szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 06.12.05, 20:11 flaszka 'ech se juz zagrzou :))), no to ida do hajoty :))) www.papiton.de/Bilder/Detail/dipluegutenachtwollyvanni.jpg Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 06.12.05, 20:12 szwager_z_laband napisał: > flaszka 'ech se juz zagrzou :))), no to ida do hajoty :))) > > > www.papiton.de/Bilder/Detail/dipluegutenachtwollyvanni.jpg śliczny z Ciebie misiaczek:) Dobranoc Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 06.12.05, 20:13 mosz kusika na papelka :))) Pyxrsk! :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 06.12.05, 22:41 PRZYNIÓSŁ MIKOŁAJ MARZENIE ...przyjdź sennym marzeniem... Utkana prośba z marzeń, Z bukietu myśli snuta. Przywieziesz ją na saniach, I choć jest lodem skuta, Roztopisz słodki powab, Jej potulnego tchnienia, Otoczysz ciepłym szalem, Me życie i wspomnienia. Wyjmiesz to najpiękniejsze, Z marzeń nad marzeniami, I zapakujesz w prezent, Wstążeczką przewiązany. Zostawisz mi go we śnie, Zbudzona mroźnym licem, Rozwiążę wstęgę szczęścia, I w nią ciebie uchwycę. Jak w sidła namiętności, Oplotę i nie zasnę, Bo jesteś tym marzeniem, Na które czekam właśnie. BEA Odpowiedz Link
muraszka1 Re: dla tych co już idą spać 07.12.05, 06:44 piekne te Wasze dobranocki :) jeszcze troche pospijcie,jeszcze ciemno ;-) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: dla tych co już idą spać 07.12.05, 06:47 Nie dla każdego ciemno;)),dobry rano. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: dla tych co już idą spać 08.12.05, 00:15 dobranoc Wam,a "sloneczko" to pewnie wzejdzie jutro :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 08.12.05, 00:20 Śpij, bo już pora, śpij, oczy swe zamknij, Uśmiechnij się słodko i odleć w świat baśni, Gdzie smoki, księżniczki, książęta i wieże, Gdzieś w tamtych marzeniach cichutko sam siedzę. Nie będę Cię wołać... Bo pewnie nie spojrzysz... Nie krzyknę, nie skoczę, nie o to w tym chodzi... Nie będę Cię szukać, gdyż Ty mnie tam znajdziesz, W dolinie snów Twoich, na dnie Twoich marzeń. Gdy przyjdziesz tam do mnie - "dziękuję" - odpowiem, Nie puszcze Cię nigdzie, zatrzymam przy sobie, I wstążką czerwoną świat posplatam wokół, A teraz... Śpij słodko... Śpij słodko... Aniołku... Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 08.12.05, 00:21 muraszka1 napisała: > dobranoc Wam,a "sloneczko" to pewnie wzejdzie jutro :) dobranoc :)noc taka krótka jest:) Odpowiedz Link
muraszka1 Re: dla tych co już idą spać 08.12.05, 21:16 jednak dzisiaj lepiej bedzie kiedy poloze sie juz spac ;-) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 08.12.05, 22:01 bajeczka na dobranoc :) Mały książę Mały wędrujący chłopiec Szedł uparcie skrajem ciemnego lasu Mamrocząc nieustannie szeptem słowa modlitwy Jakiej nauczyli go rodzice Nie szedł ze strachem w oczach Targany silnym wiatrem tnącym drzew korony Księżyc szarpany liśćmi Odsłaniał się w pełni Mały chłopiec dążył do celu Szukając w niespokojną noc Anioła spełniającego życzenia Co chowa się za pniem Miłością szczęśliwą obdarowując Napisany 2005.12.07 Autor: Killer3 z 12 poziomów Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 08.12.05, 22:03 Noc się zbliża, a zatem życzę Ci kolorowych jak tęcza snów, by pojawiły się w nich Anioły, takie piękne i niewinne, by to one zapanowały nad Twym snem. A jeśli pozwolisz im na to, ta noc będzie piękna, cudowne sny Ci Anioły przyniosą, bo tylko one potrafią to sprawić, byś mógł wyśnić swoje marzenia. Anioły, musisz w nie uwierzyć, bo bez nich noc będzie pusta, a sen bez wyrazu. Anioły nocy-one patrzą na Ciebie, co noc i co dzień! Tylko one potrafią spowodować, by sen trwał w nieskończoność. Uwierz w nie, a będziesz pięknie śnił! Uwierz we mnie... Odpowiedz Link
ramon6 Re: dla tych co już idą spać 08.12.05, 22:07 Sloneczko, dziekuje za te osobiste zyczenia dobrego snu;-9 Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 09.12.05, 21:22 papla przi zygowku w oczach pouno piosku ... :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 09.12.05, 22:03 Spacerujemy w srebrnej mgle niewinnej jak pierwszy śnieg Spijamy wodę z ust jak pierwsze pożądanie Trzymamy się mocno by nie zgubić swej miłości W oczach tylko śmiech a w sercu gorący żar Chodzimy w odległym śnie z dala od naszych łez Muskamy ustami grzech tlący się pod naszymi skórami Palcami dotykamy drzew omijając czającą się śmierć Spacerujemy w srebrnej mgle ... dobranoccccccccccccc wszystkim :) Odpowiedz Link
stefan_ems Re: dla tych co już idą spać 10.12.05, 01:54 To dzisiej zdmuchnam swiatlo na tym forum ;-) Gute Nacht! Odpowiedz Link
muraszka1 Re: dla tych co już idą spać 10.12.05, 04:10 zapomniales zgasic,zgasze ja ;-) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 11.12.05, 00:37 słodki zapach świec otula mnie swym ciepłem radością miłością i blaskiem płomyk tuli mnie do snu kołysze myśli usypia przepełnione radością prawdziwą miłością małe serce płomień skupia myśli jego ciepło łączy się z ciepłem mego serca pełnego nadziei spokoju i życia w ciepłym świetle świec oglądam odbicie swojej twarzy w szybie i marzę o kolejnym dniu pełnym miłości radości i życia sucha róża wisząca na ścianie ożywa niespodziewanie i nieśmiało rozwija czerwone płatki a trzy ciepłe płomyki świec migoczące w ciszy na parapecie nikną powoli w mroku nocy gdy gasną pozostaje jeszcze ich słodki zapach on wtedy tuli mnie i usypia ciepłe radosne serduszko moje myśli kołyszą się wśród chmur... Dobranoc ...................... Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 11.12.05, 22:04 Skarbie mój malutki wtul się do poduszki Ciemna noc nastała koniec tego mała Pora iść do łóżka przykryj się po uszka Zaśnij proszę słodko moja piękna złotko Niech skrzydlate aniołki podarują Ci fiołki A konwalie białe wypełnią myśli całe Żeby było jak w niebie bo bardzo kocham Ciebie (Justi) Odpowiedz Link
muraszka1 Re: dla tych co już idą spać 11.12.05, 23:30 spokojnych pieknych snow,dobranoc Odpowiedz Link
ballest Re: dla tych co już idą spać 11.12.05, 23:34 Muraszko Tobie tysz zyczymy kolorowych snow, uobudz se w objeciach kochanego a jak niy to posciskej pierzina;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 12.12.05, 22:59 Pod sosenką, w ciemnym lesie siedzą baśnie diamentowe, w ciszy szepty zasłuchane, snują nici swe tęczowe. Wabią jakże słodkim głosem, w sercu ogień rozpalają, a na zimę, co tak chłodzi, pełną kieszeń ciepła mają. Podświetlając srebrem niebo w aksamitne struny trącą, wiersze piszą kolorami by przemycić myśl gorącą… (Maryla) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 12.12.05, 23:04 Kiedy noc już zapada, i ciemno się robi, siadam przy oknie, patrzę; Ksieżyc swój blask już rozkłada gwiazdki na niebie gubi, wpatrzona w ciemność.. wsłuchana w ciszę... wstrzymuję oddech... może bicie Twego serca usłyszę? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 13.12.05, 08:35 a jo ida prawie spac :))) pyrsk! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 14.12.05, 22:04 każde bicie mego serca tylko z Tobą liczy się....................dobranoccccc Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 15.12.05, 21:42 Nadszedł czas... Zamknij oczka swe ! Pora zacząć śnić ! Niech przytuli Cię noc Gwiazdy zaśpiewaja Ci Tą słodką pieśń... Śpij Kochanie ! Czar krainy marzeń... Masz otwarte drzwi Czuwam nad Tobą Więc zamknij oczka - śpij... Słoneczko16 Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: dla tych co już idą spać 15.12.05, 21:49 Sonecko! pironie jasny!,przichodzis sam yno spać!? Odpowiedz Link
dede99 Re: dla tych co już idą spać 15.12.05, 21:55 rico-chorzow napisał: > Sonecko! pironie jasny!,przichodzis sam yno spać!? Ciekawe kaj ona sie caly dziyn smyko????? L.G.dede Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 16.12.05, 15:26 data.universal-music-data.de/domestic/soehnemannheims/powerofthesound/index2.php?id=2 Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 18.12.05, 00:08 Snów.. Anielskich - jak dotyk Twojej dłoni Boskich - jak kropla potu spływająca po Twej skroni.. Ciepłych - jak Twoje spojrzenie Cudownych - jak Nasze marzenie.. Pięknych - jak Twoje oczy, i prawdziwych - jak Nasza Miłość.. Więcej nie trzeba, Na złą drogę nic już nie zboczy.. Dalej, wszystko dobrze się potoczy.. Muszencja Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 18.12.05, 22:32 Kiedy zamykam oczy Widzę Ciebie, Kiedy wdycham powietrze Czuję zapach Twojej skóry, Kiedy wytężam wzrok Słyszę Twój głos, Twój śmiech, I robię do przodu krok. Wyciągam ręce, Lecz dotykam powietrze, Nie ma tam Ciebie, Pustka na wietrze. Otwieram oczy, Ciebie tam nie ma, Obraz wszystkiego, Nagle się zmienia. Wdycham ponownie, Jak pachniesz nie czuję, Znowu marzyłam, Ponownie żałuję. Zwariuję zupełnie, Na obłąkania znajdę się skraju, Lecz kto by się na to nie zdobył, By choć na chwilę zaistnieć w raju iskierka_nadziei Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 18.12.05, 23:45 no to jeszcze roz-----dobryj nocy życza wszystkim:) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać-bajka na dobranoc 19.12.05, 21:41 jedne życzenie Pewnego razu nad brzegiem morza Wśród wspomnień i wielu muszli Znalazłem dziwną rzecz Zatkaną butelkę Nie myśląc zbyt wiele Otworzyłem ja .. Z kłębu dymu wyłonił się Dżin … jam jest Sahriell , duchem stworzonym ze goracego wiatru Sahary za uwolnienie spełnię jedne twoje życzenie … cóż Sahriellu jeśli mogę tak do ciebie się zwracać chciałbym dostać skrzydła ściślej mówiąc być aniołem … hmmm .. powiadasz aniołem Prawdę mówiąc zaskoczyłeś mnie nieśmiertelniku ,wszystkiego się spodziewałem :… … bogactwa, pięknej kobiety Zaszczytów , mądrości , Nieśmiertelności a ty chcesz zostać aniołem … Chcesz przez to powiedzieć Dżinie ,że nie możesz spełnić takiego życzenia ?? obiecałeś !! … trudna sprawa , anioły są stworzone ze światła były wcześniej niż słowo nawet wcześniej niż wszechświat … … jeśli powiesz skąd taka prośba Ja postaram się ci pomóc … Chciałabym być aniołem z powodu pewnej księżniczki ze szczytu świata ona jest jak anioł z niebieskimi skrzydłami ona jest jak jasny dzien. Rześki i słoneczny ona jest jak pachnąca łąka z kwiatami ona jest wszystkim czego pragnę i marze Za to ja bez niej jestem nikim , jak ziarenko piasku wielkim wszechświecie pospolity , codzienny . Nie zasługuje na to by patrzeć na Nią, obraz namalowany ręką boga. Dlatego chciałabym wzbić się ku górze i z nieba patrzeć na Nią. Zsyłać Jej same najpiękniejsze chwile, chować do kieszeni słone deszcze. Chciałabym jedynie podziwiać, Jej urok słodki z tak odległej wysokości. Karmić cię uczuciem gorącym jak anielskie usta. Każdego dnia spijałbyś z nich coraz więcej Chciałabym nocą niewidzialną dłonią, kołysać Ją do snu. Przykrywać kołderką, ocierać bólu łzy . Tak chciałabym być Aniołem. Tylko w takiej postaci , mógłby być cały czas przy niej . Opiekować się lecz być nie zauważalny. … jeśli jest ona takim skarbem Czemu nie poprosisz żeby ona cię pokochała … Bo nie można komuś, kazać kochać. To tak jak by nakazać róży kwitnąć w zimową porą. Lecz czasami cuda, się same zdarzają. najpierw czeba jednak, zacząć od pięknej szklarni.... Kiedyś byłem inny. Spałem , jadłem i w morzu się kąpałem. Byłem jak duch niespokojny , byłem wszędzie i nigdzie . Nikogo nie kochałem tylko siebie . I pewien dzień wszystko zmienił. Spotkałem Ją w autobusie , a potem jeszcze pare razy. Moja dusz pokochała pierwszy raz , pierwszy raz tak naprawdę. Tak mocno ze zmieniła , moje życie . Teraz jej oczy są moim światem . Usta marzeniem . Złociste włosy zapachem. A Jej głos moja muzyką . Kocham Ją nad życie. Lecz boje się każdej iskry nadziei Boje się rozczarowania , słowa nie. Wiec wole być już aniołem. … zakochany człowieku widziałeś kiedyś tęsknotę ?... Nie ... to spójrz na mnie Spójrz mi prosto w oczy i powiedz co widzisz ... Łzę ? … To nic. Teraz dotknij serca ... czujesz ? … Tak ... to ból, Ból, który nie ustąpi. Zobacz na usta ... Spójrz ... one się już nie uśmiechną Nigdy... … Mówisz, że chcesz być aniołem Aniołem który umiera każdego dnia z tęsknoty ... Zaufaj... …Wierze że kiedyś zobaczę, Jak Ją dotykasz ,przytulasz Ocierasz łzy z policzków Jak trzymasz ja za rękę … …Teraz pomyśle o tobie, o tym jak będzie, o twoim życzeniu ,o wszystkim i wiesz ... maluje mi się uśmiech, a wraz z nim łzy spływają … … wiesz moim życzeniem było być Dżinem Lecz to nie uleczyło mej duszy … … Obudź mnie gdy spełnią się twoje marzenia … I znów w rękach trzymałem Zamkniętą butelkę ,tylko jakby inną. napisał Tadeusz Kreft Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać-bajka na dobranoc 19.12.05, 21:52 Gdziekolwiek jesteś Cokolwiek robisz, Jestem przy Tobie-choć- Nie jestem pewna czy mogę. Dobranoc zasypiam W moim śnie przy Tobie W pościeli ubranej w marzenia. Dobranoc mój królewiczu, Śpij słodko. Jak zaśniesz wkradne sie Do Twojego łóżka, I będe dla Ciebie poduszką. Przytulisz mnie mocno, I tak aż do rana.... Dobranoc kochany! India Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać-bajka na dobranoc 20.12.05, 22:06 Śpij kochanie nasze słodkie zapoznanie z marzeniami naszymi snami... Tam jest niebo kolorowe wszystko bardzo odlotowe Dużo śmiechu i radości wszędzie też pełno naszej miłości Słodkie chmurki na tym niebie i ma miłość wciąż większa do ciebie Tam nie ma zazdrości i jakiejkolwiek złości Tam wszystko jest wspaniałe i dla mnie zrozumiałe Szkoda, że ta kraina ginie, gdy budzę się rano i minie, gdy jesteś daleko.... Lecz zawsze cząstka jej jest z nami zwłaszcza, gdy jesteśmy sami... Więc nim ukołyszesz się do snu i nie będziesz blisko tu pomyśl o naszej krainie pełnej rozkoszy, która w nas się panoszy... pomyśl o nas, gdyż nasz czas jest właśnie w nas, a nasza kraina istnieje w sercach naszych... i tam na ten słodki ląd przybywamy każdego dnia tak właśnie tylko Ty i ja LetMeLoveYou Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać-bajka na dobranoc 21.12.05, 22:50 Dzisiaj rano nasz Pan otworzyl drzwi do Nieba, zobaczyl mnie i zapytal: - Dziecko, jakie masz dzisiaj zyczenie? - Odpowiedzialam: - Panie, prosze Cie, zaopiekuj sie osoba, ktora wlasnie czyta ta wiadomosc, jej rodzina i jej przyjaciolmi. Zasluguja na to, a dla mnie sa oni bliscy. - Milosc Boza jest jak ocean, widzisz gdzie sie zaczyna, ale nigdy gdzie sie konczy. Efekt tej wiadomosci rozpoczyna sie wlasnie teraz. Anioly istnieja, ale czesto nie maja skrzydel, nazywamy je wiec przyjaciolmi. Przeslij te wiadomosc do swoich przyjaciol i cos dobrego przydarzy ci sie jeszcze dzis wieczorem, do godziny 11:11.Cos, o czym chciales uslyszec. To nie jest zart!Ktos do ciebie zadzwoni, aby porozmawiac o czyms, na co czekasz.Lub Aniol, ktory przekaze ci wiadomosc dzisiaj w nocy. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać-bajka na dobranoc 21.12.05, 22:51 Dobranoc wszystkimmmmmmmmmmmmmm:) Odpowiedz Link
ballest Re: dla tych co już idą spać-bajka na dobranoc 21.12.05, 23:00 Dobranoc suoneczko, wyspij se moze jak se obudzisz przeczytosz jeszcze roz wszystko jako gospodyni i se zaswieci zarowka w glowie ! Odpowiedz Link
pauulek Re: dla tych co już idą spać-bajka na dobranoc 22.12.05, 00:01 jo wom sam nic niy napisza mondrego, chca ino byc 200 spijcie fajnie Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać-bajka na dobranoc 22.12.05, 23:38 ballest napisał: > Dobranoc suoneczko, wyspij se moze jak se obudzisz przeczytosz jeszcze roz > wszystko jako gospodyni i se zaswieci zarowka w glowie ! obudziyłach sie i byrna sie niy zaświyciyła--wola iść dali spać Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać-bajka na dobranoc 22.12.05, 23:39 Nocą gdy gwiazdy na niebie migocą Księżyc uśmiecha się szczerze Wietrzyk cichutko wśród liści szeleści Mrok ziemie okrywa swym cieniem Głęboka cisza zapada Do snu czas się układać Oczęta zmęczone swe zmrużyć W marzeniach się sennych zanurzyć piwoslaw Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać-bajka na dobranoc 24.12.05, 01:09 Podążam do Ciebie nocnym marzeniem By okryć Cię do snu swym własnym ciepłem Podążam myślami Podążąm westchnieniem By zdąrzyć nim zaśniesz Ci szepnąć komplement piwoslaw Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać-bajka na dobranoc 24.12.05, 01:14 Jest tylko jeden taki dzień w roku Okryty białą firanką śniegu W, którym się ręce łączą przy stole Czas się na chwilę wstrzymuje w biegu. Jest tylko jeden taki dzień w roku Gdy w ludzkich sercach dobroć się rodzi Życzenia płyną , serdeczne, proste W uścisku wspólnym, starsi i młodzi. Jest tylko jeden taki dzień w roku Kiedy tak bardzo bliskich brakuje Gdy puste miejsce rozdziera serce Pamięć w albumach twarze znajduje. Jest tylko jeden taki dzień w roku Gdy gość maleńki odwiedza ludzi W cichej stajence płonie światełko Radość i wiara w sercach się budzi. Chwyćmy się wszyscy mocno za ręce Niech z tego światła urośnie siła Sprawmy by zwykła i prosta dobroć Już zawsze w domach naszych gościła. Dar Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać-bajka na dobranoc 27.12.05, 00:37 Gdy słońce sie chowa juz za choryzont A noc swe skrzydła rozłoży nad światem Ty wtul sie w poduszke i okryj kołderką Oddając sie sennym marzeniom piwoslaw Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać-bajka na dobranoc 28.12.05, 00:36 Piękne myśli... Piękne marzenia... Piękne uczucie... Piękne wspomnienia... To wszystko plącze nas między sobą. Niczego nie widzę, nic, poza Tobą... Dziś czuję to ciepło, dziś czuję tą moc, Uczucia mojego... Potęguje noc... Lecz zaśnij już teraz, nie myśląc źle, Usłysz te słowa... tak, Kocham Cię... Alnilam Odpowiedz Link
hanys_hans Re: dla tych co już idą spać 28.12.05, 17:28 Mondnacht Es war, als hätt der Himmel Die Erde still geküßt, Daß sie im Blütenschimmer Von ihm nun träumen müßt. Die Luft ging durch die Felder, Die Ähren wogten sacht, Es rauschten leis die Wälder, So sternklar war die Nacht. Und meine Seele spannte Weit ihre Flügel aus, Flog durch die stillen Lande, Als flöge sie nach Haus. [Joseph Freiherr von Eichendorff] Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 28.12.05, 22:01 Co to jest miłość Nie wiem Ale to miłe Że chcę go mieć Dla siebie Na nie wiem Ile Gdzie mieszka miłość Nie wiem Może w uśmiechu Czasem ją słychać w śpiewie A czasem W echu Co to jest miłość Powiedz Albo nic nie mów Ja chcę cię mieć Przy sobie I nie wiem Czemu Kofta Janusz Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 30.12.05, 01:10 w bezkresie dnia błądząc po omacku szukam ciepła Twojej dłoni blasku oczu... co wieczór biorę kąpiel w tęsknocie i brak czułości uśmiechu natarczywości dotyku... każdej nocy zasypiam z Tobą zamkniętym w oczach... Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 31.12.05, 00:18 Zima myjąc drogi poszła spać O instynktach wiosna dała znać Pora wstać Pora wstać Dezinformacji Stacja podała że Miłości aktualnie w nas coraz mniej Nie wierz jej Nie wierz jej Lato w nas jest Póki słońce świeci I pada deszcz Bo człowiek wie Że nad brzegiem tęczy Żyć się chce A tutaj wszystko czego pragniesz jest możliwe Nic nie zagraża nam Ludzie są ludźmi, cuda dla tych co kochają Nie wierzysz ? Zrób to sam.... Kim dla mnie jesteś tego nie wie nikt I pewnie nie wiesz tego nawet Ty. Uwierz mi Uwierz mi Kiedy się świata boję, mówisz mi że... Tęczowy łuk to zawsze słońce i deszcz.... Kocham cię Kocham cię Lato w nas jest Póki słońce świeci I pada deszcz Bo człowiek wie Że nad brzegiem tęczy Żyć się chce A tutaj wszystko czego pragniesz jest możliwe Nic nie zagraża nam Ludzie są ludźmi, cuda dla tych co kochają Nie wierzysz ? Zrób to sam.... Bo na planecie wszystko ciągle się obraca Nie wiedzieć który raz A nam się wydaje, Że my świat zmieniamy A to świat zmienia nas... Lato w nas jest...... Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 01.01.06, 03:30 Jestem słodka Daję niebo Jestem gorzka Daję piekło Do nieba , do piekła Za tobą będę szła Do nieba , do piekła Pójdę tam, gdzie się da Jestem dzika Daję burzę Jestem cicha Daję suszę Daję niebo, co w zamian dasz? Daję piekło, co ty mi dasz? Daję niebo, co w zamian dasz? Daję piekło, co ty mi dasz? Daję niebo, co w zamian dasz? Daję piekło, co ty mi dasz? Daję niebo, co w zamian dasz? Daję piekło, co ty mi dasz? Blue Cafe Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 01.01.06, 22:48 Mówię dobranoc choć wiem, że już śpisz I mnie nie słyszysz, Ale za to wiem, że nie mówie do ściany Tylko do Kogoś (do Ciebie) Kto jest tak ciepły, kochany, delikatny i przeze mnie szanowany... Cruz Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: dla tych co już idą spać 01.01.06, 23:00 Choć ledwo dysza przeca Cie słysza Jeszcze niy guchna -Dzisioj usuchna. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 03.01.06, 23:44 Podaj mi gwiazdkę z nieba tą jedną- najjaśniejszą nic mi więcej nie trzeba kiedy marzenia się spełnią Podaj mi gwiazdkę jasną skradzioną gdy nikt nie widział gdy świat cały już zasnął gdy księżyc nic nie słyszał Podaj mi gwiazdkę z nieba taką naprawdę najmniejszą żeby nie było trzeba tłumaczyć się przed kradzieżą Podaj mi gwiazdkę jasną strąconą specjalnie dla mnie... ...ściągasz brwi ciasno... a jednak za dużo pragnę... Sylvie Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 05.01.06, 00:04 Raz królewna złotowłosa cudny miała sen, że splatała złote włosy, złociste jak len. I przyszedł do niej grajek, na skrzypcach zaczął grać i mówi: Pójdź, królewno konwalie ze mną rwać, pójdź, pójdź, pójdź, pójdź, pójdź, pójdź, pójdź, pójdź, konwalie ze mną rwać. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 05.01.06, 21:39 W lesie wilki? Śpią. I motylki śpią? Śpią. W polu myszki śpią? Śpią. W kuchni łyżki śpią? Śpią. W niebie chmury śpią? Śpią. W moście dziury śpią? Śpią. Pieski w budzie śpią? Śpią. Wszyscy ludzie śpią? Śpią. Tylko jeden nocny wiatr nie chce spać, nie chce spać. Woli hulać w polnych trawach, z deszczem w berka grać. dobranoc :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 06.01.06, 22:15 Idzie niebo ciemną nocą, ma w fartuszku pełno gwiazd. Gwiazdy błyszczą i migocą, aż wyjrzały ptaszki z gniazd. Jak wyjrzały-zobaczyły i nie chciały dalej spać, kaprysiły, grymasiły, żeby im po jednej dać! - Gwiazdki nie są do zabawy, tożby nocka była zła! - mój kochany kotku czas już spać Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 07.01.06, 22:06 dobranoc:) www.ewa.bicom.pl/dzieci/d41.htm Odpowiedz Link
hanys_hans Re: dla tych co już idą spać 09.01.06, 16:40 postamtxxl.de/images/gutenacht/pic_2005-08-14_192212.gif Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 09.01.06, 17:07 Hanys ,idziesz jusz spać? dać Ci nupel? Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 09.01.06, 21:13 Huczy woda po kamieniach, A na głębi cicho płynie - Nie sądź ludzi po zachceniach, Ale prawdy szukaj w czynie. Kto prawdziwe czuć niezdolny, Ten się szumem słowa pieści - Potok głośny a swawolny Mało wody w sobie mieści. Lecz spokojnej cisza toni Zwykle wielką głąb zwiastuje - Na wiatr uczuć swych nie trwoni, Kto głęboko w duszy czuje! wiersze.annet.pl/w,,391,,0,0 Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 10.01.06, 21:27 Zima się zbliża na świecie I w mym sercu. Ptaki nie odlatujcie, Kto będzie budził mnie rano Ze snu swym pięknym śpiewem? Już widzę jak ciemne chmury Zbliżają się , a ptaków Coraz mniej koło mnie ... Nastała już zima na świecie I w mym sercu ... Ptaki już odleciały, Już nie ma kto mnie budzić rankiem. Już ciemne chmury nade mną A ptaków, ptaków już nie ma wokół Lecz ktoś powtarza mi : „nie martw się na wiosnę znów zobaczysz je”. Więc wytrwale czekam Aż minie przeklęta przeze mnie zima... Nastała już wiosna na świecie I w mym sercu. Ptaki już wróciły... Znów ma mnie kto budzić w słoneczny poranek ... Przysłał(a): Zefirka onephoto.net/uploads/trolin/1136911319_gal_winter_10.jpg Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 11.01.06, 23:10 baśń na dobranoc:) Strzeliło srebrne słońce Nad siną gór korono, Obłokiem purpurowym Na dwoje przekreślone. U samych progów lasu Lśnią rzeki blade tonie, A wietrzyk po nich chodzi I.wodę czerpie w dłonie... Zanucił jakiś ptaszek I martwy w kwiaty spada... Na brzeg rusałek wiotkich Wybiega wnet gromada - A ciała ich - zielone, A warga się czerwieni, Jak właśnie o poranku Tęczowy liść jesieni! Zdradliwych oczeretów Twarde i ostre wstęgi Stopy im poraniły W ciemnozielone pręgi. Lecz piersi im rozpiera Śmiech pusty i uparty I błyska rząd szmaragdów Spod wargi wpółotwartej... Światełka złotych oczu Rzucają blask dokoła I tonie w złotym świetle Twarz cała - okrom czoła!... A z boru staruch leśny Wynurza kark otyły... "Witajcie, swawulnice! A coście dzisiaj śniły?" I piersi mchem porosić Łopuchem wciąż okrywa, A w brodzie jakaś pliszka Zastrzegła mu nieżywa. I w krąg go otoczyły Rusałek korowody... "A siadajże, dziaduniu, Na pniaku - wedle wody! Kończ bajkę rozpoczętą, Niech wątek się wyjaśni! Już setny maj się zbliża, A ty nie kończysz baśni!" Na pniaku staruch usiadł I gładzi włos zielony, Aż z brody martwą pliszkę Wyciągnął - zadziwiony... "Tfu! martwa pliszka w brodzie! Niedobra to oznaka: Ktoś znowu przerwie bajkę! Już dola moja taka! Cóż robić! Ciągnę dalej, Lecz, by nie popsuć wątku, Pieszczotki moje wodne, Zaczynam od początku: "Lat tysiąc chyba temu Królewna piękna żyła, Co serce miała złote, A w sercu smutków siła! Raz - z okien swego zamku Wyjrzała w świat daleki, Wyjrzała i zasnęła, Zasnęła jak na wieki! I przyszedł rycerz młody, A zbroja na nim szczera..." Tu - urwał nagle staruch I trwożnie się oziera: "Ktoś idzie... Słyszę kroki... Ha! martwa pliszka w brodzie... Ja schowam się na drzewie, A wy się skryjcie w wodzie!" Szmer kroków wciąż się zbliża, W całym go słychać lesie - To rycerz w swych objęciach Królewnę śpiącą niesie... I niesie ją, i tuli, I zrywa z lic zasłonę, I do ust jej przyciska Swe usta rozpalone... Skoczyły wnet rusałki Do rzeki - w samo słońce, Co w wodzie się odbiło Złociste, pałające! I widać jeno w dali Ich głowy rusałczane, Z główkami lilii wodnych Bezładnie przemieszane! A wietrzyk pląsający Słów ich odnosi echa Do dziada, co na drzewie Przez liście się uśmiecha: "Nieznośny, nudny dziadu! Któż bajkę nam wyjaśni? Już setny maj się zbliża, A ty nic kończysz baśni!" Leśmian Bolesław Odpowiedz Link
hanys_hans Re: dla tych co już idą spać 11.01.06, 23:27 postamtxxl.de/images/gutenacht/pic_2005-08-14_193651.gif Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 13.01.06, 22:24 Hanys ,chyć tego złodzieja i niych te kartki pooddowo:) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 13.01.06, 22:29 Pocałunki Usta Twe, które co wieczór do moich ust skłania, Całując,odnajduje dno mego kochania. i, jak ptaki spłoszone, mych źrenic podwoje W kościołach Twoich oczu gniazda wiją swoje. I serce Twoje, które kadzidłem odurza, Moja miłość płonąca, rozpięta jak róża. Nad mym sercem - Twe serce - kopuła i szczytem Urasta, w noc gwiazdami, w dzień tkane błękitem. I z palety błyszczącej biorąc farby wszystkie, W błękit zamykam, w gwiazdy, Twoje oczy czyste, I najpiękniejsza barwa wkolo ust Twych błądzę- Ustami - nie wiem, miłość znajdując czy żądze. Liebert Jerzy Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 13.01.06, 22:31 a jo mom dzisej wargole spuchniynte od jabka - mom ta pieronsko alergia ... ps szpas tysz musi byc! a tera papla do zygowka i ........ Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 17.01.06, 21:30 Cisza i ciemność nastała... Jest to czas gdy myśle o Tobie bo tylko twoje oczy przypominają mi gwiazdy świecące na niebie tylko twój uśmiech może się równać z blaskiem księżyca tylko twój głos jest tak zmysłowy jak cisza która mnie tej nocy otacza tylko twój dotyk jest tak delikatny jak snieg który widnieje za oknem... laki_89 Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 18.01.06, 20:57 Leżę tak sama i myślę o Tobie. Chciałabym mieć Cię teraz tak blisko przy sobie. Poczuć Twój dotyk, jak przytulasz mnie. I u Twego boku w słodki zapaść sen ... Ty chyba najlepiej wiesz, jak mocno kocham Cię. mABoul Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 19.01.06, 21:22 Twojego serca tak mało, tak mało! Twojego serca trzeba mi na ziemi, co by przy moim miłością zadrżało, a byłabym cicha pomiedzy cichymi! Jednych ust trzeba! skąd bym wieczność całą piła napój szczęścia ustami moimi i oczu dwoje skąd bym patrzała śmiało, widząc Cię świętym pomiędzy świętymi! Jednego serca i rąk białych dwoje! Co by mi oczy przesłoniły moje, bym zasnęła słodko marząc o Aniele, który mnie niesie w objęciach do nieba, Twojego serca! Tak mało mi trzeba! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 21.01.06, 23:10 Zmrok juz zapadł i tylko księżyc rozświetla ciemną noc. Gwiazdy lśnią pełnym blaskiem a złoty deszcz przelewa swe krople po niebie. Pragnę teraz tylko tego aby we śnie sie pogrążyć.... tam gdzie spełniają sie moje marzenia tam gdzie moja miłość jest odwzajemniona tam gdzie me ramiona sięgają słońca i tak jak swiat ta miłość istnieje bez końca... laki_89 Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 22.01.06, 21:37 Sny są po to by nas kusić, Sny do grzechu chcą nas zmusić, Sny są w raju i w łóżeczku, wiec śpij dobrze cukiereczku! :*:* Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 22.01.06, 21:38 Siedzię wieczorem i myślę o Tobie, gwiazdy już gasną na niebie. Żyć mi jest trudno, zasnąć nie moge, bo czym jest życie bez Ciebie Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 23.01.06, 21:53 Księżyc już zachodzi ,kończe swe pisanie, całuje Twe usta ,odpisz mi Kochanie. Jedno tylko zostało, czekać na Ciebie bez końca, bo jesteś moim pierwszym i ostatnim zachodem słońca! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 24.01.06, 23:30 Kocham Cię w dzień, Kocham Cię w nocy, Kocham Cię kiedy zamykam oczy, Kocham Cię tak że zasnąć nie moge bo ciągle SKARBIE myśle o Tobie :*:*:* Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 25.01.06, 21:55 www.ewa.bicom.pl/zyczenia/dobranoc/dbnk4.htm Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 25.01.06, 21:58 www.ewa.bicom.pl/zyczenia/dobranoc/dbnz1.htm Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 28.01.06, 00:21 Ogarnął mnie ramionami nocy, która była mi tak bliska. Gwiazdy robiły za nocne lampki, nie pozwalając zmorą wtargnąć do mojego snu. Tulił mnie mocno pierzem swym dając ciepło nadchodzącym marzeniom. Kiedy się obudziłam ujrzałam tylko błękit nieba i słońce. Wiem! jak mu podziękuję wieczorem ucałuję go mocno na dobranoc... Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 29.01.06, 00:52 Śpisz tak słodko.. Chciałabym się obok Położyć.. przytulić się.. Dać buziaczka w czółko.. I wtulona zasnąć... princess of death Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 29.01.06, 00:54 Chcę Cię tulić, chociaż w snach Moje oczy cię nie widzą już, ale czuje twój wzrok tuż, tuż Moje dłonie już nie czują twych rąk, ale czuje delikatny dreszcz twych rąk Nie czuję już Twego delikatnego zapachu, ale jakby tuż obok kwiecisty ogród Chwyć mą dłoń Pójdźmy tak razem w tą piękną krainę marzeń Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 30.01.06, 00:13 Dzisiejszej nocy tęskniąc za Tobą w swej pamięci przywołuję obraz Twój i pocieszam się radością Twej duszy, słodkim uśmiechem, życząc Ci dobranoc i mówiąc Kocham Cię. Viola - różyczka Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 02.02.06, 22:53 Wiesz "gwiazdeczka" Tobie dzisiaj Piekna bajke wnet opowie Swoim szeptem czarodziejskim Porwie Cie w krainy nowe. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 02.02.06, 22:54 Śpij - zamknij oczka - śnij, a ja będę Twym aniołem, Twą radością, smutkiem, żalem. Będę gwiadką na Twym niebie. Będę zawsze blisko Ciebie. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 04.02.06, 00:20 Gdy rano się zbudzisz, a obok poduszki piórko znajdziesz, chyba łatwo zgadniesz, kto nocą był u Ciebie, nad Twym snem czuwał i jakim sposobem się u Ciebie znalazł. Tylko nie zapomnij otworzyć okna przed pójściem spać. :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 06.02.06, 20:57 Do Ciebie Luby piszę, bo chcę powiedzieć znów, jak co wieczór "dobranoc" i parę miłych słów. Chcę przesłać Ci buziaka. Jeden usmiech też. A o tym,że kocham Ty już dobrze wiesz ;-) Mojemu Skarbowi .. :* Autor: Zefirek Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 07.02.06, 21:53 Ciepła kołderka, miękka podusia, spać tylko można bo więcej nic nie trzeba. Sny będą piękne i nadzwyczajne, co tylko zechcesz się w nich znajdzie Przy blasku księżyca Ty leżysz sobie. Przed snem rozmyślasz o tym co było i co nadejdzie. Jednak lepiej porzuć te myśli i szybko zaśnij, by ze mną się spotkać w kolejnym śnie. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 10.02.06, 23:57 Z każdym dniem wyraźniej widzę Cię Przed snem Nadejście nocy nie jest już strachem Przed mrozem jej Bo wiem, że przy Tobie ogrzeje się I wiem, że Tobie też podoba się Gdy ogrzewam Cię... Cruz Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 11.02.06, 23:28 "Rano mgiełka świat okrywa, tak jak Ciebie w nocy mięciutka kołderka. Księżyc w nocy gwiazd pilnuje, aby jaśniutko świeciły, tak ja dbam by same ładne sny się Tobie przyśniły." Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 15.02.06, 23:47 zagrzyj nom juz pierziny:)) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 21.02.06, 23:55 co noc dalej mi się śni świat gdzie nie ma jeszcze drzwi nie naciska klamki dłoń nie siwieje troską skroń ja tam jestem drzewa w tle ja północny kształt we mgle ja szumiąca wody toń ja jesiennych ognisk woń ja rozmowy cichej głos ja rozwiany w biegu włos ja wieczorna świateł gra ja tam wszędzie właśnie ja www.ewa.bicom.pl/zyczenia/dobranoc/dbnw4.htm Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 21.02.06, 23:59 Słoneczko już gasi złoty blask. Za chwilę niebo błyśnie czarem gwiazd. Dobranoc... Dobranoc... Dobranoc już... www.ewa.bicom.pl/zyczenia/dobranoc/dbnk4.htm Odpowiedz Link
ramon6 Re: dla tych co już idą spać 22.02.06, 21:22 Po urlopie niyporadza jakojs s czasym wyrobic. Poura dni wolnego a potyn cza nadgoniac. A na nec to jusz jyno blank zoudko czasu uostanie. zebyjscie fajnie sniyli;-) Odpowiedz Link
ballest Re: dla tych co już idą spać 22.02.06, 21:41 Ramon witomy in Germany i zyczam spokojnego tygodnia ! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 22.02.06, 23:15 Życzę ci odwagi, jaką ma słońce, które codziennie od nowa wschodzi nad wszelką nędzą świata. Niektórzy po zapadnięciu zmroku już nie potrafią uwierzyć w słońce. Brakuje im tej odrobiny cierpliwości, aby doczekać nadchodzącego poranka. Kiedy przebywasz w ciemnościach, spójrz w górę. Tam czeka na ciebie słońce. Ono nie omija nikogo. Ciebie tez nie ominie, jeżeli nie schowasz się w cień. Z każdym dobrym człowiekiem, który zamieszkuje ziemię, wschodzi jakieś słońce. www.ewa.bicom.pl/zyczenia/codzienne/rn21.htm Odpowiedz Link
ballest Re: dla tych co już idą spać 22.02.06, 23:48 Sloneczko cos ostatnio nieregularnie przesylasz Twoje wiesci! Dlaczego? Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 26.02.06, 21:21 Ksieżyc świeci,czas na sen. Przytul podusie,nie bądz leń. Pomyśl o kimś kto cię lubi Śni o tobie,dużo mówi Cieszą sie Jego oczęta, Gdy Twa buzia uśmiechnięta, Gdy się smucisz to przytuli, Do slodkiego snu utuli, Dmuchnie w uszko, Przytuli Cię, nie może być blisko, ale i tak lubi Cię.... "marcell" Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 28.02.06, 23:21 Moją miłość dotykają inni... Odgarniają rozsypane gałązki z czoła scałowywując białe mgiełki rozkoszy. A ona gibka brzoza drży listkami w powiewie ciepłego wiatru. Na pewno jest wtedy szczęśliwa i zapomina na chwilę o samotnym istnieniu. O burzach i huraganach, które spadną kiedyś. Cieszy mnie jej radość więc przynoszę ukochanej kolorowe muchomory nocą głęboką i rozstawiam dookoła w mozaice miłosnych kropek. Patrzę ścieląc srebrny blask jak śni. Słychać krążące soki myśli, zamknięte w snach o słonecznych miłościach. Nigdy nie odnalazłem tam siebie. Z tej rozpaczy niknę obolały i okrywam twarz chmurnymi nastrojami. Lecz później, po raz ostatni oplatam ją spojrzeniem i... przecież to niemożliwe! Ta biel aż niewinna w delikatności zieloniutkich listków - nie nie nie! Coś mi się pomyliło?... To zazdrość ciemnej strony duszy snuje myśli krzywdzące! I pęcznieje we mnie słońce, zapełniam się tym samym blaskiem, który tak kocha. Moją miłość przywitają rano kapelusze najwspanialszych borowików od tajemniczego wielbiciela zrośnięte trzykrotnym: PRZEPRASZAM PRZEPRASZAM PRZEPRASZAM Zaszumi zdumiona niezwykłością i nawet nie pomyśli o mnie wyciągając gałązki ku słońc www.ewa.bicom.pl/zyczenia/dobranoc/dbnr1.htm Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 01.03.06, 23:57 w szeptach drogę ci wyszepczę ku najcichszym z cichych cisz w szepcie promyk ci wydrepczę szum szemrzący w szeptach słysz wyszepcz zaszepcz czy to już szczerozłota struna cisz wyszepcz zaszepcz czy to już sen najcichszy w ciszy śnisz Moonlight Ornament szepczę szepczę szepczę szepczę szepczę.............. szepczę........................... .................................ach www.ewa.bicom.pl/zyczenia/dobranoc/dbnw3.htm Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 03.03.06, 00:20 no to dobranoc wszystkim:)milutkich snów Wom życza:) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 03.03.06, 23:55 Popatrz kochanie jak gwiazdy na niebie migocą, chcę być jedną z nich i odwiedzać Cię każdą nocą. Zajrzeć w Twoje okno,otulić mojego głosu brzmieniem, uśmiechnąć się do Ciebie,ciszę nacieszyć Twoim imieniem. Twoją twarz we śnie delikatnie chcę dotknąć dłonią, ucałować kochane usta,które nigdy się nie bronią. Co noc pragnę usypiać Cię miłości gestem, dobrej nocy Ci życzyć i wierzyć,że w snach Twoich jestem... Autor Maja77 Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 04.03.06, 21:21 dzisiej zo piyrszy ida do uozka dobryjnocki:) Odpowiedz Link
sloneczko1 pożegnanie 05.03.06, 23:26 W blasku księżyca widzę twoją twarz smutną, zagubioną nie potrafiącą wyjść z ukrycia Tak bardzo żal mi naszych wspólnych chwil pocałunków jak mgiełka spędzonych godzin w objęciach Wspomnienia pozostaną tak bardzo bolesne zegar odmierzając czas wybije w końcu godzinę odwiecznego żegnaj Autor: Nonia Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: pożegnanie 05.03.06, 23:33 marzenia,zyczenia niedokonczone slowa czy to juz jest do widzenia? dotyki-ciagle kradzione mysli-nie wypowiedziane i bol serca co na zawsze pozostanie zycie z milosci obdarte jak smutne jest pozegnanie :( kobieta Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: pożegnanie 06.03.06, 23:51 Tak bardzo mi Ciebie brak, nie umiem bez Ciebie żyć uwierz mi ,że z każdym dniem umiera cząstka mnie, bo już nie umiem bez Ciebie żyć. To Ty nauczyłeś mnie kochać, nauczyłeś mnie śmiać się, a teraz odszedłeś i jak mam żyć? nie umiem już nic... Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: pożegnanie 06.03.06, 23:52 Nic dwa razy się nie zdarza, nie ma dwóch tych samych nocy, dwóch tych samych pocałunków, jednakowych spojrzeń w oczy... Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: pożegnanie 08.03.06, 00:04 motylem usiadłam na twej fotografii nie wiem zostać odlecieć... www.ewa.bicom.pl/zyczenia/smutek/smt3.htm Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: pożegnanie 08.03.06, 21:28 Szczęście ma wiele postaci. Potrzebujemy zarówno tych wielkich i niezapomnianych: trwałej miłości, przyjaźni, wspaniałych osiągnięć i odkryć, jak i tych małych okruchów szczęścia: Flipa i Flapa, deszczu na szybie okiennej, kota grzejącego się w łóżku, grzybów na trawie, podwójnej tęczy, gasnących świateł w domu, szeptu odsuwanych zasłon, chleba domowej roboty, i blasku księżyca na łące, znalezienia na półce w księgarni dawno poszukiwanej książki, gwiazd, słów dentysty: "Wszystkie zęby zdrowe". Tych wszystkich rzeczy, które rozgrzewają serce i sprawiają, że warto żyć nawet w najsmutniejszy dzień... www.ewa.bicom.pl/zyczenia/codzienne/rn15.htm Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: pożegnanie 09.03.06, 21:32 w tę noc tak promieną i jaskarawą mówią ci dobranoc gwiazdka życzy ci by śnić z uśmiechem na twarzy gwiazdki już śpią a ty w tę noc tak dzieci delitatnie spią utulić delikatnie tak małe ciałka by rano dalej lecieć i bawić się by mogły nas rozmieszać a teraz śpi wraz z gwaizdkami Anioł Uśmiechu Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: pożegnanie 09.03.06, 22:51 Dobranoc! Śnij, Że w las zielony wiosną W słoneczne idziesz rano, Gdzie pośród drzew Mchy i paprocie rosną Muskając twe kolano. Słoneczny blask, Przesiany przez brzóz włosy, Jak płatki złotej róży Pada na biel Twych rąk, a perły rosy U twoich lśnią podnóży. W gałęziach ptak, Co z drzew szelesty strąca Ruszywszy je skrzydłami, Rzuca swój śpiew Pod błękit w złoto słońca, By spadał ros kroplami. Zielony głaz, W mchów drzemiąc aksamicie, Skusi cię spocząć w cieniu, A zdrój, co gdzieś W gęstwinie szemrze skrycie, Przypomni-ć o pragnieniu. I kiedy w krąg Za źródłem patrząc bliskiem Sperlone ujrzysz zdroje, Obudzisz się Objęta mym uściskiem I znajdziesz usta moje. Leopold Staff Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: pożegnanie 10.03.06, 22:52 To jest piosenka na b, Piosenka co ma dwa brzuszki. Baj - bajeczka na dobranoc. Zasypianka do poduszki. Nosi ciepłe bambosze, Piżamkę albo śpioszek, Garnitur wieczorowy - Podobna jest do sowy, Do nietoperza i do ćmy, A w garniturze nosi sny... Przez dzień cały oba brzuszki, Siedzą w kącie gdzieś pod łóżkiem, Albo w szafie. Ale w nocy W ciepły się otulą kocyk, Będą lulać się na boczkach - Już się brzuszkom kleją oczka... Tup - tup - tup - tup cichutko Zdejmują po paputku, Wskakują do łóżeczka - Chrapanka, baj - bajeczka. Zaspane oba brzuszki Wtulone w puch poduszki, Tu śpioszek, tu piżamka - Ziewanka, zasypianka. Garnitur wieczorowy - Podobna jest do sowy, Do nietoperza i do ćmy, A w garniturze nosi sny... Ziewają oba brzuszki Wtulone w puch poduszki, Zakryte kołderką - Dobranoc b literko. Pora spać literko b - Ja też śpię. muzyka: Wojciech Waglewski słowa: Jerzy Bielunas Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: pożegnanie 11.03.06, 22:25 Póki radość jest w nas, słońca dłoń gładzi twarz Warto żyć, warto śnic, warto być... Póki wciąż śpiewa ptak, rzeka ma źródła smak Warto śmiać, cieszyć się, warto kochać... Gdzieś, w każdym z nas jest dziecka ślad Małe szczęścia i ich smak... Póki śmiech tłumi łzy, cieszą nas zwykłe dni Warto żyć, warto śnic, warto być... Póki wciąż mamy sny, krąży w nas czerwień krwi Warto śmiać, cieszyć się, warto kochać... Gdzieś, w każdym z nas jest dziecka ślad Małe szczęścia i ich smak... Póki radość jest w nas, póki wciąż śpiewa ptak Warto żyć, warto śnic, warto być... Póki śmiech tłumi łzy, póki wciąż mamy sny Warto śmiać, cieszyć się, warto kochać... Póki wciąż mamy sny, póki ja, póki Ty... www.ewa.bicom.pl/karaoke/k3.htm Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: pożegnanie 12.03.06, 23:01 Czerwone korale, czerwone niczym wino Korale z polnej jarzębiny i łzy dziewczyny I wielkie łzy Czerwone korale, czerwone niczym wino Korale z polnej jarzębiny i łzy dziewczyny I wielkie łzy Z miasta płaszcz i korale me On pochwalił i rzekł , że ze mną zatańczyć chce Jego dżins i mej bluzki biel Zwarły się w tangu wnet we włosy miał wtarty żel Czerwone korale, czerwone niczym wino Korale z polnej jarzębiny i łzy dziewczyny I wielkie łzy Potem mnie na wycieczkę wziął I na wycieczce tej mą bieluśką bluzkę zmiął Wszyscy mi zazdrościli tam Gdy wróciłam i gdy w pomiętej bluzeczce szłam Czerwone korale, czerwone niczym wino Korale z polnej jarzębiny i łzy dziewczyny I wielkie łzy Wczoraj też na tych tańcach był A na włosach mu żel, jak srebrzysty księżyc lśnił Tyle że z Kryśką cały czas Tańczył a w stronę mą, nie spojrzał ni jeden raz Z innym zatańczę gdy Z tą Kryśką będziesz ty A potem czemu nie?! Niech inny bluzkę mnie La laj laj www.ewa.bicom.pl/karaoke/k12.htm Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: pożegnanie 14.03.06, 21:42 Dopóki ziemia kręci się, dopóki jest tak, czy siak, Panie, ofiaruj każdemu z nas, czego mu w życiu brak: Mędrcowi darować głowę racz, tchórzowi dać konia chciej. Sypnij grosza szczęściarzom i mnie w opiece swej miej. Dopóki ziemia kręci się, o Panie, daj nam znak, Władzy spragnionym uczyń, by władza im poszła w smak. Hojnych puść między żebraków, niech się poczują lżej! Daj Kainowi skruchę, i mnie w opiece swej miej. Ja wiem, że Ty wszystko możesz, wierzę w Twą moc i gest, Jak wierzy żołnierz zabity, że w siódmym niebie jest. Jak zmysł każdy chłonie z wiarą Twój ledwie słyszalny głos, Tak wszyscy wierzymy w Ciebie, nie wiedząc, co niesie los. Panie zielonooki spraw, mój Boże jedyny, spraw, Dopóki ziemia toczy się, zdumiona obrotem spraw, Dopóki czasu i prochu wciąż jeszcze wystarczy jej, Daj nam każdemu po trochu, i mnie w opiece swej miej! www.ewa.bicom.pl/karaoke/k9.htm Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: pożegnanie 18.03.06, 00:42 Nie ma drugiego człowieka takiego jak Ty. Jesteś jedyny w swoim rodzaju i wyjątkowy, całkowicie oryginalny i niepowtarzalny. Nie wierzysz w to, ale naprawdę nie ma żadnego drugiego takiego jak ty. I żaden człowiek, którego kochasz, nie będzie już zwyczajnym człowiekiem. Jakaś osobliwa siła przyciągania promieniuje z niego. I ty zmieniasz się pod jego wpływem. Jemu możesz nawet powiedzieć: "Dla mnie nie musisz być nieomylny, bez błędów ani doskonały, bo: Ja przecież Ciebie lubię!". www.ewa.bicom.pl/zyczenia/codzienne/rn14.htm Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: pożegnanie 19.03.06, 01:41 Czasami wydaje nam się, że mieszka w nas dwóch różnych ludzi. Jeden, który wszystko doskonale czyni i tego człowieka prezentujemy światu. Jest też i ten drugi, którego się wstydzimy, i tego ukrywamy. W każdym człowieku istnieje coś takiego jak wewnętrzny dysonans i niespójność. Każdy chciałby być dobry, a jedynie dokonuje czynów, których sam często nie rozumie. Dlaczego tak jest? Dlatego, że człowiek nie jest Bogiem, nie jest też aniołem, ani jakąś nadistotą, a jedynie małym pielgrzymem w długiej, dalekiej drodze swojego życia. Własne słabości czynią go wyrozumiałym i łagodnym w stosunku do innych. Ktoś, kto jest bezkrytyczny wobec samego siebie, będzie twardy i niezdolny wczuć się w innych. Nie będzie umiał nikogo pocieszyć, dodać odwagi i wybaczyć. Szczęście i przyjaźń tkwią tam, gdzie ludzie są wrażliwi, łagodni i delikatni w słowach, i wzajemnie kontaktach. www.ewa.bicom.pl/zyczenia/codzienne/rn22.htm Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: pożegnanie 21.03.06, 22:42 Chciałabym być łzą - by płynąć po twej twarzy... Chciałabym być wiatrem - by wczesać się w Twoje włosy... Chciałabym być kroplą wody - by spocząć na twoich ustach... Chciałabym być poduszką - byś co noc mnie przytulił... Chciałabym być Twoim snem - by nawiedzać cię nocami... Chciałabym być miłym wspomnieniem, którego nie wymażesz z pamięci... Jestem tylko człowiekiem - to za mało? www.ewa.bicom.pl/zyczenia/dlaniego/dng11.htm Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: pożegnanie 24.03.06, 22:58 Śpisz pięknie tak Po kątach cisza gra Szkoda słów... Resztę dopowie księżyc Śpisz, staram się Oddychać szeptem Pościel jeszcze pachnie Ogniem naszych ciał Ref.: Kiedyś znajdę dla nas dom Z wielkim oknem na świat Znowu zaczniesz ufać mi Nie pozwolę Ci się bać Kiedyś wszystkie czarne dni Obrócimy w dobry żart Znowu będziesz ufał mi Teraz śpij... Wiem, dobrze wiem Potrafię ranić tak jak nikt, przykro mi Nie wiem co robić, gdy płaczesz Już nie śmiejesz się - jak kiedyś Wszystko jest inaczej... Kolejny raz proszę Cię o ostatnią szansę Ref. Kiedyś znajdę dla nas dom Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: pożegnanie 24.03.06, 23:01 Wszystko się może zdarzyć, Gdy głowa pełna marzeń, Gdy tylko czegoś pragniesz, Gdy bardzo chcesz o, o... Wszystko może zdarzyć się. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dobranoc wszystkim:) 30.03.06, 00:22 Życie nie jest niczym innym jak podróżą pociągiem: składającą się z wsiadania i wysiadania, naszpikowanym wypadkami, przyjemnymi niespodziankami oraz głębokimi smutkami Rodząc się, wsiadamy do pociągu i znajdujemy tam osoby, z którymi myślimy być zawsze podczas naszej podróży: naszych rodziców. Niestety, prawda jest inna. Oni wysiadają na jakiejś stacji pozbawiając nas swojej czułości, przyjaźni i niezastąpionego towarzystwa. Jednak to nie przeszkadza, by wsiadły inne osoby, które staną się dla nas bardzo szczególne. Przybywają nasi braci, przyjaciele i cudowne miłości Wśród osób, które jadą tym pociągiem, będą takie, które robią sobie zwykłą przejażdżkę; Takie, które wywołują w podróży tylko smutek... Oraz takie, które krążąc po pociągu będą zawsze gotowe do pomocy potrzebującym Wielu wysiadając pozostawi ciągłą tęsknotę... inni przejdą tak niezauważenie, że nie zdamy sobie sprawy, że zwolnili miejsce. Ciekawe jest, że niektórzy pasażerowie, którzy są przez nas najbardziej ukochani, zajmą miejsca w wagonach najbardziej oddalonych od naszego. Dlatego będziemy musieli przebyć drogę oddzielnie, bez nich. Oczywiście, nic nam nie przeszkadza, by w trakcie podróży porozglądać się -choć z trudnością - po naszym wagonie i dotrzeć do nich... Ale niestety, nie będziemy już mogli usiąść przy ich boku, ponieważ miejsce to będzie już zajęte przez inną osobę. Nie ważne; ta podróż właśnie tak wygląda: pełna wyzwań, marzeń, fantazji, oczekiwań i pożegnań... Ale nigdy powrotów. A zatem, odbyjmy naszą podróż w możliwie najlepszy sposób. Próbujmy zawierać znajomości z każdym pasażerem szukając w każdym z nich ich najlepszych cech. Pamiętajmy, że zawsze w jakiejś chwili w podróży oni mogą bełkotać i prawdopodobnie będziemy musieli ich zrozumieć… Ponieważ nam również wiele razy będzie plątać się język, i będzie ktoś, kto nas zrozumie. Wielka tajemnica na końcu polega na tym, że nigdy nie będziemy wiedzieć na jakiej stacji wysiadamy, ani gdzie wysiądą nasi towarzysze, ani nawet ten, który zajmuje miejsce przy naszym boku. Zastanawiam się, czy kiedy wysiądę z pociągu, poczuję nostalgię... Wierzę, że tak. Oddzielić się od niektórych przyjaciół, z którymi odbywałem podróż będzie bolesne. Pozwolić, by moje dzieci pozostały same, będzie bardzo smutne. Ale chwytam się nadziei, że kiedyś przybędę na stację główną i zobaczę jak przybywają z bagażem, którego nie posiadali przy wsiadaniu. Uszczęśliwi mnie myśl, że współpracowałem przy tym, by ich bagaż rósł i stawał się bardziej wartościowy. Mój przyjacielu, sprawmy, by nasz pobyt w tym pociągu był spokojny i wart starań. Róbmy tak, by gdy nadejdzie chwila wysiadania, na naszym pustym miejscu pozostała tęsknota i miłe wspomnienia dla tych, co kontyuują podróż. Tobie, gdyż jesteś częścią mojego pociągu, życzę... ¡¡¡Szczęśliwej podróży!!! ns30489.ovh.net/~zorrro/podroz0.html Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dobranoc wszystkim:) 30.03.06, 21:37 dobranoc......................................... Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dobranoc wszystkim:) 02.04.06, 21:37 a to do Wos żeby Wom sie dobrze spało www.geocities.co.jp/Milano-Cat/7098/ass.html Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: zakochani są ładniejsi:) 08.04.06, 22:46 Gdy pościel rozkładasz i do snu się układasz, popatrz na gwiazdy na niebie, każda z nich to pocałunek dla Ciebie. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dobranoc wszystkim:) 12.04.06, 22:39 Powiedz to pierwszy On był mężczyzną potężnym, o donośnym głosie i szorstkim sposobie bycie. Zaś ona - kobieta łagodną i delikatną. Pobrali się. On dbał, by niczego jej nie brakowało, a ona zajmowała się domem i dziećmi. Później dzieci dorosły, pozakładały własne rodziny i odeszły. Historia, jakich wiele. Lecz kiedy wszystkie dzieci były już urządzone, kobieta straciła swój zwykły uśmiech, stawała się coraz bardziej wątła i blada. Nie mogła już jeść i w krótkim czasie przestała podnosić się z łóżka. Zmartwiony mąż umieścił ją w szpitalu. Lecz chociaż u jej wezgłowia zbierali się najlepsi lekarze i specjaliści, żadnemu z nich nie udało się określić, na co zachorowała kobieta. Potrząsali tylko głowami. Ostatni lekarz poprosił na stronę męża i rzekł: - Ośmieliłbym się powiedzieć, że po prostu... pańska żona nie chce już dłużej żyć... Mężczyzna w milczeniu usiadł przy łóżku żony i ujął ją za rękę. Była to mała, drobna rączka, która zupełnie ginęła w potężnej dłoni mężczyzny. Potem rzekł zdecydowanie swym donośnym głosem: - Ty nie umrzesz! - Dlaczego? - zapytała kobieta lekko wzdychając. - Ponieważ ja cię potrzebuję! - To dlaczego wcześniej mi o tym nie powiedziałeś? Od tej chwili stan zdrowia kobiety zaczął się szybko poprawiać. Dzisiaj czuję się doskonale. A lekarze i znani specjaliści nadal zadają sobie pytanie, jaka choroba ją dotknęła i cóż za wspaniałe lekarstwo uzdrowiło ją w tak krótkim czasie. Nigdy nie czekaj do jutra, by powiedzieć komuś, że go kochasz. Uczyń to dzisiaj. Nie myśl: "Moja mama, moje dzieci, moja żona lub mąż doskonale o tym wiedzą". Miłość to życie. Istnieje kraina umarłych i kraina żywych. Tym, co je różni, jest miłość. Bruno Ferrero Odpowiedz Link
ballest Re: dobranoc wszystkim:) 13.04.06, 23:20 www.coolphotos.de/bilder/04/0416_1471_1.jpg GUTE NACHT!!! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dobranoc wszystkim:) 19.04.06, 19:40 Gute Nacht--zimno,ciymno i do domu daleko;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dobranoc wszystkim:) 29.04.06, 22:22 Dobranoc Wszystkim:),myśla,że nastympnym razym napisza jusz od siebie---- papaapappapappapa Odpowiedz Link
ballest Re: dobranoc wszystkim:) 29.04.06, 23:36 Dziynki Suoneczko, zes tu trocha zaswiecioua ! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dobranoc wszystkim:) 14.05.06, 22:41 zaszło słonko za górami,ziemię tuli cicha noc........................ dobranoc wszystkim :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dobranoc wszystkim:) 16.05.06, 23:17 Kiedy gwiazdy na niebie świecą i do łóżka najwyższy czas, pomyśl o tym, że wkrótce słodki sen ogarnie nas. Będziemy śnili o sobie, o pięknych, beztroskich chwilach, o tym, że biegamy po łące i całujemy sie co chwilę.................................. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 17.05.06, 23:30 Jeśli myślisz, że pozwolę Ci odejść... To zglupiałeś, uwierz mi... Już nie oddam szcześcia mego... Tak Ciebie - mojego ukochanego... Nawet na krok odejść Ci nie pozwolę... Zmieniły się nasze role.... Teraz to ja będę więzić Cie... Aż na śmierć zanudzisz skarbie się... Wsadzę Cię za kratki, zakuję w kajdany... Będziesz mym więźniem Kochany... Zwiążę Ci oczy i pocałunkiem zamknę usta Twe... I do znudzenia będę powtarzać : Kocham Cię.. A za lat kilka pozwolę odejść Ci... Żartowałam.. nie spełnią się Twoje o wolności sny... Odpowiedz Link
hanys_hans Re: dla tych co już idą spać 18.05.06, 22:53 schlesien.nwgw.de/m/m/Sumptuastic_Kolysanka.mp3 Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 18.05.06, 23:34 Pomyśl kochanie o mnie, proszę.... nim sen zapuka w twoje okno. Daleko stąd za łez szybami moje samotne myśli mokną. Ze snów układam krótkie wiersze, Myśli zaplatam w warkocz nocy. Ty przytulony do poduszki Zamykasz już zmęczone oczy. Może spotkamy się myślami na Mlecznej Drodze pośród marzeń. Wszak noce są niesamowite i pełne dziwnych zdarzeń. Autor: bzysia33 Odpowiedz Link
hanys_hans Re: dla tych co już idą spać 20.05.06, 22:37 schlesien.nwgw.de/m/n/Andrzej_i_Eliza_Kouysanka_matki.mp3 Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 21.05.06, 23:07 pejzaze.onet.pl/filmy/215,1127568,3,odtwarzaj.html dobranoc................ Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 22.05.06, 23:06 dzień za dniem pada deszcz słońce śpi nie ma Cię jest mi bardzo bardzo źle zimny kraj zimny maj koty śpią miasto śpi czarodziejsie śnią się sny w moim śnie cudownym śnie tylko kocham kocham kocham bawię się w moim śnie cudnym śnie przez zieloność wolno płyniesz i do brzegu zbliżasz się cudny kraj cudny maj słońce mruży oczy swe gdy całujesz ,pieścisz mnie w moim śnie cudownym śnie tylko kocham kocham kocham bawię się Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 22.05.06, 23:22 pejzaze.onet.pl/filmy/0,1137906,3,odtwarzaj.html Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 23.05.06, 22:51 teledyski.onet.pl/10172,1215628,teledyski.html Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 23.05.06, 23:05 teledyski.onet.pl/10172,907643,teledyski.html Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 24.05.06, 23:19 teledyski.onet.pl/10172,1201929,teledyski.html Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 25.05.06, 22:57 teledyski.onet.pl/10176,950342,teledyski.html Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 25.05.06, 23:11 teledyski.onet.pl/10172,1188134,teledyski.html Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 26.05.06, 23:13 Chciałabym tylko, żebyś mi powiedział dobranoc i przykrył wieczorem gdy znów się odkryję, śniąc tam za bramą o wspólnym kochaniu po naszym nagłym, cichym rozstaniu. Chciałabym tylko, żebyś pocałował spragnione rosy wyschnięte usta, bym zanurzona w Twoich ramionach spijała miłość ukrytą w dłoniach. Chcę, byśmy byli jak kiedyś razem dumni miłością, uśmiechnięci lasem. Tacy na przekór całemu światu, tacy szczęśliwi, tacy otwarci. Dla siebie jedyni Dla innych nieznaczni. Co nam zostało, nie pisz, że nic jakby nas nigdy wcześniej nie było. Napisz, że jesteś, że czekasz, że chcesz chwycić mnie dzisiaj za moje ręce i zabrać tam, gdzie pachnie gaj i zabrać tam, gdzie marzeń czas. I starczy nam sił, by znów być razem i starczy nam sił, by o nas walczyć na przekór światu tacy szczęśliwi, tacy otwarci. Dla siebie jedyni Dla innych nieznaczni. Odpisz, a między nas, a miedzy nasze wiersze włożę najpiękniejsze kwiatów rumieńce i pójdę z tobą w przyszłość nieznaną, w przyszłość jedynie dla nas pisaną. Pójdziemy razem, wyjątkowi dla siebie, zwyczajni dla innych. autor--Grazżyna Szklarz Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 03.06.06, 00:50 Panie doktorze, każdej nocy śnią mi się nagie dziewczęta, jak wbiegają i wybiegają z pokoju... - I chce pan, żeby ten sen się nie pojawiał? - Nie, tylko chcialem spytać, co zrobić, żeby one tak nie trzaskały drzwiami. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 03.06.06, 00:53 Kolorowych snów, uśmiechu od ucha do ucha, pięknych bajek na dobranoc, własnego psa i kota, co dzień nowych przygód, butów siedmiomilowych, gwiazdki z nieba, wspaniałych przyjaciół i wesołej rodzinki ...... Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 03.06.06, 10:41 aq co z tymi sagatymi frelkami????!!!! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 03.06.06, 23:53 Są takie noce od innych łaskawsze, kiedy się wolno wygłupić, wolno powtarzać "nigdy" i "zawsze", wolno słowami się upić, tylko nie wolno tej nocy pod różą okraść, okłamać, oszukać, bo się już będzie odtąd na próżno bezsennej nocy tej szukać... (...) Są takie noce od innych ciemniejsze, kiedy się wolno rozpłakać, wolno powtarzać słowa najświętsze, mówić o wróżbach i znakach, tylko nie wolno tej nocy pod różą okraść, okłamać, oszukać, bo się już będzie odtąd na próżno bezsennej nocy tej szukać... " Agnieszka Osiecka Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 07.06.06, 23:31 szwager_z_laband napisał: > aq co z tymi sagatymi frelkami????!!!! widać im ciepło to sagate lotajom żeby sie trocha ochłodzić Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 07.06.06, 23:34 no, u nos juz dzisiej boua piykno pogoda:) dobryjnocki:) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 07.06.06, 23:39 Bez Ciebie tak pusto, i oczom, i ustom, Śmiech schował się w kącie i śni. Wieczory się dłużą, bo czasu zbyt dużo, Nikt bliski nie puka do drzwi. Tak wiele jest złego, szarego, groźnego, że smutno i płakać się chce. Za mało roboty, pamiętaj więc o tym, że komuś bez Ciebie tak źle ! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 08.06.06, 21:26 Słonecznym rankiem wybrałem się na spacer po lesie. Pogwizdując wesoło przemierzałem właśnie niewielką polanę, gdy nagle zza krzaka wyskoczyła znana kłusowniczka Czerwony Kapturek. - Aaa! Mam cię, Wilku, stary capie - wykrzyknęła uradowana mierząc do mnie ze sztucera - Ręce do góry, ogon pod siebie! - zażądała. Wykonałem rozkaz i na wszelki wypadek poinformowałem: - Podniosłem łapy, schowałem ogon, nie wykonuję żadnych gwałtownych ruchów i nie mam przy sobie broni. - Twoje szczęście, inaczej już dawno bym do ciebie wygarnęła - powiedziała dziewczynka poprawiając okulary na nosie - Czy możesz przesunąć się trochę w prawo? - spytała. - Niby po co? - Chciałabym mieć cię na muszce. Usłużnie, jak na gentlemana mającego do czynienia z kobietą przystało, zrobiłem krok w prawo. - Nie tak, tak jeszcze gorzej, chodziło mi o moje prawo. - Teraz dobrze? - zapytałem przesuwając się o dwa kroki w lewo. Przyłożyła oko do celownika optycznego i uśmiechnęła się z zadowoleniem. - W porządku, twój łeb mam teraz na muszce - orzekła. - Łatwiej byłoby po prostu przesunąć lufę - poinstruowałem fachowo. - Wiem, ale nie mogę, bo zaczepiłam cynglem o gałąź. - Oooo, to bardzo niebezpieczne, fuzja może wystrzelić! - przeraziłem się. - Niebezpieczne dla kogo: dla mnie czy dla ciebie? - Czerwony Kapturek przechylił się do przodu. - Ostrożnie, nie ruszaj się! - zaskomlałem. - No, no, nie pozwalaj sobie, ty leśny zbóju... To ty się nie ruszaj, bo wygarnę! Co tam niesiesz w koszyku? No, gadaj! - Ot, trochę łakoci dla chorej babuni - wyjaśniłem - i flaszeczkę wina. - Flaszeczkę?! - była mile zaskoczona. - Dawaj to prędzej! Podałem jej koszyk. Wprawnym uderzeniem dna butelki o kolano wybiła korek i spróbowała zawartości. - Niezłe, nie masz tego więcej? Bezradnie rozłożyłem łapy. - Szkoda, w takim razie będę musiała cię trzepnąć - powiedziała opychając się słodyczami z koszyka. - Zaczekaj chwilkę - zaskomlałem - przypomniałem sobie o czymś bardzo ważnym. Mam w piwnicy jeszcze parę butelek tego dobrego wina, mógłbym cię zaprosić... - Trzeba było od razu tak mówić - lico Czerwonego Kapturka rozjaśnił promienny uśmiech. Poszturchiwany lufą sztucera w plecy poprowadziłem Czerwonego Kapturka do piwnicy. Nie będę ukrywał, pociągnęliśmy sobie kapkę. Potem śpiewając wesołe piosenki ruszyliśmy w las. Właściwie sam nie wiem skąd na naszej drodze wziął się niedźwiedź. Nie pamiętam dokładnie jak to było, ale zdaje się, że coś tam mu się nie podobało... Niedźwiedź jeszcze dyszał, gdy Kapturek zostawił go na drodze. Ponieważ dziewczynka często traciła równowagę wziąłem od niej broń. No i właśnie wtedy spotkaliśmy gajowego. Ku memu zaskoczeniu przewrotny bachor, Czerwony Kapturek, padł przed gajowym na kolana i ze łzami w oczach błagał o ratunek: - To ten stary potwór uprowadził mnie, biedną sierotę, w las - płakała wskazując mnie paluchem. Roześmiałem się, gdyż był to czysty nonsens. Ja, spokojny, zacny Wilk, kidnaperem?! - Ależ, panie gajowy, to akurat wszystko było na odwrót - zarechotałem. - To jej broń. Gajowy nie był w tak dobrym nastroju jak ja i nie udzielił mu się mój śmiech. Spojrzał tylko wymownie i wziął mnie na muszkę. Dwa lata za nielegalne posiadanie broni, cztery za uprowadzenie i demoralizację nieletniej oraz rok za niedźwiedzia, który na rozprawie zaparł się, że malutka słabiutka dziewczynka dała mu taki wycisk. Razem siedem lat ogrodu zoologicznego. Znowu będę musiał oglądać te potworne dzieciaki przez taki szmat czasu! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 10.06.06, 01:05 Czasem myslę gdzie jesteś? co robisz, o czym marzysz? I myślę długo, a łzy płyną mi po twarzy... Czy myślisz o mnie czasem? Czy wspominasz choć przez chwilę? Czy warto było Ciebie poznać? By potem cierpieć tyle? z kim jesteś gdy mnie tam nie ma? Kogo całujesz gdy serce me płacze? Komu przysięgasz, wyznajesz miłość? Gdy łzy płyną mi po twarzy............ Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 11.06.06, 21:41 zaszło słonko za górami,ziemię tuli cicha noc........................ dobranoc Odpowiedz Link
ballest Re: dla tych co już idą spać 11.06.06, 22:01 Sfotki Jesu z aniouami, nucom Tobie Gute Nacht! ;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 12.06.06, 22:44 Noc To jest taki dzień Który uczy nas spokoju Nim ogarnie snem Noc To ścieżka do twych ust Święta wojna i godzenie Bliskich sobie dusz Noc Azyl myśli złej To wyznanie dla bezdomnych I bezsilny gniew Noc Wielka szansa by Zauważyć w końcu niebo Nie żałować chwil Potajemnie płynie w nas Krew wolności Nocy czas Gdy jednego serca jakby jest za mało Wędrowania błogi sen Twoje ciało Moja krew Kiedy wiesz już, że nic złego się nie stało Noc Trudnych pytań grad I bolesnych rozmów Które zniewalają nas Noc To tęsknota gdy Wędrowania nazbyt wiele A za mało chwil Tak powoli płynie w nas Krew wolności Nocy czas Gdy jednego serca jakby jest za mało Wędrowania błogi sen Twoje ciało Moja krew Kiedy wiesz już Że nic złego się nie stało. Budka Suflera Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 15.06.06, 00:05 oleeeeeeeee ole ole ole do łożka kulomy sie:) oleeeeee ole ole ole do łożka kulomy sie;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 20.06.06, 22:48 teledyski.onet.pl/10172,1298748,teledyski.html Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 23.06.06, 00:01 teledyski.onet.pl/10172,790860,teledyski.html Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 23.06.06, 00:27 teledyski.onet.pl/10172,790856,teledyski.html Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 01.07.06, 22:01 www.kombinet.pl/~zorrro/podroz0.html Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 14.07.06, 23:53 Wysed jo se łonce kosić, Słonko świciło Przyszło ku mnie z jagódkami, Dziewce, jak miło Nazbirałam jagód dzban, Pódźze Jasiu to Ci dom Dom Ci jagód ze dzbanecka Bo jo Cie kochom Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 16.07.06, 23:40 Okrywam kołderką cieplutką, by było Tobie milutko, szeptam Ci do uszka słowa gorące jak ciepła poduszka, zaraz sny Ci piękne opowiadam i do spania Cię układam, zamknij oczy, chwyć mą dłoń i zanurzmy się w sennych marzeń toń, pokażę Ci krainy, w których pięknie się zagubimy...:))) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 17.07.06, 23:25 galerie.orchideen-forum.de/albums/Hybriden/sara_gast_001.jpg Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 18.07.06, 22:32 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=67 Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 21.07.06, 22:53 Szerokimi ulicami skrada się samotnie nocami pręgowane szare futro nigdy nie wie co będzie jutro to on - przemyka zgrabnie między drzewami to on - potrafi zadrzeć z wszystkimi psami to on - bezczelną miną kotki zachwyca i nocą tylko jego jest ulica Aaaaaaa... nie prawda, że nocą trzeba spać bo każdy mały, duży kociak wie, że cały świat nocą bawi się to jest właśnie kot co się włóczy cały rok nie ma sprawy dla zabawy on wypija cztery kawy potem idzie w noc, speed mu daje wielką moc nie ma, nie ma, nie ma nic - ale wie po co, po co ma żyć! ona słodka i wesoła nie stara się udawać anioła takie same szare futro i nie chce wiedzieć co będzie jutro to ta - co nigdy nie ma dosyć zabawy to ta - co dba wyłącznie o własne sprawy to ta - mnie żadne prawo nie ogranicza więc nie mów mi co robić ma kocica aaaaaaa... nie prawda, że nocą trzeba spać bo każdy mały, duży kociak wie, że cały świat nocą bawi się (Ich Troje) Odpowiedz Link
ballest Re: dla tych co już idą spać 21.07.06, 23:08 Ich Troje, przeca tyn szef jest z Niymiec! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 06.08.06, 22:05 W wolnej chwili, w środku lata Wiatr Ci włosy pozaplatał... Plótł je rankiem i wieczorem całkiem w porę i nie w porę Powplątywał ci kokardy Kwiatki, wiśnie i biedronki Nawet małe, żółte słomki... A Ty śmiałaś się Tańczyłaś Może sama wiatrem byłaś? Może zamieszkałaś w muszli Albo w rynnie gdzieś na dachu? I z tych kilku ziaren piachu Układałaś moje imię... Nie... Ty byłaś letnią burzą! Nagłym błyskiem nad kałużą Takim mocnym, krótkim deszczem Co zostawia zapach długo Mimo, że już dawno wyschły Krople spadłe letnią Strugą... (Robert M.) Odpowiedz Link