Dodaj do ulubionych

Stauffenberg tchórzem?

02.08.18, 12:01
Taki Meinung majom AfD szpece. Mioł zaryzykować i ta tasia Adolfowi na plecach trzimać, tak żeby go na pewno szlag trefiou to moje zdanie, ale tchórzym go niy nazwia;
philosophia-perennis.com/2018/08/02/hitler-attentaeter-stauffenberg-als-verraeter-bezeichnet-was-will-der-afd-nachwuchspolitiker-lars-steinke-wirklich/
Obserwuj wątek
    • hans-jurgen Re: Stauffenberg tchórzem? 02.08.18, 18:02
      cirano napisał:

> Taki Meinung majom AfD szpece. Mioł zaryzykować i ta tasia Adolfowi na plecach
      > trzimać, tak żeby go na pewno szlag trefiou to moje zdanie, ale tchórzym go niy
      > nazwia;
      > philosophia-perennis.com/2018/08/02/hitler-attentaeter-stauffenberg-als-verraeter-bezeichnet-was-will-der-afd-nachwuchspolitiker-lars-steinke-wirklich/
      >
      -------------------------------------------

Cirano g***o prowda, to niy jest wykladnia AfD tylko idiotyczna wypowiedz
      jakiegos ignoranta.
      Ponizy mosz link kaj mozesz przeczytac co mo do powiedzenia na ten temat
      kierownictwo AfD.

www.welt.de/politik/deutschland/article180434100/Lars-Steinke-Gauland-fordert-Ausschluss-von-AfD-Politiker-nach-Stauffenberg-Skandal.html
      • cirano Re: Stauffenberg tchórzem? 03.08.18, 07:45
        Ja. Prawdziwym wrogym Niymiec i niymieckigo narodu bou Hitler.
        Dziwia sie i zapytuja jake siyły go chroniyły tego sk.....a, że tela zamachow udało mu sie przetrwać? Niy jes żech przesondny, ale to napewno zastanawio niy ino mie.
        • hans-jurgen Re: Stauffenberg tchórzem? 03.08.18, 09:07

Cirano, tam niy bylo zodnych nadprzyrodzonych sil tylko zasluga b. dobrego
          hitlerowskiego wywiadu.
          Niy darmo po wojnie prawie wszyscy agenci z tego wywiadu przeszli do pracy w CIA
          i MOSAD.
        • 1fatum Re: Stauffenberg tchórzem? 03.08.18, 09:12
          Zapewne chroniły go te same siły ziemskie, które wcześniej doprowadziły do wybuchu I WŚ, później przewiozły tym samym pociągiem, choć w różnych wagonach Lenina i Piłsudskiego. Oczywiście, że nie skąpiły im kasy. Później doszedł AH. Wszystkich ich łączy mimo większych wyroków, dość krótki okres pobytu w więzieniu, a tak naprawdę w tym czasie przechodzili intensywne szkolenie.
          Chyba nikt sobie nie wyobraża, że zwolniony z pudła, bez zaplecza porywa za sobą ludzi i zdobywa dyktatorską władzę nie dysponując ogromnymi pieniędzmi.

Moim zdaniem część tych zamachów była z inspiracji mocodawców, jednak z założeniem, że się nie powiodą. Chodziło o wyłapanie prawdziwych wrogów. Pozostałe nie mogły też się udać, bo były co najmniej dwie linie ochrony. Pierwsza oficjalna (wszystkie służby) drugą była ochrona ze strony mocodawców, bo za dużo w swoich ludzi zainwestowali.
          Być może czuwało jeszcze coś na wzór Opatrzności, choć niekoniecznie rozumiane, tak jak my to odbieramy.

Zapewne nigdy się tego nie dowiemy jak było faktycznie. Jednak część tajemnic skrywają brytyjskie archiwa.
          • hans-jurgen Re: Stauffenberg tchórzem? 03.08.18, 09:42

@ Fatum

Tu sobie poczytaj jak to bylo z wywiadem:

wiadomosci.onet.pl/kiosk/pozyteczni-zbrodniarze/nv72f

Ponizej z innej beczki:

www.newsweek.pl/wiedza/historia/jak-amerykanie-chronili-nazistowskich-naukowcow-newsweek-pl,artykuly,351326,1.html
            p.s.

I nie opowiadac mi tu bajek o dobrym wojku Samie, ktory dal Niemcom
            pieniadze z Plan Marshalla.
            • cirano Re: Stauffenberg tchórzem? 03.08.18, 11:22
              Temat znany. Amiki pozbierali z Europy (Niemiec) wszystkich którzy mogą być im w przyszłości przydatni. Zrozumiałe, Rosjanie zrobili to samo. Postawić ich pod ściana byłoby wielkim marnotrastwem, choć Stalin miał na to i chęć.
              Polska terminologia, pauszal, tych ludzi określa mianem "zbrodniarze", co wielekroć się nie zgadza, no, ale Polska widzi (zawsze) zbrodniarzy po stronie przeciwnej, nigdy po swojej
    • berncik Re: Stauffenberg tchórzem? 03.08.18, 11:27
      W Peenemünde jest wszystko fajnie udokumentowane warto pojechać to niedaleko Swinemünde. Najpierw byłem we Florydzie Capp Canaveral . Najwięcej mnie zdziwiło że ta Sama rakieta Apollo stoi w Peenemünde ,którą potem Amerykanie lecieli na nasz miesionczek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka