dede09 04.12.15, 10:49 Wszystkim Sztajgrom, Szleprom i reszty Gornikom --Szczesc Boze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: Na Barborka 04.12.15, 19:13 Barburka - Fajnego Swietowania Grubiorzom zyczam - ale dodom, ze w obrzadku rzymsko-katolickiom nie ma Swietej Barbary, jest tylko w obrzadku prawoslawnym, a za moich czasow sie jeszcze Barburka z "U" otwartym pisalo, albo pisac moglo. Barbara jest tylko regionalnie jako Swieta uznawana -przewaznie w krajach niemieckojezycznych. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Na Barborka 04.12.15, 21:28 Tysz gornikom zycza w dniu ich swiynta tygo by do swoji emerytury mogli w zdrowiu dociongnonc choc niy jest wesolo.Dzisiej "dyzma w spodnicy" oglosiyla ze ARM bydzie wyngel z haldow skupowac, wydowo mi se jednak ze ta branza lata swiytnosci (pszinajmni pszi takim zarzondzaniu) mo jusz za sobom. wiadomosci.onet.pl/slask/szydlo-agencja-rezerw-materialowych-kupi-wegiel-na-zwalach/z2yb4k Odpowiedz Link
dede09 Re: Na Barborka 04.12.16, 09:38 Szczesc Boze wszystkim Gornikom--tym co fedrujom i tym co juz przestali Jan Józef Skrzek - Sztajger www.youtube.com/watch?v=ZJqkYxMQf98 Socer Odpowiedz Link
herbjelita Re: Na Barborka 04.12.16, 13:48 Wszyskego najlepszego z okazji Barburki: mirostowice.pl/blog,14-barburka-czy-barborka.html Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Na Barborka 04.12.16, 14:55 dede09 04.12.16, 09:38 Szczesc Boze wszystkim Gornikom--tym co fedrujom i tym co juz przestali Jan Józef Skrzek - Sztajger www.youtube.com/watch?v=ZJqkYxMQf98 Socer Odpowiedz Link
cirano Re: Na Barborka 04.12.16, 15:28 Życza naszym gornikom, żeby jejich modły nareszcie trefiyły do odbiorcy, a tyn (ta), żeby dzwigła rzić i nareszcie coś do tych borokow zrobiyła, bo jym głodowka grozi i kompletno ruina naszego Ślonska! Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Na Barborka 04.12.16, 19:32 Barborka. www.youtube.com/watch?v=VkJVxpZt8jo Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Na Barborka 04.12.16, 20:46 Cyfus.Kazdy Schlesier wiy o czym godka. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Na Barborka 05.12.16, 11:18 Wczoraj dzwoniłem z życzeniami do mojej famelyji na Śloonsku, tych co jeszcze fedrujom i tych co już w stanie spoczynku. Nastroje nie najlepsze. Ale i tak dużo zdrowia życzam :) "Makoszowy" i "Krupiński" adieu ?! Odpowiedz Link