Dodaj do ulubionych

"Strzelil Zydka".

26.05.18, 15:48
Bez slow.
--
www.tokfm.pl/Tokfm/56,103454,23331790,dzialy-sie-rzeczy-straszne-potworne-ta-ksiazka-wstrzasnie.html
ktos napisal:

czarnyminio

Niestety w dużej mierze te opisy są zapewne prawdą.Urodziłem się kilkanaście lat po wojnie w mieście na wschodzie Polski.Nasłuchałem się opowieści ludzi starszych,najczęściej bliskich o okupacji niemieckiej,o wojnie.Pamiętam jak kiedyś,gdy byłem małym chłopcem szedłem z moim dziadziem przez tkzw.wygon a on wspomniał mimochodem, że tutaj w trakcie likwidacji getta granatowy policjant(wymienił jego nazwisko) strzelił żydka ukrywającego się w krzakach.Chłopak był mojego wieku,jak powiedział dzadek.Byłem wstrząśnięty tym określeniem-strzelił żydka.Kochałem dziadka i nie rozumiałem jak on tak moze mówic o zamordowaniu dziecka.Mam 60 lat i pamiętam to do dzisiaj.Takich ponurych opowieści słyszałem wiele.Dorośli pewnie myśleli,że mogą przy mnie rozmawiać swobodnie bo jestem mały i nic nie rozumiem.Niestety rozumiałem.
Obserwuj wątek
    • iksis Re: "Strzelil Zydka". 26.05.18, 16:33
      ,,Miejscowi Żydzi garneli się tłumnie do szeregów sowieckiej milicji i NKWD, i wraz ze swoimi zwolennikami, brali udział w wyłapywaniu polskich żołnierzy, działaczy i studentów, którzy zgłosili się do obrony miasta (…). Były serie egzekucji w całym Grodnie. Żydzi wrzeszcząc wskazywali Sowietom uciekających Polaków.”
      Mark Paul
      ,,Wjazd do Chełma czołgów radzieckich przez przystrojone bramy z kwiatów itp., wykonane przez Żydów (…) Żydów opanowała euforia. Nagle wszyscy Żydzi, od wyrostków do lat około 40, maja opaski czerwone na rękach. Prawie wszyscy uzbrojeni w karabiny, pałki, bagnety, noże (…). Byliśmy świadkami jak zgraja, około 14-15 wyrostków żydowskich, zaatakowała młodego żołnierza na ulicy (…). Każdy Żyd chciał mieć swój udział w mordzie (…)”
      • ballest Re: "Strzelil Zydka". 26.05.18, 18:31
        Nie ma narodu bez skazy, ale trtzeba sie do swoich grzechoe przyznac a tego do dzis nie zrobili ani Zydzi ani Polacy o innych narodach nie wspomne - zrobili to tylko i wylacznie Niemcy - dlatego dzis sa najbardziej lubianym NARODEM na SWIECIE !!!
        • keniata Re: "Strzelil Zydka". 26.05.18, 19:30
          Iksis nie lubi .
    • erka-4 to kwestia czasu jedynie,będą wiać gdzie pieprz... 26.05.18, 21:40
      ...rośnie.

Przeciętni Polacy nawet nie zdają sobie sprawy z tego, że przemawiają do nich niemieckie media, precyzyjnie realizujące interesy naszego zachodniego sąsiada. Oprócz robienia tego, czego nie wypada robić niemieckim politykom, czyli dezawuowania polskiego rządu i prezydenta, oskarżania ich o totalitarne zapędy i chęć rozbijania Unii Europejskiej, media działające w Polsce propagują niemiecką politykę historyczną, upowszechniają politykę kulturalną Niemiec, a także wpływają na kształtowanie systemu wartości, obyczajów, gustów oraz preferencji estetycznych. Długofalowo chcą kształtować Polaka niepolitycznego, podatnego na podsuwane mu wybory polityczne. Polak odpolityczniony ma być tak samo podatny na sterowanie jak większość konsumentów. Ma temu również sprzyjać pozbawianie go własnego gustu, smaku oraz rezygnacja z trwałego systemu wartości i zasad moralnych. To wszystko ma prowadzić do ukształtowania nowego Polaka Europejczyka: wykorzenionego z wartości chrześcijańskich i nieznającego polskiej tradycji ani historii, traktującego zasady moralne jako coś, co utrudnia wygodne życie, beztroskiego i spędzającego większość czasu na zabawie, seksie i konsumowaniu

Urabianie Polaków Niemcom nie wyszło,muszą sobie powiedzieć KAPUT w tej dziedzinie,jeszcze trochę czasu nam potrzeba,żeby wszystkie te niemieckie polskojęzyczne media usunąć z polskiego życia.
    • berncik Re: "Strzelil Zydka". 27.05.18, 14:25
      Erka? Coś ty dziś na śniadanie skonsumowal Ojca Rydzyka ? Bo pieprzysz jak radio Maria
    • berncik Re: "Strzelil Zydka". 27.05.18, 19:57
      Erka gdzies przed miesiacem POLSKI Rząd z wielką Werwa i glosno zapowiedzial że teraz ukarze TVN 24 za jakieś urabianie opini publicznej . Okazało się że stacja tv jest własnością Amerykanów . Pisowscy krzykacze szybko zwinęli ogony między nogi .Już więcej się nie odzywają. Tylko Erka jeszcze marzy o pisowskiej dyktaturze z Oj.Rydzykiem na czele
      • socer-schlesier Re: "Strzelil Zydka". 27.05.18, 23:45
        berncik problymym i niyszczynsciym Polski jest to ze takich erkow,kubisow,iksisow w Polsce jest wiynkszosc a do nos Slonzokow (do Ciebie niy) to, ze my z niymi muszymy teraz razym zyc.
        • 1fatum Re: "Strzelil Zydka". 28.05.18, 00:19
          Dodam swoje trzy grosze. Problemem jest totalny brak empatii i człowieczeństwa w stosunkach z innymi. Ci osobniczy żyją czasami od rozbiorów do ka 50` XX wieku, pielęgnując w sobie pokłady nienawiści.

Czy nie byłoby przyjemniej dyskutować z takimi na płaszczyźnie przyjaźni? Nie musimy się ze sobą zgadzać, ale forma polemiki powinna być na poziomie.
          Tymczasem oni unikają trudnych dla nich tematów i wyciągają zapleśniałe pradawne wydarzenia.

Nie wiem, czy jest możliwe z nimi porozumienie, aby dyskutować w cywilizowany sposób.
          • erka-4 trudne i zawiłe sprawy polko-niemieckie... 28.05.18, 11:54
            ...na przykładzie zwykłego proszku do prania.
            Ten sam,tej samej marki i w identycznym opakowaniu kupiony w polskim sklepie za złotówki i w niemieckim za euro,w przeliczeniu na złotówki tańszy o około 20 %,a lepszy tak na oko o conajmniej piędziesiąt procent,moja żona zna się dobrze na praniu i widzi tą róznicę na stuprocentowo,nie mówiąc już o zapachu.

Premier Morawiecki mówił niedawno o tych niemiecko-polskich zawiłościach,my je znamy od czasów balcerowiczowskiej transformacji,i niech nikt mi nie pieprzy,że nam pomagają Niemcy,bo to my ich wspomagamy i cały czas wspomagaliśmy.
            • socer-schlesier Re: trudne i zawiłe sprawy polko-niemieckie... 28.05.18, 14:27
              Jedz do Niymiec i kup se tyn proszek za euro.Bydziesz miol lepszy,pachnoncy i tanszy.Ci Germanie to se richtig dobrze zyjom.
              • 1fatum Re: trudne i zawiłe sprawy polko-niemieckie... 28.05.18, 14:38
                Mam propozycję alternatywną. Nie kupować niemieckiego proszku, tylko polski. Nikt nie stoi w sklepie z batem i nie każe kupować niemieckiego. Będzie lepiej i patriotyczniej.
            • berncik Re: trudne i zawiłe sprawy polko-niemieckie... 28.05.18, 16:31
              erka-4 napisał:

> ...na przykładzie zwykłego proszku do prania.
              > Ten sam,tej samej marki i w identycznym opakowaniu kupiony w polskim sklepie za
              > złotówki i w niemieckim za euro,w przeliczeniu na złotówki tańszy o około 20 %
              > ,a lepszy tak na oko o conajmniej piędziesiąt procent,moja żona zna się dobrze
              > na praniu i widzi tą róznicę na stuprocentowo,nie mówiąc już o zapachu.
              >
              Erka! Nie myśl że w Niemczech jest inaczej .W Niemczech masz dwa rodzaje tych samych towarów. Jedne z normalną ceną np.JACOBS Krónung 0,5 kg po 5,99 €. To by było mniej więcej nie całe 30 złoty. A z angebotu tz.z promocji identycznie ta sama kawa kosztuje 3,88 €. To by było jakieś 18 zł. I tak jest z bardzo dużo towarami codziennego użytku. Ten droższy towar jest lepszej jakości, ale tak musi być. Erka nie wszystkich stać na kawe wydać 30 zł.za pół kg.
              Jeszcze jedno ja też mógł bym mieć pretensje że Polacy latają na niektore urlopy za połowę ceny ta sama linią lotniczą co u nas. Nie pamiętam jaką linią ale czytałem że do Tunisu dopłacają Polakom 200 € Po prostu chcą Polaków zachęcić do latania do więcej urlopów.

Nie tylko negatywnie patrzeć że Polakom się wiecznie dzieje krzywda. Polakom jeszcze nigdy w historii tak dobrze się nie powodzilo.
              • ballest Re: trudne i zawiłe sprawy polko-niemieckie... 29.05.18, 15:58
                Erka, a czym te Niemcy wspomagacie, czym ??? -
                Chrzest od Niemiec, najwazniejsi Rycerze jak Zawisza, Farurej, Marcin z Wrocimiowic czy Zyndram z Maszkowic- Niemcy
                Wszystkie miasta w Sredniowieczu i tysiace Wsi Niemcy zalozyli , jezyk polski Niemcy i Slazacy skodyfikowali , "polskie " UNESCO Pomniki - to w wiekszosci niemieckie dziela, rozwoj Polski w okresie rozbiorow - takze pruskie dzielo nawet powstanie Polski w 1916 roku zawdzieczacie Niemcom, nie wiem co sami zrobiliscie , bo teraz poprzez UE Niemcy dalej wspomagaja Polske.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka