w lesie dzieje jak taki sniyg sypie jak u Wos co w TV pokazywali? Gowiedzi to niy za bardzo chyba pasuje, abo? Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 01.12.12, 21:39 Socer, cicho, pewnie tropi slady gowiedzi ;) Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: wontek z lasa :) 01.12.12, 21:48 Pszipuszczom ze siedzi na ambonie kas pod lasym. Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 01.12.12, 21:52 A może by tak zrobić kamerkę wideo przy ambonie ? Jak tak Antón siedzi na ambonie. Odpowiedz Link
berncik Re: wontek z lasa :) 01.12.12, 22:03 rita100 napisała: > A może by tak zrobić kamerkę wideo przy ambonie ? Jak tak Antón siedzi na ambo > nie.I co roz to chlip ze Chalby zeby nie zmarznou. Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 01.12.12, 22:17 Berncik, założe sie, że Antón halbke zabroł ze sobo. To pierwsze co powinien zrobić na taki czas. A gdyby tak spotkał niedzwiedzia ? Nie napiłby się z nim ! Odpowiedz Link
anton_28 Re: wontek z lasa :) 02.12.12, 12:16 Anton jusz tela niy suepie !!! W barku uod roku niy ubouo ani ny pszibouo ! udauo mie se oderwac uod gorzouska - tera yno pszi fajerze, kulturalnie bes uorzyraniou se :) na ambona jusz mom wielke plany jak na Slonsk pszijada - dobre pouranojscie kilomyjtrow piechty po lejsie !!! wilijou gowiedzi zrobic :) Samy gowiedzi zima niy szteruje, uoni redukujom energio nur auf das notwendige - besto wazne je w zima w lejsie ich niy goonic ani stroszyc - sonst idzie nawet bes nachtsichtgerätu w nocy na sniygu kabana abo sornika ujrzec ! Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 02.12.12, 17:10 Mosz recht Antón. Mój kot też już stracił energię i do zimy się rychtuje wijąc gniazdeczko. Pilnuje domu jak nigdy. Obrósł w sierść, zrobił się bysior taki, że strach. Tylko ptaki mocka furgają, da się zauważyć, świszczą nad głową kiedy jadło wisi. Mosz recht Antón, jak mieć plany to na trzeźwo :) Trzymaj się ich. Kiedyś cygarety am rzuciła dzień po dniu i jednak odczuwam z tego radość. Teraz patrzę jak inni udają, że im lepiej od palenia - ale to złudne. Prawdziwa wolność jest bez nałogów. Odpowiedz Link
berncik Re: wontek z lasa :) 08.12.12, 21:20 Ech se dzisiej uradowu bo staro znajomo mie odwiedzioua.To boua Bazancica uonskygo roku bez zima.I dzisiej piyrszy roz zas.Cieszy ze przezyla. schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=936&pos=8 A to je dzisiej zrobione. schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=1061&pos=24 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=1061&pos=25 Odpowiedz Link
berncik Re: wontek z lasa :) 08.12.12, 21:23 Przed paroma dniami robiyli my zas naszo ronda .To tak je 5 km.Jak idymy kole 10,00.to zawsze som sorniki przi sniodaniu wtedy ich bouo 5,st. schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=1061&pos=22 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=1061&pos=23 Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 09.12.12, 10:09 Jo Ci Berncik pogrzebie w tym albumie z wiwiórko, bo trza urychtować jom i ugalantować coby ona wygrała foto roku. Do kupy musimy sie zebrać i dajemy propozycje. Tero trzeba pomysleć - jaki tytuł damy albymu i to miano wiewiórki ustalić. Momy czas do kończa roku, bo w styczniu wybór bydzie. Jak bedzie po slonsku - sprytny, zwinny, uroczy 'kicaj' z ogonem puszystym ? Trzeba nad tym pomyśleć pomalusiu. Odpowiedz Link
rita100 Re: wontek z lasa :) 09.12.12, 10:15 Doskonałe zdjęcia Berncik. Wiecie jakie teraz sa mrozy i , że trzeba dokarmiać gowiedź. Antón miał zrobić obchód i sprawdzić stan dokarmiania :) W kazdym razie wypowiadał się ornitolog, że jeśli ktoś zdecyduje się na dokarmianie ptaków, to nie morze zaprzestać, bo one się przyzwyczajają i prędzej zamarzną niż odlecą z tego miejsca. Ja już zużyłam 10 kilo slonecznika. Odpowiedz Link
berncik Re: wontek z lasa :) 09.12.12, 15:11 rita100 napisała: > Ja już zużyłam 10 kilo slonecznika. Karmie ptaki caly rok i za caly rok nie skarmilem 10 kg. Przez takie karmienie jak Ty to robisz to jest zeczywiscie niebezpieczne dla ptakow ,bo one sie do tego przyzwyczajaja,dlatego trzeba karmic nie do syta. Ja to robie tak Codziennie rano wstaje o 7,30 Robie sniadanie wywieszam karmnik a ptaki juz na mnie czekaja ,nawet nie uciekaja ledwo sie odwruca juz sa.Potem jemy sniadanie to trwa mniejwiecej godzine i gdzies o godz.9,tej chowam.I Kazdy dzien to samo Tych ptakow jest czasami ze 20 ruznej masci.To tak mimo karmienia nie odzwyczaja sie, samemu cos szukac.Musza tej zimy pere Kadupkow zbudowac bo przybylo nowych ptakow Sikor,Kleiber,i Rotkelchen. zeby mieli na wiosne gdzie molode chowac. Odpowiedz Link